Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto.
POISTOT (HO 19.11.2015)

JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (POISTETTU 03.03.2016 A). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

   

TÄMÄ SIVU EI OLE MUUTTUNUT.

 

Lokakuu
2005
October

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.

  Maanantaina 3. lokakuuta 2005. Etusivu. Nro 407.


03.10.2005 maanantaina klo 18:50. Kuva ja maalaus. "Mopotytöt". Seurustelua iltahämärässä ennen eri suuntiin lähtemistä". Pertti Manninen. Laukaa. Sarjasta "Koululaisia". Tulossa!  Edellisen etusivun kuva!   Alempana: Toinen kuva.

 
 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 
 


"Uhkakuvista syytä jatkaa keskustelua. Kansallinen muistimme on osin tarkoitushakuinen, mutta vaaroihin on viisasta varautua ennakolta". Iltalehti. Pääkirjoitus maanantaina 03.10.2005. Kuva Pertti Manninen. Tulossa!

 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

 

Linkit

 
 

Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

 

 

Yhteys

 
 

nettisanomat.com joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
nettisanomat
@hotmail.com

 

 

Vaikea kuva

 
 

 







 

 Nro 407.

 

maanantaina 03.10.2005.

     
 

Kuva ja maalaus. "Mopotytöt". Seurustelua iltahämärässä ennen eri suuntiin lähtemistä". Isonna!

Kuva. Pertti Manninen.

   
 

Kuva. "Mopotytot kokoontuvat illan hämärässä". Isonna!

Kuva. Pertti Manninen.

   


Kuva. Pertti Manninen.

 

Kuva. "Lintuparvi pyrähteli ees taas välillä oksillakin piipahtaen muuttomatkallaan syksyisen harmaassa säässä". Isonna!

     


Kuva. Pertti Manninen.

 

Kuva. "Aurinko on laskenut hetki sitten. Hämärä kietoo syleilyynsä".  Isonna!

     


Kuva. Pertti Manninen.

 

Kuva. "Syksyinen idylli. Isä ja poika lähdössä ajelulle". Isonna!

     


Kuva. Pertti Manninen.

 

Kuva. "Syksyinen kylänraitti hiljenemässä syksyisessä illassa kauppojen juuri sulkeutuessa". Isonna!

     


Kuva. Pertti Manninen.

 

Kuva. "Punainen kunnantalo eli syksy muuttaa hetkeksi maaseutupitäjän hallinnon väriä luonnonlain voimalla" Isonna!

     


Kuva. Pertti Manninen.

 

Kuva. "Varjosta valoon". Vanhukset kävelyllä aurinkoisessa syyssäässä. Laukaa. Isonna!

     


Kuva. Pertti Manninen.

 

Kuva. "Varikset ja naakat matoapajillaan eilen kynnetyllä pellolla."  Isonna!

     


Kuva. Pertti Manninen.

 

Kuva. "Pysähdyttyään risteyksessä liehuvatukkainen mopotyttö jatkaa reippaasti matkaansa". Isonna!

     

"Uhkakuvista syytä jatkaa keskustelua. Kansallinen muistimme on osin tarkoitushakuinen, mutta vaaroihin on viisasta varautua ennakolta".
Iltalehti. Pääkirjoitus maanantaina 03.10.2005.

Katso kuvia, joista toisessa pääkirjoitusta luetaan katse länteen suunnattuna ja toisessa katse itään suunnattuna. Kuvia otettaessa teksti ei vielä näkynyt, joten analyysi jää myöhenmmäksi. Kuvat ja analyysi tulossa!

Pääkirjoitus. Miten meitä hallitaan? Tapaus Tanja Karpela ja opintotuki. Mikä on totuus?

 







 


Pääkirjoitus. Ajankohta, Fortum, Helsingin Sanomat, ministerit, optiot, psykopaatit, varallisuusveron poisto ja virkamiehet. Aakkosjärjestyksessä toisiinsa kietoutuvaa moskaa. "Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille? Asia on ollut jo pitkään tiedossa, siitä on hiukan kerrottu, mutta nyt sitten rävähti. Jääkö budjetissa esitetty varallisuusveron poisto tämän metelin jalkoihin. Veron poisto on vielä häikäilemättömämpi operaatio.  Pääkirjoitus keskiviikkona 28.09.2005.

 

"Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna."  Varallisuusveron poistamisesta Keskisuomalainen kirjoitti otsikkoaan myöten,  Helsingin Sanomat ei  halaistua sanaa! Maailman lyhin satu: Helsingin Sanomien selostus varallisuusveron poistamisesta. 

 

Väärää tietoa verotuksesta 2. Jaana Kurjenojan "tutkimuksen" uusi kritiikki. Yle a-piste. Tutkimus ja sen julkistaminen: Helsingin Sanomat ja  tutkimus "Veropolitiikka ja verotuotot."  Tutkimus: Kevennykset vähentäneet verotuottoja laskettua vähemmän. Kritiikki: Tutkimusten uutisointiin kriittisyyttä. Vastaus: Verotutkimus tuskin yllätti asiaatuntevia.

 

Rauhanmielenosoitus lauantaina 24. syyskuuta 2005 Washingtonissa. Mitä lehdet kertoivat? Tarkasteltavina Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen. "Bring my son HOME NOW"  "Sota pelottaa amerikkalaisvanhempia. Keskisuomalainen 8 palstaa."Irakin sodan vastustajat osoittivat mieltään. Helsingin Sanomat 1 palsta.  

 

Helsingin Sanomat aliarvioi lukijoitaan.  Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta! 90 % päätelmistä on satua! Nettisanomat lauantaina 24. syyskuuta 2005. Pääkirjoitus. HS-Gallup: Selostukset ja pääkirjoitus. "Kokoomuksen kasvu jatkunut". Helsingin Sanomat perjantaina 23.09.2005.

 
 

Maanantaina 3. lokakuuta 2005. Etusivu. Toinen kuva.


03.10.2005 klo 18:50.  Kuva. "Mopotytot kokoontuvat illan hämärässä". Laukaa. Kuva Pertti Manninen. Sarjasta "Koululaisia". Tulossa!  Edellinen toinen kuva!  Ylempänä: Otsikkokuva!

 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 


Keskisuomalainen 27.08. - 02.09.2005.

Pääkirjoitus. Miten meitä hallitaan? Tapaus Tanja Karpela ja opintotuki. Mikä on totuus?

Pertti Manninen
Sunnuntaina 02.10.2005.

Sanomalehti Keskisuomalainen julkaisi lähes perättäisinä päivinä selostusta kulttuuriministeri Tanja Karpelan taistelusta toisen asteen opiskelijoiden opintorahan korottamisesta tai ainakin siitä, että täysikäisten, yli 18-vuotiaiden vanhempien tulot eivät vaikuttaisi opintorahaan: Ensin kaksi kirjoitusta mielipidepalstalla, sitten kaksi uutisjuttua ja lopuksi pääkirjoituksen.
Mainittakoon, etten huomannut toisen säännöllisesti päivittäin lukemani lehden, Helsingin Sanomien,kirjoittavan asiasta yhtään mitään. Tässä kirjoitukset:

Miksi SDP esti opintotuen korotuksen? Keskisuomalainen. Mielipide. Aila Paloniemi. Lauantaina 27.08.2005.
SDP ei torjunut opintotukea. Keskisuomalainen. Mielipide. Susanna Huovinen. Tiistaina 30.08.2005.
Karpela parantaisi yhä opintotukea. Budjettikiista: Ministerin mukaan demarit kielsivät tuen kohentamisen perusteluitta. Keskisuomalainen. Uutiset. Keskiviikkona 31.08.2005.
"Hallituksen esitys pysyy". Budjettikiista: Valtiosihteeri Rauhio pitää mahdottomana, että opintotukea olisi voitu parantaa ilman lisäkustannuksia. Keskisuomalainen. Uutiset. Torstaina 01.09.2005.
Kulttuuriministeri hävisi opintotuen korotuksessa. Keskisuomalainen. Artikkelit. Pääkirjoitus (2. pääkirjoitus). Perjantaina 02.09.2005. 

Miten meitä hallitaan? Tapaus Tanja Karpela ja opintotuki. Mikä on totuus?
Pertti Manninen.  PS. Anteeksipyyntö kirjoituksen viivästymisestä. Sama.

Lue myös!

"Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna."  Varallisuusveron poistamisesta Keskisuomalainen kirjoitti otsikkoaan myöten,  Helsingin Sanomat ei  halaistua sanaa! Maailman lyhin satu: Helsingin Sanomien selostus varallisuusveron poistamisesta.

Pääkirjoitus. Ajankohta, Fortum, Helsingin Sanomat, ministerit, optiot, psykopaatit, varallisuusveron poisto ja virkamiehet. Aakkosjärjestyksessä toisiinsa kietoutuvaa moskaa. "Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille? Asia on ollut jo pitkään tiedossa, siitä on hiukan kerrottu, mutta nyt sitten rävähti. Jääkö budjetissa esitetty varallisuusveron poisto tämän metelin jalkoihin. Veron poisto on vielä häikäilemättömämpi operaatio.  Pääkirjoitus keskiviikkona 28.09.2005.

Muut lehdet.
Keskisuomalainen. Mielipide.

Laskutaito ja optiot.
"Optioiden hinnoittelu on varsin monimutkaista ja puutteellisin matemaattisin menetelmin tai suorastaan virheelliseen malliin perustuva päätöksenteko voi johtaa yllättäviin tilanteisiin. Esimerkkejä on viimeisen kymmenen vuoden ajalta lukuisia.
Näin ilmeisesti kävi myös Nesteen osalta. Olisi mielenkiintoista tietää, minkä tasoisia malleja esimerkiksi Nesteen optiohinnoittelussa on käytetty.
Mielestäni päättäjille tulisi mallin avulla selkeästi näyttää millaisiin etuisuuksiin ehdot voivat johtaa. Näin voitaisiin myös sopia leikkurin asettamisesta. Optiohinnoittelu on esimerkki alasta, jossa nimenomaan edistyksellistä matematiikkaa tulisi käyttää. Exel- taulukkolaskenta ei riitä. Jokainen säätöteoriaa ja herkkyysanalyysia opiskellut ja tutkinut tämän tietää.
Olen varma että laskelmat ovat olleet joidenkin tiedossa. Ne pitäisi olla myös päättäjillä ja ministereillä.Mielestäni päättäjät tarvitsisivat taustatuekseen matemaatikkoja."

Pekka Neittaannäki, professori, Jyväskylä. Keskisuomalainen. Mielipiteet. Lauantaina 01.10.2005.





 
 

 

""

Maailmalta

Guardian Unlimited
 
Monday October 03 2005

EU and Turkey agree terms
EU and Turkish officials have reached a deal clearing the way for Turkey's accession talks to begin, both parties say.
Special report: European Union
Special report: Turkey

Bush picks aide for supreme court
US president nominates White House counsel Harriet Miers.
Special report: United States

'You don't target civilians'
Middle East dispatch: Brian Whitaker on a Human Rights Watch report on Iraq's insurgency.
More exclusive reports from our foreign correspondents
Special report: Iraq

Funerals of Bali victims begin
World: Police seek local terror leaders.
In pictures: Bali suicide attacks
World briefing: Simon Tisdall
Special report: Indonesia
More world news

Music download market triples in 12 months
Technology: Market for downloads helped to offset continuing slump in CD and DVD sales, industry report reveals.
More from Technology Guardian

Kelly backs proposals for school meals overhaul
Education: Government to back the introduction of nutritional guidelines and a ban on low-quality foods.
EducationGuardian.co.uk

Sex, lies and celluloid: doctors hit out at Hollywood
Film: Films failing to show dangers of sex and drugs
· HIV/Aids pandemic ignored in top 200 movies
Comment: Peter Bradshaw
Special report: Aids
Guardian Unlimited Film

Howls to mark the birth of Beat
Books: The birth of Beat half a century ago will be marked by twin celebrations in California and Britain.
Guardian Unlimited Books

***

Friday September 30 2005 

Saturday October 01 2005

Sunday October 02 2005


Aftonbladet 
Måndag 3 oktober 2005

Var sjätte blir mobbad i skolan
Stor undersökning av Kamratposten. Mobbare retar upp sig på offrens utseende, klädstil och intressen.

Klart för EU-förhandlingar med Turkiet 
Kroatien allt närmare. EU ska omgående inleda förhandlingar med Turkiet om medlemskap i EU. Och Kroatien lär följa tätt på.

Nobelpriset i medicin för ny syn på magsår
Två får priset för forskning som fann att antibiotika kan bota magsår  I år är de två australiensare som får dela på priset, Barry J. Marshall och J. Robin Warren.

Ny näringslivssajt smygstartar på tisdagskvällen
På tisdag kväll ger sig Svenska Dagbladets och Aftonbladets näringslivssajt n24 in i kampen om annonsmiljonerna på nätet.

Så ska vi klara oss undan asteoriderna
Europeiska rymdstyrelsen vill skapa rymd-skydd.

Läkarna: Inget i knäet är trasigt
Positivt besked för Zlatan efter magnetröntgen – nu blir det en kamp mot klockan

Junilistan vill arbeta med både höger och vänster
Folk tillbaka i arbete viktigaste inrikespolitiska frågan

Terrordömda får sänkta straff
Svea hovrätt sänker straffen för en 29-årig imam och en 25-årig gatuköksägare som dömts för terrorbrott. De bägge döms för att ha skickats pengar till terrornätverket Ansar al-Islam i norra Irak.

Studie: bönor och soja förhindrar lungcancer
Mat från växtriket som bönor och soja, tycks kunna minska risken för lungcancer, enligt en ny studie.

UD: Res inte till Bali
Jakten på terroristerna fortsätter. Svenska utrikesdepartementet har beslutat att tills vidare avråda från alla icke nödvändiga resor till semesterön Bali.

Mammor bäst för barnen
Barn utvecklas bäst om de växer upp med sina mammor. I hemmet. Det visar en brittisk studie som pågått i sju år.

Fortum chockhöjer elpriset - direktörerna belönas
Får bonus på 4,5 miljarder

Nu mullrar Elupproret allt högre i Stockholm - med krav på att finska Fortum sänker de skyhöga priserna. Men i Helsingfors belönas företagets direktörer med miljardbonus.
"Sedan år 2000 har priset på fjärrvärme stigit med ungefär 40 procent. Energipriset är i särklass den enskilt största orsaken till de hyreshöjningar som vi tvingats påföra våra hyresgäster", säger Göran Fredriksson, värmechef på kommunala Stockholmshem.

GULDREGN
Mikael Lillius, vd, får 22517880 kr i bonus för 2004 och 87595200 kr för 2005-06, totalt 110113080 kr.
Tapio Kuula, direktör får 13803174 kr för 2004 och 47428920 kr för 2005-06, totalt 61232094 kr.
Juha Laaksonen, ekonomidirektör, får 16738260 kr för 2004 och 44402820 kr för 2005-06, totalt 61141080 kr.
Mikael Frisk, personaldirektör, får 10279241 kr i bonus för 2004 och 41376720 kr för 2005-06, totalt 51655961 kr.
Carola Tier-Lehtinen, informationsdirektör, får 10738728 kr för 2004, 41376720 kr för 2005-06, totalt 52115448 kr.
Timo Karttinen, utvecklingsdirektör, får 6237000 kr för 2004 och 28914270 kr för 2005-06, totalt 35151270 kr.
Risto Rinne, vd för Neste Oil, får 6186180 kr för 2004 och 25406535 kr för 2005-06, totalt 31587715 kr.
Christian Lundberg, direktör, får 9951480 kr för 2004 och 21182700 kr för 2005-06, totalt 31134180 kr.

Diana köpte ring – för 1,8 miljoner
Prinsessan Diana och Dodi Al Fayed var på väg att förlova sig samma kväll som de omkom. Dagen efter skulle de offentliggöra sina bröllopsplaner.

Norge är ett ruttet land
Norge är Nordens mest korrupta land, enligt en enkät gjord av analysföretaget Transparency International.

Stasi spionerade på påven
Den östtyska säkerhetstjänsten Stasi spionerade intensivt på blivande påven Benedikt XVI.

Kolumnister. Gunnar Fredriksson
Perssons nonsens roar bara högern
Under en frukost på Harpsund uttalade sig Göran Persson om Olof Palme.

Kolumnister. Johan Hakelius
Sahlins utspel gör mig orolig
Jag såg i tidningen att Mona Sahlin tänker göra oss oberoende av olja.

Föräldrar
”Vår dotter har ingen respekt för oss”
Möt familjen där skrik och kaos är vardag

Kropp & Hälsa
Har du veggo-sjuka?
Många lever farligt på vegetarisk mat

Debatt
Visst går det att uppfostra barn
Anders Hammarlind: Nina Björk har dragit sitt rosa täcke över huvudet och gett upp

Ledare
Hoten skadar demokratin

Ledare
Svenska miljöskatter kan vägleda Europa

Kultur
Vad ska man med konsten till

***

Fredag 30 september 2005 

Lördag 1 oktober 2005

Söndag 2 oktober 2005

 
 

  Tuuli käy heidän ylitseen. Poisnukkuneitten muistolle. Sarja. Kuva: Pertti Manninen.


nettisanomat.com

 

nettisanomat.com - tilasto


Tilasto: Nettisanomilla on ollut heinäkuusta 1999 alkaen 850 000  (0,85 miljoonaa) kävijää, jotka ovat  tehneet 17 400 000 (17,4 miljoonaa) hakua (hits)! 19.09.2005

 

 

 

Nuolet osoittavat edellisen ja seuraavan numeron etusivulle!

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:nettisanomat@hotmail.com   
Copyright nettisanomat.com 2005/407. Sivut: 03.10.2005,   (nettiin 03.10.2005, linkit 03.10.2005). 

nettisanomat - 2005/10/03 - Kuva ja maalaus. "Mopotytöt".  Kuva. "Mopotytot kokoontuvat illan hämärässä".  - Kuvat Pertti Manninen. - Laukaa - "Uhkakuvista syytä jatkaa keskustelua. Kansallinen muistimme on osin tarkoitushakuinen, mutta vaaroihin on viisasta varautua ennakolta". Iltalehti. Pääkirjoitus maanantaina 03.10.2005. - etusivu maanantaina 03.10.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat

 


 


Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

 
 
 
 

POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2005: Linkit tarkistettu ja korjattu sunnuntaina 14.02.2016. Tekstinetti-kansiossa SanomaWSOY konsernin aineistoa.
Sivuston poistot joulukuu 2015 - helmikuu 2016. Lisäksi torstaina 03.03.2016
Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto. Nettiin keskiviikkona 2016-10-26.