<edellinen seuraava>
Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto.
POISTOT (HO 19.11.2015)



2006-12-16
 
Opeta lapsi uimaan   -   3 vrk:n sääennuste   -   Nettikalenteri   -   World weekly

altavista.com
msn.fi
google.fi
fi/WebSearch
  Etusivu -  Uusia ja vanhoja juttuja -  Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien
tietovuoto ei selvinnyt. Pääkirjoitus
 
  
 


Kuva. "Hämärä laskeutuu talvisena iltana täysikuun aikaan".  Pertti Manninen. Kuva.

Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien tietovuoto ei selvinnyt. Pääkirjoitus   

Pukki kaalimaanvartijana (osa x)  eli "Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Antti Herlin halusi selvityttää uutisen lähteet." Helsingin Sanomat.


Rikoskomisario Tero Haapalan omituista tulkintaa rikoksesta ja näytöstä.

Helsingin Sanomat. Talous. Helsingin Sanomat (kollektiivikirjoittaja). Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Perjantaina 2006-12-15.
"Rikoskomisario Tero Haapala kertoi torstaina, että väitettyä vuotajaa ei ole saatu selville eli näyttöä rikoksesta ei ole. Samalla poliisi päätti lopettaa esitutkinnan, jossa noin kymmentä ihmistä epäiltiin virkasalaisuuden rikkomisesta. Käytännössä Antti Herlin halusi selvityttää Helsingin Sanomien uutisen lähteet, minkä vuoksi myös yhtä Helsingin Sanomien toimittajaa kuulusteltiin todistajana."

Mikäli rikoskomisario on todella näin kertonut tutkinnan tuloksesta Helsingin Sanomille, herää kysymys. Onko rikos vasta silloin rikos, jos tekijä saadaan kiinni. Toisin sanoen, jos kadulla silminnäkijöiden nähden tuntematon mies iskee jonkun puukolla kuoliaaksi, eikä tätä iskijää saada kiinni, niin mitään rikosta ei ole tapahtunutkaan. Tapahtui vain siis jonkinlainen sattumus?

Toinen mielenkiintoinen seikka ilmenee myös tästä em. uutisen tekstipätkästä: "Helsingin Sanomien toimittajaa kuulusteltiin todistajana". Miksi ei tekijänä? Lehdellähän ja toimittajalla on lähdesuoja. Tiedon lähdettä ei tarvitse paljastaa, mutta siitä huolimatta  tässä nimettömän kirjoittajan uutisessa mainittu nimetön toimittaja ja nimellä varustettu lehden vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen ovat syyllistyneet rikokseen, virkasalaisuuden rikkomiseen julkistaessaan virkasalaisuuden piiriin kuuluvan tiedon. Suomen lain mukaan heidät pitäisi tuomita "kanssarikollisina". Helsingin Sanomien onneksi varsinaista tekijää ei saatu kiinni ja näin SanomaWSOY konserniin kuuluva Helsingin Sanomat pääsi jälleen kuin koira veräjästä.

Tässä viittaus jäälleen tarkoittaa SanomaWSOY:n rikosta, jossa Ilta-Sanomat julkaisi ulkoministeriön salaisia asiakirjoja Jäätteenmäki-Manninen-tapauksessa. Nettisanomat:  SanomaWSOY:n rikos jäi selvittämättä.
http://www.nettisanomat.fi/2004/03/25/etusivu.htm



Taustaa:
Nettisanomat julkaisi sunnuntaina 2006-02-12  Helsingin Sanomien ja Keskisuomalaisen versiot Antti Herlinin tutkintapyynnöstä vertaillen niitä ja kirjoittaen sitten heti perään kommentin eli pääkirjoituksen tästä vertailusta: Tietovuotoja. Kommentti eli pääkirjoitus.
http://www.nettisanomat.com/2006/02/12/etusivu.htm#kuinka

 
 
Kuinka kaksi lehteä, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen, kirjoittivat Antti Herlinin tutkintapyynnöstä koskien viranomaisten vuototoimintaa.

Tässä vertailut peräkkäin, Keskisuomalainen. Talous. Lauantaina 11.02.2006. ja Helsingin Sanomat. Talous. Lauantaina 11.02.2006. Alkuperäisessä jutussa vertailut olivat vierekkäin. Lehtien nimet lyhennettyinä Kes ja HS.

Kes: Antti Herlin syyttää viranomaisia tietovuodosta.
HS: Antti Herlin teki tutkintapyynnön viranomaisista.

Kes: “Koneen pääjohtaja luki ensimmäiseksi lehdestä, että häntä epäillään vakavasta sisäpiiririkoksesta.
HS: Koneen pääjohtaja epäilee Ratan ja poliisin vuotaneen tietoja häntä koskeneesta rikosilmoituksesta.

Kes: Helsinki Ulla-Maija Hamunen / STT
HS: STT-HS

Kes: Koneen pääjohtaja Antti Herlin epäilee viranomaisten toimineen vastoin lakia, kun häneen kohdistuneet sisäpiiririkosepäilyt vuosivat julkisuuteen. Herlin sai lukea epäilyistä Helsingin Sanomista viime toukokuun lopulla.
HS: Koneen pääjohtaja Antti Herlin epäilee viranomaisten toimineen vastoin lakia, kun häneen kohdistuneet sisäpiiririkosepäilyt vuotivat julkisuuteen. Herlin sai lukea häneen kohdistuvasta esitutkinnasta Helsingin Sanomista viime toukokuun lopulla.

Kes: Rahoitustarkastus oli antanut epäilyt Herlinin osakekaupoista poliisin tutkittavaksi kesäkuussa 2003. Herlin jätti tutkintapyynnön poliisille viranomaisten toimista perjantaina.
HS: Ensimmäinen uutinen Herlinien-suvun Partek-kaupoista julkaistiin Helsingin Sanomissa tosin jo elokuussa 2002.

Kes: Valtakunnansyyttäjä päätti viimeviikolla, että hän ei nosta syytettä Partekin ja Koneen osakkeilla tehdyistä kaupoista vuosina 2001-2002. Rahoitustarkastus epäili Herlinin tienneen jo tuolloin, että Kone kaavailee Partekin hankintaa. (Puuttuu). Kone teki julkisen ostotarjouksen Partekista toukokuussa 2002.
HS: Valtakunnansyyttäjä päätti viime viikolla, että hän ei nosta syytettä Partekin ja Koneen osakkeilla tehdyistä kaupoista vuosian 2001-2002. Rahoitustarkastus ja poliisi epäilivät Herlinin tienneen jo tuolloin, että Kone kaavailee Partekin hankintaa. Kone teki julkisen ostotarjouksen Partekista toukokuussa 2002.

Kes: Herlin ei itse tullut perjantaina julkisuuteen, vaan oli antanut puhevaltuudet asianajajalleen Kai Kotirannalle.
HS: Herlin ei itse tullut perjantaina julkisuuteen, vaan oli antanut puhevaltuudet asianajajalleen Kai Kotirannalle.

Kes: - Länsimaisen oikeusjärjestykseen ei voi kuulua se, että vakavasta arvopaperirikoksesta epäilty joutuu lukemaan siitä ensimmäiseksi Helsingin Sanomien etusivulta, Kotiranta selvitti.
HS: “Länsimaiseen oikeusjärjestykseen ei voi kuulua, että vakavasta arvopaperimarkkinarikoksesta epäilty joutuu lukemaan siitä ensimmäiseksi Helsingin Sanomien etusivulta”. Kotiranta selvitti.

Kes: Asian vakavuuden vuoksi Herlin haluaa perinpohjaisesti selvittää viranomaisten ja muiden henkilöiden toiminnan lainmukaisuuden.
HS: Herlin haluaa perinpohjaisesti selvittää viranomaisten toiminnan lainmukaisuuden, ja teki siksi tutkintapyynnön keskusrikospoliisille Rahoitustarkastuksesta ja poliisista.

Kes: - Kun keskustelin tästä asiasta päämieheni kanssa eilen illalla, hän sanoi, että enää huonommin häntä ei voisi viranomaisten puolelta kohdella. Sen takia on syytä selvittää, onko kaikki mennyt niin kuin pitää. Kotiranta sanoi.
HS: “Päämieheni sanoi, että enää huonommin häntä ei voisi viranomaisten puolelta kohdella”, Kotiranta sanoo.

Kes: Rikoskomisario Tero Haapala kertoi vain, että keskusrikospoliisi on saanut Herlinin tutkintapyynnön. Valtakunnansyyttäjän odotetaan päättävän poliisin toimintaa tutkivasta syyttäjästä aikaisintaan ensi viikon alussa.
HS: (Puuttuu).

Kes; Perjantain Suomen Kuvalehdessä Herlin itse luonnehti viranomaisten toimintaa “kafkamaiselsi”. Erityisen ihmeissään hän on Ratan toiminnasta. Syyttäjälle hän antaa kiitoksia rivakasta ja asiantuntevasta toiminnasta.
HS: Suomen Kuvalehdessä Herlin itse luonnehti viranomaisten toimintaa “kafkamaiseksi”. Erityisen ihmeissään hän on Rahoitustarkastuksen Ratan toiminnasta.

Kes: Herlin hämmästelee esimerkiksi sitä, että Rata alkoi jarruttaa Koneen ja Cargotechin listautumisvalmisteluja viime keväänä. Konetta oltiin tuolloin pilkkomassa kahtia.
HS: (Puuttuu).

Kes: - Juuri samana päivänä, kun listautumisesitteet piti hyväksyä Ratassa, tulikin juttu lehteen. Ratan menettely on syytä selvittää, Herlin sanoi.
HS: (Puuttuu).

Kes: Hän arvioi suhtautuneensa aluksi epäilyihin liian kevyesti, koska tiesi olevansa syytön. Hänen mukaansa tiedot tutkinnasta Helsingin Sanomille on voinut antaa vain Rata tai poliisi.
HS: Herlinin mukaan tiedot tutkinnasta Helsingin Sanomille on voinut antaa vain Rata tai poliisi.

Kes: Kotiranta korosti, että Herlin on tehnyt tutkintapyynnön omissa nimissään eikä se liity mitenkään Koneeseen. Syyteharkinnassa oli myös Herlinin sijoitusyhtiön Security Tradingin toimitusjohtaja ja Koneen hallituksen sihteerin Tapio Hakakarin toiminta. Syyttäjä ei vienyt oikeuteen myöskään Hakakarin toimintaa. Osakekaupat tehtiin sijoitusyhtiön nimissä.
HS: (Puuttuu).

Kes: Kotiranta korosti, ettei Herlin tutkintapyyntö ollut sidoksissa valtakunnansyyttäjän syyttämättä jättämispäätökseen. - Hän olisi halunnut selvittää tämän kaikissa tapauksissa.
HS: (Puuttuu).

Kes: (Puuttuu).
HS: Kotirannan mukaan Herlinillä ei ole mitään syytä kyseenalaistaa arvopaperimarkkinoiden valvonnan ja siihen liittyvän tutkinnan tarvetta. Ne kuuluvat toimiviin arvopaperimarkkinoihin. Kritiikki kohdistuu siihen, miten se on Suomessa hoidettu.

Kes: Rata haluaa myös vuodon selvittämistä. Rahoitustarkastus (Rata) pitää tärkeänä Koneen pääjohtajan osakekaupoista syntyneen tietovuodon perinpohjaista selvittämistä. Ratan apulaisjohtaja Anneli Tuominen sanoi perjantaina Ratan käyneen moneen kertaan menettelytapansa läpi eikä niissä pitäisi olla puutteita.
HS: Rahoitustarkastus pitää tärkeänä tietovuodon perinpohjaista selvittänmistä. Ratan apulaisjohtaja Anneli Tuominen sanoi perjantaina Ratan käyneen moneen kertaan menettelytapansa läpi eikä niissä pitäisi olla puutteita.

Kes: Hän toivoo , että tiedot vuotanut henkilö selviää tutkinnassa. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun tieto tutkinnassa olevista asioista on tullut julkisuuteen.
HS: Hän toivoo, että tiedot vuotanut henkilö selviää tutkinnassa. (Puuttuu).

Kes: Tuomisen mukaan Ratan toimintatapaan kuuluu “äärettömän tuomitseva asenne tietovuotoihin”, sillä ne vaarantavat epäilyn oikeusturvan ja vaikeuttavat poliisitutkintaa.”
HS: Tuomisen mukaan Rata pyrkii kaikin tavoin varmistamaan, että poliisilla on työrauha. Tämän vuoksi Rata on välillä napit vastakkain median kanssa, koska se julkistaa yleensä vain tutkittavana tai epäilyn alla olevien tapausten määrän.

Kes. Kuvateksti: “Antti Herlin”. Jutun sijainti: kuusi palstaa ylhäällä sivulla 15. Kuva 1 palsta.
Keskisuomalainen. Talous. Lauantaina 11.02.2006.
HS. Antti Herlin teki tutkintapyynnön viranomaisista. Jutun sijainti ja koko: kaksi palstaa alhaalla sivulla B7. Helsingin Sanomat. Talous. Lauantaina 11.02.2006.

Välitön kommentti  edellä mainittuihin juttuihin.

Nettisanomat sunnuntaina 12.02.2006.
Tietovuotoja. Kommentti eli pääkirjoitus.

Tämä on jo ainakin toinen kerta, kun Helsingin Sanomat muuttaa STT:n uutista niin ,että lehti ei julkaise jutussa mainitun poliisimiehen nimeä: Tero Haapala. Haapalahan tuli kuuluisaksi Bodom-jutun selvittelyssä, silloin kyllä nimi mainittiin myös Helsingin Sanomissa.

Vuotaminen salassa pidettävästä asiasta on raskas rikos. Se on virkasalaisuuden rikkomista ja siitä voi saada vankeusrangaistuksen. Helsingin Sanomat jättää häveliäästi kertomatta, että jos vuotaja saataisiin selville, niin lehti itsekin olisi syyllistynyt rikokseen ja tuomittaisiin osallisuudesta yhtä kovaan rangaistukseen. Lehden tekemästä rikoksesta joutuu vastuuseen vastaava päätoimittaja. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen.

Tapaus muistuttaa aika paljon Irak-vuoto-jupakkaa, jossa Anneli Jäätteenmäki jäi tuomitsematta, mutta asiakirjojen salassapitorikkomuksesta presidentin avustaja tuomittiin. Mikäli iltapäivälehtiin vuotaja olisi saatu selville, asiahan jäi selvittämättä, niin lehtien päätoimittajat olisivat joutuneet vastuuseen salaisten asiakirjojen julkaisemisesta. Lue tarkemmin juttu: “SanomaWSOY:n rikos jäi selvittämättä”.

Partek-kaupoista ja valtionomaisuuden myymisestä “edullisesti “ Kone Oy.lle Nettisanomat kertoi mm. jutussa  “Kone sai Partekin puoli-ilmaiseksi“. Valtion taholta kaupan neuvotteli ministerin vastuulla lääketieteen ja kirurgian tohtori Sinikka Mönkäre, ex-ministeri ja ex-kansanedustaja, joka on nyt ehtinyt siirtyä palkkiovirkaan ja päästä pois eduskunnasta, siis kaiken selvittelyn ulkopuolelle!

Sunnuntaina 12.02.2006 Pertti Manninen. päätoimittaja (vastaava).

Linkit:

“Kone sai Partekin puoli-ilmaiseksi“.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/talouskone.htm

“SanomaWSOY:n rikos jäi selvittämättä”.
http://www.nettisanomat.fi/2004/03/25/etusivu.htm



Ja nyt siis joulukuussa 2006 Keskusrikospoliisi väittää, että "Herlinin epäilemistä rikoksista ei ole näyttöä" Helsingin Sanomien mukaan. Keskisuomalainen ei ollut käytettävissä tätä kirjoitettaessa.

Helsingin Sanomat. Talous. Helsingin Sanomat (kollektiivikirjoittaja). Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Perjantaina 2006-12-15. Juttu kokonaisuudessaan:

"Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä.

Antti Herlin halusi selvittää uutisen lähteet.

Keskusrikospoliisi ei ole löytänyt näyttöä rikoksesta, johon koneen pääjohtaja Antti Herlin epäili poliisin ja rahoitustarkastuksen syyllistyneen. Herlin väitti viranomaisten toimineen vastoin lakia, kun häneen kohdistuneet sisäpiiririkosepäilyt vuotivat julkisuuteen. Herlin sai lukea häneen kohdistuvasta esitutkinnasta Helsingin Sanomista toukokuun 2005n lopulla. Asia oli uutinen hänelle itselleenkin.

Rikoskomisario Tero Haapala kertoi torstaina, että väitettyä vuotajaa ei ole saatu selville eli näyttöä rikoksesta ei ole. Samalla poliisi päätti lopettaa esitutkinnan, jossa noin kymmentä ihmistä epäiltiin virkasalaisuuden rikkomisesta. Käytännössä Antti Herlin halusi selvityttää Helsingin Sanomien uutisen lähteet, minkä vuoksi myös yhtä Helsingin Sanomien toimittajaa kuulusteltiin todistajana.

Herlin toimitti torstaina julkisuuteen tiedotteen, jonka mukaan hän harkitsee oikeudellisia jatkotoimenpiteitä. Tällöin "selvitettäväksi tulisi Rahoitustarkastuksen ja muiden viranomaisten viranomaistoiminnan laillisuus ja asianmukaisuus tietovuotoasiassa muutoin kuin rikosoikeudellisesti arvioituna", asianajaja Kai Kotirannan allekirjoittamassa tiedotteessa sanotaan.

Herlin harkitsee samalla vahingonkorvausvaatimuksen esittämistä häneen "aiheettomasti kohdistuneen rikosepäilyn, esitutkinnan ja syyteharkinnan aiheuttaman vahingon korvaamiseksi". Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtajana aloittava Herlin harkitsee siis siviilikanteen nostamista rahoitusmarkkinoita valvovaa Rataa ja Helsingin poliisia vastan.

Valtakunnansyyttäjä päätti viime vuonna, että hän ei nosta syytettä Herliniä ja Koneen hallituksen sihteeriä Tapio Hakakaria vastaan. Syyttäjä ei löytänyt riittävää näyttöä törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä. Rahoitustarkastus ja poliisi epäilivät Herlinin ja Hakakarin tienneen jo 2001-2002, että Kone kaavailee Partekin hankintaa. He ostivat tuolloin Partekia Herlinien sukuyhtiön salkkuun. Kone teki julkisen ostotarjouksen Partekista toukokuussa 2002 ja Partekin kurssi nousi reippaasti."

Kuva: Antti Herlin.
Helsingin Sanomat. Talous. Helsingin Sanomat (kollektiivikirjoittaja). Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Perjantaina 2006-12-15.



Toisto:

Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien tietovuoto ei selvinnyt. Pääkirjoitus

Pukki kaalimaanvartijana (osa x.)  eli "Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Antti Herlin halusi selvityttää uutisen lähteet."

Rikoskomisario Tero Haapalan omituista tulkintaa rikoksesta ja näytöstä.

Helsingin Sanomat. Talous. Helsingin Sanomat (kollektiivikirjoittaja). Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Perjantaina 2006-12-15.
"Rikoskomisario Tero Haapala kertoi torstaina, että väitettyä vuotajaa ei ole saatu selville eli näyttöä rikoksesta ei ole. Samalla poliisi päätti lopettaa esitutkinnan, jossa noin kymmentä ihmistä epäiltiin virkasalaisuuden rikkomisesta. Käytännössä Antti Herlin halusi selvityttää Helsingin Sanomien uutisen lähteet, minkä vuoksi myös yhtä Helsingin Sanomien toimittajaa kuulusteltiin todistajana."

Mikäli rikoskomisario on todella näin kertonut tutkinnan tuloksesta Helsingin Sanomille, herää kysymys. Onko rikos vasta silloin rikos, jos tekijä saadaan kiinni. Toisin sanoen, jos kadulla silminnäkijöiden nähden tuntematon mies iskee jonkun puukolla kuoliaaksi, eikä tätä iskijää saada kiinni, niin mitään rikosta ei ole tapahtunutkaan. Tapahtui vain siis jonkinlainen sattumus?

Toinen mielenkiintoinen seikka ilmenee myös tästä em. uutisen tekstipätkästä:
 "Helsingin Sanomien toimittajaa kuulusteltiin todistajana". Miksi ei tekijänä? Lehdellähän ja toimittajalla on lähdesuoja. Tiedon lähdettä ei tarvitse paljastaa, mutta siitä huolimatta  tässä nimettömän kirjoittajan uutisessa mainittu nimetön toimittaja ja nimellä varustettu lehden vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen ovat syyllistyneet rikokseen, virkasalaisuuden rikkomiseen julkistaessaan  virkasalaisuuden piiriin kuuluvan tiedon. Suomen lain mukaan heidät pitäisi tuomita "kanssarikollisina". Helsingin Sanomien onneksi varsinaista tekijää ei saatu kiinni ja näin SanomaWSOY konserniin kuuluva Helsingin Sanomat pääsi jälleen kuin koira veräjästä.

Tässä viittaus jäälleen tarkoitta SanomaWSOY:n rikosta, jossa Ilta-Sanomat julkaisi ulkoministeriön salaisia asiakirjoja Jäätteenmäki-Manninen-tapauksessa. Nettisanomat  SanomaWSOY:n rikos jäi selvittämättä
http://www.nettisanomat.fi/2004/03/25/etusivu.htm

Tämä kokonaisuus on tänään pääkirjoitus: Pukki kaalimaanvartijana (osa x.)  eli "Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Antti Herlin halusi selvityttää uutisen lähteet." Helsingin Sanomat. Rikoskomisario Tero Haapalan omituista tulkintaa rikoksesta ja näytöstä.

Lauantaina 2006-12-16 Pertti Manninen

PS. Jutun kirjoittamisen jälkeen pienellä etsimisellä netistä löytyi jutussa mainittu tiedote.
Sama.



Liite

http://www.kauppalehti.fi/4/i/yritykset/stttp/tiedote.jsp?
selected=kaikki&oid=20061201/11661011824490


Lehdistötiedotteet: STT:n tiedotepalvelu    
   
***
Tiedote: Security Trading Oy: ANTTI HERLIN HARKITSEE JATKOTOIMENPITEITÄ TIETOVUOTOASIASSA ***
 
Torstai 14.12.2006 14:59 Kauppalehti Online
 
****STT-TIEDOTEPALVELU****

Keskusrikospoliisi on suorittanut esitutkinnan Herlinin 10.2.2006 vireille laittamaan tietovuotoasiaan liittyen. Tietovuoto koski salassa pidettävää esitutkintaa toukokuussa 2005, jonka perusteella syyteharkinnassa todettiin myöhemmin, ettei Herlin ole syyllistynyt asiassa mihinkään rikokseen. Keskusrikospoliisin tietovuotoasiaa koskeva esitutkinta on päättynyt eikä Herliniä koskeneen salassa pidettävän tiedon vuotanutta henkilöä ole pystytty selvittämään. Asia ei etene syyteharkintaan, koska rikoksen tekijää ei saatu selville.

Esitutkinnan yhteydessä selvisi muun muassa, että Rahoitustarkastus oli tietoinen Herliniä koskevasta esitutkinnasta hyväksyessään Kone Oyj:n jakautumisesitteen joulukuussa 2004. Tutkinnan kohteena ollut tietovuoto tapahtui puolestaan samana päivänä 23.5.2005, kun Rahoitustarkastus hyväksyi KONE Oyj:n ja Cargotec Oyj:n listalleottoesitteet.

Esitutkinnan päätyttyä Antti Herlin harkitsee oikeudellisia jatkotoimenpiteitä, jolloin selvitettäväksi tulisi Rahoitustarkastuksen ja muiden viranomaisten viranomaistoiminnan laillisuus ja asianmukaisuus tieto-vuotoasiassa muutoin kuin rikosoikeudellisesti arvioituna. Samalla Herlin harkitsee vahingonkorvausvaatimuksen esittämistä häneen aiheettomasti kohdistuneen rikosepäilyn, esitutkinnan ja syyteharkinnan aiheuttaman vahingon korvaamiseksi.

Herlin pyysi Keskusrikospoliisia selvittämään sen, kuka on syyllistynyt rikokseen Herliniä koskeneen salassa pidettävän esitutkinnan vuodettua julkisuuteen Helsingin Sanomissa 23.5.2005, jolloin muun muassa Herlin sai itse tiedon häntä koskeneesta aiheettomasta rikosepäilystä (törkeä sisäpiirintiedon väärinkäyttö).

Valtakunnansyyttäjänvirasto teki Herliniä koskevan syyttämättäjättämispäätöksen 2.2.2006. Herliniä koskenut rikosepäily oli aiheeton eikä Herlinin toimissa todettu olleen mitään moitittavaa.

"On selvää, että pääjohtaja, hallituksen puheenjohtaja Herliniä koskeneen salassa pidettävän esitutkinnan vuodettua julkisuuteen rikos on tapahtunut ja on erittäin valitettavaa, ettei rikollista saatu selvitettyä, vaikka rikoksesta epäiltyjen Rahoitustarkastuksen ja muiden virkamiesten lukumäärä on ollut suhteellisen vähäinen. Rikoksen tekijään kohdistuva ankara rangaistusuhka on varmasti osaltaan vaikuttanut tutkinnan lopputulokseen. Tällaista tekoa ei kukaan virkamies tunnusta", toteaa Herliniä edustava asianajaja Kai Kotiranta

Lisätietoja:

Asianajaja Kai Kotiranta

Asianajotoimisto Borenius & Kemppinen Oy

Puh. 040 543 0293

*****************************************

*TIEDOTE*TIEDOTE*TIEDOTE*TIEDOTE*TIEDOTE*

*****************************************
 
http://www.kauppalehti.fi/4/i/yritykset/stttp/tiedote.jsp?
selected=kaikki&oid=20061201/11661011824490


 



Etsi nettisanomista: 
nettisanomat + 'hakusana'.

Ilmoita ilmaiseksi- iIlmoitusssivulle!
 



Man with a Cut-Out Shadow


nettisanomat

Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.

nettisanomat@
hotmail.com




Sonera-kirjaan!

altavista.com
msn.fi
google.fi
fi/WebSearch


Lapsen oikeuksien julistus


World weekly


  Etusivu -  Uusia ja vanhoja juttuja -  Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien
tietovuoto ei selvinnyt. Pääkirjoitus
 
 




Kuva. "MAGAZINE PAPER PRODUCER INDICTED ON PRICE-FIXING CHARGE." Deparment of Justice. Wednesday, December 13, 2006. Connecticun grand juryn Stora Ensoa vastaan nostaman syytteen alkusanat. Ylen kuvasta Petti Manninen torstaina 2006-12-14.

Perjantai  2006-12-15.  Etusivu -  Juttuja -  Kartellisyyte. Ahtisaari ilmiantajana. Pääkirjoitus   
Pääkirjoitus.
Presidentti Martti Ahtisaari ilmiantajana. "Palkkiot  antavat tietenkin hiukan lohtua sille, että on joutunut Juudaksen rooliin ilmiantajaksi. On tietenkin hyvä kirjata tämäkin Martti Ahtisaaren ominaisuus aikakirjoihin." Lue!



Osapainos isompia kuvia pienentäen:
http://www.nettisanomat.com/2005/04/13/etusivu.htm

Nettisanomat keskiviikkona 13. huhtikuuta 2005. Etusivu. Numero 340.   

Tulossa?



19.03.2005.
George W. Bush ja Tony Blair sekä Saddam kahleissa. "Tulossa?"-kuvat unelmoinut Pertti Manninen.


Tulossa?

"Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan? Teen vaatimattoman ehdotuksen; järjestetään tribunaalit Saddamia, Bushia ja Blairia vastaan rinnakkain. Silloin olisi ainakin joku mahdollisuus saada esiin koko totuus. Ja jos jonon jatkoksi laitetaan vielä Putin?
Se, joka rahoittaa tulevan presidentin valtaanpääsyn, vaikuttaa puolestaan siihen, millaista politiikkaa presidentin hallinto harjoittaa. Nykyisen presidentin yhteydet tiedettiin hyvin jo ennen viime kierrosta ja suunnitelmat olivat paperilla. Olisi pitänyt ymmärtää heti alkuun, mitä on tulossa. Nyt tiedetäänkin, että Irakin sota oli päätetty aloittaa jo heti Bushin kauden alussa.
Sodan seurauksista kärsitään nyt Irakissa ja maailmalla.
Vasta runsas vuosi sitten meille kuitenkin vakuutettiin, että Saddamin vangitseminen lopettaa vastarinnan. Rauhaan ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuuksia niin kauan kuin amerikkalaiset miehittäjät ovat maassa. Eikö sitä nyt jo vihdoin ymmärretä? Eikö jo Afganistan ole opettanut tarpeeksi? Sodan alussa ei haluttu mainita Vietnamia. Eikö Vietnam ole jo läsnä?
Bushin USA:ta ja Blairin Isoa-Britanniaa odottaa Irakissa historiallisen katkera tappio. Pahiten valheille perustuneesta aggressiosta kärsii kuitenkin Irakin kansa."
Leif Salmén. Kolumni. Taas raha puhuu. Iltalehti keskiviikkona 13.4.2005. Katkelmia.

http://www.nettisanomat.com/2005/04/13/etusivu.htm



  Etusivu -  Uusia ja vanhoja juttuja -  Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien
tietovuoto ei selvinnyt. Pääkirjoitus
 



  Lauantai  2006-12-16.


Kuva. "Hämärä laskeutuu talvisena iltana täysikuun aikaan". Laukaa. Kauppojen aukiolo jouluaattona. Esim. S-market avoinna ja Lidl kiinni. Asiakas on avainasemassa: Ehtiikö ostaa joulutavarat lauantaina klo 18 mennessä. Asiakas voi nyt äänestää valitsemalla jouluviikolla sunnuntaina, jouluattona kiinni pitävän kaupan! Myyntitilastoista tämä pystytään laskemaan. Kenen joukossa seisot? Lista jouluaattona kiinni pitävistä PAM:in listaan!  Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus.
Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien tietovuoto ei selvinnyt. 
Pukki kaalimaanvartijana (osa x)  eli "Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Antti
Herlin halusi selvityttää uutisen lähteet." Helsingin Sanomat. Lue!
Rikoskomisario Tero Haapalan omituista tulkintaa rikoksesta ja näytöstä. Lue!
 
Lehti: Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Helsingin Sanomat. Lue!
Liite. Tiedote: Security Trading Oy: ANTTI HERLIN HARKITSEE JATKOTOIMENPITEITÄ TIETOVUOTOASIASSA.  
Lue!
Historiaa: Kuinka kaksi lehteä, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen, kirjoittivat Antti Herlinin tutkintapyynnöstä koskien viranomaisten vuototoimintaa. Tietovuotoja. Kommentti eli pääkirjoitus
Lue!

Perjantai  2006-12-15.


Kuva. "MAGAZINE PAPER PRODUCER INDICTED ON PRICE-FIXING CHARGE." Deparment of Justice. Wednesday, December 13, 2006.  Connecticun grand juryn Stora Ensoa vastaan nostaman syytteen alkusanat. Ylen kuvasta Petti Manninen torstaina 2006-12-14. Isonna!

Perjantai  2006-12-15.  Etusivu -  Juttuja -  Kartellisyyte  

Pääkirjoitus. Presidentti Martti Ahtisaari ilmiantajana. "Palkkiot  antavat tietenkin hiukan lohtua sille, että on joutunut Juudaksen rooliin ilmiantajaksi. On tietenkin hyvä kirjata tämäkin Martti Ahtisaaren ominaisuus aikakirjoihin." Lue!


Tiistai 2006-12-12.


Kuva. "Toinen 11.09". Salvador Allende viimeisen kerran syyskuun 11. päivänä 1973 Santiago de Chilessä.  Kuva. "Kaappauskenraalit". Gustavo Leigh, ilmavoimat, Augusto Pinochet, ylipäällikkö, José Toribo Merino, laivasto ja Cesar Mendoza, poliisipäällikkö.  Lue!

Tiistai 2006-12-12. Pääkirjoitus. Pinochet on kuollut. Hänenlaisiaan on yhä keskuudessamme. "On vain aste ero, kenet pitäisi saada kansainväliseen oikeuteen murhaamis- ja tappamiskäskyistään. Voimansa tunnossa olevat valtioiden päämiehet välttävät oikeudenkäynnit." Lue!

Nettisanomat sunnuntai 2006-12-10.


Kuva. Helsinki kasvaa rajusti pohjoiseen pitkin Mannerheimintietä.
Ruskeasuon bussivarikkoa on purettu ja tonttimaa odottaa täyttäjiään. Porakone rei'ittää kalliota Pasilan orren rakentamiseksi.  Pyramiditalo on Pikku-Huopalahden portinvartija. Helsinki sunnuntaina 2006-11-26 aamulla. Pertti Manninen. Kuva. 

Sunnuntai 2006-12-10.
Helsinki on kirjailija Westön sielunmaisemaa.
"Vaikka juuri Finlandialla palkittu kirjailija Kjell Westö luonnehtii itseään ensimmäisen polven helsinkiläiseksi, hänen suhteensa kaupunkiin on intohimoinen. Westön kirjoissa Helsinki ei esiinny vain kadunnimistä kyhättynä kulissina, pikemminkin aina läsnä olevana päähenkilönä. Se on yhtä aikaa kaunis ja brutaali, kotikutoinen ja monikulttuurinen. Se ei rajaudu tiettyyn aikaan, vaan siihen limittyvät omat muistot, sukupolvien kokemukset ja historian kerrokset.
Helsinki on kirjailija Westön sielunmaisemaa."  Juha Salonen. Helsingin Sanomat. Sunnuntai 2006-12-10. Lue!

Perjantai  2006-12-08.
Irak. Pääkirjoituksia. Aftonbladet. Kriget i Irak är förlorat. Lue!  
HBL Hufvudstadsbladet. Ett krig som ingen vinner.  Lue! 
Helsingin Sanomat. Bakerin ryhmä esitti jyrkkää käännettä Bushin politiikkaan. Lue! 
Turun Sanomat. Yhdysvallat ei selviydy yksin Irakia riivaavasta kaaoksesta. . Lue! 
The Guardian. Avoiding great expectations. Lue!  
Extra. Turun Sanomat. Suomi näyttää miten unionia johdetaan. Paavo Lipponen. Lue! 
Pääkirjoitus & Nettisanomien Irak-kirjoitukset 1999- 2006. Lue!

Nettisanomat tiistai 2006-12-05.


Kuva. "Suomen lippu hämärän sinessä kuukausi sitten 2006-11-06 jolloin oli jo lunta maassa toisin kuin tänään" Pertti Manninen. Kuva.

Itsenäisyyspäivän aattona 2006:  Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien ja heidän perheenjäsentensä (selvitettävänä) karkottamisesta Suomesta juuri ennen Irakin sotaa jätetty oikeuskanslerin tutkittavaksi. Petri Rissanen.  Lue!

Itsenäisyyspäivän aattona 2002: Suomalainen sosialisointi Jyväskylässä. Kaavaryöstö etenee. Raportti. Lue!

Eduskunta sai aloitteen Sipoonkorven kansallispuistosta.
Lue!
Eduskunta hyväksyi EU:n perustuslain.
Lue!
SDP jatkaa suurimpana puolueena. Lue!

Miljoonalla eurollako SanomaWSOY tukki IS:n ex-päätoimittajan Antti-Pekka Pietilän suun? Tietääkö Pietilä Irak-asiakirjojen lehtiinvuotajan ja ollaanko juttua uudelleen avaamassa?  Lue!

Suomelta tukea Turkin EU-neuvottelun jäädyttämiselle. Lue!

Nettisanomat sunnuntai 2006-12-03.

Kuva. "Paapuuri ja styyrpuuri illan hämärtyessä". Kuva lauantaina 2006-12-02 lasten laivassa tukevasti maalla. Pertti Manninen. Kuva.

Suuri maaryöstö. Osa 7. Pääkirjoitus. Eksyikö pääministeri Matti Vanhanen Sipoon korpeen?  Lue! Kolmentoista lehden kirjoittelu perjantaina 2006-12-01 selvitysmies Pekka Myllyniemen Sipoo-selvityksestä. Lue!
Extra!
HBL Hufvudstadsbladet. Ledare (Pääkirjoitus). Sibbomodellen inte omöjlig. Johanna Westman. Lauantai 2006-12-02. Lue!

 Suuri maaryöstö. Osa 6. Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kristina Lyytikäinen:  "Olemme luulleet, että elämme demokraattisessa maassa, demokraattisessa Suomessa, mutta ei näin oikein ole, juridiikka ei toimi ja meistä tämä on ihan meidän lakiemme vastainen."   Lue!  
Suuri maaryöstö. Osa 5.  Lue!  


Nettisanomat perjantai 2006-12-01.


Kuva. "Vanhanen vaatii ratkaisua lihakiistaan". Suomenmaa. Tiistai 2006-11-21. Kaikki merkit viittaavat siihen, että ratkaisua ei ole vielä saavutettu. Pertti Manninen. Kuva.


Nettisanomat torstai 2006-11-30.


Kuva. "Hämärä laskeutuu talvisena iltana täysikuun aikaan".  Keskiviikko 2006-11-01. Laukaa. S-market ja Lidl. Pertti Manninen. Kuva.

Kauppojen aukiolo jouluaattona. Lista kiinni olevista (PAM).
Tilanne torstaina 2006-11-30. Lue!  

Suuri maaryöstö. Osa 6.
Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kristina Lyytikäinen:  "Olemme luulleet, että elämme demokraattisessa maassa, demokraattisessa Suomessa, mutta ei näin oikein ole, juridiikka ei toimi ja meistä tämä on ihan meidän lakiemme vastainen."  Nelonen. Kahdeksan uutiset 2006-11-30. Lue!
Suuri maaryöstö. Osa 5
. Lue!


Nettisanomat keskiviikko 2006-11-29.


Kuva. "Kiven lämpöä". Suomalainen punainen ja harmaa graniitti lämmittää kulkijoita heinäkuun päivänä. Helsinki lauantaina 2006-07-01. Pertti Manninen. Kuva.

  Perustuslaki ei ratkaise EU:n demokratiavajetta. Thomas Wallgren.  Lue!
  
Kansanäänestys uudesta perustuslaista? Suuri vaalikeskustelu 2004. Puheenjohtajien perustelut.  Lue!
Stubb & Constitution. Pertti Manninen.  Lue!  
Missä Suomi sijaitsee? Herran kukkarossa. Keijo Korhonen.  Lue!  
Lipponen ja Vanhanen - oligarkia oligarkian sisällä. Arja Alho (haastattelu).  Lue!  
Kenen valta? Leif Salmén.  Lue!  
EU-kansanäänestys vai ei? Antti Pesonen.  Lue!  
Pääministeri vastaa. Matti Vanhanen.  Lue!  
Pääministerin vastaus ei tyydytä. Antti Pesonen.  Lue!   

EU:n perustuslaki luovuttaisi vallan vastoin Suomen lakia.
Terhi Kiiskinen.  Lue!
Selkeä Eu-linja. Olli Kivinen. Lue!  
Työllisyys määräytyy kysynnän, ei tarjonnan perusteella. Unto Luukko. Lue!  
Kilpailukyky, idiootti. Leif Salmén. Lue!  
Uusi Ihminen. Leif Salmén. Lue!  
Optimistinen Arvio. Leif Salmén. Lue!  
Haasteiden päivä Helsingissä. Pertti Manninen.  Lue!  

Kymmeniä perustuslakikirjoituksia. 2001-2005. Lue!


Nettisanomat maanantai 2006-11-27.


Kuva. Hartwall-areena valmistautuu paikalliskamppailuun.  Helsinki perjantai 2006-11-17. Pertti Manninen. Kuva.

Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä.
Harry Harkimo. Lue!
Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi. Pääkirjoitus. Lue!


Nettisanomat sunnuntai 2006-11-26.



Kuva. "Saanko olla tässä, meitä löytämässä." Matkalta palattua Jyväskylän aseman teräspöydälle unohtunut lehti Keskisuomalainen: "Juice on poissa. Juankoski hiljentyi taiteilijan muistolle. Juhani Juice Leskinen" Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2006-11-26 klo 21.51. Kuva.


Nettisanomat torstai 2006-11-23.



Kuva. "Saarnaaja kädet ristissä. Selvitysmies Pekka Myllyniemi asukaskokouksessa Sipoossa maanantaina 2006-11-20 kuunnellessaan seurakuntalaisten ääntä". Suuri maaryöstö. Sipoo. Kuva Pertti Manninen MTV3:n kuvasta. Kuva.

Suuri maaryöstö. Osa 5.
Sipoon kunnan mielipidekysely. Taloustutkimus.
Helsingin Sanomat: Sipoon valtaenemmistö hylkää rajojen muutokset & Lähes koko Sipoo vastustaa alueluovutuksia Helsingille.
HBL Hufvudstadsbladet:
Sibboborna har ändrat sig (ledare) & Sibbo nobbar Helsingfors & Gränsen är nådd (Debatt. Sibbo). Raja on saavutettu (Debatti-kirjoituksen käännös).
Helsingin Uutiset:
5000 uutta asuntoa vuodessa (Kolumni).  Lue!

Extra!
 Matti Vanhanen: Sipoo ensiaskel tonttipulan ratkaisemisessa. Helsingin Sanomat. Kaupunki. Lyhyesti. 2006-11-24. Lue!
Sipoo on pääministerin tonttisodan ensiaskel
. Rakennuslehti. 2006-11-23. Lue!

Suuri maaryöstö. Osat 1-4.
http://www.nettisanomat.com/2006/07/12/etusivu.htm
http://www.nettisanomat.com/2006/08/01/etusivu.html#maaryosto
http://www.nettisanomat.com/2006/09/16/etusivu.html#suurimaaryosto
http://www.nettisanomat.com/2006/09/18/etusivu.html#suurimaaryostoosa3
http://www.nettisanomat.com/2006/09/19/etusivu.html#listahelsingin
http://www.nettisanomat.com/2006/09/23/etusivu.html#sipoosibbo
http://www.nettisanomat.com/2006/11/07/etusivu.html#suurimaaryosto4
http://www.nettisanomat.com/2006/11/09/etusivu.html#jaaviys
http://www.nettisanomat.com/2006/11/11/etusivu.html#kaupunginjohtaja
http://www.nettisanomat.com/2006/11/23/etusivu.html

Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. HBL Debatt. Nato. 2006-11-21. Lue!Aktualisera en kärnvapenfri zon igenLäs!

EU ja Nato vovat olla ilman. HBL Debatt. Kärnvapen. Mikael Böök. 2006-11-23. Lue!  - EU och Nato kan vara utan.  Läs!


Nettisanomat tiistai 2006-11-21.



Kuva. "Naakat lentävät pimeässä illassa asettuakseen kohta yösijoilleen". Pertti Manninen. Sunnuntai 2006-11-16. Laukaa. Kirkonmäki. Kuva.

Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. "Eräs kysymys, joka ei vielä ole vaikuttanut suomalaiseen keskusteluun, on se, että Nato on sotilasliitto, joka rakentuu soveltuvin osin Euroopassa oleviin ydinaseisiin. On pidätetty oikeus käyttää ydinaseita ensin, vaikka ei olisikaan jouduttu sellaisten aseiden käytön kohteeksi. Tämä oikeus on nimeltään "first use". Tämä oikeus kohdistuu myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole ydinaseita." Stig Gustafsson.Curt Riberdahl. HBL Debatt. Nato. 2006-11-21. Lue! 

Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. En fråga som hittils inte verkar ha debatteras i Finland är betydelsen av att Nato är en militärallians som bygger pä en lämplig andel kärnvapen i Europa. Man förbehäller sig rätten att använda kärnvapen först utan att ha utsatts för angrepp med sådana vapen, så kallad first use. Detta gäller också mot länder som inte har sådana kärnvapen. Läs!


Nettisanomat sunnuntai 2006-11-19.

Kuva. "Sangre de toro". Pertti Manninen. Torstai 2006-11-16. Helsinki. Amigo. Amigo - Ystävä. Ravintolassa torstai-iltana 2006-11-12.  

Amigo - voiko hienompaa nimeä ravintolalla olla. Nykyisin aika harvoin Helsingissä ravintolassa käyvä joutui hiukan sattumankin kautta tähän Tehtaankadulla sijaitsevaan espanjalaisravintolaan. Ravintola oli seitsemän kieppeissä aivan täynnä, mutta heti tultuamme laitettiin valmiiksi sopuisa kahden hengen pöytä,  tosin tupakkapuolelta. Se ei kuitenkaan haitannut, koska toinen tulijoista itsekin poltti ja muutenkin ilmanvaihto tuntui toimivan. Tupakoimattomien puolella oli iso seurue valloittaen sen kokonaan. Tuntui jo joltakin pikkujoulutunnelmalta ... Ravintola-arvio. Lue.


Nettisanomat tiistai 2006-11-14.


Kuva: "Arkipäivää". Pertti Manninen. Kirjasto. Laukaa. Perjantai 2006-11-10.  Kuva.

Arkipäivää? Opiskelijan vihaajasta opiskelijan puolustajaksi. Helsingin Sanomat. Helsingin Sanomat joidenkin pääkirjoitustensa ja uutistensa valossa vuoden 1999  elokuusta vuoden 2006 marraskuuhun. Helsingin Sanomien kirjoittelun muutoksen takana ovat olleet varmaankin taloudelliset arvot, tilauskanta on laskenut, opiskelijat, heidän vanhempansa ja isovanhempansa ovat tärkeä tilaajakunta. Vähättelevä, suorastaan halveksuva kirjoittelu tästä yritteliäästä joukosta, joka haluaa rakentaa omaa tulevaisuuttaan usein käsittämättömän niukan toimeentulon varassa, ei enää sovi tähän päivään Tähän arjen elämän huolien esille tuomiseen kiinnitti huomiota myös lehden pääomistaja  Aatos Erkko vuosi sitten.  Pääkirjoitus. Lue!

Isänpäivä-extra! Nettisanomat sunnuntai 2006-11-12. Kaupunginjohtaja Pajusen jääviys. Helsingin Sanomat unohtaa kertoa pääkirjoituksessaan KHO:n päätöksestä olennaisen seikan: Kauppakeskuksen laajentamista ja  sitä koskevaa kaavamuutosta oli juuri perusteltu Malmin lentokentälle sijoittuvalla väestönlisäyksellä. Helsingin Sanomat koplaa nyt myös yhteen Malmin lentokenttäkaavan ja Helsingin aluevaatimukset (ryöstöaikeet) antamalla tälle toiminnalle nimen "Helsingin ja Sipoon rajansiirtohanke".  Lue!


Nettisanomat lauantai 2006-11-11.

Kuva: "Super Nova". Pertti Manninen Juhani Niirasen alkuperäisestä kuvasta. Kuva.

Legenda: "Jos sä olet niin helvetin fiksu, niin miksi sä olet niin helvetin köyhä." Henrik Kuningas 1980-luvulla. Nyt 2006: "Pörssissä Sammon osake kallistui torstaina lähes kahdeksan prosenttia. Seurauksena Wahlroosin osakeomistuksen arvo kasvoi 208 miljoonasta eurosta 224 miljoonaan euroon." Helsingin Sanomat perjantaina 2006-11-10. Kuvateksti. Joitakin kirjoituksia Nettisanomien arkistosta, joissa Björn Wahlroos  tai Sampo ja sen edeltäjät mainitaan. Lue!

Pääkirjoitus. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi". Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä. Kymmeniä henkilönimiä Koivistosta lähtien! Mukana myös Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja  Ahti Hirvonen. Lue!

Khiam-raportti


Nettisanomat torstai 2006-11-08

Kuva: Pertti Manninen, Laukaa. Keskiviikko 2006-11-08 klo 14.08. Kuva.

Kaksi kertaa kolme. Pienet koulutytöt syventymässä uusiin matikan kirjoihinsa kertolaskuja kuuluttaen kulkiessaan kotiinsa koulun jälkeen onneksi tien reunalla ja Koivurannan bussinkin kääntyessä isommalle tielle lähtiessään pikkuiselta linja-autoasemalta kohti kaupunkia. Kuva: Pertti Manninen, Laukaa. Keskiviikko 2006-11-08 klo 14.08. Laajenna!

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusen arvostelukyky petti, kun hän ei huomannut olevansa jäävi päättämään Malmin lentokentän asuntokaavasta.
Pääkirjoitus, jossa kerrotaan muistakin huomaamattomuuksista: Jääviys on itse huomattava. Mietteitä juridisesta ja eettisestä jääviydestä yksilön ja yhtiön tai konsernin kannalta. Esimerkkeinä Suvi Lindén, Jussi Pajunen, SanomaWSOY, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen. Lue!


Nettisanomat tiistai 2006-11-07

Kuva: Pertti Manninen, Laukaa.Tiistai 2006-11-07 klo 13.26. Kuva. Viimeiset pihlajanmarjat  pyristelevät vielä hetken lintuparven kohta pyrähtäessä paikalle harmaana ja suojaisena  marraskuun päivänä lumien sulaessa kovaa kyytiä. Kuva: Pertti Manninen, Laukaa.Tiistai 2006-11-07 klo 13.26. Isonna kuva!  

Suuri maartyöstö. Sipoo. Osa 4. Muutama kymmen artikkelia aikajärjestyksessä, joka paljastaa mielenkiintoisia yhteyksiä. Lue!
 

Nettisanomat maanantai 2006-11-06
 


Kuvat: Pertti Manninen. Saddamin kuolemantuomio ja Yle. Kuka määräsi muuttamaan kommenttien järjestystä? Vasemmassa kuvassa Tv2:n uutislähetys sunnuntaina 2006-11-05 klo 18.03. Myöhemmin illalla klo 21.50 alkaneessa TV2:n uutislähetyksessä kommenttien järjestys oli vaihtunut. Vasemmalla aito kuva ja oikealla siitä muokattu kuva, joka olisi otettu, jos kamera olisi ollut valmiina. Ylessähän molemmat uutislähetykset ovat tallella! Pääkirjoitus. Vaikea kuva 2. Lue!



Vaikea kuva & Oikeuden voitto eli rehellisiin kansa.
Lue!


 Nettisanomat sunnuntai 2006-11-05


Optioner i Fortum värda en halv miljard - Kommunernas miljardblunder. Fortumin optioiden arvo puoli miljardia - Fortumin optioiden arvo puoli miljardia - Kuntien miljardinukahdus. 
Aftonbladet Ekonomi & E24.se. Läs! -Lue!    

Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia ...
Lue!


Nettisanomat keskiviikko 2006-11-01
 

Geokätkentä: sekoitus urheilua ja teknologiaa . Heidi Heikkilä.  "Geokätkentä on saanut alkunsa Yhdysvalloista. 2000-luvulla digitaaliteknologian myötä lasten aarteenetsintäleikit ovat muuttuneet maailmanlaajuisiksi aarteenmetsästyspeleiksi. Tunnetuin niistä on aikuisten ja lasten yhteinen viihde - geokätkentä.  Geokätkentä (englanniksi geocaching) on GPS-satelliittipaikantimen avulla kätköjen piilottamista ja etsintää erilaisissa maastoissa." Lue!


Nettisanomat torstai 2006-10-26

 

Kuvasarja "Aamusta iltaan eräänä lokakuun harmaana, hetken aurinkoisenakin päivänä". Puu aamulla  (09:12), Talitintti ja pihlajanmarjat (10:42), Pieni koululainen ja lätäkkö (12:17), Varis katselee autoja (13:41), Punaiset lehdet harvenevat (16:56), Siimes tahtoo Naton, varovasti (17:35), Sininen taivas (18:07) ja Meteorologi Takala ennustaa myrskyä (18:30). Laukaa 2006-10-26 Pertti Manninen. Isommat kuvat ja kertomus tulossa!


Nettisanomat tiistai 2006-10-24
 

Kuva. "Sateenkaari eli unelma Rauhan maailmasta". Laukaa, Vuojärvi 24. lokakuuta 2006 klo 10.45. Kuva: Pertti Manninen.  Kuva.

YK:n päivänä. 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005.


Nettisanomat maanantai 2006-10-23
   Isonna kuva!

Kuva. Hetken toivo. Budapest 23 lokakuuta 1956 iltapäivällä kuorma-auton lavalla ennen illan panssareita. Yksityiskohta vanhasta lehtikuvasta. Pertti Manninen.


Nettisanomat lauantai 2006-10-21


Kuva "Naakat lentelevät levottomasti eräänä lokakuun aamuna". Kuva: Pertti Manninen. Kuva.
Pääkirjoitus. Salaisuuksia. "Sota ja sotatilanne on niin poikkeuksellinen maan historiassa, että siinä tapahtuu kaikenlaista, mikä haluttaisiin painaa Unholaan. Nyt Lappeenrannan Huhtiniemestä löytynyt joukkohauta voi ehkä vahvistaa sen huhun,  ...".  Lue!
"Vielä eräs tarina jäi myös mieleen. Ministeri Eljas Erkko lähti 'sukellusveneellä Ruotsiin karkuun pelättyään Neuvostoliiton miehittävän Suomen'. ..." Lue!

Nettisanomat maanantai 2006-10-16
 

"Tänään kerätään allekirjoituksia. Allekirjoita vetoomus kunnanhallitukselle ja valtuustolle!  Hoitajia vanhusten huoltoon! Tukea omaishoitajille! Laukaan eläkeläisjärjestöt". Laukaa  perjantaina 2006-10-06.  Kuva: Pertti Manninen. Kuva.
Pääkirjoitus. Pääministeri Matti Vanhanen, oletteko jo lakannut lyömästä vaimoanne?  "Onko pääministeri Matti Vanhanen niin pirun taitava poliitikko, että saa kiinnitettyä median huomion kaikkeen epäolennaiseen, eikä hallituksen harjoittamaan politiikkaan, joka on ..." Lue!



Nettisanomat perjantai 2006-10-13


Verenpunainen syksy Suomessa ja maailmalla. Toimittaja tapetaan Venäjällä. Joka 40. irakilainen on kuollut vuoden 2003 hyökkäyksen jälkeen sodan jaloissa. Elämme veristä aikaa.
Linkkejä: Leader: In praise of Politkovskaya   Obituary: Anna Politkovskaya - '655,000 Iraqis killed since 2003'  One in 40 'killed since invasion' - Nämä lehdestä Guardian Unlimited, jonka arkistot ovat avoinna, toivottavasti vielä vuosien päästä.
Pääkirjoitus. Nettisanomat perjantai 2006-10-13. Pertti Manninen.

Nettisanomat maanantai 2006-10-09



Maanantai-illan ajankohtaisohjelmista: "... teknologin har till 100 % skapats i Demokratiska folkrepubliken Korea." FST5 klo 20. Lue!   
Opiskelijoiden mielenosoitus opintorahan korottamiseksi Mannerheimintiellä Kiasman ja Sanomatalon edessä Eduskuntatalo määränpäänään. FST5 klo 20. Lue!    
"Tunnettu pankkiiri Andrei Koslov oli murhattu vain kuukausia sitten ..." FST5 obs. klo 20.20. Lue!   
"Donne in carriera Top 25 in Europa ..." Rai Uno, tg1 klo 21. Lue!  
Pääkirjoitus. Suomi 2006. Paariavaltiosta varteenotettavien valtioiden joukkoon. Ydinaseiden purkaminen on aloitettava nyt kaikkialla, eikä vain hoettava Pohjois-Korean pahuutta. Israelista kukaan ei puhu mitään. Suomenkin hallituksen tekopyhyyteen on havahduttava. Lue!

Nettisanomat keskiviikko 2006-10-04.
 


Iltalehti  maanantai  2006-10-02.  Edustajatoverit piikittelevät. "Saarela luonnehtii kirjassaan Heinäluomaa ..."    
ltalehti. Lööppi keskiviikko 2006-10-04. "Olli Saarela puolustaa Tanjaa: Heinäluoma on akkamainen jätkä".    
Ilta-Sanomat. Lööppi keskiviikko 2006-10-04. "Tanja Saarelan mies käy Heinäluoman kimppuun".    

Keskiviikko 2006-10-04. "Tulen hulluksi.  Mihin tämä johtaa. Mitä saatte tästä?" Croucho Marx

Pääkirjoitus. Suomi 2006.  "Tulen hulluksi. Mihin tämä johtaa. Mitä saatte tästä?"  Lue!
Pääkirjoitus. Suomi 2006.  SanomaWSOY:n Jokerien uusin palkkalainen kuvassa. Lue!
Pääkirjoitus. Suomi 2006.  Vittumaista politiikkaa - Tanja Saarela.  Lue! 
Pääkirjoitus. Suomi 2006. Mulkkumaista politiikkaa - Matti Vanhanen.  Lue!
Bisquit: Masennushan siitä seuraa. Toki siitäkin voi saada aineistoa kuusipäiväisiin lehtiin. Eikä edes mitään vanhan jauhamista tyyliin "puhun niin totta kuin osaan", vaan tuoretta näkökulmaa "olen niin masentunut kuin jaksan." Bisquit. Seppo Ahti. Mediasuksikkuutta. Ilta-Sanomat tiistaina 2006-10-03.

Suuri maaryöstö. Sipoo. Vanhasen valinnat ja Mannisen manipuloinnit paljastumassa! Pääkirjoitus. Sipoo - Sibbo. Lue!
Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta!
Toista sataa otsikkoa ja katkelmia kirjoituksista. Lue!     
Koululainen: "Elokuvalipulla kohtuuton hinta."  Lue!

Pääkirjoitus. Suomi 2006.  Vittumaista politiikkaa - Tanja Saarela.  "Taas kerran hän teki sen. Pystyi mollaamaan entistä kihlattuaan Sauli Niinistöä ... "  Lue!
Pääkirjoitus. Suomi 2006. Mulkkumaista politiikkaa - Matti Vanhanen. "Sivarien palvelusaika on 13 kuukautta, kalenterivuoden ja opiskeluvuoden pituus on 12 kuukautta .." Lue!
Pääkirjoitus.Suomi 2006. Elämme outoja aikoja. "... Solidaarisuudesta ei kannata puhua."  Lue!

Miljoonalla eurollako SanomaWSOY tukki IS:n ex-päätoimittajan Antti -Pekka Pietilän suun? Tietääkö Pietilä Irak-asiakirjojen lehtiinvuotajan ja ollaanko juttua uudelleen avaamassa?  Lue!    
Markkinointi&Mainonta -lehden päätoimittaja Seppo Määttänen "ei anna tuumaakaan periksi siitä, etteikö Pietilän eron taustalla olisi keskustapoliitikkoja." Suomenmaa haastattelee.  Lue!

"Huikea mahdollisuus luovuudelle"  Lue!

Koululainen: "Elokuvalipulla kohtuuton hinta." Lue!

Wahlroos -  Pajunen -  Jääviys -  Maaryöstö -  Saddam -  Fortum   -  Geokätkentä - HuhtiniemiOpintotuki - Pietilä - Sävelradio - Makasiinit - SanomaWSOYMielenosoitus kuva

Syyskuun 11. - Rauhanturvajoukot -   Koistinen kuva - 7 vuotta sitten  Kalpean kuun tarinoita. Kuva.

Etsi nettisanomista: 
nettisanomat + 'hakusana'.


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta  vuodesta 1999.


 

 

Ilmoita ilmaiseksi- iIlmoitusssivulle!



Man with a Cut-Out Shadow

nettisanomat

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. nettisanomat@
hotmail.com




Sonera-kirjaan!


altavista.com
msn.fi
google.fi
fi/WebSearch



Lapsen oikeuksien julistus


  Etusivu -  Uusia ja vanhoja juttuja -  Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien
tietovuoto ei selvinnyt. Pääkirjoitus
 
  


Lue myös! 13.02.2003.


2003  USA lade fram sina bevis. 
 Dagens Nyheter torsdag 06.02.2003. 
   
Powell: Irak pettää YK:ta ja kätkee joukkotuhoaseita.
Helsingin Sanomat torstaina 06.02.2003
 

Nettisanomat torstaina 13. helmikuuta 2003.

USA lade fram sina bevis.

Utrikesminister Colin Powell anklagade Irak för att gömma massförstörelsevapen.
Foto: Ett av bevisen mot Irak. USA:s utrikesminister Colin Powell håller upp ett litet glasrör som skall innehålla mjältbrandvirus inför FN:s säkerhetsråd. DAGENS NYHETER. 06.02.2003. Sidan 1.

Powell: Irak pettää YK:ta ja kätkee joukkotuhoaseita.
USA uskoo Irakin kokeilevan pernaruton levittämistä hävittäjäkoneista. Ulkoministeri sanoi Saddamin tekevän yhteistyötä al-Qaidan kanssa.
Kuva: USA:n ulkoministeri Colin Powell esitteli turvallisuusneuvostossa koeputken avulla miten pieni määrä pernaruttoa riitti sulkemaan Yhdysvaltain senaatin vuonna 2001. Irak on saattanut tuottaa pernaruttobakteereita siihen verrattuna kymmentuhatkertaisesti, Powell sanoi. Jyri Raivio, HELSINGIN SANOMAT. HELSINGIN SANOMAT 06.02.2003. Sivu3, pääuutissivu.
Nettisanomat 13.02.2003.

 

http://www.nettisanomat.com/2003/02/13/lehdet.htm

 

Lue myös! 18.12.2003.

2003 "Mina damer och herrar, vi tog honom"
DAGENS NYHETER  MÅNGAG 15 DECEMBER 2003.
   
Kaikki pyjamahousut 16.95 e.
HELSINGIN SANOMAT MAANANTAINA 15. JOULUKUUTA 2003.
 

Nettisanomat torstaina 18. joulukuuta 2003.
Irak.
Saddam vangittu. Suorassa television tiedotustilaisuudessa näytettiin katkelmia lääkärintarkastuksesta. Presidentti George W. Bush vaatii kuolemanrangaistusta. Saddam tuomitaan irakilaisessa tuomioistuimessa. Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Joukkotuhoaseiden etsintä jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta kymmeniä tuhansia. Surmat siviiliväestöstä kymmeniä tuhansia. Kaadot liittoutumasta satoja. Tappaminen jatkuu.
Pääkirjoitus.
Saddam on vangittu. Kuinka kahden maan suurimmat aamulehdet uutisoivat asian etusivullaan.  "Mina damer och herrar, vi tog honom" DAGENS NYHETER 15.12.2003. - Kaikki pyjamahousut 16.95 e. HELSINGIN SANOMAT 15.12.2003. Pertti Manninen. 18.12.2003.

http://www.nettisanomat.com/2003/12/18/etusivu.htm


Lue myös! 19.03.2005. 

nettisanomat. Extra!

"Paul Wolfowitz".

Kuva: Pertti Manninen. 

Nettisanomat lauantaina 19.03.2005. Extra!                                              
Paul Wolfowitz Maailmanpankin johtajaksi! Presidentti Bushin tekemä nimitys on provokaatio muuta maailmaa vastaan!
"Wolfowitz är en av ideologierna bakom Bush administrationens utrikespolitik, byggd på kampen för amerikansk överhöghet och uppfattningen att demokrati och frihet kan bombas fram." ... " Politiskt företräder han en extrem nyliberalism i ekonomiska frågor och extrem kristen konservatism i moraliska. Aftonbladet Ledare "En ren provokation" fredag 18.03.2005. www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,618740,00.html
"Valmistellessaan Irakin sotaa Pentagonissa Wolfowitz teki räikeitä virheitä, joita hän ei ole tunnustanut eikä kantanut vastuutaan. Ne ovat viivyttäneet jälleenrakennusta ja maksaneet raskaita veriuhreja, jotka olisi paremmalla suunnittelulla ja viisaammalla politiikalla voitu välttää." Helsingin Sanomat Pääkirjoitus "Wolfowitz on kyseenalainen valinta" lauantaina 19.03.2005. Maksullinen.
"USA:s olagliga krig mot Irak har krävt minst 100 000 liv, en stor del av dem civila. Svält och sjukdomar hos barn har fördubblats sedan kriget som inleddes för exakt två år sedan. Kvinnorättigheter har beskurits. Viktiga delar av Bagdads oersättliga kulturarv har skövlats. Tusentalet amerikanska soldater har dödats, många fler har invalidiserats." Aftonbladet Ledare "Imperiet kan inte vinna Irakkriget" lördag 19.03.2005. www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,619644,00.html
2 vuotta sitten: "Verimyrsky". "USA ja liittolaiset aloittivat "täsmäiskut" Bagdadiin aamuyöllä tänään 20. maaliskuuta 2003."  www.nettisanomat.com/2003/03/20/etusivu.htm
"Paul Wolfowitz" Isonna kuva! 

http://www.nettisanomat.com/2005/03/19/wolfowitzkuva.htm


Lue myös! 09.04.2005.
 


Nettisanomat lauantaina 09.04.2005.  Tänään lauantaina 9. huhtikuuta 2005 on kulunut tasan kaksi vuotta siitä kun USA:n joukot valtasivat Bagdadin ja kaatoivat Saddamin patsaan. Kaikki näytti sujuvan hienosti ja nopeasti. Toisin kuitenkin kävi.
Veri virtaa edelleen ja maa on kaaoksessa. Joidenkin arvioiden mukaan 100 000 siviiliä on saanut surmansa, Irakin armeijan sotilaiden kuolleiden lukumäärää ei tiedetä ja USA kaunistelee omien nuorukaistensa tappiolukuja. Ne ovat virallisesti tällä hetkellä noin 1500, mutta oikeasti ainakin tuplaten suuremmat, kun mukaan otetaan myös haavoittuneena aluksi selvinneet mutta sotilassairaaloissa kuolleet. 
Tappaminen jatkuu. Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Sähkölinjojen korjaus jatkuu. Vesijohtoputkien korjaus jatkuu. Lapset eivät uskalla mennä kouluun, naiset eivät uskalla kävellä ulkona jne jne.  Alkuperäisen tv-ruudun kuvan tulkinnut Pertti Manninen. "Saddam kaatuu 09.04.2003".
Lue myös!
Valtauksen merkki. Vaikea kuva 2003. "...vain yhdessä käsiini sattuneista lehdistä oli kuva USA:n lipusta Saddamin kasvoilla: Sanomalehti Kalevassa."  2003/04/10/irakinsota.htm  
Paul Wolfowitz. Kuva. 2005/03/19/wolfowitzkuva.htm
Irak.
Nettisanomat vuoden 2001 syyskuusta vuoden 2003 maaliskuun 20. päivään.  54 linkkiä! 



2005 huhtikuussa: 01.04 - 12.04.

Nettisanomat tiistaina 12. huhtikuuta 2005.
Minun joutseneni.
Tänään aamulla 12.04.2005 hiukan kuuden jälkeen haistelin ilmaa ja heti ne kuulin. Katselin ympärilleni ja tuolta oikealta ne kääntyivät järven suuntaan ja laskeutuivat koko ajan alaspäin. Tuossa kuvan keskellä pari on valkoisena auringon säteiden niihin juuri osuessa valaistessaan vastarantaa. Hetkeä myöhemmin hämäryys alkaa poistua myös niityltä. Kuva: Pertti Manninen. "Minun joutseneni."
Katso myös! 2 9.03.2005  "Yksin"  ja  06.04.2005 klo 19:54"Yhdessä". 


Nettisanomat maanantaina 11. huhtikuuta 2005.  "Suomalainen todellisuus".  
Elämän ilot ja surut laidasta laitaan käsitellään illan kuluessa Eskon Karaokessa. Paikka on juuri avattu ja ensimmäiset asiakkaat ovat jo saapuneet hämärtyvässä illassa. Kuva Pertti Manninen keskiviikkona 6. huhtikuuta 2005 . "Kulkijan kuvia." (Julkaistu kahvikupin toivossa.)
  "Eskon Karaoke kutsuu!"
Katso myös!
  Kuvasarja sunnuntaina 06.02.2005. "Hetkiä eräänä sunnuntaina eräässä suomalaisessa paikassa."  2005/02/15/kuvasivu7.htm
Kuvasarja torstaina 24.02.2005. "Hetkiä eräänä torstaina eräässä suomalaisessa paikassa."  2005/02/27/kuvasivu3.htm


Nettisanomat sunnuntaina 10. huhtikuuta 2005. "I have a dream".  Martin Luther King.
Unelmoitu  kuva  kuuluisasta kuvasta Abraham Lincolnin muistopatsaan äärellä vuonna 1963. Aikaisemmin julkaisematon kuva, joka on muunnelma alkuperäisestä kadulla olleesta videotaulusta   2002/viikonkuvat/vkmestari020314.htm.  "Kuvaan liittyvä juttu päättyy näin: "PS. Olen tehnyt kuvasta useita muunnoksia syksyllä 2001, jotka julkaisen ehtiessäni aivan pian."

Näistä ensimmäinen on julkaistu Nettisanomissa "I have a dream" -puheen neljäkymmenvuotispäivänä torstaina 28.08.2003  2003/08/28/ihaveadream.htm.  Ja nyt siitä sarjasta toisena julkaistulle kuvalle annoin kaksi nimeä nimeksi  "Mestari" ja  "Valoa pimeyteen".  Aikaisempaa toistaen: "Olen tehnyt kuvasta useita muunnoksia syksyllä 2001, jotka julkaisen ehtiessäni aivan pian." Pertti Manninen. "Valoa pimeyteen".

Tänään sunnuntaina  10. huhtikuuta 2005 klo 16.05 TV1 esittää dokumentin "Citizen King"  ensimmäisen osan ja toisen viikon päästä 17.04.2005. Suomalaiseksi nimekseen dokumentti on saanut "Martin Luther Kingin unelma". Ohjelmaopas.


Lue myös! 04.04.2005.


I have a dream.

Nettisanomat maanantaina 04.04.2005.

"Tänään on kulunut tasan kolmekymmentä vuotta siitä, kun kansalaisaktivisti Martin Luther King murhattiin".Tämä tuli korviini radiosta Ylen kanavalta hiukan ennen puoltapäivää. Sivu meni uusiksi. Keväinen kuva linnuista sai tietenkin jäädä, mutta linkki "I have a dream"-puheeseen on tähän nyt syytä lisätä. Pääkirjoitus. Pertti Manninen maanantaina 04.04.2005.

I have a dream. 2003/08/28/ihaveadream.htm 
Aina kun esiin putkahtaa taistelija paremman maailman puolesta, hätkähdän. 2002/viikonkuvat/vkmestari020314.htm (Huom! Kuva on Applen mainos, ei IBM:n!)  Martin Luther King http://fi.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther_King

Oikaisu: Martin Luther King murhattiin 04.04.1968, joten salamurhasta tuli kuluneeksi 37 vuotta. Kuulin väärin enkä heti tarkistanut. 10.04.2005 PM.


Osapainos sivusta isompia kuvia pienentäen:
http://www.nettisanomat.com/2005/04/13/etusivu.htm



Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle.


 Kuva Pertti Manninen   Sarja. 


  Etusivu -  Uusia ja vanhoja juttuja -  Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien
tietovuoto ei selvinnyt. Pääkirjoitus
 
   



Nettisanomat sunnuntai 2006-12-10.


Kuva. Helsinki kasvaa rajusti pohjoiseen pitkin Mannerheimintietä. Ruskeasuon bussivarikkoa on purettu ja tonttimaa odottaa täyttäjiään. Porakone rei'ittää kalliota Pasilan orren rakentamiseksi.
 Pyramiditalo on Pikku-Huopalahden portinvartija. Helsinki sunnuntaina 2006-11-26 aamulla hämärässä ennen yhdeksää. Pertti Manninen.

Sunnuntai 2006-12-10.
Helsinki on kirjailija Westön sielunmaisemaa. "Vaikka juuri Finlandialla palkittu kirjailija Kjell Westö luonnehtii itseään ensimmäisen polven helsinkiläiseksi, hänen suhteensa kaupunkiin on intohimoinen. Westön kirjoissa Helsinki ei esiinny vain kadunnimistä kyhättynä kulissina, pikemminkin aina läsnä olevana päähenkilönä. Se on yhtä aikaa kaunis ja brutaali, kotikutoinen ja monikulttuurinen. Se ei rajaudu tiettyyn aikaan, vaan siihen limittyvät omat muistot, sukupolvien kokemukset ja historian kerrokset. Helsinki on kirjailija Westön sielunmaisemaa."  Juha Salonen. Helsingin Sanomat. Sunnuntai 2006-12-10. Lue!


  Etusivu -  Uusia ja vanhoja juttuja -  Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien
tietovuoto ei selvinnyt. Pääkirjoitus
 
  





 

altavista
Etsi nettisanomista: nettisanomat + 'hakusana'.


World weekly 




Kuva. Kaksi kertaa kolme. Pienet koulutytöt syventymässä uusiin matikan kirjoihinsa kertolaskuja kuuluttaen kulkiessaan kotiinsa koulun jälkeen onneksi tien reunalla ja Koivurannan bussinkin kääntyessä isommalle tielle lähtiessään pikkuiselta linja-autoasemalta kohti kaupunkia. Kuva: Pertti Manninen, Laukaa. Keskiviikko 2006-11-08 klo 14.08.


  Etusivu -  Uusia ja vanhoja juttuja -  Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien
tietovuoto ei selvinnyt. Pääkirjoitus
 
  



TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:nettisanomat@hotmail.com   
Copyright nettisanomat.com 2006/574. Sivut: .2006-12-16, nettiin 2006-12-16, linkit 2006-12-16. 
nettisanomat 2006-12-15  Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien  tietovuoto ei selvinnyt .-  Rikoskomisario Tero Haapalan omituista tulkintaa rikoksesta ja näytöstä. - Tietovuotoja. Kommentti eli pääkirjoitus.  - Helsingin Sanomat. Talous. Helsingin Sanomat (kolktiivikirjoittaja). Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Perjantaina 2006-12-15. Juttu kokonaisuudessaan: "Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. - Pääkirjoitus Kuinka kaksi lehteä, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen, kirjoittivat Antti Herlinin tutkintapyynnöstä koskien viranomaisten vuototoimintaa.  -  Janne Virkkunen , Antti Herlin , Kai kotiranta; Anneli Tuominen, Tapio Hakakari  -  Pääkirjoitus. Presidentti Martti Ahtisaari ilmiantajana.  - Kartellisyyte  Kuva. "MAGAZINE PAPER PRODUCER INDICTED ON PRICE-FIXING CHARGE." Deparment of Justice. Wednesday, December 13, 2006. Connecticun grand juryn Stora Ensoa vastaan nostaman syytteen alkusanat. - Juha Niemelä, Vesa Vainio, Jorma Ollia, Stora Enso UPM - EU - USA viranomaiset   - Leif Salmén - Kuva. Helsinki kasvaa rajusti pohjoiseen pitkin Mannerheimintietä. -  Kuva. "Hämärä laskeutuu talvisena iltana täysikuun aikaan".  - Kuva. Kaksi kertaa kolme. Pienet koulutytöt syventymässä uusiin matikan kirjoihinsa. -Lauantai  2006-12-16. -  kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat


the hunger site


Hae Nettisanomista:

Vuodet 1999 - 2005


Banneri " Haku - Nettisanomat 10v - Arsedel - Midnight Sun Restaurant" poistettu yläbannerin alapuolelta keskiviikkona 2011-09-07 koko vuodelta 2006. Katso 2006-01-01-sivulta. Arkisto: www.12.fi. Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm.
POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2006: Linkit tarkistettu ja korjattu sunnuntaina 14.02.2016. Linkit 01.26.2016 ilmoittavat virheesta.
Sivuston poistot joulukuu 2015 - helmikuu 2016. Lisäksi torstaina 03.03.2016
Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto. Nettiin keskiviikkona 2016-10-26.