Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto.
POISTOT (HO 19.11.2015)

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan!   phuket.fi     arsedel.fi
Midnight Sun Restaurant Patong Kata 

 Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Ilmoita ilmaiseksi! - Arkisto   

 N:o 803. Perjantai 2008-05-16  etusivu
edellinen  seuraava  UUSIN

"Sukari: En muista ketä tuettiin." - Matti Vanhanen: "En ole nähnyt tarpeelliseksi tietää yksittäisiä lahjoituksia."
Ilta-Sanomat. Vaalirahoitus. Perjantai 2008-06-16. Kuvassa ainakin Matti Vanhanen ja Meri-Kukka Forsius. Kuvayhdistelmä Pertti Manninen.
Pääministeri Matti Vanhanen sekoilee puheissaan. Pääkirjoitus perjantaina 2008-05-16.
Ilta-Sanomien mukaan pääministeri välillä tiesi ja välillä ei, lahjoittajien nimet. Nyt häntä on neuvottu valehtelemaan kansalaisille, sillä jos hän myöntäisi tienneensä saaneen rahaa Toivo Sukarilta, jonka hanketta Ideaparkia Vihdin Nummelaan hän julkean julkisesti ja lämpimästi kannattaa, niinkuin muuten myös Sipoon pakkoliitosta, lahjusrikoksen tutkinta voisi varmaankin käynnistyä ja pian tasavallan pääministeri olisi valtakunnan oikeudessa!

Näinhän sen kuuluisi mennä, jos on niin tyhmä ministeri, että ottaa lahjuksia ja jää niistä kiinni! Ei voi muuta toivoa kuin, että Vanhanen loppukautenaan hiukan ryhdistäytyisi ja hoitaisi koko maan asioita.
Nettisanomat. Pertti Manninen.
Matti Vanhasen vaalirahailmoitus 2007! - Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta!

guardian.co.uk, Friday May 16 2008  'Why were most of those killed in the earthquake children?'

China's worst earthquake in three decades has allowed its citizens an unusual period of freedom to debate the authorities' response to the natural disaster online


Almost non-stop, the uncensored opinions of Chinese citizens are popping up online, sent by text and instant message across a country shaken by its worst earthquake in three decades.
"Why were most of those killed in the earthquake children?" one post asked today on the popular blogging site FanFou. "How many donations will really reach the disaster area? This is doubtful," read another.

Unlike in previous crises, the Chinese government has let most information flow freely this week, surprising some outside experts. It may have little choice. China is now home to the world's largest number of internet and mobile phone users. Hungry for news, the Chinese have become a fast-moving network of text messages, instant messages and blogs.

"I don't want to use the word transparent, but it's less censored, an almost free flow of discussion," said Xiao Qiang, a journalism professor at the University of California, Berkeley, and director of the China Internet Project, which monitors and translates Chinese websites.

China is well-known for controlling the flow of information. But word about Monday's magnitude 7.9 earthquake spread quickly on websites and blogging services, in which users share short bursts of information through text and instant messages. The services also publish the messages online. "It all depends on the users, we don't edit it," Wang Xin, the founder of FanFou, said. "We just gather their words together." ...


guardian.co.uk, Friday May 16 2008  Communist party membership no longer a fireable offence in California

Nettisanomat. Torstai 2008-05-15. "We are the champions - Aalborg Danmarks mestare 2008".
"We are the champions - Aalborg Danmarks mestare 2008". Tänään torstaina 2008-05-15 klo 23:26- 23:30. Aalborg voitti Tanskan jalkapallomestaruuden 2008 voitettuaan ottelunsa ja saavuttaen tavoittamattoman sarjajohdon. Jullinta stadionilla ja kaupungilla alkoi! Kuvat Viasat Sport2. Live. Pertti Manninen.

guardian.co.uk, Thursday May 15 2008   Platini ponders new way to prevent tapping up of young talent



ILMOITUS EHDOKKAAN VAALIRAHOITUKSESTA

Eduskuntavaalit 2007

Matti Taneli Vanhanen

Suomen keskusta rp.


Vaalikampanjan kokonaiskustannukset euro 45300

Omat varat 0

Ulkopuolinen tuki

Tuki yksirtyishenkilöiltä
Vaalituki kahdeltakymmeneltä kolmelta yksityishenkilöltä kultakin 200 e 4600

Tuki yrityksiltä
Vaalituki neljältätoista yritykseltä kultakin 800 e 11200
Vaalituki kuudelta yritykseltä 1500

Tuki puoluejärjestöiltä
Keskustan Nurmijärven kunnallisjärjestö 2000
Nuuksion Keskustakerho ry 6000

Nuuksion Keskustakerho ry TV-mainos n. 10000 e 10000
Tuki etujärjestöiltä, säätiöiltä, yhdistyksiltä ja vastaavilta 0
Kehittyvien maakuntien Suomi ry 10000

Pvm ja ilmoittajan allekirjpoitus
16.5.2007 Murmijärvellä Matti Vanhanen


Lähde: Vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset

Huomautus. Tämä Oikeusministeriön ilmoitussivu lienee muunnettu alkuperäisestä ilmoituksesta, koska esim. allekirjoitus puuttuu.

Huomautus. Sukari-rahat on ilmoitettu nimellä Kehittyvien maakuntien Suomi ry.

Linkki. Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuuttta. Sipoo pakkoliitos. Nettisanomat 2007-07-07

Linkki. Krav på större öppenhet i finansieringen.



Eripainos Nettisanomat. Torstai 2007-07-05

Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta!
Nettisanomat mm. keskiviikkona 2006-10-04


Nettisanomat Torstai 2007-07-05. N:o 675. Helsinki-Metropoli.

Sipoo-Sibbo. Viimeinen naula pääministeri Vanhasen arkkuun. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Nettisanomat. Torstai 2007-07-05.

Keskusta ja pääministeri Matti Vanhanen onnistuivat vielä maaliskuun 2007 eduskuntavaaleissa säilyttämään kasvonsa, toisin kuin muuten SDP. Osaltaan tämä johtui siitä, että pääministerin Sipoo-seikkailut hyssyteltiin maakunnissa näkymättömiksi. Esim. Jyväskylässä ”puoluetta lähellä oleva” maakuntalehti Keskisuomalainen ei kirjoittanut asiasta yhtään mitään uutisissaan tai pääkirjoituksissaan tai päätoimittaja Erkki Laatikaisen kolumneissa. Juju onnistui yhden kerran, mutta tuskinpa toista. Vuoden päässä olevat kunnallisvaalit tuottavat Keskustalle ja pääministeri Matti Vanhaselle sellaisen murskatappion, että oksat pois! Ja samalla Matti Vanhanen pois! Arkkuun vaan muistelemaan menetettyjä mahdollisuuksia ex-puhemies Paavo Lipposen kaveriksi!

Peruskannattajajoukon ja aatteellisen perustan unohtaminen ei voi johtaa muuhun. Laskelmointi siitä, että tämä metropoli-imago toisi enemmän voittoja kuin tappioita tulee osoittautumaan vääräksi. Eihän Keskusta saanut Helsingistä kuin yhden kansanedustajan, tämän ”Sipoon syöjättären”, Pohjanmaalta lähtöisin olevan nyt helsinkiläistyneen aatteensa mammonalle ja metropolille myyneen pyrkyrin Mari Kiviniemen.

Voihan olla, että Keskustan oli pakko ryhtyä puolueen talouden pelastamisoperaatioihin noudattamaan slogania ”Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta”. Tätähän ulkopuolinen ei voi tietää, mutta jos näin on niin kuin näyttää olevan, niin ylistetty suomalainen korruptoitumattomuus onkin näköharhaa ja kansainväliset tutkimukset ovat hölynpölyä tässä suhteessa. Samaa sukua ovat vaalirahoitusseminaarit, joita pääministeri Matti Vanhanen ja pääministerin morsian Meri-Kukka Forsius ovat harrastaneet ja tahkoneet yhdessä.

Pääministerin syntilista ei lopu tähän. Osa peruskannattajista sai tarpeekseen EU:n perustuslain runnomisesta ja siitä läpinäkyvyydestä, jolla se eduskunnassa hyväksyttiin Suomen perustuslain vastaisesti. Tämä joukko, joka karkasi maaliskuun 2007 eduskuntavaaleissa, ei palaakaan vielä takaisin Keskustan riveihin ja kun lisää lähtee, tulos tulee olemaan surkea. Puolue, joka selvisi pääministeri Paavo Lipposen Irak-seikkailuista ja menetti vain pääministeri Anneli Jäätteenmäen, ei jää haikailemaan jonkun mitättömyyden perään, vaan vaihtaa tämän ajoissa uuteen aatteellisempaan henkilöön.

Sipoo-Sibbo. Viimeinen naula pääministeri Vanhasen arkkuun. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Nettisanomat. Torstai 2007-07-05.

Kuva. Sipoo-Sibbo. Vanhanen tyrmäsi Liljeströmin 8-4. Ottelusta jätetään protesti ja lopullinen tulos ratkeaa protestin tultua käsitellyksi. "Matti Vanhanen, statsminister, c. Christel Liljeström, orförande kommunstyrelsen i Sibbo". "I juridiska frågor sker det ofta sä här." FST5:n kuvista torstaina 2007-06-28 ja Bildin kuvasta maanantaina 2007-06-25. Kuvat yhdisteli hätäisesti Pertti Manninen. Isonna!

Lue myös!
Eksyikö pääministeri Matti Vanhanen Sipoon korpeen? Nettisanomat. Pääkirjoitus lauantaina 2006-12-03. Eksyikö pääministeri Matti Vanhanen Sipoon korpeen?

Läs!
Wadenström Blog http:// 360.yahoo.com/ wadenstrom

Eripainos Nettisanomat. Torstai 2007-07-05



Eripainos Nettisanomat. Torstai 2007-03-15

Torstai 2007-03-15.  Ministeri Luhtasen vuoden 2004 vaalirahasotku: Iltalehti vs. Luhtanen.
2007-03-09 pe. lltalehti: Ministerin vaalikampanjaa maksettiin pimeällä rahalla. Lue!  2007-03-10 - 2007-03-11 la ja su. Leena Luhtanen: Tiedote vaalirahoituskirjoittelusta. Lue!  Iltalehti: Vastatkaa kysymyksiin ministeri Luhtanen! Lue!  2007-03-12 ma. Iltalehti: Juhani Luhtanen myönsi maksaneensa pimeästi. Lue! Luhtanen ei kommentoi vaalilaskunsa maksutapaa & Juhani Luhtasen tiedote. Lue!  2007-03-13 ti. Ministeri puhuu pötyä. Lue!  2007-03-14 ke. Oikeusoppinut pitää juristien tarvetta outona. Lue  2007-03-15 to.  Luhtas-jutut annettiin poliisille.  Lue!
Extra! Ministeri Luhtasen aviomieheltä rikosilmoitus IL:n kirjoituksesta. Ylen ja 8 muun median uutiset.  Yle 14.03.2007, klo 16.39.  

Eripainos Nettisanomat. Torstai 2007-03-15



Eripainos Nettisanomat. Tiistai 2007-04-17

Nettisanomat  Tiistai 2007-04-17.
Hallitusneuvottelut. Neuvottelutulos hallitusohjelmasta. Asiakirjan viimeisen sivun viimeinen asia: Puoluetuki ja lehdistötuki.

Kommentti: Puoluetuki ja lehdistötuki.
Puoluetuen korotus on kerrottu kuluttajaepäystävällisesti. Pitäisi lähteä jostakin etsimääm vuoden 2007 vaaliavustuksen suuruus, jotta näkisi korotuksen euromääräisenä ja voisi laskea korotuksen prosenteissa. Häpeällistä ja ylimielistä suhtautumista alamaisia kohtaan. Pertti Manninen, Nettisanomat tiistaina 2007-04-17.
http://www.vn.fi/tiedostot/julkinen/hallitusneuvottelut/fi190670.pdf

Eripainos Nettisanomat. Tiistai 2007-04-17


Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut! "Väitepäätös"


Nettisanomat. Tiistai 2008-05-13
"Kylmän päivän valkeat terveiset heräävässä vihreydessä." Tänään tiistaina 2008-05-13 klo 17:40. Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka-järvi. Pertti Manninen.

guardian.co.uk, Tuesday May 13 2008  Timeline: 10p tax row


Nettisanomat. Maanantai 2008-05-12
"Aamulla heti silmät avattuani näen hetken täydellisen sateenkaaren". Tänään maanantaina 2008-05-12 klo 06:54. J. V. Snellmannin päivänä, Suomalaisuuden päivänä. Keski-Suomi. Laukaa. Vuojärvi Pertti Manninen.
Katso myös! "Sateenkaari eli unelma Rauhan maailmasta". YK:n päivänä 2006-10-24.

guardian.co.uk, Monday May 12 2008 'We're the guardians of the middle class'


Nettisanomat. Sunnuntai 2008-05-11.

Sunnuntai. 2008-05-11. "Tänään on ensimmäinen äitienpäiväni, jolloin en voikaan viedä ruusua äidille kotiin." Pertti Manninen.

Pääkirjoitus. 2001.
Äitienpäivää vietetään toukokuun toisena sunnuntaina ja lätkän MM:ää pelataan samana päivänä. Myös formulaa ajetaan. Voittako vääryys aina? Tähän kysymykseen voi yhä ajankohtaisesti tutustua Kaari Utrion ja Noam Chomskyn artikkeleissa. Vaikka heidän esittämänsä kysymykset ovat elämän eri alueilta ja eri mittakaavoista, pohjimmiltaan ne ovat hämmästyttävän samanlaisia. Vahvempi voittaa aina, vai voittaako? Jos tällaiset rohkeat ihmiset puuttuisivat kysymyksineen, olisimme kaikkitietävien keskinkertaisten kyynikkojen armoilla, jotka nauravat partaansa, kun kiinnitämme kaiken huomiomme maailman tärkeimpään viihteeseen. Siis kaiken huomiomme.

Edellä olevasta kirjurin roolista aivan henkilökohtaista: muistakaa omaa äitiä, elävää tai poisnukkunutta. Muistakaa myös muita äitejä. Ruusu tai ruusubegonia äitienpäivänä kirvoittaa kyynelen saajan ja antajan poskelle. Pertti Manninen 10.05.01 nettisanomat.com 2001/05/10


The Guardian Saturday May 10, 2008 Clippings
guardian.co.uk, Friday May 9 2008 Facebook reinforces safety measures



Nettisanomat. Lauantai 2008-05-10.

"Eurooppapäivä 2008".
Keski-Suomen keskussairaala.

"Eurooppapäivä 2008".
Jyväskylän yliopisto.
Kuvat Pertti Manninen.

"Väitepäätös". 05.05.2008.

"Väitepäätös". 05.05.2008.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

"Väitepäätös"

KESKI-SUOMEN ULOSOTTOVIRASTO
PL 52, Vapaudenkatu 54
40101 JYVÄSKYLÄ
Puhelin 010 362 6740, Telekopio 010 362 6771
Sähköposti keski-suomi.uo@oikeus.fi

PÄÄTÖS 59/08
05.05.2008 2645/616/08P

Pertti Juhani Manninen

VÄITEPÄÄTÖS

Asianosaiset

Vastaaja
Pertti Juhani Manninen

Hakija
Pekka Mononen

Ulosottoasiat
0744418533

Selostus asiasta

Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirastossa on tehty päätös 30.05.2007. 1873/6160/07P, minkä mukaan hakija oikeutetaan poistattamaan tietyt loukkaavat verkkoviestit nettisanomat.com-internetsivustolta ja että ulosottomies antaa tarvittaessa virka-apua lopputuloksen saavuttamiseksi. Vastaaja on valittanut päätöksestä, mutta valitukset on hylätty Jyväskylän käräjäoikeuden päätöksellä 25.10.2007, U 07/4664 ja Vaasan hovioikeuden päätöksellä 02.04.2008, U 07/1416, missä jälkimmäisessä päätöksessä myös täytäntöönpanon keskeytys todetaan rauenneeksi. Asian eri yhteyksissä vastaaja on esittänyt väitteen, että hän on jo itse poistanut ko. verkkoviestit.
Ulosottomies on viran puolesta ottanut asian ratkaistavaksi alkuperäisen päätöksen itseoikaisupyyntönä.

Kuuleminen

Ulosottomies on kirjeellä 04.04 varannut molemmille asianosaisille tilaisuuden lausuman antamiseen 25.04.2008 mennessä erityisesti siitä, onko verkkoviestit jo poistettu vai ei. Molemmat asianosaiset ovat antaneet lasuman. Mannisen mukaan verkkoviestit on poistettu ja Monosen mukaan niitä ei ole poistettu.

PÄÄTÖS

Väite hylätään, itseoikaisua ei suoriteta ja täytäntöönpanoa jatketaan.

Perustelut

Ulosottovirastossa on tarkasteltu nettisanomat.com-sivustoa. Siellä on runsaasti sellaista materiaalia, jossa jutussa on ollut kyse eli viittauksia asianajaja Pekka Monoseen, hänen yritykseensä ja häntä koskevaan asiaan, esimerkkinä (151poistettu 24.02.2016). Ulosottomiehellä ei ole mahdollisuuksia selvittää. onko Manninen poistanut ylläpitämiltään sivuilta mahdollisesti jotain tekstiä, mutta sillä ei ole lopputuloksen kannalta merkitystä. Internetsivujen sisältö tältä osin on asiayhteydessään ja kirjoitustavassaan sellaista kuin kunnianloukkausrikoksen teonkuvauksessa ilmaistaan ja ne tulee Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen tuomion 23.04.2007, R 06/794 mukaisesti poistaa.

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 1

Lainkohdat

Ulosottokaari 3 luku 28 § ja 10 luku 4 ½

Jarmo Kivistö
Jarmo Kivistö
kihlakunnanvouti
Puhelin 010 362 6798, 050 300 3927

Lähettämispäivä

Annettu postin kuljetettavaksi 05/ 06.05.2008

PÄÄTÖS 2645/6160/08P 2

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Nettisanomat ja sen vastaava päätoimittaja Pertti Manninen on kahteen kertaan lähettänyt selvityksen asiasta Keski-Suomen ulosottovirastolle. Selvitys:

"From: nettisanomat@hotmail.com
To: jyvaskyla.uo@om.fi
Subject: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla
Date: Thu, 8 Nov 2007 11:21:45 +0000
...
Jyväskylän ulosottovirastolle
Asia: Verkkoviestien jakelun keskeyttäminen ja viestien poisto nettisanomat.com-sivustolla.
Asiaa on hoitanut virastossa kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö.
Vaasan hovioikeuden tuomion Nro 565. antamispäivä 23.4.2007, diaarinro R 06/794, mukaisesti olen keskeyttänyt verkkoviestien jakelun kunnianloukkausrikoksen tekoajalta 1.7.2004 - 8.10.2005 tuomiossa määrätyllä tavalla: olen poistanut nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen.
Jokaisella ko ajanjakson sivulla on sivun alussa merkintä poistamisesta.
Helsinki 08.11.2007
Pertti Manninen"

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Kihlakunnansyyttäjä nosti syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteessä rikoksentekoajaksi syyttäjä määritteli rikoksen alkaneeksi siitä päivästä, jonka kirjoituksen asianomistaja asianajaja Pekka Mononen esitti todisteeksi kunnianloukkauksesta, 01.07.2004. Lisäksi oikeus totesi rikoksen jatkuvan niin kauan kuin kirjoitus on saatavilla ja määräsi sen poistettavaksi. Vain tätä kirjoitusta ja sen jälkeisiä kirjoituksia oikeudessa käsiteltiin ja ne siis määrättiin poistettaviksi. Siinä oikeudenkäynnissä allekirjoittanut tuomittiin kunnianloukkausrikoksesta. Nyt kuitenkin kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö omavaltaisesti ja mielivaltaisesti laajentaa tulkintaansa aikaisempiin kirjoituksiin ja myöhempiin kirjoituksiin. Mikäli niissä on jotain loukkaavaa, ne pitää käsitellä erikseen tuomioistuimessa, jos syytettä vaaditaan nostettavaksi ja jos syyte nostetaan. Niiden kirjoitusten poistaminen on täyttä mielivaltaa, jonka lainopillisen koulutuksen saanut kihlakunnanvouti hyvin ymmärtää. Hän siis aikoo aivan tietoisesti syyllistyä valtansa suomaan mielivaltaan.

Kokonaan toinen juttu on se, että hän on esteellinen poistamaan ylipäätään mitään sivuja tässä asiassa, koska poistaessaan hän onnistuu poistamaan samalla häntä itseään koskevan arvostelun ja selostuksen siitä, kuinka hän Vaasan hovioikeuden lainvoimaisen päätöksen mukaan oli toiminut virheellisesti eräässä pakkohuutokaupassa. Hänen esteellisyytensä on vielä lopullisesti käsittelemättä ja se käsitellään Korkeimmassa oikeudessa, jos se myöntää valitusluvan.

Poistaessani kaiken Pekka Monosta koskevan aineiston rikoksentekoajalta, ajoin kaikki Nettisanomien kyseiset sivut tekstieditorilla poistaen ilmaisut "Pekka Mononen, "asianajaja Pekka Mononen" ja "asianajotoimisto Pekka Mononen Ky" eri variaatioin. Lisäksi poistin kaikki oikeuden määräämät kirjoitukset manuaalisesti. Jotta voisin osoittaa tehneeni näin, liitin jokaisen ko. ajanjakson sivulle merkinnän poistamisesta tai poistamattajättämisestä, jos sivulla ei ollut viittauksia asianajaan tai hänen toimistoonsa tai häntä koskevaan asiaan. Merkintä:

"JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307
Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA
Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut (152poistettu 24.02.2016). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794 Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen
Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määräämät verkkoviestit. Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen
http://www.12.fi/2004/07/01/etusivu.htm"

Nettisanomat. Pertti Manninen, vastaava päätoimittaja. Lauantai 2008-05-10.

Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut!

Lue myös!

Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa. Lakisanomat Keskiviikko 2007-10-24



Torstai 2008-05-08 etusivu


"Lokki" 2008.
Torstai 2008-05-08 etusivu


"Sirkka Hämäläinen". 1992.

"Pupu". 2008.

"Nalle Björn Wahlroos". 1992
Mistä ahneus alkoi?

Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen nimitettiin aikoinaan Euroopan keskuspankin johtokunnan jäseneksi, peräti varajohtajaksi (?). Tiedotustilaisuudessa kysyttiin, eikö ole väärin, että hän nauttii yhtäaikaa huippueläkettä Suomen pankista, joka on tavallaan Euroopan keskuspankin filiaali, ja huippupalkkaa Euroopan keskuspankista. TV-kuva tästä on olemassa: Sirkka Hämäläinen jo poistuu tilaisuudesta ja kävellessään ilmoittaa: "Ei se ole väärin, olen tehnyt niin paljon Suomen hyväksi". Lainaus muistin varainen. Nettisanomat. Pertti Manninen. Torstai 2008-05-08.

Pankkikuvat Timo Erkki-Heinon ohjelmasta "Pankkiryöstö" vuodelta 1992, joka aloitti Ylen viiden ohjelman pankkien pelastamisoperaatiosarjan. Luontokuvat "Lokki" tänään torstaina 2008-05-08 klo 14.35 ja "Pupu" eilen keskiviikkona 2008-05-07 klo 13:02. Keski-Suomi. Laukaa. Vuojärvi. Pertti Manninen.

Sirkka Hämäläinen ollessaan vielä Suomen pankin pääjohtaja: "Ei se ole väärin, olen tehnyt niin paljon Suomen hyväksi". - "Koroille ei ole asetettu ylärajaa, taivas on kattona".
(Ylen lähetyksiissä 1992).

Veronmaksajien pelastaman pankin johtaja Björn Wahlroos: "Tähdet olivat suotuisat".
(Käännös. Ylen ruotsinkielisessä lähetyksessä 1992).

Lue myös mm!

SanomaWSOY:n hallitukseen juuri nimitetty Sirkka Hämäläinen, Suomen Pankin entinen pääjohtaja ja Euroopan Keskuspankin entinen johtokunnan jäsen, tahtoo tavata työttömiä Helsingin työttömien yhdistyksen puheenjohtaja Reima Kekäläisen esitteleminä. Tapaamiset järjestetään Sanomatalon ala-aulassa. 2004-04-01.

Lue myös mm!



Legenda:
"Jos sä olet niin helvetin fiksu, niin miksi sä olet niin helvetin köyhä." Henrik Kuningas.

Nyt 2006: "Pörssissä Sammon osake kallistui torstaina lähes kahdeksan prosenttia. Seurauksena Wahlroosin osakeomistuksen arvo kasvoi 208 miljoonasta eurosta 224 miljoonaan euroon." Helsingin Sanomat perjantaina 2006-11-10. Kuva: "Super Nova". Pertti Manninen.

Pääkirjoitus.
Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi". Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä. Kymmeniä henkilöitä kymmenissä kirjoituksissa, nimiä Koivistosta lähtien!
Mukana myös Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja Ahti Hirvonen.
2006-11-11.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa. Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta. Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset. Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle, joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit. 2004-05-20


Alho- Sundqvist II: Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.
"Täysin selvittämättä on jäänyt asiaan liittyvä hauska yhteensattuma: Ministerin päätös pitkitti juuri sopivasti konkurssiinmenoa niin, että silloinen Suomen Yhdyspankki (SYP) onnistui turvaamaan itselleen ja konkurssin ulkopuolelle 300 miljoonan saatavansa.
Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkönä oli tapahtumahetkellä Bror Wahlroos ja Suomen Yhdyspankin eräänä johtajana hänen poikansa Björn Wahlroos." 1999-08-12

Laman uhrit ja tekijät - Suomalainen polttouhri - Liite: Kymmeniä pankkien pelastamis- ja asiakkaiden hukuttamiskirjoituksia (ainakin linkit!)
2008-02-19

Aho - anteeksiantamaton amatööri?
"Hallitus, jossa Esko Aho oli pääministeri hoiti pankkien omistajien asiat hyvin ja pankkien asiakkaiden, tavallisten suomalaisten asiat hyvin huonosti ja epäoikeudenmukaisesti. Pääministeri oli silloin sellaisessa virkamiesten ja liikemiesten pyörityksessä, että hän amatööriydessään hyväksyi pankkien osakkeenomistajien pelastamisen ja kansalaisten hukuttamisen. Jos hänessä silloin olisi ollut todellista valtiomiesmäisyyttä hän olisi tullut heikompien puolelle, viimeisellä hetkellä kun se Suomessa olisi ylipäätään ollut enää mahdollista. Presidenttiehdokas Ahon menestyminen riippuu täysin siitä kuinka moni antaa hänelle anteeksi. Ahon pelastukseksi voivat tulla muut ehdokkaat!" 1999-10-14

Jukka Kilpi. Etiikka puoltaa vapautusta ylivoimaisista veloista. 2005-04-16 mm!

Tämä oli sirpaleinen pääkirjoitus tänään torstaina 2008-05-08. Nettisanomat- Pertti Manninen.



guardian.co.uk, Thursday May 8 2008 Nintendo's Wii makes Yamauchi Japan's richest
The Guardian, Thursday May 8 2008 The computer model that once explained the British economy


Wednesday May 7, 2008 The Guardian Photographer's papers reveal image-conscious Larkin
Tuesday May 6 2008 guardian.co.uk Death toll rises to 22,000 as Burma appeals for aid



Tiistai 2008-05-06 etusivu

"Kuovi ja naakka"

Tänään tiistaina 2008-05-06 klo 16.18 aurinkoisena aika viileänä päivänä. Kuovi hiukan hätistelee liian lähelle eksynyttä naakkaa. Kauemmaksi lennettyään molemmille riitti syötävää vihertävällä pellolla. Keski-Suomi. Laukaa. Vuojärvi. Pertti Manninen.

Tiistai 2008-05-06 Pääkirjoitus.

Eilen Fortumin Mikael Lilius käräjäoikeudessa!

Tänään Helsingin Sanomat ei kirjoittanut asiasta halaistua sanaa! Keskisuomalaisessa ja Savon Sanomissa oli laajasti, Kauppalehdessä hitusen, Aamulehdestä en huomannut, muita en tarkastanut. Pertti Manninen.


Tiistai 2008-05-06 Muut lehdet.



Brax solvaa koko puoluejärjestelmää. Maarit Feldt-Ranta. Kolumni. Uutispäivä Demari. Tiistai 2008-05-06. Kuva: Pertti Mannuinen.
Kolumni kokonaan!
Tiistai 2008-05-06 Muut lehdet.

Brax solvaa koko puoluejärjestelmää. Maarit Feldt-Ranta. Kolumni. Uutispäivä Demari. Tiistai 2008-05-06.

Brax solvaa koko puoluejärjestelmää.

"Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) näyttää lyhyessä ajassa omaksuneen porvarihallituksen ylimielisen asenteen ja sanelupolitiikan. Viime viikonloppuna Brax koki asiakseen mitätöidä sosialidemokraattien kannan, koska oikeusministerin näkemyksen mukaan SDP:n toimivalla johdolla ei olisi valtuutusta puhua puolueen äänellä.
...
Braxin toiminta on röyhkeätä oman edun tavoittelua demokratian kustannuksella. Oikeusministeri on myös vihjaillut kummallisesti, että SDP:n kanta vaaliuudistukseen olisi perustuslain vastainen. Tällaisia lausuntoja on vaikea ymmärtää lainoppineen lausumaksi.
...
Sosialidemokraatit eivät voi tukea sellaista vaalijärjestelmää, jossa läpinäkyvyys vähenee, laskentamekanismi monimutkaistuu ja joka estää uusien poliittisten liikkeiden pääsyn eduskuntaan. Oikeusministeri Braxin olisi hyvä muistaa, että hänen nyt ajamansa malli olisi aikanaan estänyt vihreiden pääsyn eduskuntapuolueeksi.

Oikeusjärjestelmämme ylimmän poliittisen toimijan odottaisi kunnioittavan demokraattisesti muodostettuja puolueiden linjauksia ja asettavan yleiset oikeusperusteet oman puolueen lyhytjännitteisten etujen edelle.”

Maarit Feldt-Ranta Kirjoittaja on SDP:n puoluesihteeri. Kolumni!


Oikaisu!

Torstain 2008-04-24 pääkirjoituksessa oli virhe, joka on korjattu perjantain 2008-04-25 pääkirjoitukseen punaisella merkittynä.



Kuva: "Tuija Brax, oikeusministeri. Vihr" ei pysty pidättämään itseensätyytyväisyyttään antaessaan vaalilainmuutoslausuntoa Ylelle. Kuva: Pertti Manninen tänään torstaina 2008-04-24.

Torstai 2008-04-24

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Oikeusministeri Tuija Brax perustelee vaalilainuudistusta vedoten Suomen perustuslain takaamaan (?) yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen. Jollei tätä nykyinen vaalilainsäädäntö takaakaan, mikäpä takaisi, niin ei sitä kuitenkaan iljettävän kirkkaalla ja onnellisella naamalla ja asenteella pidä mennä huonontamaankaan. Kaikki äänikynnykset halventavat demokratiaa. Jos jollain alueella (vaalipiirissä) syntyy kansanliike, joka saisi vaikkapa kolmanneksen sen vaalipiirin äänistä, niin pois pois eduskunnasta näitä sementoituneita ja dementoituneita puolueita kiusaamasta. Ja pienten ryhmien vaaliliitotkin pitäisi kieltää, kun ei muka tiedetä kenelle ääni menee. Kyllä äänestäjä tietää, ettei se ainakaan mene sinne, minne hän ei sitä suurin surminkaan halua. Että tällainen "oikeusministeri" meillä nyt on jakamassa euforiassaan näitä lausuntoja.
Pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen. Torstai 2008-04-24.

Lue myös! Suomalainen polttouhri.
"Ohjelmassa haastateltiin myös nykyistä likaisen työn tekijää, oikeusministeriä nimeltään Tuija Brax. ... nyt hän oli omaksunut tosi ällöttävän, silloisten ja nykyistenkin päättäjien perseennuolemisen. Aivan kirkkaalla naamalla hän väitti, että lamavelallisten asia on hoidettu hyvin ja että “ulkomailtakin tullaan tutustumaan tähän maailmassa ainutlaatuiseen velallisten armahtamiseen”.
Pääkirjoitus 2008-02-19.


Perjantai 2008-04-25

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Oikeusministeri Tuija Brax perustelee vaalilainuudistusta vedoten Suomen perustuslain takaamaan (?) yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen. Jollei tätä nykyinen vaalilainsäädäntö takaakaan, mikäpä takaisi, niin ei sitä kuitenkaan iljettävän kirkkaalla ja onnellisella naamalla ja asenteella pidä mennä huonontamaankaan. Kaikki äänikynnykset halventavat demokratiaa. Jos jollain alueella (vaalipiirissä) syntyy kansanliike, joka saisi vaikkapa yhdeksänneksen sen vaalipiirin äänistä, niin pois pois eduskunnasta näitä sementoituneita ja dementoituneita puolueita kiusaamasta. Ja pienten ryhmien vaaliliitotkin pitäisi kieltää, kun ei muka tiedetä kenelle ääni menee. Kyllä äänestäjä tietää, ettei se ainakaan mene sinne, minne hän ei sitä suurin surminkaan halua. Että tällainen "oikeusministeri" meillä nyt on jakamassa euforiassaan näitä lausuntoja.
Pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen. Torstai 2008-04-24.

Lue myös! Suomalainen polttouhri.
"Ohjelmassa haastateltiin myös nykyistä likaisen työn tekijää, oikeusministeriä nimeltään Tuija Brax. ... nyt hän oli omaksunut tosi ällöttävän, silloisten ja nykyistenkin päättäjien perseennuolemisen. Aivan kirkkaalla naamalla hän väitti, että lamavelallisten asia on hoidettu hyvin ja että “ulkomailtakin tullaan tutustumaan tähän maailmassa ainutlaatuiseen velallisten armahtamiseen”.
Pääkirjoitus 2008-02-19.

Jälkisana perjantaina 2008-04-25.

Alkuperäinen pääkirjoitus perustui siihen mielikuvaan, joka syntyi useistakin tv-uutisten lähetyksistä torstaina 2008-04-24. Jos niissä puhuttiin vaalipiirikohtaisista äänikynnyksistä, niin korviin se ei välittynyt eikä siis ymmärrykseenkään. Yritin toki tarkistaa asiaa netistä, Ylen uutissivulta ja Helsingin Sanomien uutisjutusta, en löytänyt. Tänään perjantaina niin Helsingin Sanomissa kuin Hufvudstadsbladetissa ja Keskisuomalaisessa oli selko tästä vaalipiirikohtaisesta äänikynnyksestä. Oikaisu perustuu siis siihen, että hallintoneuvos Lauri Tarastin puheenjohtama toimikunta esittää kahdentoista (12) prosentin vaalipiirikohtaista äänikynnystä. Niinkuin ylläolevassa korjauksessa näkee, mitään muuta ei tarvitse korjata. Itse asiassa oikeusministeri Tuija Brax paljastaa sementoimisen, asian raadollisen ytimen, varomattomuuttaan (?) Keskisuomalaisessa. Lainaus kirjoituksesta, jossa Brax puhuu valtakunnallisesta 3,5:n prosentin äänikynnyksestä:

"Brax perustelee äänikynnystä sillä, että se estää parlamentin pirstaloitumista liian pieniksi parlamenttiryhmiksi. Samalla turvataan myös hallitusten muodostuminen ja niiden toimintakyky. Braxin mielestä 3,5 prosentin kynnys on nykyisin eduskunnassa edustettuina olevien puolueiden kannalta kohtuullisuuden rajamailla. Siksi esitykseen on rakennettu kaksi pehmentävää elementtiä. Ne ovat 12 prosentin vaalipiirikohtainen äänikynnys ja puoluetuki niille puolueille, jotka ylittävät kahden prosentin kannatuksen eduskuntavaaleissa, mutta jäisivät edustuksetta eduskunnassa." Hallitus kinaa äänikynnyksestä. Helsinki. Kari Valtonen. Keskisuomalainen. Valtakunta. Perjantai 2008-04-25.

Huh huh! Mitä perustuslain pilkkaa! Braxin mielestä jotkut roposet riittävät puolueille, jotka saavat esim. 3 % äänistä. Matemaattisesti tällä äänimäärällä pitäisi saada kuusi (6) paikkaa 200:sta! (Rautalankaesimerkki 1).
Huh huh! Mitä perustuslain pilkkaa! Braxin mielestä puolue tai ryhmä, joka saisi esim. kymmenen (10) prosenttia äänistä vaalipiirissä, josta valitaan 20 edustajaa, saisi jäädä kokonaan edustuksetta, vaikka matemaattisesti kuuluisikin kaksi (2) paikkaa 20:stä. (Rautalankaesimerkki 2).

Valta tai kusi tai molemmat ovat nousseet päähän niin oikeusministeri Tuija Braxille kuin pääministeri Matti Vanhasellekin, jotka kylmän viileästi, gangsterimaisesti, sementoivat vallan itselleen meidän silmiemme edessä!

Jälkisana. Nettisanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2008-04-25.


Lauantai 2008-04-26



"Puinen kissa kaupan ovella kiinnittämässä huomiota vaihtoehtoisiin tuotteisiin". Kuva: Pertti Manninen eilen perjantaina 2008-04-25 iltapäivällä. Jyväskylä. Kauppakatu. Laajenna!

Suuri vaalilakiuudistus Nettisanomissa tällä viikolla:

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Torstai 2008-04-24


Oikaisu! Perjantai 2008-04-25

Jälkisana perjantaina 2008-04-25.
Perjantai 2008-04-25

Lauantai 2008-04-26 Muut lehdet. Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Ville Hänninen. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26.

Äänikynnys uhkaa demokratiaa.

Odotettu ehdotus eduskuntavaalien paikkajaon uudistamiseksi on nyt nk. puoluesihteerikomiteassa muuttunutkin pöyristyttäväksi hyökkäykseksi kansanvaltaa vastaan.

Esitetyn äänikynnyksen – valtakunnallisesti 3,5 prosenttia, vaalipiirikohtaisesti 12 prosenttia – ja vaaliliittojen kieltämisen ilmeinen tarkoitus on estää uusien poliittisten voimien synty ja keskittää siten kaikki valta tämänhetkisille eduskuntapuolueille aina hamaan ikuisuuteen.

Vaaliuudistuksen alkuperäinen tarkoitus oli laskea niin sanottua piilevää äänikynnystä, mutta nyt tarjottu malli päinvastoin nostaa läpipääsyn rajaa yhdessätoista vaalipiirissä viidestätoista. Esimerkiksi uudella maalla kansanedustajapaikkaan on tähän asti riittänyt noin kolme prosenttia vaalipiirin äänistä ja Helsingissäkin vajaat viisi prosenttia.

Nämä alhaisen äänikynnyksen vaalipiirit ovat olleet pienille ja erityisesti uusille puolueille välttämätön henkireikä, joka nyt suljetaan.

Puolueiden ulkopuoliset ehdokaslistat asetetaan täysin mahdottomaan asemaan. Näin demokratia heikkenee ja vaihtoehtojen vähetessä äänestysaktiivisuus ja yleinen kiinnostus politiikkaan tulevat taatusti laskemaan entisestään.

Äänikynnystä ei voi mitenkään perustella demokratian kannalta. Se on tahallinen keino heikentää vaalien suhteellisuutta ja oikeudenmukaisuutta, ja se tekee eri ehdokkaille annetuista äänistä eriarvoisia.

Se, että jopa yli 100 000 ihmisenäänet mitätöidään vain sillä perusteella, että he ovat äänestäneet ”väärää” puoluetta. on diktatuuria eikä demokratiaa.

Vilpittömästi toteutettuna uudistus olisi voinut poistaa vaalijärjestelmän rasitteina pitkään olleita epäoikeudenmukaisuuksia. Nyt puolueiden röyhkeys uhkaa kuitenkin suistaa meidät synkälle tielle. Toivottavasti eduskunta vielä torjuu tämän katastrofin.

Ville Hänninen
valt. yo Helsinki

Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26.




Maanantai 2008-05-05

"Ajetaan me tandemilla!"
Tänään maanantaina 2008-05-05 klo 17.02 sateisena ja kylmän tuulisena päivänä. Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Pertti Manninen.

Maanantai 2008-05-05

Tänään käräjäoikeudessa!

Ennakkotieto maaliskuussa
2008-03-12.

Fortumin toimitusjohtaja Mikael Lilius linnaan? Ei narahtanut psykopaattisista optioista vaan Perloksen hallituksen jäsenenä epäillystä pörssitiedotusrikoksesta. Mikäli tuomitaan on erottava itse tai sitten erotettava Fortumista. Satojen (?) miljoonien optiot ovat tietenkin kiva kipuraha. Mainetta ei niilläkään saa takaisin!



Ilta-Sanomat keskiviikkona 2008-03-12.
"Syyttäjä vaatii Fortumin toimitusjohtajalle Mikael Liliukselle sakkorangaistusta Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona alkaneessa oikeudenkäynnissä. Liliusta ja muita matkapuhelinosien valmistajan Perloksen vanhan hallituksen jäseniä syytetään tiedottamisrikoksesta. Syytteessä ovat myös yhtiön toimitusjohtajina olleet Timo Leinilä ja Heikki Mairinoja. Muut syytetyt ovat Perloksen hallituksen puheenjohtajana toiminut Kari O. Sohlberg sekä hallituksen jäseninä olleet Matti Aura ja Sten-Olof Hansén. Syyttäjän mukaan he viivyttelivät tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta tulosvaroituksen antamisessa vuodenvaihteessa 2002-2003." Mikael Lilius oikeuteen. Ilta-Sanomat

Lue myös!


Aakkosjärjestyksessä toisiinsa kietoutuvaa moskaa: Ajankohta, Fortum, Helsingin Sanomat, ministerit, optiot, psykopaatit, varallisuusveron poisto ja virkamiehet. Pääkirjoitus keskiviikkona 28. syyskuuta 2005.

"Aftonbladetissa ruotsalainen kirjailija ja lehden kolumnisti Jan Guillou käytti ökyoptioiden saajista psykopaatit- nimitystä jossain lehtijutussaan jo kuukausia sitten. Kolumnissaan helmikuun sunnuntaina 06.02.2005
"Den växande direktörsklassen blir vår nya adel"
 hän kertoo Fortumista, toimitusjohtaja Mikael Liliuksesta ja sähkönhinnasta mm. näin:" Pääkirjoitus keskiviikkona 28. syyskuuta 2005.


2008-05-04.

Sunnuntaiaamuna auringon lämmössä Keski-Suomessa.

Kuvat Pertti Manninen tänään sunnuntaina 2008-05-04. Isonna!

 



Pelto.

Ampiainen.


Silmut.


Perhonen.

2008-05-04.

Sunnuntaiaamuna auringon lämmössä Keski-Suomessa.

Kuvat Pertti Manninen tänään sunnuntaina 2008-05-04. Isonna!

2005-05-04 Lätkäfani kerjää huomiota osakseen.
Kuva: Pertti Manninen, Helsinki toukokuussa 1999.

Katso myös: Viikon kuvasarja:
Lätkäfanin hurma ja humala.
2001-04-19

Lauantai 2008-05-03 Sananvapauden päivä



Päätoimittaja Erkki Laatikainen
Sanomisen ja julkaisemisen vapaus ovat väkeviä voimia


"Tänään vietetään sananvapauden päivää. Ilman sananvapautta puuttuu demokratia, kansanvalta, Sen piirteitä ovat monipuolueisuus, yleinen, yhtäläinen ja salainen vaalioikeus, tuomioistuinten riippumattomuus, vapaa liikkuvuus ja lukuisat muut suomalaisista itsestään selviltä tuntuvat menettelyt.

Sanomalehdet koetaan historiallisesti sananvapauden tärkeimmiksi ilmentymiksi. Niitä kutsutaan vallan vahtikoiriksi, koska politiikan ja talouden valtiaat joutuvat läpivalaistuiksi uutisissa, kritiikeissä ja mielipidekirjoituksissa. Sopimattomat kytkökset ja menettelyt sekä rikokset yleensä paljastuvat. Sanomalehtien ja koko kirjavoituneen median rooli on tässä tärkeä, jopa monesti ratkaiseva. ... " 

Erkki Laatikainen Keskisuomalainen 2008-05-03 (2008-05-03)

Lauantai 2008-05-03 Sananvapauden päivä "Sanomisen ja julkaisemisen vapaus ovat väkeviä voimia".

Aamulla karistaessani unia silmistäni havahduin: Tämän otsikon olen nähnyt ennenkin! Hetken kesti ennenkuin tajusin: Sehän on vuonna 1999 keksimäni Nettisanomien slogan! Työstin sitä silloin yhden illan Ilta-Sanomien sivujen reunoihin, kunnes se sitten lopulta syntyi! Säilytin ko. lehden ja vuosia myöhemmin sen sitten kadotin, ehkä. Slogan on sen jälkeen ollut Nettisanomien jokaisen numeron etusivulla ja usein myös muillakin sivuilla, siis tuhansia kertoja, ja silti taas tänään jouduin Keskisuomalaisen päätoimittaja Erkki Laatikaisen yllättämäksi!

"Sanomisen ja julkaisemisen  vapautta vuodesta 1999".
Päivän kunniaksi Nettisanomien 1. numeron (järjestysnumero 0!) etusivun alku, johon myöhemmin on merkitty ilmestymiskuukausi sivun alkuun.
Pertti Manninen, Nettisanomien päätoimittaja.

Lue myös mm!

Nettisanomat uudistaa ilmettään ja sisältöään. 1999-09-16.

KSP: Keski-Suomen Puhelin Oy:n kaappaus. 2000-02-24.

Sananvapaus kauppatavarana. 2005-02-22

Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien ja heidän perheenjäsentensä karkottamisesta Suomesta juuri ennen Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi.
2006-12-05


Nettisanomat 1999-07-29. -

Linkit jokaisen numeron etusivulle:   Arkisto 

Perjantai 2008-05-02
"Vielä keskiviikkona joutsenilla oli vain pieni sula uiskennella. Tänään perjantaina koko järvi". Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka. Kuva Pertti Manninen klo 4:n aikoihin auringon jo polttaessa suojaissa tuulettomissa paikoissa.

2006-05-06 Lauantaina 06.05.2005 klo 20.45. Kuva. Linnut.
 


"Työtä kaikille!" 1994-05-01. Jyväskylä. Tori. Kuva: Pertti Manninen. Kuvan ja kuvaan liittyvän aiheen historiaa mm. Nettisanomien vappunumeroissa:

Torstai 2008-05-01
Vappu - Suomalaisen työn päivä. Helatorstai - Kristuksen taivaaseenastumispäivä

Sattumalta säilynyttä.

"Tähtien sota ei ole leikkiä, sota ei koskaan ole leikkiä, se on hullutus, Asevarustelu kiihtyy koko ajan kaikkialla maailmassa. Suunnattomia summia käytetään tuhon tutkimiseen, maailman parhaat aivot on valjastettu tappamiselle.

Jos yksi kymmenesosa tästä hullutuksesta käytettäisiin ihmisten auttamiseen, poistuisi nälkä ja sen aiheuttama kuolema maapalloltamme. Näin lähellä olemme inhimillistä ja humaania maailmaa. Näin ei tehdä, hullutus jatkuu, tulevaisuus on entistä herkemmin PAM!"
---
"Tässä salissa halutaan unohtaa meitä lähelläkin oleva hätä, esimerkiksi numeroiden valossa Kirkkonummen työttömyys on vähäistä. Näin on. Siis meillä menee hienosti. Vaan ei kuitenkaan ihan kaikilla. Heillä, jotka ovat työttömiä, heillä ja heidän perheillään menee oikeastaan aika heikosti.

Voimmehan unohtaa tämän, heitähän on niin vähän. Näinkö ajattelet? Sangen itsekästä. Hyväksytkö tämän? Hädän, joka näissä perheissä on, lasten kärsimykset, vanhempien surun, mitä tästä pojasta oikein tulee. Mitä työtön itse ajattelee? Henkinen stressi syrjäänjäämisestä on kauheaa.

Jos hyväksyt tietynsuuruisen työttömyysasteen, mikset sitten alistu siihen, että työttömyys pantaisiin kiertämään kaikkien kesken tasapuolisesti. Se olisi solidaarista. Sen jälkeen voisit ymmärtää hädän syvyyttä."
---
Talousarviopuheenvuorosta 14.12.1985. Otsikot: Hullutus, Rauhalliset naapurit, Työrauha ja työn arvostus, Mitä rakennettava? Asuntoja, Palvelutalo, Uimahalli, Kunnantalo, Kaavapetokset, Tiedotusterrori ja tonttikeinottelu. Lue 8 sivua!

2000/04/27 - 2000/05/04 - 2001/04/26 - 2001/05/03 - 2002/04/25 - 2003/05/01 - 2004/04/29 - 2005/04/30 - 2005/05/01 - 2005/05/04 - 2006/04/30 - 2006/05/01 - 2006/05/06 - 2007/04/24 - Isonna!

Helatorstaina
2001/05/24 - 2003/05/29 - 2005/05/05 -2007/05/17

Sattumalta säilynyttä.

Monissa muutoissa ei kaikki ylimääräinen ole joutunut roskiin, vaan osa pahvilaatikoista on usein löytänyt jonkin suojan myöhemmälle penkomiselle. Tällä kertaa erään navetan nurkista löytyi 80-luvun laatikoita. Paljon lehtiä ja brosyyreita. Myös joitakin senaikaisen työpaikan muistioita ja manuaaleja. Maailmankatsomuksellista ja poliittista toimintaa 80-luvulla edustivat valtuustopuheenvuoro 14.12.1985 ja kaksi valitusta (!) Uudenmaan lääninoikeudelle, 08.04.2005 ja 11.12.1985.
Hirmuisen lämpimänä, 20 astetta varjossa, vapun 2008 aattona juhlimiseen valmistautuen Pertti Manninen.
Jälkisanat
22 vuotta myöhemmin. Löydettyäni tämän tekstin hiukan ihmettelin sitä, kuinka laajasti käsittelin Kirkkonummen silloista kaavaskandaalia ... Lue 8 sivua!







Sunnuntaiaamuna auringon lämmössä Keski-Suomessa.
Kuvat Pertti Manninen sunnuntaina 2008-05-04.

Tappiolan vainioilta. Bisquit Seppo Ahti Ilta-Sanomat tänään tiistaina 2008-04-29.

Kymmenen vanhaa tukkijätkää
meni töihin savotalle.
Takaisin palasi yhdeksän,
jäi yksi konkelon alle.

... ... ... ... Viisi vanhaa tukkijätkää
sahat, kirveet, parkkiraudat.
On yksi liikaa vieläkin,
sanoo kymppi, muu ei auta.
... ... ... ... Nolla vanhaa tukkijätkää
eikä enää huolen häivää.
Viettää Enson ansiosta
Suomalaisen Työn hän päivää.

Äänekoski 2000 - Bochum 2008. Arkisto: Nokian vaiettu lähtö:
Esimakua tulevasta? Jäähyväiset Nokialle vai Nokian jäähyväiset? Nokia lähtee 1. Tapaus Äänekoski. 2000-08-10.
NOKIA
Pitkäaikainen työnantajamme Äänekoskella
30.6.2000
Poistunut paikkakunnaltamme.

Sisä-Suomen lehti lauantaina 1. heinäkuuta 2000. Kuva! - Jutut!

1999/08/05 Hurskastelua 1. Ministeri Maija Perho ja Helsingin Sanomat työttömien nuorten kimpussa.

1999/08/05
Hurskastelua 2. Professori Jaakko Pehkonen pitkäaikaistyöttömien kimpussa

2004/08/10 "Tarvitsemme lisää työssäkäyviä - emme lisää köyhiä." Raimo Sailaksen ehdotukset pulmallisia köyhille.

2005/05/17 Väärää tietoa työttömyydestä. Anne Brunila.
Työttömyyden hoitoon mallia Tanskasta. Anne Brunila Show I & II & III.

2008/04/18 Margaret Thatcherin oppipoikia niin kotimaassaan kuin kuuliaisessa oppipoikamaassaan. Ajankohtaiset tapaukset Gordon Brown, Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen. Sosiaalisuudesta puhutaan kauniisti luottaen hyvinvoivan enemmistön tukeen ja palkitsemiseen. Häpeä ei ole tuttu sana näissä piireissä. Nettisanomat.


Maanantai 2006-04-28    


Eilen sunnuntaina 2006-04-27. "Järvi jäässä". Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


"Unelmoiden". YleTeema. Poikamiesboksi. MacLaine & Lemmon. Ohj. Wilder 1960.


"Maassa makaavan mukilointi". Jimtv:n tappeluohjelmaa yöllä. Isonna!

Tänään maanantaina 2006-04-28. "Järvi sula". Isonna!

"Punainen sateenvarjo sateen tihkussa". Isonna!

Israeli attack kills 4 children & their mother. BBC Worl News. Monday April 28 2008.

Lauantai 2008-04-26



"Puinen kissa kaupan ovella kiinnittämässä huomiota vaihtoehtoisiin tuotteisiin". Kuva: Pertti Manninen eilen perjantaina 2008-04-25 iltapäivällä. Jyväskylä. Kauppakatu. Laajenna!

Suuri vaalilakiuudistus Nettisanomissa tällä viikolla:

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Torstai 2008-04-24


Oikaisu! Perjantai 2008-04-25

Jälkisana perjantaina 2008-04-25.
Perjantai 2008-04-25

Lauantai 2008-04-26 Muut lehdet. Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Ville Hänninen. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26.

Äänikynnys uhkaa demokratiaa.

Odotettu ehdotus eduskuntavaalien paikkajaon uudistamiseksi on nyt nk. puoluesihteerikomiteassa muuttunutkin pöyristyttäväksi hyökkäykseksi kansanvaltaa vastaan.

Esitetyn äänikynnyksen – valtakunnallisesti 3,5 prosenttia, vaalipiirikohtaisesti 12 prosenttia – ja vaaliliittojen kieltämisen ilmeinen tarkoitus on estää uusien poliittisten voimien synty ja keskittää siten kaikki valta tämänhetkisille eduskuntapuolueille aina hamaan ikuisuuteen.

Vaaliuudistuksen alkuperäinen tarkoitus oli laskea niin sanottua piilevää äänikynnystä, mutta nyt tarjottu malli päinvastoin nostaa läpipääsyn rajaa yhdessätoista vaalipiirissä viidestätoista. Esimerkiksi uudella maalla kansanedustajapaikkaan on tähän asti riittänyt noin kolme prosenttia vaalipiirin äänistä ja Helsingissäkin vajaat viisi prosenttia.

Nämä alhaisen äänikynnyksen vaalipiirit ovat olleet pienille ja erityisesti uusille puolueille välttämätön henkireikä, joka nyt suljetaan.

Puolueiden ulkopuoliset ehdokaslistat asetetaan täysin mahdottomaan asemaan. Näin demokratia heikkenee ja vaihtoehtojen vähetessä äänestysaktiivisuus ja yleinen kiinnostus politiikkaan tulevat taatusti laskemaan entisestään.

Äänikynnystä ei voi mitenkään perustella demokratian kannalta. Se on tahallinen keino heikentää vaalien suhteellisuutta ja oikeudenmukaisuutta, ja se tekee eri ehdokkaille annetuista äänistä eriarvoisia.

Se, että jopa yli 100 000 ihmisenäänet mitätöidään vain sillä perusteella, että he ovat äänestäneet ”väärää” puoluetta. on diktatuuria eikä demokratiaa.

Vilpittömästi toteutettuna uudistus olisi voinut poistaa vaalijärjestelmän rasitteina pitkään olleita epäoikeudenmukaisuuksia. Nyt puolueiden röyhkeys uhkaa kuitenkin suistaa meidät synkälle tielle. Toivottavasti eduskunta vielä torjuu tämän katastrofin.

Ville Hänninen
valt. yo Helsinki

Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26.


Ilmoitukset


 

2000-04-20  "Viikkoa tammikuisen kasvuennusteen nostamisen jälkeen JOT:n perustaja ja suurin omistaja Veikko Lesonen myi valtaosan omistamistaan JOT-osakkeista. Hän ansaitsi osakekaupoilla noin 820 miljoonaa markkaa. Tulosvaroituksen jälkeen yhtiön osakkeen arvo on romahtanut lähes puoleen."

2001-04-26
Eurooppalainen Paavo Lipponen. "Mutta nyt pitää katsoa eteenpäin. Hallituksella pitää olla toimintakykyä - riippuen siitä, miten suhdannetilanne kehittyy - tarvittaessa tukea kasvua ja työllisyyttä." Mielistelemätön Marjaana Koskinen. "Toimeentulotukea saa nytkin noin 490 000 ihmistä. Näistä osa käy töissä. mutta he eivät pärjää palkallaan. Järkevää olisi tarjota työtä, josta saa elämiseen tarvittavan toimeentulon."

2002-04-25
 "Kuvannut Pertti Manninen 1.5.1994 Jyväskylän vappumielenosoituksen aikaan, silloin kun pääministerinä ei ollut Lipponen."

2003-04-24 Miksi, Raimo? Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta (JYY) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (JAMKO) yhdistivät voimansa ja tivasivat vastausta otsikon kysymykseen järjestämällä keskustelutilaisuuden, jossa Raimo Sailaksen työllisyysryhmän jäsen, professori Jaakko Pehkonen, esitteli raporttia ja vastasi opiskelijoiden kysymyksiin.



2004-04-22
Salakuuntelua hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrön epäillyssä rikoksessa. - Bodom-miehen piinaviikot.

2005-04-26 Kuva. "Ensimmäinen lippu Kolmen valtakunnan rajapyykillä 60 vuotta sitten 26.04.1945."

2006-04-24 Kuva. "Maanantaina 24.04.2006 klo 9.15."

2007-04-24 Pääkirjoitus. Tiesitkö, että kaikkein köyhimpien perheiden koululaisten kesälomatienestit napataan heiltä pois! Kaikkein köyhimmät perheet, ne jotka ovat oikeutettuja kunnan maksamaan toimeentulotukeen, joutuvat nykyisten käytäntöjen, varmaankin lakien ja asetusten, mukaan tilanteeseen, jossa koululaisten kesälomatienestit eivät tulekaan koululaisten hyväksi, vaan tienesti napataan pois perheen saamasta toimeentulotuesta. Tällainen sydämetön ja sadistinen meno senkun jatkuu, eikä epäkohdan korjaamiseksi tehdä yhtään mitään Suomessa, joka väittää olevansa oikeusvaltio. Hyväksyisitkö sinä tällaisen menettelyn, jos se osuisi kohdallesi? Tämä on yksi esimerkki siitä, että kaikkein köyhimmät eivät saakaan luvattua helpotusta elämäänsä, vaikka pääministeri Matti Vanhanen tai sosiaaliministeri Liisa Hyssälä näin väittäisivätkin. ...



guardian.co.uk, Friday April 25 2008

UN censures US and Israel over Syria nuclear row
...
The Syrian government yesterday denied it had been building a nuclear reactor with North Korean help. Syria's ambassador to Britain, Sami al-Khiyami, described the video as ridiculous: "Unfortunately the scenario of taking and retaking pictures looks like what happened before the Iraq war, when the US administration was trying to convince the world that Iraq had nuclear weapons."

In the run-up to the invasion of Iraq, the Bush administration showed photographs and other material to the UN security council that it claimed amounted to evidence of Saddam Hussein's pursuit of weapons of mass destruction, but the claims were subsequently proven to be false.

Joseph Cirincione, an expert on nuclear proliferation and head of the Washington-based Ploughshares Fund, said: "We should learn first from the past and be very cautious about any intelligence from the US about other country's weapons."

UN censures US and Israel over Syria nuclear row


2003-02-13 Powell: Irak pettää YK:ta ja kätkee joukkotuhoaseita. USA uskoo Irakin kokeilevan pernaruton levittämistä hävittäjäkoneista. Ulkoministeri sanoi Saddamin tekevän yhteistyötä al-Qaidan kanssa. 06.02.2003 torstaina. Helsingin Sanomat.
USA lade fram sina bevis. Utrikesminister Colin Powell anklagade Irak för att gömma massförstörelsevapen. 06.02.2003 torsdag. Dagens Nyheter.
Powell taivutteli maailmaa hyväksymään Irakin sodan. Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powellin keskiviikkoinen puhe YK:n turvallisuusneuvostossa oli viimeisiä yrityksiä saada vastaanhangoittelevat neuvoston jäsenet Irakin vastaisen sodan taakse. 06.02.2003 torstaina. Keskisuomalainen.

2003-08-21 Ahtisaari ei kaipaa todisteita. "Tietäen, että noin miljoona ihmistä on tapettu Irakin hallinnon toimesta, minä en paljon niitä joukkotuhoaseita enää tarvitse." Helsingin Sanomat perjantaina 01.08.2003.

2006-12-05 Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien ja heidän perheenjäsentensä (selvitettävänä) karkottamisesta Suomesta juuri ennen Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi. Petri Rissanen on tehnyt kantelun oikeuskanslerille Paavo Lipposen hallituksen toimista sen karkoittaessa irakilaisdiplomaatteja ja heidän perheenjäseniään (selvitettävänä) Suomesta hiukan ennen USA:n ja liittolaisten hyökkäystä Irakiin. Petri Rissanen on selvittänyt tarkoin yksityiskohdin tätä asiaa perustellessaan kanteluaan.


Ilmoitukset



Sivun alkuun!


   


Hej! Politisk Hemsida ingår i Ringlänken Svensk Politik och har genomgått en totalförnyelse och återfinns i dess nya version på www.nyapolitiken.biz Vi heter numera Nya Politiken.biz Länka gärna till oss! Välkommen in och läs eller delta i diskussions Forum!







Nettisanomat. N:o 750. Keskiviikko 2008-03-05 
Muut lehdet.

Helsingin seudulla ei ole erityisasemaa kuntajaossa. Aulis Pöyhönen. Helsingin Sanomat. Mielipide. Maanantaina 2008-03-01.

Helsingin seudulla ei ole erityisasemaa kuntajaossa.

”Helsingin kaupungin tarve ja halu saada lisämaata asuntojen rakentamiseen lienee kiistaton, mutta tapa, jolla hallitus sen ratkaisi oli väärä.”


Lue myös!

Eksyikö pääministeri Matti Vanhanen Sipoon korpeen?

"Aikaisemmin asiaa kommentoidessani olen käyttänyt ilmaisua (muistinvaraisesti) "Hallitus olisi paljon rehellisempi, jos se säätäisi lain, että Helsinki saa Sipoolta maata".

Tällä ilmaisulla tietenkin tarkoitin, ettei mikään hallitus, mielestäni, uskaltaisi sellaista säädätyttää eduskunnalla.

Ehkä tulevaisuudessa voikin, kuka senkään tietää?"
Pertti Manninen

Eksyikö pääministeri Matti Vanhanen Sipoon korpeen?


Lue myös!

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen: "Pitää haluta olla oikeudenmukainen".

Pääkirjoitus. Mietteitä oikeudenmukaisuudesta.

Ralf Wadenström. Ote blogista.

KHO:n päätös

Päätös kokonaisuudessaan ja sisällysluettelo


Sipoosta pakkolohkaisupäätöksen kummisedät ja kummitädit.

Suunnittelu: Jussi Pajunen, kaupunginjohtaja, Helsinki. Jan Vapaavuori, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Helsinki, asuntoministeri, Suomi. Janne Virkkunen, päätoimittaja, Helsingin Sanomat.

Likainen työ: Mari Kiviniemi, hallinto- ja kuntaministeri, Suomi. Hannes Manninen, hallinto- ja kuntaministeri, Suomi. Matti Vanhanen, pääministeri, Suomi.

Siunaus: Korkeimman hallinto-oikeuden päätös KHO:2008:1.

"Asian ovat ratkaisseet presidentti Pekka Hallberg sekä hallintoneuvokset Ahti Rihto, Pirkko Ignatius, Niilo Jääskinen, Irma Telivuo, Anne E. Niemi, Sakari Vanhala ja Heikki Harjula. Asian esittelijät kansliapäällikkö Riitta Mutikainen ja vanhempi hallintosihteeri Anneli Tulikallio."
Nettisanomat torstaina 2008-01-17.

Sipoosta pakkolohkaisupäätöksen kummisedät ja kummitädit

Linkkejä.


Trial by newspaper.

"Susanin avoin kirje oikeudessa jääkylmänä esiintyneelle Vanhaselle" "Vain Seiskassa!" - "Lapseni tarvitsevat minua, Matti!

Outoa esitutkintaa. Jyrki Virolainen. 2003-09-04


"Helsingin Sanomat
on jo ottanut heti kantaa tulevaan oikeusprosessiin" Sipoo-pakkoliitos. 2008-01-05



Iltapäivälehtien valinta tänään: "Huoripukki ja murhamies".

Iltalehti: "Suhdetta puidaan ulkomailla VANHASTA PILKATAAN"
Ilta-Sanomat: "Halonen ei armahtanut HEINOJEN MURHAAJAA" Lehtien etusivut: Iltalehti: "Tappio oikeudessa olisi kohtalokas MAINE MENEE Ilta-Sanomat: "Halonen ei armahtanut HEINOJEN MURHAAJAA" -
Iltapäivälehtien valinta tänään: "Huoripukki ja murhamies".


Pääministeri (Finnish PM)


 Pääministeri (Statsministern, Finnish PM) Matti Vanhanen

Älskarinnan skrev bok om sina dejter med politikern. "Statsministern svältfödd på sex". Aftonbladet

Kiss-and-tell published in run-up to election Affair began at Ikea and ended with text message
Finnish PM
improves his prospects with deft handling of a hot potato Guardian Unlimited

Susan Kurosen kirjasta tutkintapyyntö. Iltalehti

Extra! Iltalehti ja Ilta-Sanomat lokakuu ja marraskuu. Satunnaisia löytöjä huussin perältä! Nettisanomat

Pitkä-Matti haastoi ex-morsiamensa käräjille: Nyt minulle riittää! Nyt saat kunnon selkäsaunan! Nettisanomat

Pääministeri (Finnish PM)


Kuva: "Kutistunut unelma eli rakkauden kuolema."

Pitkä-Matin oikeudenkäynti alkoi eilen Ystävänpäivän jälkeen.
Syyttäjä vaatii kustantajalle ehdollista vankeusrangaistusta ja kirjoittajalle sakkorangaistusta. Pääministeri Matti Vanhanen ei vastannut Susan Ruususen tervehdykseen vaan kiroili mielessään sotkua.

Kuva: "Kutistunut unelma eli rakkauden kuolema."



 Pitkä-Matti haastoi ex-morsiamensa käräjille: Nyt minulle riittää! Nyt saat kunnon selkäsaunan!

Pääministerin oikeusjuttu.

"Hyvää huomenta nukkunut hyvin aurinko paistaa tervehtii Euroopan presidentti" - Vanhanen.

"I'll be president of Europe if you give me the power" - Blair.

“Kustantaja Kari Ojala on pettynyt."

Matti Vanhanen (Nettipäiväkirja): "Syyttäjä teki yksityisyyttäni koskevassa asiassa päätöksen nostaa syyte."

Pitkä-Matti haastoi ex-morsiamensa käräjille: Nyt minulle riittää! Nyt saat kunnon selkäsaunan!

Linkkejä.


Kuva: "Pullopalautus - Tällaista on Jennin elämä - Ex-kaupunginjohtaja Kettunen kärähti ratista."

Näin Jyväskylässä: Ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen sai pitää
erorahansa vaikka ne olivat laittomat! - Tunarit ja munarit eivät raskineet pyytää niitä takaisin!

2005.
Läpinäkyvää journalismia.

2004.
Pekka Kettunen ja potkut.

Kalliit kaupunginjohtajat.


Ennen ja nyt. Entä tulevaisuudessa?


Pekka Kettusen viimeinen palvelus?


2003.
Pääkirjoitus.

2002.
Kaupunginjohtaja 50- vuotispäivänsä aattona. Kettunen vittuilijasta eetikoksi 14.03.2002. 

Suomalainen sosialisointi Jyväskylässä. Kaavaryöstö etenee. 05.12.2002.

2001.
2000.
Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen: "KSP:ssä olen mukana valvomassa kaupungin etua." 24.02.2000. 

...palkittiin kunniatohtorin arvolla Jyväskylän yliopiston promootiossa. Kummallista kunniaa. 03.08.2000. 

Onko Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen hyssyttelyn uhri? 16.11.2000. 

1999.
Viikon kettunen. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi". 28.07.1999. 

"Eikö sitä öykkäriä saada millään kuriin?" Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen vauhdissa. 09.09.1999.

Jyväskylän Energia myynnissä. "Tällä kertaa en epäonnistu." 07.10.1999. 

Kuva: "Pullopalautus - Tällaista on Jennin elämä - Ex-kaupunginjohtaja Kettunen kärähti ratista
."



Ajankohtaista arkistosta! 

Ahtisaari politikoi 1: Ilkka Hakalehtoa ei kutsuttu linnan itsenäisyysjuhliin!

Ahtisaari politikoi 2: Rahakätkijöiden "asiamies" Hannes Kulvik kutsuttiin!


Hannes Kulvikin uraputki: Käräjäsalista Linnan juhliin. (Taloussasanomat)

OIKAISU: Bergerac oikaisee: Hannes Kulvik operoi Jerseyn saarilla, ei Cayman-saarilla.

Ajankohtaista arkistosta!


 



 Nettisanomat N:o 731. Sunnuntai 2008-01-27
"Punainen muisto". "Kuvanveistäjä Taisto Martiskaisen suunnittelema muistomerkki ”Crescendo” 1970.



Nettisanomat   Sunnuntai 2008-01-13. Kuvia 2008.


Lintu pysäkillä. Ma 2008-01-07.


Tyttö vauhdilla. Ma 2008-01-07.


Marski jalustalla. Ma 2008-01-07.


Räntäsade päivällä. Pe 2008-01-11.


Kuvat 2008
Otsikot 2008


  N:o 707. Tiistai 2008-01-01

edellinen  seuraava UUSIN - Onnellista vuotta 2008! - Rochefortin tytöt - Crack! Snap! Futz! -

BONNE ANNEE 2008

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin loputtua, klo 00.05 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen tiistaina 2008-01-01 klo 01.05.

Onnellista vuotta 2008!



Trial by newspaper (Ruusunen)

Suomalainen tähtihetki

Keskustelu.

Nimim. Rahat vai moraali. Ilta-Sanomat. Mielipide: 
Laman uhrit ja tekijät

Pääkirjoitus: Suomalainen polttouhri & Liite

Iltapäivälehtien valinta tänään: "Huoripukki ja murhamies"

"Kutistunut unelma eli rakkauden kuolema." Kuva

Pitkä-Matin oikeudenkäynti alkoi eilen Ystävänpäivän jälkeen. Lue taustaa!

Ystävän päivänä, penkkariajelupäivänä. "Abi -sinä olet tähti!" - "Hengaillaan" - "Onko aamuja?" - "On, nolla"

Mitäs tämä on? - Mutta peikko kulta, miten sait nelosen käytöksestä?

Ex-kaupunginjohtaja Kettunen kärähti ratista. - Sai pitää erorahansa vaikka ne olivat laittomat! Juttuja!

Selvitys vuoden 1988 väestöennusteen toteutumisesta seitsemällä alueella

Päätoimittaja Erkki Laatikainen: Keski-Suomi pärjää väestön kasvamisessa

Päätoimittaja Janne Virkkunen: Valta pohjaa luotettavuuteen

Puolueeton ja puolueellinen lehdistö. Viikkosanomat 29.8.1958, päätoimittaja Aatos Erkko

Pakinoitsija Bisquit: Nyreä tuuli

Pääministeri (Statsministern, Finnish PM) Matti Vanhanen

BONNE ANNEE 2008
. Kuva

Helsingin Sanomat ja valta, 1999 heinäkuu-elokuu nykykommentein

Chartres - Katedraali - Muisto 

"Helsinki saa osan Espoota"
 


"Tässä on uusi Itä-Helsinki"


Sipoosta pakkolohkaisupäätöksen kummisedät ja kummitädit
 

Kuva. Sipoo-Sibbo eli Vanhanen vs. Liljeström
 

Sananvapaus kauppatavarana
 

12 lehteä!
 

Jussi Pajunen: "Pitää haluta olla oikeudenmukainen"
   

Pääkirjoitus. Mietteitä oikeudenmukaisuudesta
  

Kirjoituksia Sipoosta
 

Päätoimittaja Janne Virkkusen esitelmä Katse eteenpäin seminaarissa


Pääministeri (Statsministern, Finnish PM) Matti Vanhanen
  

SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!
 

BONNE ANNEE 2008
 

asianajajan laskutus, kunnianloukkaus ja asianajajan lausuma (Korjattu 2015-11-25).



Tiistai 2008-05-06 Muut lehdet.



Brax solvaa koko puoluejärjestelmää. Maarit Feldt-Ranta. Kolumni. Uutispäivä Demari. Tiistai 2008-05-06.

“Sosialidemokraatit eivät voi tukea sellaista vaalijärjestelmää, jossa läpinäkyvyys vähenee, laskentamekanismi monimutkaistuu ja joka estää uusien poliittisten liikkeiden pääsyn eduskuntaan.”

Brax solvaa koko puoluejärjestelmää.

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) näyttää lyhyessä ajassa omaksuneen porvarihallituksen ylimielisen asenteen ja sanelupolitiikan. Viime viikonloppuna Brax koki asiakseen mitätöidä sosialidemokraattien kannan, koska oikeusministerin näkemyksen mukaan SDP:n toimivalla johdolla ei olisi valtuutusta puhua puolueen äänellä.

Oikeusministeriä on syytä muistuttaa siitä, että SDP:n puoluesihteerinä olen edustanut vaaliuudistusta pohtineessa komiteassa sosialidemokraattien harkittua ja pitkän aikavälin kantaa.

Ministerin rooliin ei demokratiassa voi kuulua se, että toista linjaa edustavan puolueen johtoon kohdistetaan vaatimuksia henkilövaihdoksista, jotta ministerin puolueen ajama linja voitaisiin runtata väkisin läpi

¤.

Braxin toiminta on röyhkeätä oman edun tavoittelua demokratian kustannuksella. Oikeusministeri on myös vihjaillut kummallisesti, että SDP:n kanta vaaliuudistukseen olisi perustuslain vastainen. Tällaisia lausuntoja on vaikea ymmärtää lainoppineen lausumaksi.

Porvarihallitus on vaaliuudistuskysymyksessä rikkonut pitkän linjan toimintatavan, jonka mukaan yhteiskunnan demokraattisia järjestelmiä ei ole haluttu asettaa politikoinnin kohteeksi. SDP:n käsitys vaaliuudistusten parlamentaarisesta valmistelusta perustuu pitkäaikaiseen käytäntöön, jonka takana puolue on seissyt niin hallituksessa kuin oppositiossa ollessaan. Brax kiukuttelee sosialidemokraateille, jotka eivät ole valmiita nielemään hallituksen sanelupolitiikkaa.

¤

Sosialidemokraattien mielestä nykyisessä vaalijärjestelmässä olevat ongelmat olisivat korjattavissa yksinkertaisesti romuttamatta kansainvälisestikin vertailtuna hyvin toimivaa järjestelmää. Miksi hallituspuolueet eivät ole valmiita korjaamaan nykyjärjestelmän epäkohtia, vaan rakentavat perushuoltoa vaativan järjestelmän päälle toimimattoman kokonaisuuden?

Hallituksen ajama malli ei ole käytännössä missään maailman maassa ja se on toiminta-ajatukseltaan niin monimutkainen, etteivät kansalaiset voi kunnolla hahmottaa, miten lopullinen vaalin tulos muodostuu. Suomen eduskunta pitää valita sellaisella järjestelmällä, että esimerkiksi ylioppilaskokeen reaalikokeessa mallin selittäminen voisi olla yhtenä kysymyksenä. Nykyinen malli läpäisee tämän testin hienosti, hallituksen vaihtoehto ei.

Sosialidemokraatit eivät voi tukea sellaista vaalijärjestelmää, jossa läpinäkyvyys vähenee, laskentamekanismi monimutkaistuu ja joka estää uusien poliittisten liikkeiden pääsyn eduskuntaan. Oikeusministeri Braxin olisi hyvä muistaa, että hänen nyt ajamansa malli olisi aikanaan estänyt vihreiden pääsyn eduskuntapuolueeksi.

Oikeusjärjestelmämme ylimmän poliittisen toimijan odottaisi kunnioittavan demokraattisesti muodostettuja puolueiden linjauksia ja asettavan yleiset oikeusperusteet oman puolueen lyhytjännitteisten etujen edelle.”

Maarit Feldt-Ranta
Kirjoittaja on SDP:n puoluesihteeri.

Brax solvaa koko puoluejärjestelmää. Maarit Feldt-Ranta. Kolumni. Uutispäivä Demari. Tiistai 2008-05-06.


Nettisanomat. Perjantai 2008-05-16 - N:o 803 - "Sukari: En muista ketä tuettiin." - Matti Vanhanen: "En ole nähnyt tarpeelliseksi tietää yksittäisiä lahjoituksia."
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivut 2008-05-16, nettiin 2008-05-16, linkkejä 2008-05-16.

2008/05/16 - Nettisanomat - " Toivo Sukari: En muista ketä tuettiin." - Matti Vanhanen: "En ole nähnyt tarpeelliseksi tietää yksittäisiä lahjoituksia."We are the champions - Aalborg Danmarks mestare 2008" - Kuvat. Kylmän päivän valkeat terveiset heräävässä vihreydessä. - Täydellinen sateenkaari aamulla - Vetoomus nettiyhteisölle - "Aamulla heti silmät avattuani näen hetken täydellisen sateenkaaren". Keski-Suomi. Laukaa. Vuojärvi tänään maanantaina, J.V. Snellmannin päivänä, Suomalaisuuden päivänä klo 06:54. Pertti Manninen. - "Tänään on ensimmäinen äitienpäiväni, jolloin en voikaan viedä ruusua äidille kotiin." Pertti Manninen. . Vetoomus nettiyhteisölle: Pelastakaa Nettisanomat! Tallentakaa sivuja ennenkuin viranomainen sulkee mielivaltaisesti kaikki sivut! - Jarmo Kivistö - Pekka Mononen - Pertti Manninen - Mistä ahneus alkoi? - Sirkka Hämäläinen: "Koroille ei ole asetettu ylärajaa, taivas on kattona" - Björn Wahlroos - Ahti Hirvonen - Esko Aho - Kuvia -Pupu - Lokki - Nalle - Kuovi ja naakka - Brax solvaa koko puoluejärjestelmää. Maarit Feldt-Ranta - Uutispäivä Demari - Tuija Brax - Helsingin Sanomat vaikeni Fortumin Mikael Liliuksen syytteistä - Ajetaan me tandemilla! - Kuvia - Sunnuntaiaamuna auringon lämmössä Keski-Suomessa. - Pelto - Ampiainen - Silmut - Perhonen - Sanomisen ja julkaisemisen vapaus ovat väkeviä voimia. Erkki Laatikainen 2008 - Sanomisen ja julkaisemisen  vapautta vuodesta 1999. Pertti Manninen 1999. - Kuva. Joutsenet järvellä - Sattumalta säilynyttä. Talousarviopuheenvuoro vuodelta 1985 - Kirkkonummi - Pertti Manninen - Kirkkonummen Sanomat - "Työtä kaikille!" 1994-05-01. Jyväskylä. Tori. Kuva - Tappiolan vainioilta. Bisquit Seppo Ahti - Suomalaisen Työn päivä - Vappu - Kuvia - Järvi jäässä - Unelmoiden - Maassa makaavan mukilointi - Järvi sula - Punainen sateenvarjo sateen tihkussa - Israeli attack kills 4 children & their mother - Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Ville Hänninen. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26. - Oikaisu! Torstain 2008-04-24 pääkirjoituksessa oli virhe - jälkisanat - Pertti Mannien - Kesksuomalainen, Kari Valtonen - Vaalilaki - Lauri Tarasti - Matti Vanhanen - Tuija brax - perustuslaki - Kuva - Tuija Brax - Silmänkääntö- ja temppuministeri oikeusministerin valekaavussa pilkkaa perustuslakia!  "Vielä keskiviikkona joutsenilla oli vain pieni sula uiskennella. Tänään perjantaina koko järvi". Keski-Suomi. Laukaa. Peurunka. Kuva Pertti Manninen klo 4:n aikoihin auringon jo polttaessa suojaissa tuulettomissa paikoissa. Nettisanomat Perjantai  16.05.2008 - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo. - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat  

Sivun alkuun!

Liite

Nettisanomat 2004-04-25
Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli.

SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä!

Irak-vuoto-asiakirjat olivat Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan salaisia. Ilta-Sanomat julkisti niitä kuitenkin neljään eri kertaan, siis rikkoi lakia toistuvasti jatkuvasti. Suomen lain mukaan rikokseen osallistunutta pitää rangaista kuin olisi sen itse tehnyt. Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki ei kuitenkaan nostanut syytettä Ilta-Sanomia vastaan, koska lehden edustajat olivat poliisikuulusteluissa kertoneet, etteivät tiedä kuka asiakirjat oli lähettänyt ruskeassa kirjekuoressa toimitukseen. Kirjekuoretkin on sittemmin hävitetty.

Julkaistessaan salainen-leimalla varustettujen asiakirjojen sisältöä lehti on joutunut punnitsemaan rikoksen ankaruutta ja siitä saadun hyödyn arvoa. Lisäksi se on punninnut voisiko siitä joutua kiinni, toisin sanoen tulisiko kirjeen lähettäjä esiin, jolloin löytyisi henkilö syytettäväksi ja tuomittavaksi ja siinä samassa sitten kanssarikolliseksi. Kyllä kai lehti jotenkin on joutunut varmistamaan, ettei ihan mitä tahansa tuntemattoman lähettäjän salaisiksi julistettujen asiakirjojen sisältöä julkista ja on siis joutunut hankkimaan itseasiassa tietoja asiakirjojen sisällöstä sen jakeluun kuuluneilta ulkoasiainhallinnon virkamiehiltä.

Salaisten asiakirjojen vuotamisesta voi saada jopa vankeustuomion, käsitykseni mukaan. Toisin sanoen rikos ei vanhene vielä moneen vuoteen. Auta armias, jos vuotaja jostain syystä myöhemmin ilmoittautuu ja vetää mukaansa SanomaWSOY:n kanssarikollisekseen. Miten sitten suu pannaan vai olisiko nyt vain parasta ristiä kädet siellä sun täällä.

Pertti Manninen, nettisanomat.com torstaina 25.03.2004.

PS. Almamedian Iltalehteen vuodetut asiakirjat olivat hiukan erimuotoisia ja niissä erään asiakirjan numero oli samalla tavalla virheellinen kuin käräjäoikeudessa sakkoihin tuomitun Martti Mannisen tietokoneen kovalevyltä oli löytynyt. Tämä asettaa aika outoon valoon valtakunnansyyttäjän syyttämättäjättämispäätöksen.

Sama.

Ja varmemmaksi vakuudeksi nettisanomat.com tietenkin julkisti iltapäivälehtien julkaiseman aineiston viime kesänä seuraavasti:

Irak-vuotoasiakirjat julkaistiin iltapäivälehdissä. Tässä aineisto kokonaisuudessaan.
11.3.2003. Ilta-Sanomat.
11.3.2003. Iltalehti.

12.3.2003. Ilta-Sanomat.
12.3.2003. Iltalehti.
8.5.2003. Ilta-Sanomat.
Uusia!

Edellä on mainittu Ilta-Sanomien kolme numeroa, jossa salaista aineistoa julkaistiin. Ja kuinka sitten sattuikaan. Käsiini osui vielä neljäskin lehti, joka ilmestyi kaksi päivää viimeisen julkistuksen jälkeen ja jossa sama aineisto julkaistiin uudelleen varmemmaksi vakuudeksi! Toistuva ja jatkettu rikos, yleensähän siitä saa lisärangaistuksen!

Samapa vaan. Hohhoijaa. Lähden kahville.

Sivun alkuun!

guardian.co.uk, Wednesday April 30 2008 Supermarket critics angry at report

The Observer, Sunday May 4 2008 Computer-age comes to Cuba, but the real revolution is on the land

The Guardian, Friday May 2 2008  Natural born survivors

The Guardian Friday May 2, 2008  Gramophone to put 85 years of classical music articles online

guardian.co.uk, Monday April 28 2008 Vive la différence Paris is so uniformly elegant that sometimes you just cry out for a building that breaks the mould. Here are four examples of contemporary architecture that catch the eye 


guardian.co.uk, Monday April 28 2008 Mother and her four children killed during Israeli raid A Palestinian mother and her four children were killed today as they ate breakfast at home during an Israeli military attack in the Gaza Strip.

The Observer, Sunday April 27 2008 Secret world of a gymnast: starvation, sex and fear The shocking new memoirs of a top US athlete reveal the dark side of the struggle to win gold
The Guardian, Saturday April 26 2008 Country for sale Almost half of Cambodia has been sold to foreign speculators in the past 18 months - and hundreds of thousands who fled the Khmer Rouge are homeless once more.

guardian.co.uk, Friday April 25 2008 Beijing to meet Dalai Lama's representative


 


POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2008: Linkit tarkistettu ja korjattu keskiviikkona 17.02.2016.
Sivuston poistot joulukuu 2015 - helmikuu 2016. Lisäksi torstaina 03.03.2016
Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto. Nettiin keskiviikkona 2016-10-26.

 

 

2012-05-02: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 

 


POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2008: Linkit tarkistettu ja korjattu keskiviikkona 17.02.2016.
Sivuston poistot joulukuu 2015 - helmikuu 2016. Lisäksi torstaina 03.03.2016
Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto. Nettiin keskiviikkona 2016-10-26.