Sanoraama.fi on Viikkosanomat.fi-sivuston kopiosivusto.

Sanoraama.fi


Vuoden turhake-gallup. Ylen presidenttigallup. Niinistö ylivoimainen. Kaikken Yle rahojaan hassaa.

joulukuu 10th, 2015

Presidenttigallup nyt vuosia ennen vaaleja on humpuukia ja rahan tuhlausta. Peräti 2000 suomalaiselta asiaa kysyttiin.

Paljon mielenkiintoisempaa olisi kysellä kansalaisten tietämystä maan johtajista.

Kuka onSuomen presidentti?
Kuka on Suomen pääministeri?
Kuka on Suomen ulkoministeri?
Kuka on Suomen valtiovarainministeri?

Kuka on eduskunnan puhemies?

Tätä ei kysytty, mutta yritän arvata oikein vastanneiden prosenttiosuudet, (ikäryhmät 12-80).

65, 50, 30, 10

Kommentit osoitteeseen
nettisanomat@hotmail.com

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2015-12-10 16:39

Jomalassa mitattiin eilen 11 astetta (05.12.2015). Lausuttuna: ”Jumalassa mitattiin eilen 11 astetta”.

joulukuu 6th, 2015

Ylen radiouutisissa itsenäisyyspäivän aamuna sunnuntaina 2015-12-06 klo 9 meterorologi kertoi harvinaisen lämpimästä joulukuun säästä.

Jomalassa mitattiin eilen 11 astetta (05.12.2015). Lausuttuna: ”Jumalassa mitattiin eilen 11 astetta”. Eihän hän tätä Ahvenanmaan paikan nimeä oikein lausunut, vaan puhui ”Jomalasta”.

Ruotsinkielen ääntäminen on vaikeaa koulujakin käyneille. Opettamisen vai oppimisen syytä.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2015-12-06 09:13.

Osakkeiden hallintarekisteri. Stubb kertoo rikosmahdollisuudesta asiaa harkitseville.

marraskuu 29th, 2015

Osakkeiden hallintarekisteri. Valtionvarainministeri Alexander Stubb kertoo rikosmahdollisuudesta asiaa harkitseville.

Valtiovarainministerillä on substanssit hakusessa. Ensin hän kertoo siitä, että 90 prosenttia lausunnoista ovat myönteisiä uudistukselle, kun oikea luku on 10. Ei tällaista voi valtiovarainministeri päästellä suustaan kuin juovuksissa tai huumeissa.

Pahinta on kuitenkin se, että hän eilen lauantaina Ylen uutisissa (2015-11-27 klo 22) puolusteli tätä uudistusta, kaikkea en kuullut kun uutisläherys oli jo menossa, sanoen ”Jo nyt suomalaiset voivat käyttää ulkomaisia hallintarekistereitä”. Enempää ei ainakaan tähän uutislähetykseen selostusta tullut, Jos Stubb ”unohti” kertoa, että tällainen menettely on rikollista hän antoi siis ohjeen asiaa harkitseville rikolliseen menettelyyn? Huh huh!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2015-11-28 klo 09:05.

Ex-kunnanhallituksen puheenjohtaja palaa politiikkaan 100 000 euroa rikkaampana. Tapaus EKE ja Timo Haapaniemi Kirkkonummella.

marraskuu 29th, 2015

Kolme vuotta poliittisena raatona ollut Kirkkonummen ex-kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi palaa politiikkaan ja aikoo osallistua valtuustotyöskentelyyn nyt heti kun luvattoman kauan kestäneet poliisitutkimukset ja syyttäjän harkinnat ovat päättyneet. Mitään rikosta ei ole tapahtunut ja Haapaniemi on syytön lahjusrikokseen.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että Haapaniemellä ei ollut mitään osuutta lahjusepäilyjen aikana tapahtuneeseen EKE-yhtiön kaavoituksiin tai rakennusoikeuksiin, Tämä kävi ilmi mm. löytyneestä päiväkirjasta, jossa hänen menojaan ja tulojaan oli kerrottu, siis kulkemisiaan. Poliisihan tutki rahaliikennettä.

Lehtitietojen mukaan Haapaniemi ja hänen perheensä myivät rakennuskelvottoman tontin EKE:lle räikeään ylihintaan ja ostivat asunnon EKE:ltä alihintaan, ehkä ei ihan yhtä räikeään. Haapaniemien hyödyksi arvioitiin 100 000 euroa. Kauppojahan saa tehdä miten lystää, mutta tässä tapauksessa siis selvitettiin oliko EKE saanut myös jotain etuja Haapaniemen kunnanhallituksen puheenjohtajan asemasta. Lopputulos oli siis se, ettei ollut saanut.

Näin ollen tuomio siirtyy seuraaviin kunnallisvaaleihin ja silloin selviää, ovatko äänestäjät ja Timo Haapaniemen kannattajat hylänneet hänet vai eivät. Samalla selviää se asettaako puolue Kokoomus hänet vielä ehdolle kunnanhallituksen jäseneksi tai jopa puheenjohtajaksi.

Nyt siis Haapaniemi astelee valtuuston kokoukseen puhtaana miehenä ja Kirkkonummen Sanomien selostuksen, ehkä kuitenkin Haapaniemen itsensä selostuksen mukaan kysymys oli ”aivan normaaleista kiinteistö- ja asuntokaupoista”.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2015-11-28 klo 07:56.

Perussuomalaiset. 30 prosentin kannatuksen lasku on kyllä tavattoman poikkeuksellista mielipidemittauksissakin.

lokakuu 11th, 2015

Mikäli luvut joista nyt lasken ovat oikeita, 15.0 prosentista 10.7 prosenttiin, niin kannatus on laskenut liki 30 prosenttia. Vaikka ilmaistaisiinkin luvut vaihteluvälein, virhemarginaaliksi valitaan nyt 2.0, niin edellisessä mittauksessa kannatus olisi ollut 13.0 – 17.0 prosenttia ja nyt siis 8.7 – 12.7. Luvut eivät siis kohtaa toisiaan niinkuin tavallisesti jolloin kaikki muutokset mahtuvat virhemarginaalin sisään.
Tälllöinhän varsinaisista muutoksista ei voi edes puhua muuten kuin viihdemielessä.
Onneksi perussuomalaisten kannalta pudotus voi olla myös vain pari prosenttia, jos otetaan lähtökohdaksi edellisen mittauksen alin mahdollinen (13.0) ja uuden mittauksen ylin (12.7). Jos virhemarginaali olisi hitusenkin suurempi, niin mitään pudotusta ei välttämättä voisi olettaakaan, luvuthan ovat todennäköisyyksiä muutenkin.

Mittaukset on tehnyt Taloustutkimus Oy (Oy usein unohdetaan) ja yhtiön omistaa kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehti, eikä kukaan ulkopuolinen pääse tarkistamaan mittausten luotettavuutta. Kyllä Ylen pitäisi tilata mielipidemittaukset joltain semmoiselta taholta, joka tekee ne virkavastuulla, siis verovaroilla ylläpidetyn Ylen nimenomaan.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 11.10.2015 14:58.


 


Kunnianloukkausjuttu nyt hovioikeudessa: “Päätoimittajalla on pakkomielle ja mielenterveysongelmia”.

lokakuu 2nd, 2015

Käynti oikeudessa torstaina 01.10.2015,

Kunnianloukkausjuttu nyt hovioikeudessa: “Päätoimittajalla on pakkomielle ja mielenterveysongelmia”.

Tällaisen lauseen ja ajatuksen asianajaja Pekka Mononen päästeli kiihtyneen punaisena, kun hän kuvaili sitä, miksi nämä jutut ja kirjoitukset aina vaan jatkuvat. Samalla hän autuaasti unohti tai sitten tahallaan yritti hämätä niin oikeuden tuomareita kuin syyttäjääkin sillä tosiseikalla, että Nettisanomien päätoimittajan oikeusavustaja oli lähettänyt Monoselle syksyllä 2011 sähköpostin, jossa ehdotettiin asian sopimista ja kaikkien Monosta ja hänen yritystään koskevien tekstien poistamista. Vastaus ei ollut ylentävä. “Asia ei tässä vaiheessa ole ajankohtainen.

“Päätoimittajalla on pakkomielle ja mielenterveysongelmia”. Lause ei ollut siis kunniaa loukkaavasta jutusta tai kirjoituksesta, vaan kunniaa loukkaavien kirjoitusteh poistamista koskevasta oikeudenkäynnistä. Päätoimittaja Pertti Manninen oli saanut tuomion kunnianloukkauksesta tammikuussa 2012, koska hän oli julkaissut kaksi kirjoitusta Pekka Monosen toiminnasta, joiden oikeus katsoi loukkaavan Monosen kunniaa. Samaan oikeudenkäyntiin Nordea Pankin myyntipäällikkö Lauri Kara oli tuonut aluksi kaksi kirjoitusta ja sitten jonkun kolmannenkin, joiden käräjäoikeus katsoi loukkaavan Karan kunniaa ja antoi niistä tuomion ja määräsi ne poistettaviksi.

Asian käsittely jatkui sitten Vaasan hovioikeudessa, mutta se ei antanut jatkokäsittelylupaa.
Asia meni sitten korkeimpaan oikeuteen. Päätoimittaja Manninen oli saanut oikeusapua Keski-Suomen oikeusaputoimistosta oikeusavustaja Markus Luotolalta. Hän ei kuitenkaan enää halunnut laatia valituskirjelmää korkeimpaan oikeuteen, joten prosessi muuttui sitten kovin henkilökohtaiseksi. Päätoimittaja ryhtyi yksinään ajamaan juttua.

Asia olisi ilmeisesti loppunut käräjäoikeuteen, jollei se (tuomari Raili Sahi) olisi tehnyt asianomistajien, Pekka Monosen ja Lauri Karan asiamiehen Jari Salmisen painostuksesta oikeuden istunnon lopussa päätöksen, jota käräjätuomari itsekin epäili kysymällä “voiko näin päättää”, ja Mononen Ja Salminen vakuuttivat, että kyllä voi. Päätös oli se, että kaikki kirjoitukset tai asiakirjat, joissa mainitaan Pekka Monosen tai Lauri Karan nimi tulisi poistaa syyttäjän (Elina Mäntylä) määrittelemältä rikoksentekoajalta, jota vielä jatkettiin käräjäoikeuden istuntopäivään saakka.

Tämä päätös, siis myös sellaisten tekstien, joita ei käsitelty ollenkaan oikeudessa eikä siis tietenkään voitu kunniaa loukkaaviksi osoittaa, poistamisaatimus soti päätoimittaja Mannisen mielestä niin räikeästi länsimaisen yhteiskunnan perusoikeuksiin kuuluvaa sananvapautta vastaan, että valitusta tuomion muuttamiseksi oli jatkettava.

Vuosiahan tässä on nyt kulunut, Korkein oikeus myönsi ensin valitusluvan ja teki sitten päätöksenkin. Kunnianloukkaustuomio jää voimaan ja “siihen kaikki tyytykööt”. Kaikkien kirjoitusten poistamista koskeva tuomio määrättiin palautettavaksi alempaan oikeusasteeseen, Vaasan hovioikeuteen.

Välilläkin oli ehtinyt tapahtua. Asianajaja Pekka Mononen oli vaatinut Keski-Suomen kihlakunnan voutia määräämään, että kaikki kirjoitukset tulee poistaa, vaikka tuomio ei ollut saanut vielä lainvoimaa. Näinhän voidaan menetellä hovioikeuskäsittelyn jälkeen. Lauri Kara ei vaatinut poistamista vielä tässä vaiheessa. Poistaminenhan oli tehtävä ja niin päätoimittaja Manninen suoritti urakan muutamassa päivässä korvaamalla kaikilta Nettisanomien ja myös kaikilta muilta Nettisanomat-perheen sivuilta asianomaisten, sekä Monosen että Karan nimet ja yrityksen nimen xxxx-merkkijonoilla. Poistamisen onnistuminen tarkistettiin niin, että hakukone-googlen 20 ensimmäiselle hakusivulle ei osunut asianomaisia koskevaa rikoksentekoaikaan kohdistunutta linkkiä.

Hovioikeus oli antanut jonkinlaisen avoimen valtakirjan Lauri Karan asiamiehen Jari Salmisen toimistolle, Eversheds asianajotoimisto Oy:lle, tutkia poistamisen onnistumista. Työtä oli tehtykin viikon verran ja löydetty sitten sieltä 20. hakusivun jälkeen jotakin ja laskutus oli sen mukainen lähes 10 000 euroa. Selvitys oli kylläkin osin ristiriitainen, kun siinä oli myös sellaisia sivuja, joita oikeuden päätöksen mukaan ei kuulunutkaan poistaa mitenkään, koska ne eivät osuneet rikoksentekoajalle! Tästä huolimatta asiamies Jari Salminen rinta pystyssä todisti, että Manninen ei ole poistanut nimiä, vaikka oikeus oli näin määrännyt. Hiukan hän kyllä hiljeni kun Manninen huomautti, että oikeuden määräys ei ole saanut vielä lainvoimaa, vaan tätä poistamisasiaahan tutkitaan juuri tässä meneillään olevassa oikeudenkäynnissä.

Asianajaja Pekka Mononen oli puolestaan korkeimman oikeuden pyynnöstä joutunut, sinnehän ei voi valehdella. ilmoittamaan, että häntä koskevat tiedot on poistettu. Mutta hiukan myöhemmin toisessa asiassa, velkajärjestelyasiassa mieli oli jo muuttunut ja aivan pokkana hän kirjallisesti vastasi, että häntä koskevat tiedot on palautettu sivuille takaisin.

Asianajaja Pekka Monosellahan on jo aikaisemmin hänen laskutustaan koskeva kirjoittelu, josta päätoimittaja Manninen tuomittiin kunnianloukkausrikoksesta. Siinäkin määrättiin häntä ja hänen toimistoaan koskevat tiedot poistettaviksi. Nettisanomien päätoimittaja tekikin kaikki oikeuden määräämät poistot, mutta tästä huolimatta Mononen on vuosikausia väittänyt, että kirjoituksia ei ole poistettu. Vuosien kuluessa hän ei ole tuonut yhtäkään dokumenttia esille, joka osoittaisi, että joku poisto olisi jäänyt tekemättä. Hänelle on syntynyt jonkinlainen pakkomielle, kun hän on eri viranomaisille, joita ei varmaan enää kaikkia muistakaan, väittänyt, ettei jotain kirjoitusta ole poistettu, vaikka oikeus olisi näin määrännyt. Viranomaisia ovat ainakin olleet aikaisempi kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö, tämän jutun esitutkinnan suorittanut Timo Martin, kihlakunnansyyttäjä Elina Mäntylä, käräjäoikeuden tuomari Raili Sahi ja tämän jutun nyt hovioikeudessa ratkaisevat hovioikeuden presidentti Tapani Vasama, hovioikeudenneuvos Eija-Liisa Helin ja hovioikeudenneuvos Matti-Pekka Kuuttinen.Lopulta sekoilussaan Mononen ilmoitti, että todistustaakka poistamisesta olisikin päätoimittajalla eikä hänellä.

Oikeuden puheenjohtaja avasi istunnon ensin kertomalla asian aikaisemmista vaiheista ja selosti myös sitä kuinka korkein oikeus oli tehhyt perusteellisen selvityksen asiasta, ja jossa todettiin nimenomaan se, että sananvapautta ei saa rajoittaa tarpeettomasti. Lisäksi hän tietenkin korosti sitä, että tässä oikeudenkäynnissä ei enää ratkaista mitään kunnianloukkausta vaan pelkästään sitä, että onko käräjäoikeuden päätös ollut oikea poistamismääräyksen osalta, Hän näki kolme ratkaisumahdollisuutta, joista joku tulee oikeuden päätökseksi. Kaksi ääripäätä: Poistetaan vain kunniaaloukkaavat kirjoitukset ja toinen ääripäää on sitten käräjäoikeuden päätös jossa kaikki kirjoitukset määrätään poistettaviksi. Puheebjohtaja toi esille senkin, että päätös voi olla jotakin tältä väliltä.
Käytiin kierros: Syyttäjä oli sitä mieltä, että käräjäoikeuden päätös on oikea, siis kaikki tulisi poistaa, Lauri Karan asiamies Jari Salminen, oli sitä mieltä, että kaikki pitäisi poistaa, Mononen oli sitä mieltä, että kaikki tulisi poistaa Niin Salminen kuin Mononenkin vaativat Mannisen sananvapauden ja kunnianloukkauksen vastakkainasettelua, ja päätyivät, siihen, että kunnianloukkaukselle on annettava enemmän painoa.

Manninen oli tietenkin sillä äärilinjalla, jonka hän oli esittänyt valituskirjemässään korkeimmalle oikeudelle. Jos joku aineisto ei ole ollut käräjäoikeuden istunnossa mukana, ei siinä ole voitu todeta olevan mitään kunniaa loukkaavaa, eikä sitä voi tietenkään määrätä poistettavaksi.

Syyttäjä ja Mononen totesivat, että kirjoituksia monissa eri-domain-nimissä, Syyttäjänkin nimi löytyi 31 eri nimen alta ja näin hän perustelikin, että olisi mahdotonta löytää kaikki kirjoitukset. Mononen toi sitten ensimmäisenä esille sen, että jos joku teksti on loukkaava, niin se samassa muodossa julkaistuna on loukkaava muuallakin. Seuraavassa puheenvuorossa Manninen kertoi myös tulleensa samaan päätelmään ja pitäisi luonnollisena, että oikeudelle olisi sen verran maalaisjärkeä, että tulkitsisi asian samalla tavalla. Monosen väitettä, siitä että kirjoituksia olisi hiukan varioitu Manninen ei myöntänyt perustuvan tosiasioihin.

Mannisen mielestä kirjoituksia (eri kirjoituksia) on kymmenkunta , joten ne olisi pystytty hyvin yksilöimään ja tutkimaan onko niissä jotakin loukkaavaa. Niitähän ei voi enää tässä oikeudenkäynnissä tutkia ja jos joissakin muissa kirjoituksissa olisi jotakin loukkaavaa niin pitää sitten aloittaa uusi oikeudenkäynti

Sitten käsiteltiin käräjäoikeudessa kirjallisena todisteina mukana ollut aineisto. Tässäkin mielipiteet jakautuivat odotetusti. Toinen puoli vaati kirjoituksia poistettaviksi. Mannisen mielestä kirjoituksissa ei ole mitään loukkaavaa vaan niissä kerrotaan asioista niiinkuin ne ovat, joten niitä ei tarvitsisi poistaa ollenkaan vaan sitten tuomiosta kirjoitettaisiin sivun alussa selvästi jossakin laatikossa.

Uusia kirjallisia todisteita olivat ne Lauri Karan esilletuomat, ne googlehaun 21. sivun jälkeiset, siis käytännössä ei-olemassaolevat ja muutama Mannisen esille tuoma todiste, joissa nimet olivat xxx-muotoisina. Todisteiden tarkoituksena oli tuoda esille poistojen kohdistuminen sellaiseen aineistoon, jossa ei ole mitään loukkaavaa, ja jota mahdollistakin loukkaavuutta ei ole käsirelty tässä oikeudenkäynnissä ja jota ei saa nyt siis käsitelläkään. Manninen kiistikin kokonaan Karan aineiston hyväksymisen kirjallisiksi todisteiksi. Tässä sitten jankutettiin 15 kertaa, että tämä kuuluisi poistaa ja ei sitten missään tapauksessa.

Hakutulosten loukkaavuudestakin esitettiin ainakin kaksi mielipidettä. Mononen oli sitä, mieltä, että kirjoittaja on vastuussa hakutuloksista ja hakutuloksetkin voivat loukata. Koska Googlea ei voi panna vastuuseen, niin vastuun kantaa sitten kirjoittaja. Manninen oli aivan toista mieltä. Hakutulokset eivät voi loukata, koska on aina tietenkin mentävä itse kirjoitusta lukemaan,

Istunnossa ei järjestetty kenenkään kuulemista todistelutarkoituksessa, kun Manninenkaan sitä ei tarpeeksi tarmokkaassti vaatinut. Niinpä hän ei päässyt kysymään sitä, miksi Kara ei ollut pyytänyt poistamista koko aineistosta, johon edellä kerrotun mukaan Mannisella olisi ollut halua Monosenkin osalta. Tähän ei nyt saatu vastausta, Karalle tuomitut korvaukset ovat kuitenkin aika pienet, mutta asianajokulut sitäkin suuremmat. Oikeudenkäynti päättyikin Mannisen haikaillessa loppupuheenvuorossaan tätä esittämätöntä kysymystä puheenjohtajan ystävälliseen kommenttiin, joka kuului jotenkin näin: että ei kannata enää kantaa kannua jos maito on jo maassa.

Tämähän oli jonkunlainen laiskanläksy Vaasan hovioikeudelle ja vasta myöhemmin Manninen huomasi, että puheenjohtaja oli hovioikeuden presidentti. Varmaankin oli hyvä niin sillä kai tietoisuus puheenjohtajan presidenttiydestä olis hiukan pistänyt mahaa sekaisin. Tällaisen kokoonpanon luulisi tekevän niin hyvää työtä, että hovioikeuden päätöksestä syntyisi jo sinällään ennakkopäätös.

Välikohtaus. Jossain vaiheessa päätoimittaja Mannisen ääni värisi ja itkunsekaisella äänellä hän kertoi mihin ahdinkoon oikeudenkäyntikulut ovat hänet syösseet. “Elän toimeentulotuen varassa. On hullua, että toimmeentulotuki maksaa näitä asianajajien palkkioita. Ei ole autoa, eikä vaatteita. Te ette ymmärrä maailmasta mitään”.

Kirjoituksen laati Pertti Manninen seuraavana päivänä perjantaina 02.10.2015 klo 21:16 päättäen Rasmuksen naukuessa ja raapiessa ovea kissan halutessa ulos.

Bulvaanien ketju. Tapaus Långvik. Nyt ”Rotenbergien asioita Suomessa hoitaneet” …

syyskuu 14th, 2015

Yhdysvaltojen talouspakotteiden kiertoyritykset jatkuvat. Nyt Långvik vaihtaa jälleen omistajaansa. Ensin isä Rotenbergiltä poika Rptenbergillle ja nyt heidän asioitaan hoitaneille ja hoitaville suomalaisille liikemiehille.

Pakotteet ovat pakotteita ja onpa niiden järkevyydestä mitä mieltä hyvänsä, niin eihän USA ole sentään niin tyhmä, että se hyväksyisi tällaisen bulvaaniliiketoiminnan. Ikävää tämä on, kun kylpylää yritetään kehittää Kirkkonummen päättäjien hurmahenkisyydenkin avulla ja ex-jääkiekkoilijan avulla, ja tällaista sotkua sitten syntyy.

Harrasrustoimntaahan se haittaa.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2015-09-14 23:01.

Ahneet ja sydämettömät, Liikanen ja Sipilä, kiillotttavat kilpeään pakolaisten hädällä.

syyskuu 8th, 2015

Ahneet ja sydämettömät, Liikanen ja Sipilä, kiillotttavat kilpeään pakolaisten hädällä.

Suomen pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ilmoitti, että hän lahjoittaa yhden kuukauden palkkansa pakolaisten hyväksi. Sehän on hienoa. Hän unohtaa kuitenkin kertoa, että häneltä hyvin liikeneekin ilman, että se vaikuttaisi jotenkin hänen tulotasoonsa olennaisesti. Lähtiessään EU:n komissaarin virasta Suomen pankkiin, hän ahnehti jonkinlaisilla tempuilla komissaarin eläkkeen johonkin perustamaansa säätiöön ja ilmeisesti onnistui saamaan EU:n maksamat rahat verottajan ulottumattomiin. Jos hän olisi ollut rehellinen, hän ei olisi ottanut näitä rahoja käyttöönsä ennenkuin hän tosiasiallisesti olisi jäänyt eläkkeelle. Ahneus voitti ja nyt täytyy kiillottaa kilpeä ihmisten tietämättömyydellä ja pakolaisten hädällä.

Pääministeri Juha Sipilä luovuttaa toisen asuntonsa pakolaisille ensi vuoden alusta. Sekin on hienoa. Suomen pääministerinä hän on kuitenkin vastuussa hallituksen politiikasta. Nyt hän osallistuu köyhien kyykyttämiseen. Hallituksen tarkoituksena on heikentää kaikkein pienituloisempien eläkeläisten asumistukea, jne, jne.

Sipilä ei ole kai kuullut mitään kasvavista ruokajonoista rai asunnottomista suomalaisista, joiden asunnottomien yötä vietetään ihan lähiaikoina. Sipilä kiillottaa nyt kilpeään sydämettömän hallituksen pääministerinä pakolaisten kustannuksella, kotimaan hädänalaiset unohtaen.

Hyväosaisten humpuuki näyttää siltä itseltään.

Viikkosanomat. Pertti Manninen
Tiistai 2015-09-08 klo 07:10

Kääpiöt tuhoavat jättiläisen perinnön. Sauli Niinistö ja Timo Soini.

heinäkuu 8th, 2015

Tänään keskiviikkona Tennilän radiopäiväkirjassa kuulin sen sitten sanoiksi puettuna. Tennnilä siteerasi Markku Kivisen lausetta tässä Etyj-kokouksen matkustuskiellossa. Venäläisiltä evättiin kokoukseen tulo. Kuinka historian tajuton presidentti ja ulkoministeri meillä onkaan. Kauhistuneena ajattelen sitä että tällaisten johtajien piäisi johtaa Suomea jossain vakavassa tilanteessa.
Ennen Tennilän pakinaa neljä kansanedustajaa löpisivät asiasta ja jotenkin pesivät puhtaaksi näiden jotajien arvostelukyvyttömyyden. Jopa Arhinmäkikin kehui Niinistön Venäjäsuhteita ja vierailuja.
Suuren naapurivallan nöyryyttäminen menee kyllä ymmärryksen yli. Kova on uho näillä herroilla ja sitten raukkamaisesti vielä valittavat että Suomi jäi yksin.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 08.07.2015

70 vuotta Lapin sodan loppumisesta. Veteraanien päivänä.

huhtikuu 27th, 2015

Sota,joka oli käytävä, kertoi 90-vuotias veteraani Etelä-Suomen Sanomissa. Tartuin tähän minulle eksoottiseen lehteen Helsingin 10-kirjastossa. Siinä pöydällä oli tabletti, minun kielessäni taulu,josta voi lukea päivän HS:n. Siitä jäi erityisesti mieleen kirjoitus, jossa kerrottiin, että matematiikkaa opetetaan väärin päin. ensin symboleita ja kaavoja, kun oppimistulokset olisivat paljon parempia, jos tehtävät olisivatkin aluksi sanallisia ja tietenkin järkeviä ja kiinnostavia,

Narinkkatorilla SPR keräsi lipaskeräystä Nepalin maanjäristyksen uhreille ja sotilaat sitten lippaineen veteraaneille. Olen jo hiukan oppinut liikkumaan kaupungissa ja rintataskussa on kolikoita, ettei lompsaa tarvitse kaivaa esille. Annoin molemmille isoimman kolikon, Viime reissulla annoin samalaisen kerjäläisellekin. Onhan minun asiani hyvin heihin verrattuna,
Saavumme Lahteen ja bussin wifi toimii.
Viikkosanomat. Pertti Manninen maanantaina 27.04.2015 klo 19 ja päällekin.

Lisäys: Samassa marskin ratsastajapatsaan kuutta lippua lasketaan alas, joista puplet jäi vielä paikalleen bussin jatkaessa kiireisesti matkaansa.
Sama


 


VÄÄRENSIKÖ TALOUSTUTKIMUS OY YLEN VIIMEISEN GALLUPIN? KOKOOMUKSEN EERO LEHTI OMISTAA YHTIÖN.

huhtikuu 21st, 2015

Yle julkaisi viimeisen galluppinsa juuri ennen suurta puheenjohtajatenttiä vaaliviikon torstaina. Gallupissa Sdp:n kannatukseksi saatiin 15.1 prosenttia ja neljäs sija reilusti alle kokoomuksen ja perusuomalaisten kannatuksen.

En nähnyt tenttiä kokonaisuudessaan, mutta seuraavana päivänä ilta-sanomat arvioi sen ja toi esille, että sdp:n Antti Rinne oli silminnähden järkyttynyt lukemista ja selviytyi koko tentistä huonosti ja vaisusti.
Ilmeisesti samaan aikaan kun gallupiin kyseltiin kannatuslukuja käytiin ennakkoäänestys. Siinä sdp:n kannatus oli 17.7 prosenttia, siis 2.6 prosenttiyksikköä enemmän. Tämä ei mahdu enää virhemarginaaliin.
Lopullinen sdp:n kannatus oli 16.5 prosenttia. Vaikuttiko Rinteen heikko esiintyminen vaalin tulokseen, voi vain kysyä.
Tämän kirjoituksen poinsi on siinä, että Eero Lehden omistama Taloustutkimus Oy epäonnistui kyselyssään näin pahoin. Oliko siis sdp:n lukemaa peukaloitu ja väärennetty. Tähän emme saa koskaan luotettavaa vastausta, sillä yksityisen yhtiön aineistoa ja tuloksia ei kukaan ulkopuolinen pääse tarkistamaan ja tarkastamaan, todennäköisesti ei edes tutkimuksen tilaaja luotettavasti. Poliisi pääsisi, jos kysymyksessä olisi rikos perinteisessä mielessä. Tämähän on vain korkeintaan eettisesti rikos Suomen kansaa kohtaan.
Ylen pitäisi luopua Taloustutkimus Oy:n palveluiden käyttämisestä ja antaa kyselytutkimukset jollekin yliopistolle tai Tilastokeskukselle, jossa työ tehtäisiin virkavastuulla.
Viikkosanomat. Pertti Manninen.
Tiistaina 21.04.2015 11.12 Heinolan kohdalla bussissa.

Poliittinen muisti: Varallisuusveron poistokoplakolmikko rynnimässä eduskuntaan 2015! Matti Vanhanen, Eero Heinäluoma, Lauri Ihalainen.

huhtikuu 19th, 2015

Poliittinen muisti: Varallisuusveron poistokoplakolmikko rynnimässä eduskuntaan 2015! Matti Vanhanen, Eero Heinäluoma, Lauri Ihalainen.

Kun ajattelin seurata vaalitulosta illalla televisiosta, niin valitessani kumpaa kanavaa katsoisin: TV1:tä tai MTV:tä törmäsin MTV:n ohjelmatiedoissa kanavan valitsemiin konkarikommentaattoreihin: Matti Vanhanen ja Eero Heinäluoma.

Jo on aikoihin eletty. Tämä varallisuusveron poistokopla siis studiossa ja kolmas takuumies Lauri Ihalainen sitten omassa vaalijuhlassaan. Matti Vanhanen oli sen hallituksen pääministeri ja Eero Heinäluoma saman hallituksen valiovarainministeri, kun varallisuusvero poistettiin. Voi kai hyvin arvella, että siitä alkoi SDP:n alamäki, kun solidaarisuus unohtui.

Varallisuusveron poisto ei olisi onnistunut ilman SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalaisen hyväksyntää. Aikoinaan hän soperteli, että poisto tarvittiin tulopoliittisen kokonaisratkaisun saavuttamiseksi!

No. Poliittinen muisti on lyhyt. Äänestäjät eivät enää muista näiden röyhkimysten suoritusta, vaan äänestävät heidät nyt sitten kirkkaasti eduskuntaan: Eero Heinäluoman Helsingistä, Matti Vanhasen Uudeltamaalta ja Lauri Ihalaisen Keski-Suomesta.

Toivottavasti saisivat nyt niin paljon ääniä, etteivät jättäisi rannalle uusia, ehkä rehellisiä nuorempia ehdokkaita. Muutaman tunnin kuluttua asia selvennee.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntaina, vaalipäivänä, äänestyksen ollessa vielä käynnissä 19.04.2015 klo 13:56

Hurja gallup unohtaa lähtökohtien epävarmuuden.

maaliskuu 16th, 2015

Iltalehdest, ainakin verkosta, sai lukea, ettäKeskusta saa tämän hurjan gallupin mukaan jopa 65 paikkaa, tai ainakin sinnepäin.
Jutussa haastateltiin gallupin isää ja tutkimuslaitosta, joka sen teki.
On kuulemma analysoitu jos jotakin.
Paiikalukujen ennustaminen on todella entist’ vaikeampaa, kun vaalipiirejä on monta ja näin ollen virhemarginaali sen kun kasvaa, kun yritetään analysoida vaalipiireittäin.

Vaikka koko ennusteen virhemarginaali olisikin kolme, ylellähän on vielä omat mutu-kertoimensa, niin vaalipiireissä virhemarginaali nousee niin, että se varmaankin olisi jo kymmenen. Ennusta siinä sitten t”nhetkistä tulosta!

Tämän hurjan gallupin kunniaksi on kuitenkin sanottva, että siinä sentään kerrottiin vastaamattomien määrä, muisraakseni 34.

HS:n gallupeissa vastaamattomia ei kerrota, siis määrää, joten tulos on tietenkin sitten ihan mitä sattuu.
Tähän kiinnitti emeritus-professori Pertti Suhonen huomiotaan HS:n mielipidepalstalla. Siis siihen, että gallupissa oli arvioitu eri puolueita kannattavien vastauksia. Unohdettiin siis se, että virhemarginaali on jo aivan muuta kuin tuo kolme. Suhonen laski esimerkinomaisesti, että se on kymmenen.

Tähän muistiin erås iltasanomissa julkaistu gallup, jossa vain netissä kuka tahansa sai vastata, ns. kysely.
Virhemarginaaiksi väitin, että se lähentelee sataa, jos nyt sellaisesssa nettikyselyssä edes mistään marginaalista voi puhua!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2015-03-16 12:40, nyt kun on päässyt vauhtiin tämä bussin Wifinkanssa

Kansallilauluista viis – Ylen moukkamaista käytöstä. Paasaus studiossakin tärkeämpää.

maaliskuu 16th, 2015

Vaikken nähnytkään naisten viimeistä kilpailua, jossa Mäkäräinen jäi sumppuun ja ampui huonosti, niin olisi kyllä odottanut, että kansallislaulu olisi nähty palkintojen jaossa. Lähetys siirrettiin studioon ensimmäisten tahtien raikuessa.

Miesten kilpailun katsoin. Tällä kertaa palkintojenjako ja kansallislaulu selostettiin pääosin studion pienestä kuvasta ja toimittaja sekoili palkittujen järjestyksessä.
Oliko odotukset niin suuria, että kun Maammelaulua ei tarvinnut soittaa niin ei sitten minkään muunkaan maan kansallislaulua.
Muuten ksoissa oli aika ammattitaitoinen selostaja, mutta erityisesti jäi mileen Anna-Leena (?) Perunkan kommentointi, Se oli tosi asiasta tietävän analyysiä.Hauskana yksityiskohtana jäi mieleen, kun selostaja vertasi kilpailun johdossa olevan hiukan raskasta menoa kierroksella ohitettavaan. Perunka vain totesi, että kyllä siinä vaiheessa meno on luonnollisesti vaikeampaa, olihan tällä hiihtäjällä jo paljon enemmän matkaa hiihdettynä.
Muut kommentaattorit Puurunen ja Räikkönen osoittivat myös lajin tuntemuksensa ja toivat arvokkan lisänsä katsojille lajin ymmärtämiseen.

Viikkosanomat. Perri Manninen. Maanantaina 2015-03-16 12:20. bussissa uutta cromebookia näpytellen.

Markus Selin. ”Kyllä tähän maahan kaksi Juice-elokuvaa mahtuu.” Niinkuin Mannerheim elokuviakin. Solar-filmillä on paljon kokemusta.

helmikuu 20th, 2015

Markus Selin aikoo tehdä nyt Juice Leskinen-elokuvan. Oppirahat on maksettu ja paljon on opittu Mannerheim-elokuvan tuotannosta. Elokuvahan ei valmistunut koskaan. Rahaa paloi ja jopa veteraaneiltakin nyhdettiin ennakkomaksuja, joita valitettavasti ei pystytty maksamaan takaisin. Kaikki rahat, siis loput, menivät tämän isänmaallisen Renny Harlinin palkkioihin. Selinkin maksoi itselleen miljoonapalkkiot erilaisten kulujen nimellä.

Iltalehti kertoo tänään perjantaina, että
LAINAUS
”Yellow Filmsin elokuvan tuottaja Marko Talli arveli, että Suomen kokoisessa maassa rahoitus riittäisi vain yhteen Juice-elokuvaan. Markus Selin on toista mieltä.

– En tiedä heidän rahoitussuunnitelmistaan mitään. Uskon, että me saamme kyllä rahoituksen kuntoon. Kyllä tähän maahan kaksi Juice-elokuvaa mahtuu.”
LAINAUS LOPPUU

http://www.iltalehti.fi/leffat/2015022019230469_le.shtml

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2015-02-20 12:35


 


HS kertoo kiusallisen epätarkasti Ahtisaaren eroaikeista, jos kansa olisi äänestänyt EU-liittymistä vastaan.

helmikuu 15th, 2015

HS kertoo kiusallisen epätarkasti Ahtisaaren eroaikeista, jos kansa olisi äänestänyt EU-liittymistä vastaan.

Tänään sunnuntaina 2015-02-15 aamukahvia siemaillessani luin Helsingin Sanomista lyhyesti-palstalla selostusta siitä, mitä Ahtisaari oli sanonut EU-kansanäänestyksestä ja sen tuloksesta.

LAINAUS: ”Ahtisaari Ylelle. Jos kansa olisi hylännyt EU:n olisin eronnut.”
”Presidentti Martti Ahtisaari kertoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa , että olisi eronnut presidentin virasta, jos kansanäänestyksen tulos vuonna 1994 olisi ollut EU:ta vastaan.” …
”Hän ei ole aikaisemmin kertonut pitäneensä EU-kansanäänestyksen tulosta kynnyskysymyksenä kautensa jatkumiselle.” …
”Tuolloin 56,9 prosenttia suomalaisista äänesti EU:hun liittymisen puolesta.” LAINAUS LOPPUU. (HS 15.02.2015)

Eihän se ihan näin ollut. Muistin tästä eroasiasta lukeneeni ja kirjoittaneenikin jo vuosia sitten. Lisäksi HS:n kirjoituksessa aina vaan elätetään myyttiä siitä, että Suomen kansan enemmistö olisi äänestänyt EU:hun liittymisen puolesta. Esitetty prosenttiluku kertoo vaalin tuloksen, siis äänestäneiden mielipiteen. Kannattajia lienee ollut 40 prosenttia Suomen kansasta, mutta tähän laskutoimitukseen ei enää into riittänyt.

KAUNIIN KIRKKAAN TALVIPÄIVÄN ILLALLA HIUKAN ETSIN TEKSTIÄ JA LÖYTYIHÄN SITÄ. LIITÄN SEN TÄNNE LOPPUUN JA PÄIVÄÄN:

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2015-02-15 23:44.

—–
AIKAISEMMIN VUONNA 2011:

Ja Ahtisaari pistää vieläkin paremmaksi: ”Olisin eronnut”.

Mikä näitä pettyneitä oikein vaivaa? EX-tasavallan predidentti ja nykyinen titteli vain presidentti kertoo uutuuskirjassa, kuinka paljon hän arvostaa alamaisia, kansalaisia. ”Olisin eronnut, jos EU-kansanäänestyksessä olisi tullut kielteinen tulos”.

Mikä vahinko, että ei tarvinnut erota. Siitä kyllä pitivät sentään huolen demarit, jotka kielsivät häntä asettumasta ehdolle toiseksi kaudeksi.

Tähän on syytä sitten jälleen kertoa siitä myytistä, että Suomen kansan enemmistö olisi ollut liittymisen kannalla EU-vaaleissa. Iltaehti.fi ilmaisee asian näin:

”Äänestyksessä 57 prosenttia suomalaisista kannatti jäsenyyttä.

”Tämä on epätarkka ilmaisu sille, että äänestäneistä kannatti 57 prosenttia. Tarkkoja lukuja en muista, mutta karkeasti ja karskisti voi sanoa, että äänestystulos jakaantui aika tarkkaan kolmeen lähes samansuuruiseen ryhmään:

– Kannattajat
– Vastustajat
– Kantaaottamattomat (ei äänestäneet).

Varma tieto on vain siitä, että äänestäneistä enemmistö kannatti. Arvella tietenkin voi sitten sitä, olivatko äänestämättä jättäneet puolesta tai vastaan. Tätä ei ilmeisesti koskaan yritetty selvittää, jos sellainen olisi edes kiinnostanut. Voi olla, että salaisia galluppeja on tehty, mutta epäilen että ei. Kyllä ne olisivat tulleet tietoon.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2011-10-20 klo 15:12.

Linkki uutiseen:

Ahtisaari kirjassa EU-kansanäänestyksestä;
Olisin eronnut EI-tuloksella.

Torstai 20.10.2011 klo 10.00

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011102014599388_uu.shtml

http://viikkosanomat.fi/2011/10/20/ja-ahtisaari-pistaa-vielakin-paremmaksi-olisin-eronnut/

—–

Pääministeri Subb olisi halunnut mukaan Naton ydinasekokoukseen. Kaiikkin pöytiin.

tammikuu 25th, 2015

PAINOVIRHEET KORJATTU JA AVAINSANAT LISÄTTY SUNNUNTAINA 2015-02-12 15:39.
—–
Ei siitä ole montaa viikkoa, kun pääministeri Alexander Stubb vaikeroi tai ainakin valitteli sitä, että kun Suomi ei ole Naton jäsen niin emme pääse yhteisiin pöytiin päättämään turvallisuudestamme.

Jo silloin ihmettelin mikä hinku hänellä on päästä mukaan päättämään ydinaseista ja niiden käytöstä, doktriineista milloin ja miten niitä käytetään.

Tänään sai sitten lukea, esim. HS:n verkkosivuilta, että tällainen kokous juuri nyt järjestetään, Ukrainan kriisin ja sodan laajettua. Kokoukseen ei Ranska osallistu, koska se haluaa päättää itse omista ydinaseistaan.
Ei nyt ainakaan siis vielä Suomi, vaikka esim. nykyisen pääministerin mieli sinne kovasti halajaa.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2015-01-25 16:55.
—–

ALKUPERÄINEN VERSIO

Ei siitä ole montaa viikkoa, kun pääministeri Alexander Stuu vaikeroi tai ainakin valitteli sitä, että kun Suomi ei ole Naton jäsen niin emme pääse yhteisiin pöytiin päättämään turvallisuudestamme.

Jos silloin ihmettelin mikä hinku hänellä on päästä mukaan päättämään ydinaseista jälkeen niiden käytöstä, doktriineista milloin jälkeen miten niitä käytetään.

Tänään. Sai sitten lukes, esim HS:n verkkosivuilta, että tällainen kokous juuri nyt järjestetään. Ukrainan kriisi jälkeen sodan laajettua.. kokukseen ei Ranska osallistu, koska sen haluaa päättää itse omista ydinaseistaan.
Ei nyt ainakaan siis vielä Suomi, vaiikka esim nykyisen pääministerin mieli sinne kovasti halajaa.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2015-01-25 16:55.

”Emme saaneet amerikkalaiskenraalin tapaamisessa suullista harjoituskutsua. Komentaja Jarmo Lindberg Keskisuomalaisessa sunnuntaina 25.01.2015.”,

tammikuu 25th, 2015

Tähän kuva isompana edellisen blogilirjoituksen jatkeeksi.
Viikkosanomat. Pertti Manninen sunnuntai 2015-01-25 12:55IMG_20150125_121503
.
IMG_20150125_121331

Farssiinkutsu. Komentaja Lindberg hämmentää: Mitään kutsua ei ollutkaan. Viron ja Yhdysvaltain ilmaharjoitus.

tammikuu 25th, 2015

Juuri kun pöly alkaa laskeutua tämän uusimman lentokoneharjoitussotkun tiimoilta niin eikö vaan komentaja jarmo Lindberg kerro, ettei mitään suullista kutsua ollutkaan. Hän on siis siitä yhtä tietämätön kuin presidentti Sauli Niinistö tiedotustilaisuudessaan. Niinistö siis piti tiedotustilaisuutta tietämättä kutsusta eikä harjoituksen luonteesta ja yksityiskohdista. On siinäkin sitten tiedotettavaa. Tilaisuden anti on kuitenkin mielenkiintoinen. Kuka hitossa laittoi huhun liikkeelle siitä, että yhdysvaltalaiskenraali olisi suullisen kutsun esittänyt.

Ohessa komentaja Lindbergin todistus Keskisuomalaisessa tänään sunnuntaina 24.01.2015. Mahtanee jossakin kuvassa olla myös HS:n pilakuva kahvikutsun vaikeudesta.

Pertti Manninen. Viikkosanomat. Sunnuntai 2015-01-25 12:36.

IMG_20150125_121512alt=”IMG_20150125_121503″ width=”225″ height=”300″ class=”aligncenter size-medium wp-image-4275″ />

Ylipäällikkö sekoilee. Niinistö ja kutsu ilmaharjoituksiin.

tammikuu 22nd, 2015

Kiireesti linnaan järjestetyssä tiedotustilaisuudessa tasavallan presidentti Sauli Niinistö hyvin selvästi sanoi, että mitään kutsua Yhdysvaltain ja Eestin (Viron) järjestämään ilmaharjoitukseen (ilmasotaharjoitukseen?) ei ole tullut. Kuitenkin päivällä radiossa puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg selitti kutsun luonnetta ja selvästi ehkä moneen kertaan kertoi, että kysymyksessä ei ole Naton harjoitus,vaan Yhdysvaltain ja Viron yhteinen harjoitus, jonka Yhdysvaltain presidentti Barack Obama oli luvannut virolaisille siellä käydessään.

Presidentti Niinistö sitten tänään kertoi, että ei hän ole mitään kirjallista kutsua odottanutkaan, vaan tärkeintä on saada selville harjoituksen luonne.

Kun Suomen horneteissa ei ole ydinkärkiä niinkuin yhdysvaltain

koneissa on, niin ei kai siellä teknisesti harjoitella ydinkärkien
asentamista suomalaiskoneisiin. Eihän meille kuitenkaan oikeasti,
siis kansalaisille, paljasteta yhtään mitään näistä
harjoituksista. Ei sotavoimat sellaisia kerro toiselle valtiolle,
ainakaan sen kansalaisille.

Ylipäällikkö ottaa suuren vastuun ja aikamoisen riskin jos
suomalaisia hornetteja kopeloidaan yhdysvaltain armeijan
henkilökunnan avustamana vieraassa maassa.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2015-01-22 22:49.


 


Päivi Räsänen: Tällaista emme voi hyväksyä.

tammikuu 16th, 2015

Keskisuomalaisessa puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen paheksuu puolueesta erotetun Jyväskylän kunnanvaltuutetun Juhani Starczewskin ajatuksia.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2015-01-16 10:07.
1421395691860å

Keskisuomalainen lehti mässäilee surulla surutta. Tapaus Starczewski. Puhemiehen puolison kuolema.

tammikuu 16th, 2015

IMG_20150116_085228Keskisuomalainen kunnallispoliitikko oli blogissaan kirjoittanut puhemiehen puolison kuolemasta. Keskisuomalainen lehti kulkaisi sitten haastattelun, koko sivun levyisen, parhaalla paikalla etu-uutissivulla. Asis tuli varmasti huomatuksi puhemiehen suru unohtaen.

Tämäkään ei riittänyt. Seuraavana päivänä tänään perjantaina mässäoly jatkui nyt koko sivun (!) juttuna kotimaa-osastossa. Edellispäivän jutusta osa entistä suuremmin kuvin nyt sivum yläosassa.

Kissan kokoisin kirjaomin Päivi Räsäsen paheksunta Tällaista emme voi hyväksyä.

Seuraavalla sivulla lähetttyjen osastossa paikaalisosaton sntreksipyyntö, joka on lähetetty blogi-kirkoituksen jälkeen.

Tämän jälkeenhän kirjoittaja on erotettu ja hän on perudtanut yhden mehen valtuustoryhmän.

Surusta surutta.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2015-01-16 09:26.

Lipponen muistaa väärin väittäessään, että hän kannatti ruotsinkielen pakollisuuden poistamista ylioppilaskirjoituksissa!

tammikuu 5th, 2015

Entinen suurmies Paavo Lipponen on useissa haastatteluissa antanut ymmärtää, että hän olisi kannattanut vaalien 2003 edellä ylioppilaskirjoitusten ruotsinkielen kokeen pakollisuuden poistamista.

Mitä ihmettä? Mitä satuja saamme vielä hänen muisteloistaan kuulla?

Nettisanomat kirjoitti asiasta muuten aprillipäivänä 01.04.2004 seuraavasti:

PAKKO-RUOTSI
Torstaina 01.04.2004. Irak-vuodon kummallinen sivuhaara: Pakkoruotsi poistunee ylioppilaskokeista. Ruotsinkielen nimeen vannoneet suomenkieliset puheenjohtajat ovat poissa kuvioista! Tulossa!
Lue myös! Pakkoruotsi – vähemmistön enemmistön terroria Kysymyksiä presidenttiehdokkaille. 28.10.1999

http://www.nettisanomat.com/1999/10/28/n9913prespeli.htm#pakkoruotsi

Lipponen ei katsonut arvolleen sopivaksi ryhtyä minkäänlaiseksi ministeriksi, vaan ryhtyi eduskunnan puhemieheksi eläkepäiviä odottelemaan. Keskustan Anneli Jäätteenmäki oli sitten savustettava median myötävaikutuksella pois pääministerin paikalta ja syntyi Matti Vanhasen 1. hallitus, siis keskustalainen pääministeri ja muistaakseni opetusministerinä oli oululainen SDP:n Maija Rask, joka teki tämän urotyön: poisti siis ruotsinkielen pakollisuuden ylioppilaskirjoituksissa. Siinä sitten kovasti luvattiin RKP:lle, että asiaa seurataan, mutta jokainen kyllä oikeasti tajusi, että päätös pysyy vaikka kuinka seurattaisiin, Ruotsinkielen kirjoittajien määrä on romahtanut. Siis nuoret ovat äänestäneet jaloillaan ja tehneet jotain järkevämpää, esim. lukeneet jotain toista maailmankieltä englannin lisäksi.

Aika masentavan kuvan toimittajien ammattitaidosta antaa se, että Paavo Lipponen voi vapaasti päästellä lurituksiaan, eikä kukaan tarkista faktoja!

Lue myös edellä mainittu ikivanha kirjoitus:
Pakkoruotsi – vähemmistön enemmistön terroria Kysymyksiä presidenttiehdokkaille. 28.10.1999

http://www.nettisanomat.com/1999/10/28/n9913prespeli.htm#pakkoruotsi

Kun en saanut näitä linkkejä heti toiminaan ja kun kirjoitus sinänsä on vielä ajan kohtainen 15 vuotta myöhemmin, niin lisään sen tänne loppuun.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Loppiaisaattona 05.01.2015 klo 22:44.
Kuva lisätty seuraavana päivänä.

Kuva439150d20120116cafelipponen400ksh27.10.1999
Pakkoruotsi – vähemmistön enemmistön terroria

Kysymyksiä presidenttiehdokkaille.

Oletteko tietoinen siitä, että suurelle osalle ikäluokkaa kahden muun kuin äidinkielen opettaminen on kidutusta ja turhuutta?

Kuinka kauan aiotte sietää oppilaiden ja opettajien turhautumista ja luuletteko tällaisen kahden kielen pakottamisen lisäävän koululaisten yleistä oppimismotivaatiota?

Oletteko tutustuneet asiaa koskeviin Suomessa tehtyihin tutkimuksiin? Miksi koko ikäluokalle pitää yrittää opettaa kahta ”vierasta kieltä”, kun oppimistulokset eivät kaikkien kohdalla ole kelvollisia vaan vaikuttavat negatiivisesti koko koulunkäynnin mielekkyyteen?

Ovatko suomenruotsalaisten äänet niin arvokkaita, ettette uskalla ottaa asiaa vakavasti esille vaan hyväksytte vähin äänin heidän mielipiteensä oikeutuksen vastoin tutkimustuloksia ja näin hyväksytte tämän vähemmistön enemmistön terrorin?

nettisanomat.com keskiviikkona lokakuun 27. päivänä 1999 pm

Humpuuki. Pakkoruotsitutkimus. Kolme neljäs osaa on eri asia kuin neljä viideosaa. professori Grönlund pallomatematiikan kertaukseen.des

joulukuu 23rd, 2014

KAIKKI MEDIAT MENIVÄT HALPAAN!
Kimmo Grönlund lanseerasi sujuvasti kolme neljäsosan, mutta puoltajiin laskettiin myös ”en osaa sanoa” 5 prosenttia. Kun tämä korjataan niin päästään hyvin lähelle neljä viidesosaa. Kolme neljäsosaa on siis humpuukia, mutta kaikki media nielaisi väitteen kakistelematta. Kaikki!

Viikkosanomat
Pertti Manninen
Tiistai 2014-12-23. Klo 18:52 bussissa.

Painovirheitä korjattu ja asiasanat lisätty klo 22:21.

HS julkaisi luvut artikkelissaan ”Enemmistö haluaisi eroon pakollisesta kouluruotsista”.
”Kolme neljäsosaa eli enemmistö kansalaisista haluaisi eroon pakollisesta kouluruotsista…”

Suomenkielisten suomalaistenmielipiteet ruotsinkielestä (vastaajia 7358).
Mielipideväittämiä oli neljätoista, joista 13 sai vastauksissaan ”vahvasti samaa mieltä”, ”Samaa mieltä”, ”Eri mieltä”, ”Vahvasti eri mieltä” 100 prosenttia yhteensä. Vain mielipide ”Ruotsin kielen tulisi olla vapaaehtoista.
36 – 38 – 20 – 5. (Yhteensä 99 prosenttia, mikä tietenkin pyöristysvirhein om mahdollista.

OIKAISU JA ANTEEKSIPYYNTÖ.
Ei saisi luottaa muistiinsa, kun kirjoitin ylläolevan jutun. Muistin bussissa, että 5 prosenttia ”ei osaa sanoa”, vaikka se olikin ”Vahvasti eri mieltä”. Näin ollen tulokset olivatkin oikein: siis kolme neljäsosaa on oikea ilmaus. Täytyihän tuo nyt sitten laskea ihan prosentein ja ne ovat: 74,7 vs. 25,3
SIIS kolme neljäsosaa ja yksi neljäsosa.

Kuuulin tuon uutisen myös Ylen tv-uutisista ja sieltä juontaa tuo Kimmo Grönlundin pakkomatematiikka. Hän todella käytti tätä ilmaisua. Se nyt ainakin on humpuukia: siis verrata matematiikkaa ja ruotsin kieltä toisiinsa. Tottakai suurelle osalle suomalaisista on tärkeämpää oppia ”pakolla” englannin kieli” kuin ”ruotsin kieli”. Tottakai koulussa on oltava pakkoaineita, koulun tehtävähän on opettaa ja kasvattaa nuoria kansalaisia elämää varten. Niinpä nopeasti ajateltuna pakkoja pitäisi olla tuo matematiikka, äidinkieli, kansalaistaito, terveysoppi, liikunta ja joku hyödyllinen kieli (mutta vain yksi), kuvaamataito ja uimataito ja autonajotaito, musiikki. ryhmätyötaito. Jotain tärkeää jäi pois tästä luettelosta, mutta luettelon tarkoitus olikin osoittaa kuinka hölmö professori Kimmo Grönlund oli, kun hän puhui pakkomatematiikasta.

Tutkimuksen tuloksen perusteella luulisi puolueiden ajattelevan kannattajiensa ja lasten ja nuorten parasta, muidenkin kuin perussuomalaisten ja lopulta pistettävä Ruotsalainen puolue aisoihin ja ilmoitettava, että pakkoruotsi tullaan poistamaan enemmistöpäätöksellä.
Tämä lisäys siis aatonaattona 2014-12-23 klo 22:56.
Pertti Manninen.

Ylen gallup-humpuukia v. 2014 lokakuussa. ”Kasvu ei enää mahdu tutkimuksen virhemarginaaliin.”

lokakuu 30th, 2014

Ylen gallup-humpuukia v. 2014 lokakuussa.  ”Kasvu ei enää mahdu tutkimuksen virhemarginaaliin”.

Taloustutkimus, siis Taloustutkimus Oy, on löytänyt Ylestä kultakaivoksen ja tekee näitä ”tutkimuksiaan” erilaisilla korjauskertoimilla ja saa sitten näitä tuloksia, joita Yle ja muut kritiiköttömästi toitottavat.

Pääuutislähetyksessä poliittisen osaston päällikkö Pekka Ervasti höpisi jotain siitä, että Keskustan ero kokoomukseen on jo niin suuri, että vaalien voittaja alkaa olla selvillä. Eroa on vaikea kuroa umpeen.

Vaaleihin on vielä puoli vuotta ja Ervasti tiesi, että Kokoomuksessa on keskusteltu ennenaikaisten vaalien järjestämisestäkin. Kaikkea höpinää sitä viralliselta taholta esitetään.

Uusi Suomi, josta tätä tekstiä luin kertoo seuraavaa:

Ylen tänään julkistaman mielipidemittauksen mukaan keskustaa äänestäisi tällä hetkellä jopa 25,5 prosenttia äänestäjistä. Puolueen suosio on kasvanut 2,2 prosenttiyksikköä edellisestä mittauksesta. Kasvu ei enää mahdu tutkimuksen virhemarginaaliin.”

JÄITÄ HATTUUN!

Kun tässä uutisessa ei kerrottu virhemarginaalin suuruutta, se on arvattava. Nykyisin otoksen kokoa on kasvatettu aikaista isommaksi, samalla Taloustutkimus Oy:n ja sen omistajan  kokoomuksen kansanedustaja Eero Lehden massia on kasvatettu. Otaksun, että virhemarginaali on 1,5 prosenttiyksikköä.

Jos sama virhemarginaali on ollut edellisessäkin ”arviossa”, niin edes se onko Keskustan kannatus  kasvanut, ei selviä tästä.

RAUTALANGASTA:

Keskustan kannatus on tällä hetkellä, siis tässä lokakuun mittauksessa välillä 24,0 –  27,0 prosenttiyksikköä.

Edellisessä mittauksessa se on ollut siis välillä 21,8 – 24,8.

SIIS: Keskustan kannatus on voinut olla edellisessä mittauksessa suurempi kuin nyt tässä uudessa, mutta silti innolla hoetaan, että se on kasvanut  ja kasvu ei mahdu virhemarginaaliin!

Se, että arvaan virhemarginaaliksi 1,5, johtuu siitä, että en viitsinyt mennä lukemaan tätä vuodesta toiseen jatkuvaa humpuukia.

Osittain se johtuu myös siitä, että Eurovaaleissa Taloustutkimus Oy meni intoilemaan kokoomuksen paikkalukua yhtä suuremmaksi kuin tulokset edes osoittivat. Tutkimusjohtaja (Rahkonen?) jotain sitten selitti radiossa Heikki Peltoselle, joka edes yritti tivata tätä vääristelyä, että kysymyksessä oli jotenkin eri aineisto. Ehkä olikin, mutta Ylen toimitus intoili sitten väärän tiedon kansalaisille. Tämä munaus jäi selvittämättä , kun nämä munattomat toimittajat saavat huseerata munattomien johtajien suojeluksessa.

Vielä kerran: Nämä nyt julkaistut kannatusarviot eivät siis osoita sitä, että Keskustan kannatus olisi kasvanut ylipäätään ollenkaan ja ero kokoomukseen voi olla hyvinkin pieni, virhemarginaalit huomioon ottaen vain parikin prosenttiyksikköä, joten vasta vaalitulos kertoo sitten kuka on kaunein ja kenen hymy on levein.

Eikä edes automaattisesti suurin puolue saa pääministerin paikkaa, jos se ei saa enemmistöä paikoista. Kuka uskoisi, että Timo Soini hyväksyttäisiin pääministeriksi.

Entisen oikeuskansleri Paavo Nikula kuvasi hallituksen muodostamista aikoinaan osuvasti: Mennään pusukoppiin ja sieltä se pääministeri sitten astuu esiin kun hänellä on enemmistö voimanaan.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2014-10-30 klo 22:39-

Uuden Suomen juttu osoitteessa:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/73636-yle-suuri-muutos-muhii-suomessa-keskusta-taraytti-hirmuluvun


2009 - 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2016

 

Sanoraama -www.sanoraama.fi - www.nettisanomat.com - www.sanomanetti.fi
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - 2016-10-27

  


Sanoraama.fi on Viikkosanomat.fi-sivuston kopiosivusto. Nettiin torstaina 2016-10-27.