Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto.
POISTOT (HO 19.11.2015)



Tiistai

2010-07-06


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

N:o 1171

Palkitun valokuvalehden Photo Raw'n pääosassa ovat vahvat kuvat ja vaikuttavat sarjat.
Eyes Wide Open.
Kestotilaus 35 €
Edellinen - Seuraava - Linkki joka numeroon! - Ilmoita ilmaiseksi! - 101 ilmoitusta!
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! - Sekaisin Matista, Marista, Jyrkistä ja Annesta. Pääkirjoitus. - BBC News: Finland in double-dip recession.



Tuuli käy heidän ylitseen ...

Runsas viikko sitten lauantaina 2010-06-26 pääkirjoituksesta "Sekaisin Annesta":

"
Tämä asehullu ministeri, sisäministeri Anne Holmlund, on saatava myös järjestykseen! Hän ei aio esittää puoliautomaattiaseiden täyskieltoa vaan löpisee jotain muuta ja jää odottamaan seuraavaa verilöylyä. Ehdotuksen tehneen, täyskieltoehdotuksen tehneen, työryhmän puheenjohtajaa Pekka Sauria haastateltiin muuten SuomiTV:n uudessa uutisstudiossa Lasipalatsin, Kino Rexin kattoterassilla, jonne eduskuntatalo hyvin näkyy. Sauri oli katkera ministeri Holmlundille, kun tämä torppaa puoliautomaattiaseiden täyskiellon, Hän kuvaili sitä, että tavallisella käsiaseella ei saa eikä ehdi tehdä niin pahaa jälkeä kuin Jokelassa ja Kauhajoella ja miksei Leppävaarassakin syntyi.

Tämän kirjoittaja on sitä mieltä, että siviileiltä pitäisi kieltää kaikki käsiaseet. Metsästysaseistakaan en ole kovin innostunut, mutta jos nyt ensin kuitenkin nämä browningit ym:t.

Tähän stoori vuosikymmenten takaa. Olin matkalla Kirkkonummelta Helsinkiin sähköjunalla ehkä noin viisi-kuusi -vuotiaan Lassen kanssa. Heilurioven yläpuolella oli erilaisia kieltoja (symboleja) EI SAA TUPAKOIDA, tupakan yli oli piirretty rasti. Oli jotain muutakin, oliko viinapullo, en muista, oliko matkalippu, en muista, mutta heiluriovessa oli sitten noin 20×20 mainos Jerry Cottonista, jossa hän oli kasvoineen ja pistooli ylöspäin kallellaan, puhalsiko siinä pois ruudinsavua. Katseltuaan kieltomerkkejä tämä poikanen ykskantaan totesi kommentoidessaan Jerry Cottonin kuvaa: ”SAA AMPUA!”

Tämä teksti siis runsas viikko sitten lauantaina 2010-06-26 pääkirjoituksesta Sekaisin Matista, Marista, Jyrkistä ja Annesta.
Pääkirjoitus.

Tänään tiistaina 2010-07-06 Porvoossa sitten pamahti. Ainakin Yle raportoi aseen tyypin ja haastatteli Pekka Sauria: "Meillä on hallitus, joka ei vie asiaa eteenpäin". Sisäministeri Anne Holmlundin alainen virkamies höpisi jotakin rekisterien tarkentamisesta, "jotta tiedettäisíin mistä ase on peräisin". Siinä sitä lohtua omaisille. Ohessa myös CNN:n uutinen asiasta.
Nettisanomat. Pääkirjoitus tiistaina 2010-07-06 klo 23:55. Pertti Manninen.

Tuuli käy heidän ylitseen.


http://edition.cnn.com/2010/WORLD/europe/07/06/finland.shooting/index.html?hpt=T2&fbid=jr0SaoBElCY




Maanantai

2010-07-05


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

N:o 1170

Palkitun valokuvalehden Photo Raw'n pääosassa ovat vahvat kuvat ja vaikuttavat sarjat.
Eyes Wide Open.
Kestotilaus 35 €
Edellinen - Seuraava - Linkki joka numeroon! - Hae! - Ilmoita ilmaiseksi!
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! - Sekaisin Matista, Marista, Jyrkistä ja Annesta. Pääkirjoitus. - BBC News: Finland in double-dip recession.
"Suomessa kesällä kerran: Joutsenpari." Kuvat sunnuntaina 2010-07-04 Klo 19:31- 19:33. Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Pertti Manninen.






 "Suomessa kesällä kerran: Joutsenpari." Kuvat sunnuntaina 2010-07-04 Klo 19:31- 19:33. Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Pertti Manninen.





Lauantai

2010-06-26


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

N:o 1169

Palkitun valokuvalehden Photo Raw'n pääosassa ovat vahvat kuvat ja vaikuttavat sarjat.
Eyes Wide Open.
Kestotilaus 35 €
Edellinen - Seuraava - Linkki joka numeroon! - Hae! - Ilmoita ilmaiseksi!
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! - Sekaisin Matista, Marista, Jyrkistä ja Annesta. Pääkirjoitus. - BBC News: Finland in double-dip recession.
"Suomessa kesällä kerran: Poikue." Kuvat torstaina 2010-06-17 Klo 08:37. Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Pertti Manninen.
 
Pääkirjoitus
Sekaisin Matista, Marista, Jyrkistä ja Annesta.

Tänään on allakan mukaan Juhannuspäivä, lauantai 2010-06-26 klo 12:38 (rannekellon mukaan) tai 11:42 (miniasuksen mukaan).

Sekaisin Matista. Esimerkiksi tällainen otsikkokin tuli mieleen, kun on jäänyt päivittämättä muutama viikko.

Joskus tulee vastaan ihana olotila, kun lehtiä lukee epäsäännöllisesti, radiota kuuntelee pääasiassa säätiedotuksia ja musiikkia tai kun tv:tä katselee vain jos sellainen sattuu olemaan lähellä, nyt vain MM-futista ja uutiset sattumanvaraisesti.

Kun sitten pääsee lehtien kimppuun ja ne ovat autuaan sekamelskassa voi syntyä tällaistakin ”kaikki riippuu kaikesta” -tekstiä.

Aluksi muistinvaraisesti tästä sekaisin Matista.

Korkein oikeus antoi tuomionsa ”Pääministerin Morsian” -kirjasta. Siinä Susan Ruusunen loukkasi Matti Vanhasen yksityisyyttä kertomalla jotakin seksiasioista. Kaikki muut jutut eivät loukanneet. Seksiasioissakin kuvailu oli varsin rajoitettua, kirjaa en ole lukenut, mutta lehtitietojen mukaan mm. Matti Vanhanen meni saunaan virka-asunnossaan ja mahdollisesti myös kodissaan, jossa ex-vaimokin oli saunonut yhdessä Matin kanssa. Uuniperunoista sai kertoa, jos samalla ei kerrottu, että välillä yhdyttiin, Ei kai tällaista kirjassa ollut. Perunoita syötiin silloin tällöin ja seksiäkin harrastettiin sitten silloin tällöin.

Oikeuden mielestä Matti Vanhasen valehtelu tapaamispaikasta oli väärin ja se katsottiin Vanhaselle vahingoksi. Nettituttavuus pääministerin taholta oli jäänyt käsittelemättä, mutta kai sentään Supo oli tarkistanut Ruususen taustat, tämä ei ole käynyt ilmi mistään.

Kaiken kaikkiaan koko oikeusjuttu oli fiasko ja on hyvä, että tällainen pikkusielu ei saa enää kiusata suomalaisia.

Nyt kiusaamisesta tuli sitten laillistettua, sen jälkeen kun Matti Vanhanen saa eron eduskunnasta, jos saa, tultuaan nimitetyksi Perheyritysten liiton toimitusjohtajaksi. Kiusaamisella tarkoitan sitä, että se mitä hän sinne lobbaa on pois köyhiltä ja kurjilta.

Nämä lobbaamiset ja niiden perustelut ovat tietenkin aika suoraviivaisia: Jos yrityksillä menee hyvin, niin työntekijöilläkin menee hyvin ja murusia riittää köyhille ja työttömille. Vaan kun ei vaan riitä. Kurjat kurjistuvat yhä edelleen ja uusia kurjia tulee nuorista lisää kun eivät saa työtä ja toimeentuloa, vaikka olisivat kouluttautuneet monta vuotta. Myös tietenkin kouluttautumattomien pitäisi saada työtä, kaikkien pitäisi, mutta ketä tämä olotila hyödyttää, kyllä kai se on hiukan yksinkertaistettuna niin, että työväki pysyy nöyrempänä, kun kurjuus uhkaa, työilmapiiri heikentyy ja sairaudet lisääntyvät. Näin on lyhyellä tähtäimellä, muttei se kansakunnan tulevaisuuden kannalta hyvä asia ole.

Matti Vanhanen valehteli jälleen kerran, kun väitti tämän toimitusjohtajan paikan tulleen mieleen aivan viime hetkellä, siis päivä tai kaksi pääministeristä erottamisen jälkeen. Erottamisesta voi puhua, koska keskusta oikeasti erotti Matti Vanhasen, vaikka se näyteltiin jonkinlaisiin henkilökohtaisiin polvileikkauksiin ym. soopaan liittyväksi. Keskusta tiesi varmasti häviävänsä vaalit, jos pääministerinä Matti Vanhanen olisi jatkanut. Se, että hän kertoo vuosien kuluttua todelliset syyt on huvittavaa. Kuka niitä muistaa, ellei nyt sitten Meri-Kukan lapsi vaadi selkoa isästään. Ei tästä julkisuudessa ole kerrottu, joten sekin on mahdollista.

 
Sekaisin Marista

Otsikko lienee varmasti Bisquitilta, Seppo Ahdilta, kuka näitä muuten keksii!

Mari Kiviniemestä voi sanoa sen, että hän on oikea poliitikko, tarpeeksi röyhkeä, vaikka näyttelee jotain naisellisuuden tuomaa pehmennystä. Sipoon pakkoliitoksessa hän oli pääjehu yhdessä Matin kanssa ja vaati sitä julkisesti ja julkeasti. Silloin eivät vielä olleet rakennusliikkeiden sotkut ja vaalirahoitukset tapetilla. Tästä pakkoliitosasiasta muuten keskustaa lähellä oleva Keskisuomalainen ja sen pimittäjä päätoimittaja, silloinen, Erkki Laatikainen ei kirjoittanut halaistua sanaa, ainakaan n iin, että sen lukija olisi lehdestä huomannut.

Natoon nyt sitten mennään, ei siinä mikään auta, kun naisverhoilu Keskustassa on saanut sijansa, ja Natoon ihastunut Mari Kiviniemi pääsee vauhtiin! Tietenkin hiukan riippuu vaalituloksesta, mutta mutta johan Mari Kiviniemi kertoi kieltää, jos muistijälki on oikea, Naton ottamisen seuraavien vaalien teemaksi. Kai Timo Soini ja Jutta Urpilainen osaavat pitää ääntä asiasta. Vain Sdp:n vaalivoitto ja lupaus, ettei Natoon mennä voi estää sinne joutumisen, ellei nyt sitä ennen tapahdu jotain kovin dramaattista: Sinkkiarkkujen dramaattinen lisääntyminen.

Sekaisin Jyrkistä

Oli ainakin kokoomuksen puoluekokous, joka hurmiossaan kertoi, että täällä Jyväskylässä valittiin oikeasti Suomen pääministeri. Mitä nyt sitten siitä, että yhdet vaalit on käytävä ensin ja odotettava sen tuloksia. Tämä Jyrki, joka vuosi sitten uhoi, että Afganistan on Suomen murhe, tai jotain sellaista, hymisteltiin jatkamaan ja suuruuden tunnossaan heti ilmoitti, ettei aio panna toimeen ja edistää puoluekokouksessa syntynyttä ”lipsahdusta” (Ilta-Sanomien pääkirjoituksen otsikko, päätoimittajana Sadeniemi), pakkoruotsin poistamisesta. Jyrki Kataisellahan on kokemusta nuoruusvuosiltaan lainkunnioittamisesta. Hän väärensi nuoriso-osaston pöytäkirjan päästäkseen edustajaksi ensimmäiseen puoluekokoukseensa. Asia on painettu villaisella ja lehtitietojen mukaan, tai jonkun blogin mukaan, häneltä on asiaa jossain julkisesti kysytty, niin stoorin mukaan hän ei enää muista sellaista tapahtuneen. Pääministeriainesta siis, vertaa Matti Vanhanen, jolla oli kovin huono muisti.

Muistaakohan Vanhanen edes sen, että on ollut ajamassa poliitikkona Suomi-Soffan Kakkoselle, tai jotenkin nimi oli suunnilleen näin, vuorineuvoksen arvonimeä. Tämän vain kysyn sen takia kun, Perheyritysten liiton jäsenyritys on tämä Suomi-Soffa. Oikeasti Petra Thoren patistettiin ulos liiton toimitusjohtajuudesta ja paikka varattiin Vanhaselle Kakkosen toimesta, näinhän hyvä veli verkosto toimii. Nyt Vanhanen voi sitten oikeasti toimenkuvansa mukaan ajaa Kakkoselle arvonimeä. Liitossa ei ole edes riesana Etukenon Kari Ojala, vaikka Vanhanen olikin saanut meriittiä, toisenlaista, törmätessään tähän perheyrittäjään.

 
 
Sekaisin Jyrkistä jatkuu.

Pakkoruotsiasiassa vedotaan jo perustuslakiin. Minkälaisina hölmöinä Jyrki Katainen ja Kimmo Sasi kansalaisia pitävät ja minkälaisena lammaslaumana nämä herrat pitävät esimiehiään, kokoomusväkeä, kun ryhtyvät puhumaa perustuslaista ja pakkoruotsista samaan aikaan.

Suomi on kaksikielinen, ellei kolmekielinen maa. Perustuslain mukaan kieliä ovat suomi, ruotsi ja saame. Saamenkieliset uutiset jäivät Suomessa kesälomalle: ”Toivotamme suomalaisille katsojillemme hyvää kesää!” Näin kevään viimeisessä uutislähetyksessä, jossa kerrottiin Norjan ja Ruotsin lähetysajat kesälle. Saamenkieliset uutiset on muuten ainoa Ylen uutislähetys, jolla ei ole vakinaista katseluaikaa, tulee milloin sattuu FST5-kanavalta. Ylellä on 4 kanavaa. Oli viisi, joista se luovutti yhden SanomaWSOY:lle (Jimin tai Livin). Nelosen myöhäisuutiset on myös ajankohdaton, tulee milloin tulee, jos tulee ollenkaan. Oikein pitkään jatkuva ohjelma poistaa koko lähetyksen ja tuo säästöä, rahallista, Sanomakonsernille. Imagosta ei kannata puhua: Uutislähetykset ovat pakollista pakkopullaa, joista ei kehdata tai saa kokonaan luopua lupaehtojen määräysten mukaan. SuomiTV näyttää muuten uutisia, ainakin arkisin kiinteään aikaan: kuudelta, seitsemältä ja kahdeksalta.

Tästä pakkoruotsista vielä. Kaksikielisyys edellyttää tietenkin vain sen, että kansalaisia on palveltava valtionhallinnossa heidän äidinkielellään. Kunnissa vain silloin, jos kunta on kaksikielinen, näin olen asian ymmärtänyt. Tavoitteen saavuttamiseksi on siis edellytettävä virkahenkilöiltä kielitaitoa, ei tietenkään heiltäkään kaikilta, että tavoite saavutetaan.

Nykyinen pakkoruotsi on surkea koulutustavoite, jota muuten kokoomuksen opetusministeri Henna Virkkunen kannattaa. Koululaisille tulisi olla yksi kieli pakollinen ja sitä olisi opetettava joka koulupäivä kaikki vuodet. Silloin voisi jotakin kivaa tulostakin syntyä. Opittaisiin puhumaan kieltä ja pystyttäisiin kommunikoimaan sillä opitulla kielellä. Kahden vieraan kielen opettaminen on osalle oppilaista, vaikka joka viidennelle, tutkimustuloksia on, liikaa, mitä niitä poikia siellä koulussa kiusataan, koko koulunkäyntihän siinä saa masennuksen. Toinen aine joka pitäisi olla joka päivä on liikunta. ja jokainen koululainen olisi opetettava uimaan koulussa. Valtion on huolehdittava siitä, että kunnille varattaisiin tähän resurssit, matkarahat ja opettajat.

Tässä näille Matille, joka ei asiasta huolehtinut, ja Marille ja Jyrkille ohjeita. Te voisitte asialle jotain tehdä, jos teissä olisi hitusenkin selkärankaa. Siis pakkoruotsi pois ja liikunta sekä uimataito pakolliseksi! Pistäkää se opetusministeri Henna Virkkunen järjestykseen.

 
 
Sekaisin Annesta.

Tämä asehullu ministeri, sisäministeri Anne Holmlund, on saatava myös järjestykseen! Hän ei aio esittää puoliautomaattiaseiden täyskieltoa vaan löpisee jotain muuta ja jää odottamaan seuraavaa verilöylyä. Ehdotuksen tehneen, täyskieltoehdotuksen tehneen, työryhmän puheenjohtajaa Pekka Sauria haastateltiin muuten SuomiTV:n uudessa uutisstudiossa Lasipalatsin, Kino Rexin kattoterassilla, jonne eduskuntatalo hyvin näkyy. Sauri oli katkera ministeri Holmlundille, kun tämä torppaa puoliautomaattiaseiden täyskiellon, Hän kuvaili sitä, että tavallisella käsiaseella ei saa eikä ehdi tehdä niin pahaa jälkeä kuin Jokelassa ja Kauhajoella ja miksei Leppävaarassakin syntyi.

Tämän kirjoittaja on sitä mieltä, että siviileiltä pitäisi kieltää kaikki käsiaseet. Metsästysaseistakaan en ole kovin innostunut, mutta jos nyt ensin kuitenkin nämä browningit ym:t.

Tähän stoori vuosikymmenten takaa. Olin matkalla Kirkkonummelta Helsinkiin sähköjunalla ehkä noin viisi-kuusi -vuotiaan Lassen kanssa. Heilurioven yläpuolella oli erilaisia kieltoja (symboleja) EI SAA TUPAKOIDA, tupakan yli oli piirretty rasti. Oli jotain muutakin, oliko viinapullo, en muista, oliko matkalippu, en muista, mutta heiluriovessa oli sitten noin 20×20 mainos Jerry Cottonista, jossa hän oli kasvoineen ja pistooli ylöspäin kallellaan, puhalsiko siinä pois ruudinsavua. Katseltuaan kieltomerkkejä tämä poikanen ykskantaan totesi kommentoidessaan Jerry Cottonin kuvaa: ”SAA AMPUA!”

Nyt päivä on muuttunut aurinkoiseksi. Täytyy haistella. Tämä stoori syntyi sen takia, kun paniikinomaisesti toisessa koneessa siirsin alkuvuoden kuvia varmistuskovalevylle ja alkuilmoituksen mukaan siirron kesto olisi 2 tuntia.

Tämä miniasus on siis nyt taas käytössä pitkästä aikaa ja tietotekniikkaa on koko ajan kanssamme.

Lopetan tähän. Kello on nyt 13:09 (asus) lauantaina 2010-06-26.

Nettisanomat. Pääkirjoitus. Sekaisin Matista, Marista, Jyrkistä ja Annesta.

Pertti Manninen
"Suomessa kesällä kerran: Poikue." Kuvat torstaina 2010-06-17 Klo 08:37. Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Pertti Manninen.

 

BBC NEWS 09 Jun
Finland in double-dip recession.



Sunnuntai
2010-06-06
Klo 15:40 ja 15:41

Sininen hetki

Valkeat linnut

Vihreys

Valkea puhkeus

Kuvat
Pertti Manninen. Nilakka. Keiteleen kunta. Pohjois-Savo.



Valokuvaajan ääni
Palkitun valokuvalehden Photo Raw'n pääosassa ovat vahvat kuvat ja vaikuttavat sarjat.
Tilaa nyt ja inspiroidu!
Eyes Wide Open.
Kestotilaus 35 €


Muualta. Viikkosanomat, Maanantai 2010-05-31

Lainattu. Jyrki Virolainen:
Mummojen käännytyslain touhotukselle nolo loppu

Lainattu katkelma blogista. Jyrki Virolainen:

tiistai, toukokuu 25, 2010

275. Mummojen käännytyslain touhotukselle nolo loppu

LAINAUS

”5. Tämän sopan – siis mummojen pikalakihankkeen – suurin syntipukki on Hallbergin ohella kyllä pääministeri Vanhanen. Kuten blogissani kerroin, Vanhanen lupaili Hallbergin ja Paateron junaileman tökerön keskeyttämispäätöksen jälkeen Pääministerin haastattelutunnilla 19.3. näille kahdelle mummolle ”uutta mahdollisuutta” jäädä Suomeen. Eikä tässä vielä kaikki. Vanhanen kutsui 24.3. Eveline F:n kaksi poikaa, miniän ja Irina Antonovin yhden sukulaisen luokseen pääministerin virkahuoneeseen, jossa hän tv-kameroiden seuratessa tapaamista lupasi, että hallitus aikoo valmistella kiireellisessä aikataulussa lain, jolla Evelinen ja Irinan käännytykset voitaisiin estää. Kaiken kukkuraksi Vanhanen lupaili, että uusi laki tulisi voimaan mahdollisesti jo ennen juhannusta!
 
6. Muistamme, miten viime viikolla pääministeri Vanhanen heristeli eduskunnassa nyrkkiä demareille, jotka äänestivät Kreikan lainapäätöstä vastaan, ja syytti demareita populisteiksi. Mutta onko meillä nähty pahempaa populistipoliitikkoa kuin Matti Vanhanen sanotussa mummotapaamisessa pääministerin virkahuoneessa? Hän tiesi hyvin – hänen olisi kaiken järjen mukaan ainakin tullut tietää ja ymmärtää – ettei hänen lupaansa lain säätäminen ja sen voimaantulo voisi mitenkään olla mahdollista kerrotussa aikataulussa.

7. Inhottavaa Vanhasen virkahuoneessa kuvatussa tv-pätkässä oli myös tapa, jolla hän antoi ymmärtää, että vaikkei hän poliitikkona ja pääministerinä voi puuttua tai edes arvostella riippumattoman tuomioistuimen lainvoimaista päätöstä, hänen mielestään KHO:n äänin 6-1 syntynyt karkotuspäätös – ainoastaan Pekka Hallberg oli toisella kannalla – ei ollut hyväksyttävä. Vanhanen sanoi, ettei hän ”kameroiden edessä” voi ryhtyä arvostelemaan KHO:n päätöstä!
 
8. Tänään TV2:n Ajankohtaisessa kakkosen suorassa lähetyksessä haastateltiin Eveline Fadayelin miniää ja tämän poikaa Benjaminia. Ilmeni, että Paateron tänään julkistaman karkotuspäätöksen täytäntöönpanoa koskeva määräys oli tullut perheelle yllätyksenä ja järkytyksenä. Perhe oli ollut siinä uskossa, että Eveline voitaisiin vielä ”armahtaa” ja karkotuspäätös perua. Kun kysyttiin, miksi perhe oli uskonut näin, saatiin vastaus: ”Siksi, että pääministeri Vanhanen oli luvannut uuden lain, joka tulisi voimaan ennen juhannusta.” – Niinpä. Nyt siis myös mahanmuuttajien keskuudessa ja aina Egyptiä ja Venäjää myöten tiedetän, ettei Suomen pääministerin sanaan ja lupauksiin voi luottaa! Täkäläiset alkuasukkaat ovat toki tienneet tämän jo pitkään.”

LAINAUS LOPPUU- Lainattu katkelma blogista. Jyrki Virolainen:
tiistai, toukokuu 25, 2010
275. Mummojen käännytyslain touhotukselle nolo loppu
http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2010/05/275-mummojen-kaannytyslain.html

Midnight Sun Restaurant
Thaimaa Phuket - Patong Kata
Sauna - Kabinetti - Majatalo - Huoneistot - Talo - Huvila - Mopot - Auto - Vene - Kalastus - Flying Finn

Muualta.

shit.fi - perjantai 2010-05-21
Liikemies Harry Harkimo penää olematonta kunniaansa
http://www.shit.fi/2010/05/21/etusivu.htm
shit.fi - perjantai 2010-05-21
Liikemies Harry Harkimon kunnia 1000 euroa!
http://www.shit.fi/2010/05/21/harkimokunniapaatos.htm

Arkisto.
Nettisanomat.com/2006/11/27
Pääkirjoitus. Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi.
Lue!

Helsingin Sanomat. Urheilu. Aikalisä. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo. Sunnuntai 2006-11-26. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen ja lehden omistaa SanomaWSOY. Lue!

shit.fi - perjantai 2010-05-21

Liikemies Harry Harkimo penää olematonta kunniaansa.

Harry Harkimo on itse kusettanut yhteistyökumppaneitaan niin monta kertaa, että kunnian vaatiminen jostain kirjoittelusta, jossa haukuttiin hänen toimintansa pataluhaksi Jokerien peräsimessä on sitä itseänsä. Tämä tapahtui tammikuussa 2009, jolloin Urheilulehti kirjoitti siitä, että Jokerit ei enää nouse ahdingosta sinä keväänä. Sama meno, siis Jokerien taapertelu jatkui 2010. Kaipa joku silloinkin kirjoitti, että Jokerit ei enää nouse tänä keväänä. Nippa nappa vältti karsintapeleihin joutumisen.

Muistinvaraisesti joitakin öykkäilyjä:
Hartwall-Areenan rakentamisen aikaan Harkimo kusetti HIFK:iä, jonka kusetuksen Ari Mennander käänsi päälaelleen ja väittikin HIFK:in kusettaneen Harkimoa. Varsinaista historian kirjoitusta. Samalla tavalla muuten Jokerien velat Lastenklinikan kummeille muutettiinkin saataviksi! (Sainion kirja).

Myöhemmin Harkimo kusetti sitten HJK:ta.

Myöhemmin sitten aikanaan Suomen "rikkainta miestä" Aatos Erkkoa sysäten jättimäiset Jokerien tappiot Sanomien maksettaviksi ja meno sen kun jatkuu. R-kioski muuten joutui kantamaan Harkimon Hampurin halli seikkailun miljoonatappiot. Hallia ei voinut päästää konkurssiin, koska R:n tappiot olisivat lauenneet. R otti velat vastatakseen ja ujutti tappion myöhemmille vuosille asiakkaittensa maksettaviksi hinnoissaan..

Sitten Helsingin Sanomia, kun onnistui sinne ujuttamaan törkykirjoituksen Tanja Karpelasta. Päätoimittajana oli silloin muuten Janne Virkkunen. Seuraavissa vaaleissa ex-akka oli sitten kilpailevan puolueen ehdokkaana samassa vaalipiirissä.

Lista näyttää olevan loppumaton, mutta vakuudeksi joitakin linkkejä. Tällainen mies perää kunniaansa jostain mitättömästä kirjoittelusta. Vaatimus on 10 000 euroa henkisistä kärsimyksistä.

Shit.fi – sitä suomeksi.
Pertti Manninen. Perjantai 2010-05-21 klo 02:11.

Linkit:

Kierros umpeutuu: Rautakirja sai vihdoinkin VeikkausRasti- myymälät haltuunsa.
http://www.vuosisanomat.fi/1999/11/04/n9914raha.htm

Harry Harkimo sopimuskumppanina 1.
http://www.vuosisanomat.fi/1999/11/18/n9916paviljonki.htm

Harry Harkimo sopimuskumppanina 2:
http://www.vuosisanomat.fi/1999/11/25/n9917harkimoareena.htm

Hakkaamista Harkimon Hartwall-areenalla ja muuallakin.
http://www.vuosisanomat.fi/1999/11/25/n9917urheilu.htm

"Lyytikäinen ja Harkimo sukset ristissä".
http://www.vuosisanomat.fi/1999/11/25/n9917urheilu.htm

Jyväskylä Areenassa mukana myös Harry Harkimo!

http://www.vuosisanomat.fi/1999/12/02/n9918jyvpaviljonki.htm

Eräs Yrjö Tuokon toimiston suorittaman erikoistilintarkastuksen selostus!
http://www.vuosisanomat.fi/1999/12/09/n9919gangsteritilintarkastus.htm

HIFK-boss Frank Moberg eläkkeen kynnyksellä. Harkimon sanat fitattavat yhä.
http://www.vuosisanomat.fi/2001/04/05/harkimomoberg.htm

Pääkirjoitus. Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi.
http://www.nettisanomat.com/2006/11/27/etusivu.html#tupakkamannekiinista

Helsingin Sanomat. Urheilu. Aikalisä. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo.
http://www.nettisanomat.com/2006/11/27/etusivu.html#tupakkamannekiinista

Harry Harkimo polttaa suruttomasti Suomen rikkaimman miehen Aatos Erkon rahoja?
http://www.nettisanomat.com/2005/01/13/harkimojokerit.htm


Lopuksi. Tässä pieni otos Kunniattomuuksista. Tottakai liikemies kusettaa, mutta naurettavaa on syyttää entistä kulttuuriministeriä herkkähipiäiseksi, jos itse on neiti.

PS. Jokerien tappioputki jatkui taas tänäkin vuonna, siis tuloksen taloudellinen tappio miljoonilla euroilla. Kuka selvittää, mitä rahoja nämä ovat ja mistä ne ovat tulleet ja tulevat. Venäjältäkö?

Shit.fi. Pertti Manninen. Perjantai 2010-05-21 klo 03:28.

http://www.shit.fi/2010/05/21/etusivu.htm


shit.fi - perjantai 2010-05-21
Liikemies Harry Harkimo perää olematonta kunniaansa.

Harry Harkimo on itse kusettanut yhteistyökumppaneitaan niin monta kertaa, että kunnian vaatiminen jostain kirjoittelusta, jossa haukuttiin hänen toimintansa pataluhaksi Jokerien peräsimessä on sitä itseänsä. Tämä tapahtui tammikuussa 2009, jolloin Urheilulehti kirjoitti siitä, että Jokerit ei enää nouse ahdingosta sinä keväänä. Sama meno, siis Jokerien taapertelu jatkui 2010. Kaipa joku silloinkin kirjoitti, että Jokerit ei enää nouse tänä keväänä. Nippa nappa vältti karsintapeleihin joutumisen.

Muistinvaraisesti joitakin öykkäilyjä:
Hartwall-Areenan rakentamisen aikaan Harkimo kusetti HIFK:iä, jonka kusetuksen Ari Mennander käänsi päälaelleen ja väittikin HIFK:in kusettaneen Harkimoa. Varsinaista historian kirjoitusta. Samalla tavalla muuten Jokerien velat Lastenklinikan kummeille muutettiinkin saataviksi! (Sainion kirja).

Myöhemmin Harkimo kusetti sitten HJK:ta.

Myöhemmin sitten aikanaan Suomen "rikkainta miestä" Aatos Erkkoa sysäten jättimäiset Jokerien tappiot Sanomien maksettaviksi ja meno sen kun jatkuu. R-kioski muuten joutui kantamaan Harkimon Hampurin halli seikkailun miljoonatappiot. Hallia ei voinut päästää konkurssiin, koska R:n tappiot olisivat lauenneet. R otti velat vastatakseen ja ujutti tappion myöhemmille vuosille asiakkaittensa maksettaviksi hinnoissaan..

Sitten Helsingin Sanomia, kun onnistui sinne ujuttamaan törkykirjoituksen Tanja Karpelasta. Päätoimittajana oli silloin muuten Janne Virkkunen. Seuraavissa vaaleissa ex-akka oli sitten kilpailevan puolueen ehdokkaana samassa vaalipiirissä.

Lista näyttää olevan loppumaton, mutta vakuudeksi joitakin linkkejä. Tällainen mies perää kunniaansa jostain mitättömästä kirjoittelusta. Vaatimus on 10 000 euroa henkisistä kärsimyksistä.

Shit.fi – sitä suomeksi.
Pertti Manninen. Perjantai 2010-05-21 klo 02:11.

Linkit:

Kierros umpeutuu: Rautakirja sai vihdoinkin VeikkausRasti- myymälät haltuunsa. Pentti Sainio Hjallis-kirjassaan: Veikkaus Oy:lle miljoonatappiot Matti Ahteen myyntiseikkailuista. Pentti Sainio tuo esille vaiennetussa ja myyntiboikotissa olevassa kirjassaan kuinka Veikkaus Oy:lle syntyi miljoonatappiot Matti Ahteen epäonnisesta(?) myyntikuviosta varattomalle liikemies Veikko M. Vuoriselle ja minne voittomiljoonat oikein menivät.
http://www.vuosisanomat.fi/1999/11/04/n9914raha.htm

Harry Harkimo sopimuskumppanina 1.Kun Hjallis kusetti HIFK:ta. Pentti Sainio kertoo kirjassaan Harkimoiden hattutemppu - Lastenklinikalta Hartwall Areenalle asiasta näin: "Harry Harkimon ja hänen lähipiirinsä kanssa on muiden ollut vaikea sopia asioista. Kun ensin on jotain sovittu, tapahtuukin jotain muuta.
http://www.vuosisanomat.fi/1999/11/18/n9916paviljonki.htm

Harry Harkimo sopimuskumppanina 2: Kun Hjallis rikkoi HJK:n Lyytikäisen kanssa tekemänsä sopimuksen. (Katkelma Pentti Sainion kirjasta Harkimoiden hattutemppu - Lastenklinikalta Hartwall Areenalle). "Keväällä 1998 Harry Harkimo kumppaneineen sai puhuttua A-lehtien kustantajan edustajan Olli-Pekka Lyytikäisen sijoittamaan A-lehtien varoja yli kolme miljoonaa Jokerit HC Oy:hyn. Sitä kautta Hjallis yrityksineen olisi vastavuoroisesti sijoittanut miljoonia jalkapalloseura HJK:n toimintaa tulevaisuudessa hallitsemaan osakeyhtiöön keväällä 1999. Hjallis kuitenkin veti rahansa HJK:sta yllättäen, esisopimuksesta huolimatta. Marraskuun 9. päivänä 1998 Hjallis ostikin jalkapallo-areenahankkeensa pelikaveriksi Pallokerho-35:n jalkapallojoukkueen ottamalla Jokerien vastuulle PK:n parinsadan tuhannen markan velat. Halpa hankinta hyvin menestyneestä joukkueesta, joka kaudella 1998 nappasi jalkapallon SM-pronssia.
http://www.vuosisanomat.fi/1999/11/25/n9917harkimoareena.htm

Hakkaamista Harkimon Hartwall-areenalla ja muuallakin. "Jätkä lähti kuin hauki kaislikosta" "Jokerit pärjäsi vain sikailussa". Vastustajan hakkaaminen on sallittu vain yhdessä urheilulajissa: nyrkkeilyssä. Tahallinen vahingoittaminen ei yhdessäkään, kun formula lasketaan pois urheilulajien joukosta. On masentavaa lukea Harry Harkimon ja Kalervo Kummolan hallitseman hockey-urheilun jatkuvasta sekoilusta. Tässä näyte ottelusta Jokerit-JYP:
http://www.vuosisanomat.fi/1999/11/25/n9917urheilu.htm

"Lyytikäinen ja Harkimo sukset ristissä". (Ilta-sanomat 23.11.1999) "HJK:n ja FC Jokerien nokkamiehet Olli-Pekka Lyytikäinen ja Hjallis Harkimo ovat ajautuneet yllättävän kovaan sanasotaan pudotuspelihankkeen takia. Yllättävään siksi, että kaksikko pyörittää yhdessä Palloliiton kanssa ensi kesänä avattavaa Töölön futisstadionia.
http://www.vuosisanomat.fi/1999/11/25/n9917urheilu.htm

Jyväskylä Areenassa mukana myös Harry Harkimo!

http://www.vuosisanomat.fi/1999/12/02/n9918jyvpaviljonki.htm

Eräs Yrjö Tuokon toimiston suorittaman erikoistilintarkastuksen selostus! Katkelma Pentti Sainion kirjasta Harkimoiden hattutemppu - Lastenklinikalta Hartwall Areenalle: 5. luku "Älkööt huijarit tulko lasten asialle". "Miksi Matti Toivonen tuomittiin niin ankarasti? Siihen kysymykseen vastaa nykyisen Lastenklinikoiden Kummit ry:n toiminnanjohtaja Hilkka Ahde näin: " Hyväntekeväisyyskeräyksissä on paljon onnenonkijoita. Me emme lähde mukaan sellaisiin projekteihin, joista joku yrittää vain rikastua. Meidän mielestä on hyvä, että Matti Toivonen sai niin ankaran tuomion., siitä olemme tyytyväisiä. Onhan se ennalta ehkäisevä varoitus: älkööt huijarit tulko lasten asialle, koska se on niin arvokas."
...
Esimerkiksi juuri ennen konkurssia puheenjohtaja Matti Lustig maksoi kaksi, yhteissummaltaan 400 000 markan perusteetonta ennakkomaksua Pointy Trading Oy:lle. Näistä Lustigin maksuista syytettiin Matti Toivosta rikostutkinnassa, jonka Matti Lustig käynnisti! Asianomistaja eli Lastenklinikan Tuki ry:n konkurssipesä (Juha Rantasila) edustajanaan varatuomari Leena Pyymäki, väitti loppuun saakka, että Lustigin maksamat 400 000 markan maksut Pointy Trading Oy:lle olivat Matti Toivosen tekemiä luottamusaseman väärinkäytöksiä, vaikka Toivosella ei erottamisensa jälkeen ollut mitään asemaa yhdistyksessä silloin kun Lustig rahat maksoi. Kaikki johti lopulta siihen, että Lustigin maksamista rahoista vielä syyttäjäkin syytti Matti Toivosta ja vaati niistä Toivoselle rangaistusta. Oikeus ei sentään hyväksynyt konkurssipesän (Rantasilan) vaatimusta, että nuo Lustigin maksamat 400 000 markkaa tulisi Toivosen korvata konkurssipesälle lähes viiden vuoden korkokuluineen. Kun kerran Toivosta kuitenkin syytettiin hallituksen puheenjohtaja Lustigin teoista, niin miksi niistä ei Lustigia edes syytetty? Tällaista on maallikon vaikea käsittää. Kummallista onkin, että Matti Lustig oli yksi syyttäjän päätodistajista."

Sitten Pentti Sainio selostaa muita samantapaisia esimerkkejä ja toteaa lopuksi, että Yrjö Tuokon erityistarkastus ja Juha Rantasilan ja Harry Harkimon taktiikka, johtivat siihen, että kaikki hallituksen jäsenet, myös Leena Harkimo, jätettiin oikeudenkäynnin ulkopuolelle puhtaina pulmusina.
http://www.vuosisanomat.fi/1999/12/09/n9919gangsteritilintarkastus.htm

HIFK-boss Frank Moberg eläkkeen kynnyksellä. Harkimon sanat fitattavat yhä. Harkimon sanat kismittävät yhä. Ekonomi Mobergin selän takana ei ole kuultu pahoja puheita HIFK:in toiminnasta. Se on pidetty, mikä on luvattu. Mobergia kismittääkin, että rapa on roiskunut päälle kollegan järjestämänä. Helsinkiläisseurojen tiet erosivat varsin ristiriitaisesti Jokereiden muutettua Areenaansa neljä vuotta sitten. - Harry Harkimo kokosi hallinsa rahoittajia tiedolla, jonka mukaan myös IFK muuttaisi uuteen halliin. - Emme kuitenkaan koskaan saaneet meille luvattuja asioita: paikkaa yhtiön hallituksessa, toimistoa Areenaan ja halpaa vuokraa. Hjallis ei koskaan allekirjoittanut esisopimusta, mutta kutsui silti minua kusettajaksi, Moberg jyrähtää. HIFK:ssa ihmeteltiin asiaa päivä, kunnes Moberg käveli vanhan jäähallin johtajan työhuoneeseen. Halli remontoitiin hyvin liigavaatimukset täyttäväksi, ja HIFK:n uuden tulemisen pohja oli rakennettu." ... Katkelma Iltalehdestä 28.03.01
http://www.vuosisanomat.fi/2001/04/05/harkimomoberg.htm


nettisanomat.com/2006/11/27

Pääkirjoitus. Tupakkamannekiinista kaljamannekiiniksi.

Entinen tupakkamannekiini ja nykyinen olutmannekiini on ryhtynyt ryöpyttämään keskustalaista naisministeriä. Itse kokoomuksen ehdokasta presidentinvaaleissa avoimesti tukenut tekee siis politiikkaa. Ehkä hän katkeroitui, kun sai porttikiellon itsenäisyyspäivän juhliin käyttäydyttyään sopimattomasti naisten vessassa. Menihän tämä kuudettakymmentä käyvä ukkomies kolmikymppisen uuden neitokaisen kanssa linnan juhliin, jossa vaimokin oli kutsuttuna vieraana.

Tämä bisnesmies on laittanut useita firmoja suoritustilaan ja jättänyt sitoumuksensa hoitamatta. esim Harkino-nimisen yhtiön. Hampurin halliseikkailut pelasti SanomaWSOY:n Rautakirja Oy, joka omia tappioita välttääkseen joutui ottamaan Hampurin hallin haltuunsa. Jokainen R-kioskissa kävijä maksaa nyt promilleja tälle bisnesmiehelle usean vuoden ajan.

Nykyiseen alkoholipoliittiseen keskusteluun on syytä tuoda mieliin tämän bisnesmiehen Ilta-Sanomissa joitakin vuosia sitten antama mielipide: "Mitä pahaa on kaljanjuonnissa?"

Pääkirjoitus. Maanantai 2006-11-27. Nettisanomat. Pertti Manninen.

Liitteenä juttuja vuodesta 1999 alkaen. Liite.

http://www.nettisanomat.com/2006/11/27/etusivu.html#tupakkamannekiinista


nettisanomat.com/2006/11/27

Helsingin Sanomat. Urheilu. Aikalisä. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo.
Sunnuntai 2006-11-26. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen ja lehden omistaa SanomaWSOY.

Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä

Suomalaiset huippu-urheilijat ovat hemmotelleet meitä suomalaisia käsittämättömillä uroteoilla maailmantähtien joukossa. Kansallista identiteettiämme on vahvistettu ja itsetuntoamme pönkitetty olympia-areenoilla ja MM-kilpailuissa sekä muissa arvoturnauksissa.

Odotuksemme eivät ole muuttuneet mihinkään. Me haluamme yhä sankareita. Mahdollisuud et odotusten täyttymiselle ovat vain supistuneet olemattomiin, kun valtiovalta ei ymmärrä huippu-urheilun todellisia tarpeita kiristyvässä kilpailussa. Etenkin pienten lajien edustajat joutuvat nostamaan kätensä pystyyn. Ammattimaista harjoittelua vaativaan huipuntavoitteluun ei yksinkertaisesti ole taloudellisia edellytyksiä.

Valtionavun pienuus osoittaa arvostuksen puutteen. Ja jos valtiovalta ei arvosta, niin miten yritysmaailmakaan suhtautuisi toisin. Kulttuuriministeri Tanja Saarela (ent. Karpela, s. Vienonen) on yhteiskunnassamme huippu-urheilun ylin edunvalvoja. Huippu-urheilun onneksi hän on tuolla valtaistuimella enää vain muutaman kuukauden, sillä pelkkänä kauneuskilpailun voittajana ei voi ratsastaa toista ministerikautta.

Urheiluelämän odotukset tosin olivat Saarelankin kohdalla korkealla, kun hän aloitti Karpelana uudessa tehtävässään vajaa neljä vuotta sitten. Hän oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja ymmärtänyt käyttää asiantuntijoita apunaan asioissa, joita hän ei voinut urheiluelämästä hallita pelkällä aerobic-ohjaajan taustallaan. Mutta mitä sitten tapahtui, kulttuuriministeri käänsikin urheilulle selkänsä.

Ministeri, joka oli tottunut jo missivuosistaan lähtien olemaan huomion keskipisteenä, ryhtyikin välttelemään asiaa, jonka puolesta hänen odotettiin taistelevan. Mitä tästä opimme: ministeriä valittaessa pitäisi miettiä muutakin kuin hänen julkisuusarvoaan ja hänen edustamansa puolueen tarpeita profiilin nostamiseen. Keskustan populistiset pyrkimykset äänien kalasteluun nuoren, näyttävän ja teräväpäisen naisen avulla ovat koituneet suomalaisen huippu-urheilun tappioksi.

Lasten ja nuorten liikunnasta, joka sekin on erittäin tärkeää, ministeri on kyllä jaksanut huolehtia, koska sen avulla saa laajempaa julkisuutta eli enemmän ääniä. Teot silläkin saralla ovat valitettavasti jääneet turhanpäiväisen höpötyksen tasolle.

Urheilun edustustehtäviin ulkomaille, olympiakisojen kokkareille ja muille vastaaville estradeille Tanja Saarela on nainen paikallaan. Siinä miesvaltaisessa ympäristössä hän hallitsee ammattimaisesti tilanteet erinomaisine englannin kielen taitoineen ja näyttävine ulkomuotoineen toisin kuin kotoisissa urheilukinkereissä, joita hän tuntuu tietoisesti välttelevän.

Suomen urheiluväki on joutunut toistuvasti pettymään, kun erilaisissa alan tilaisuuksissa on odotettu kulttuuriministerin ottavan puheissaan kantaa kiperiin urheilupoliittisiin kysymyksiin, mutta paikalle onkin saapunut joku sijaispuhuja ministerin ilmoittauduttua sairaaksi. Johonkin kokoukseen, jossa ei puhuta urheilusta, ministeri Saarela pöräyttää näyttävästi moottoripyörällä kuin Bond-tyttö ikään ja kutsuu lehdistön paikalle, mutta ne kekkerit, joissa on riski saada negatiivista julkisuutta, hän jättää tyylikkäästi väliin.

Hän ei ymmärrä, että julkisuutta ei voi hallita ja että hyvä johtaja tarvitsee kritiikkiä tullakseen paremmaksi johtajaksi. Hän ei kestä arvostelua raivostumatta ja puolustelematta itseään aina häpeäksi asti. Näin on varmaan tämänkin kolumnin jälkeen.

Herkkähipiäisenä ministeri Saarela on yrittänyt kehittää ympärilleen suojamuurin. Hän pelkää - syystäkin - oman uskottavuutensa puolesta ja sortuu selittelemään sen sijaan, että kohtaisi aidosti tilanteet ja ottaisi niistä opiksi.

Me emme tarvitse kulttuuriministeriä, joka ei ole kiinnostunut urheilusta. Me kaipaamme urheilun keulakuvaksi ihmistä, jolla on kokemusta ja kanttia. Ihmistä, jolla on tahto kehittää urheilun rahoitusta. Ihmistä, joka tapaisi urheilijoita jo paljon ennen kuin he ovat meidän kaikkien sankareita.

Harry Harkimo
harry.harkimo @hartwall-areena.com.
Kirjoittaja on urheilun liikemies. (Kuva).

Helsingin Sanomat. Urheilu. Aikalisä. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo. Sunnuntai 2006-11-26. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen ja lehden omistaa SanomaWSOY.

http://www.nettisanomat.com/2006/11/27/etusivu.html#tupakkamannekiinista


Harry Harkimo polttaa suruttomasti Suomen rikkaimman miehen Aatos Erkon rahoja?

Torstaina 13.01.2005.

"Jokerien tappioputki jatkuu jo viidettä vuotta.
Hjallis Harkimon monitoimikonserni Jokerit HC Oy on tappio putkessa. Saksan toiminnot voivat olla yhtiölle raskas riski.
Monitoimimies Hjallis Harkimn luotsaama urheilu- ja viihdealan konserni Jokerit HC Oy on mennyt reipasta alamäkeä jo viiden vuoden ajan. Huhtikuun lopussa päättyneellä tilikaudella tappiota kertyi neljä miljoonaa euroa. Nettotuloksella mitattuna tappiot nousevasyt viideltä vuodelta yhteensä 16,1 miljoonaan euroon." Leena Filpus, Presso perjantaina 24. joulukuuta 2004.

"Huhtikuun lopussa päättyneellä tilikaudella tappiota kertyi neljä miljoonaa euroa. Nettotuloksella mitattuna tappiot nousevasyt viideltä vuodelta yhteensä 16,1 miljoonaan euroon." Presso perjantaina 24. joulukuuta 2004.

Kaavio: Nettotulos meur. Jokerit HC Oy -konsenin kehityksestä. Lähde: Balance Consulting. Konsernin tilikausi päättyy 30. huhtikuuta. Presso perjantaina 24. joulukuuta 2004.

Kaavio: Nettovelkaantumisaste (% ylempi käyrä) ja Omavaraisuusaste (% alempi käyrä). Jokerit HC Oy -konsenin kehityksestä. Lähde: Balance Consulting. Konsernin tilikausi päättyy 30. huhtikuuta. Presso perjantaina 24. joulukuuta 2004.

"Analyysitalo Balance Consultingin laskelmien mukaan Jokerit HC:n oma pääoma kestää nykyistä tappiotahtia enää muutaman vuoden." Presso perjantaina 24. joulukuuta 2004.

http://www.nettisanomat.com/2005/01/13/harkimojokerit.htm



Lopuksi. Tässä pieni otos Kunniattomuuksista. Tottakai liikemies kusettaa, mutta naurettavaa on syyttää entistä kulttuuriministeriä herkkähipiäiseksi, jos itse on neiti.

PS. Jokerien tappioputki jatkui taas tänäkin vuonna, siis tuloksen taloudellinen tappio miljoonilla euroilla. Kuka selvittää, mitä rahoja nämä ovat ja mistä ne ovat tulleet ja tulevat. Venäjältäkö?

Shit.fi. Pertti Manninen. Perjantai 2010-05-21 klo 03:28.


shit.fi - perjantai 2010-05-21
Liikemies Harry Harkimon kunnia 1000 euroa!

Harry Harkmo voittikin ensimmäisen erän ja toivottavasti myös viimeisen. Urheilulehden kirjoittelu olikin paskaa ja henkiset kärsimykset eivät sentään 10 000 euroa vaan 1000 euroa Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan.

Tunnettu paskanpuhuja löysikin siis voittajansa tässä jalossa taidossa! Oikeudenkäynnin kuluessa tuli esille Harkimon sieltä tuhruva väite, että joku olisi tarjonnut Jokereista huomattavan summan, mutta hän ei raatsinut myydä, kun on niin kiva rämpiä taloudellisissa miljoonatappioissa vuodesta toiseen ja leikkiä hienoa urheilujohtajaa, jota kaikkien järkevien pitäisi kumarrella!

Tässä ohessa Shitin edellinen numero, josta voi tarkistaa asian.

Shit.fi. Pertti Manninen. Perjantai 2010-05-21 klo 04:58.

http://www.shit.fi/2010/05/21/harkimokunniapaatos.htm


Muualta, Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2010-05-13.

Ottaako Suomi turhan suuren Kreikka-riskin? Lainaus Taloussanomista. Kommentti: Pelataanko peliä kansan selän takana?

Ottaako Suomi turhan suuren Kreikka-riskin? Lainaus Taloussanomista. Kommentti: Pelataanko peliä kansan selän takana?

Alkuosa Jan Hurrin kirjoituksesta, jossa kumotaan Jyrki Kataisen väite, että vakuuksia lainalle ei voida saada. Eri asia on sitten, että niitä ei haluta poliittisten syiden takia tai sitten niin, että on jo sovittu ja salaisesti luvattu, että Kreikka maksaa takaisin nämä lainat hokkus pokkus- konstilla:  EU avustaa sitten jollain muulla tavalla Kreikkaa tulevaisuudessa ja Kreikka sitten maksaa nämä lainat pois. Tähän viitttaa se, kuinka komissaari Olli Rehn vakuutti TV-uutisissa, että Kreikka on aina maksanut lainansa talaisin ja maksaa myös nämä. Toisin sanoen Suomen kansan seläntakana pelataan peliä, josta ei kerrota?

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2010-05-13 klo 03:00

http://viikkosanomat.fi/2010/05/13/ottaako-suomi-turhan-suuren-kreikka-riskin-lainaus-taloussanomista-kommentti-pelataanko-pelia-kansan-selan-takana/

---

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/05/12/ottaako-suomi-turhan-suuren-kreikka-riskin/20106791/12

Taloussanomat

Ottaako Suomi turhan suuren Kreikka-riskin?

Jan Hurri
12.5.2010 07:02

Eduskunta päättää tänään 1,5 miljardin euron Kreikka-lainasta. Päätös saattaa syntyä puutteellisin tiedoin. Turhan lepsut lainaehdot kasvattaisivat Suomen Kreikka-riskiä – turhaan. Rahoitusmarkkinat varautuvat yhä Kreikka-tappioihin, mutta onko Suomi sinisilmäinen?

Eduskunta päättää keskiviikkona 1,6 miljardin euron lisätalousarviosta, jolla on tarkoitus rahoittaa Kreikalle viime kuussa luvattu ja vappuviikonloppuna euromaiden kesken lopullisesti sovittu tukilaina.

Lisätalousarvioon varattava summa kattaa Suomen Kreikalle lupaaman noin 1,5 miljardin euron tukilainan ja lisäksi noin sadan miljoonan verran tukilainan ”kasvunvaraa”. Tuon verran Suomi varautuu kasvattamaan omaa lainaosuuttaan, jos joku muu euromaa vetäytyy Kreikan tukemisesta.

Suomen niin kuin useimpien muidenkin euromaiden kansanedustajat saavat tukilainaa koskevat esitykset eteensä niukoin tiedoin. Joiltakin olennaisilta osin Kreikka-lainoja koskevat tiedot ovat puutteellisia tai mahdollisesti jopa vääriä.

Lainapäätöksen tekeminen puutteellisin tai väärin tiedoin uhkaa johtaa turhaan riskinottamiseen. Kreikka-lainojen luottoriski voi kohota suuremmaksi kuin sen tarvitsisi.

Puolitoista miljardia euroa veronmaksajien varoja voi joutua vaakalaudalle sellaisin lainaehdoin, joilla yksikään huolellinen ja tarkkaavainen rahoittaja ei vaarantaisi omia varojaan. Eikä kyse ole pelkästään korosta.

Vakuudeton laina altis luottoriskille

Kreikan tukiluotoista ja niiden ehdoista ei ole yhdessäkään euromaassa julkaistu yksityiskohtaisia tietoja, joten kansanedustajat joutuvat tekemään miljardipäätöksiä vajaiden tietojen perusteella.

Lainoista on kuitenkin eri lähteistä tihkunut julkisuuteen ennakkotietoja, joiden perusteella lainaehtoja voi epäillä turhan lepsuiksi. Tämä tarkoittaisi turhaa luottoriskiä.

Ensimmäinen omituisen lepsu piirre Kreikka-lainassa on se, että Suomi näyttää muiden euromaiden tavoin lupaavan Kreikalle lainaa ilman vakuuksia.

Osa kansanedustajista on vaatinut, että talous- ja rahoitusvaikeuksissa painivalta ja luottomarkkinoilla kyseenalaiseen valoon ajautuneelta Kreikalta pitäisi varmuuden vuoksi vaatia lainaa turvaavat vakuudet.

Ilmeisesti vakuusvaatimusta ei kuitenkaan ole lainoihin tulossa. Tämä puute altistaisi Suomen todennäköisesti turhalle luottoriskille.

Vakuusvaatimus mahdollinen

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) viimeviikkoisten lausuntojen mukaan Suomi ei voi vaatia Kreikka-lainalleen vakuuksia.

Kataisen mukaan vakuusvaatimus antaisi Kreikan vanhoille velkojille oikeuden irtisanoa luottojaan tai antaisi näille vastaavan oikeuden vakuudeksi asetettavaan Kreikan valtion omaisuuteen.

Taloussanomat on saanut haltuunsa useita Kreikan valtion yhä liikkeessä olevien joukkovelkakirjalainojen ehtoja.

Ainakaan näistä helleenivaltion laina-asiakirjoista ei löydy ainuttakaan sanaa, joka estäisi Suomen vakuusvaatimukset. Sen sijaan Kreikan vanhojen valtionvelkojen ehdoista löytyy täsmälleen päinvastainen maininta.

Vanhojen lainaehtojen mukaan Kreikan myöhemmin muille velkojilleen mahdollisesti antamat vakuudet eivät anna noiden vanhojen velkakirjojen haltijoille sen enempää oikeutta uusille velkojille mahdollisesti annettaviin vakuuksiin kuin vanhojen lainojen ennenaikaiseen irtisanomiseen.

LAINAUS LOPPUU.
Alkuosa Jan Hurrin kirjoituksesta Taloussanomissa.keskivikkona 2010-05-12.

Kokonaisuudessaan:
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2010/05/12/ottaako-suomi-turhan-suuren-kreikka-riskin/20106791/12

http://www.nettisanomat.com  lehti

Tags: , ,

Muualta: Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2010-05-13.

Mauri Pekkarinen – muistihirmu. Lainaus Jyrki Virolaisen blogista.

Ohessa loppuosa Jyrki Virolaisen blogista, joka käsitteli Valtion ylimmän energiavirkamiehen Taisto Turusen jääviyttä esitellä ydinvoimalalupia. Oli ollut Fennovoiman hallituksessa. Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2010-05-13 klo 01:49.

http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2010/05/267-virkamiehen-jaaviystapaus.html

LAINAUS:
torstai, toukokuu 06, 2010
267. Energiavirkamiehen jääviystapaus

12
. Ainakin minulle on ulkopuolisena on syntynyt mielestäni perusteltu epäily Turusen puolueettomuuden vaarantumisesta, vaikka mitään näyttöä siitä, että hänellä olisi ollut pyrkimys edistää Fennovoiman ja Outokummun etua lupa-asiassa ei olekaan esitetty. – Miltähän asia mahtaa näyttää Fortumin silmissä? Fortumhan ei saanut pyytämäänsä lupaa ydinvoimalan rakentamiselle.

13. Ministeri Mauri Pekkarisen rooli asiassa pitäisi ottaa tarkkaan syyniin oikeuskanslerinvirastossa. Ministeri Jyri Häkämies nimittäin kertoo tämänpäiväisessä Ilta-Sanomissa, että juuri Mauri Pekkarinen nimitti tai ainakin esitti johtavan virkamiehensä Taisto Turusen nimittämistä valtion edustajaksi Outokummun hallituksen jäseneksi vuonna 2006. Pekkarinen on ollut nyt Kiinassa, mutta ainakin pari päivää siten hän kertoi puhelinhaastattelussa TV1:lle, ettei hän tiennyt, että Turunen oli ollut Outokummun hallituksessa. Siis ei tiennyt, vaikka hän oli itse ilmeisesti ollut nimittämässä Turusta Outokumpuun! Syystäkin Jyri Häkämies kertoo vuonna 2007 ihmetelleensä, miksi Turunen istui Outokummun hallituksessa.

14. Kun Jyri Häkämiehestä tuli asianomainen ministeri, hän ”vapautti” keväällä 2008 Turusen Outokummun hallituksen jäsenyydestä. Häkämies sanoo pitäneensä täysin mahdottomana, että korkea virkamies olisi ison energiayhtiön hallituksessa. Tätä pitävät toki kaikki muutkin mahdottomana. Tästä on kuitenkin yksi poikkeus: Mauri Pekkarinen.

15. Tälle superministeri Mauri Pekkariselle ei enää tunnu olevan mikään mahdotonta. Pari vuotta sitten Pekkarinen kiirehti oikeuskanslerin pakeille selittelemään vaalirahoitusasioitaan ja Suomi-Soffalta saamaansa vaalitukea; Pekkarinen oli aiemmin myöntänyt ministerinä Soffalle lähes miljoonan euron suuruisen investointiavustuksen. Oikeuskansleri Jonkka uskoi Pekkarisen vakuutteluja siitä, että eihän hän ollut voinut millään muistaa koko investointipäätöstä, jonka hän oli tehnyt muutama kuukautta aiemmin. Ei siis muistanut, vaikka hän oli ollut vihkimässä Suomi-Soffan uutta tehdasta, jota varten investointitukea oli annettu.

16. Tällä kerralla Pekkarinen sanoo, että hän ei tiennyt, että hänen ministeriönsä johtava virkamies istuu energiayhtiö Outokummun hallituksessa. Mitähän oikeuskansleri Jonkka tästä selityksestä sanoisi?
LAINAUS LOPPUU.
Lainaus Jyrki Virolaisen blogista.


Lue myös!
Arkisto 2008.


Funding scandal taints Finland's reputation. Financial Times
Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta! 

Pääministeri Matti Vanhasen toiminta Helsingin pakkoliitospäätöksessä Sipoosta. Nettisanomat mm.  keskiviikkona 2006-10-04 

Jyväskylän sankarit oikeuskanslerilla ja käräjillä!

Oikeuskansleri pesi puhtaaksi Mauri Pekkarisen. Huonommin kävi ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettuselle, jolle käräjäoikeus tuomitsi vankeusrangaistuksen, ei tosin lahjuksista vaan rattijuoppoudesta.


Oikeuskansleri Jaakko Jonkka pesi puhtaaksi ministeri Mauri Pekkaisen vaalirahasotkussa. Oikeuskansleri uskoi ministeriä, kun tämä kertoi unohtaneensa noin 850 000:n euron avustuksen Suomi-Soffalle myydessään kuuluisia taulujaan samalle firmalle muutamaa kuukautta myöhemmin.

Jäävikään Pekkarinen ei avustusta myöntäessään ollut, koska taulukaupasta ei ollut ministerin kertoman mukaan mitään tietoa avustuksen myöntämishetkellä. Huomattuaan puolitoista vuotta myöhemmin munauksensa Pekkarinen kiiruusti palautti taulukaupparahat Suomi-Soffalle. Taulujen kohtalosta ei ole julkisuudessa kerrottu. 

Jyväskylän ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen tuli kunnolla pestyksi  Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä, jolla tämä tuomittiin 80 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen, joka pistetään toimeen, jos Kettunen vielä möhlii rangaistuksen arvoisesti. Lehtitietojen mukaan siviilirangaistukseksi tuli myös avioero tämän jupakan seurauksena.

http://www.nettisanomat.com/2008/06/10/etusivu.htm

Financial Times päättää Suomen vaalirahoitusta koskevan artikkelin tänään tiistaina 2008-06-10 näin:

"But the questions remain of why such shadowy legislation was drawn up in the first place by a country so committed to transparency and why it was not reformed sooner." Financial Times


http://www.nettisanomat.com/2008/06/10/etusivu.htm#financial
Arkisto 2008.


Financial Times. Funding scandal taints Finland's reputation.
Kaleva.plus. Kontiola oli päättämässä Nova Groupin tontista.


Funding scandal taints Finland's reputation

By David Ibison, Nordic Correspondent
Published: June 10 2008 04:16 | Last updated: June 10 2008 04:16

What started as a throw-away comment on a Finnish talk show has turned into a political funding scandal and left a smear on the Nordic country that cherishes its reputation as one of the world’s cleanest, open and most transparent societies.

Timo Kalli, chairman of the Centre party, which dominates Finland’s four-party, right-leaning coalition government, casually revealed he knowingly broke the law after failing to reveal who had made donations to his election campaign in 2007.

Finnish party funding laws state politicians must reveal the source of their donations, but oddly contain no sanctions for those who fail to do so.

Mr Kalli was by no means the only parliamentarian taking advantage of the lax legislation. Shame-faced politicians, including ministers of state, have been forced to step forward almost daily to state they did the same thing.

“The law does not sanction the crime in any way,” said a frustrated Kimmo Grönlund, professor of political science at the University of Turku in western Finland. “We all said it wouldn’t work.”

The affair has also ensnared Mr Vanhanen, leader of the Centre party, who received a donation from a business group called KMS but said he had no idea he had received it and no idea what KMS was.

It has transpired KMS was established in the Centre party’s own headquarters. Things took a turn for the worse after it emerged KMS was backing the building of a shopping centre called Ideapark outside Helsinki, the capital, and that Mr Vanhanen had briefly mentioned that Ideapark would be a good thing in a blog.

There is, as yet, no proof of any corruption by any of the politicians involved, but the relaxed attitude of lawmakers to the law is undermining public confidence in politicians in general, and Mr Vanhanen's administration in particular.

For Mr Vanhanen, the scandal was the last thing he needed. The unmarried prime minister has been struggling to stave off criticism of his lively private life, which has been spiced up with a kiss-and-tell book from a former girlfriend. “His curve is downwards,” said Göran Djuplund, a politics professor at the University of Turku.

In this febrile atmosphere, emboldened leftwing opposition parties are calling for a general election to clear the air.

...

But the questions remain of why such shadowy legislation was drawn up in the first place by a country so committed to transparency and why it was not reformed sooner.

Funding scandal taints Finland’s reputation

Arkisto 2008.



Kontiola oli päättämässä Nova Groupin tontista.

Keskustan kehittämispäällikkö Lasse Kontiola oli viime syksynä päättämässä Rovaniemen kaupunginvaltuustossa asemakaavamuutoksesta, jolla tehtiin mahdolliseksi moottorikelkkatehtaan tontin myynti Nova Group Oy:lle ja Nova Kiinteistökehitys Oy:lle. Lisää aiheesta

Kontiolalla oli tilinkäyttöoikeudet Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistyksessä, jonka suuri rahoittaja on ollut Nova Group.

Lisää aiheesta.

Arkisto 2008.

http://www.nettisanomat.com/2008/06/10/etusivu.htm#financial

















"Myyrä maalarina". - Aina ajankohtainen, Suomessakin. Valitse henkilöt!
http://www.nettisanomat.com/
2010/04/24/etusivu.htm

Muualta: Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2010-05-10.

Niinistöä huijattiin!

Palloliiton puheenjohtaja Sauli Niinistö väittää nähneensä ehdotuksen Futisliigan joukkueiden vähentämiseksi. HS:n mukaan tämä oli jossain ”Österbotniska” –lehdessä. Lähdettään Niinistö ei suostu kertomaan. Käytös on samaa sukua kuin Soneran mahdollinen ostaja. Huhuja ja huhuja. Kuvaa hyvin miehen löperyyttä.

Jostain syystä Palloliiton johto on katsonut joukkueiden supistamisen hyväksi ja markkinoi tämän puheenjohtajalle ikään kuin liiga olisi sitä tahtonut ja esittänyt. Nämä veijarit luottivat siihen, että Niinistön arvovallan peliin panemalla, liiga ei uskaltaisi sitä vastustaa. Pieleen meni, eivät kaikki ole tahdottomia sätkynukkeja vaan kyllä asioista pitää päättää avoimesti ja oikeasti, mitä sitten päätetäänkin, kaikki aidot perustelut esille tuoden.

Niinistön pitäisi ryhdistäytyä, jottei kävisi samalla tavalla kuin viimeisessä puhemiehen vaalissa, jossa hän ei saanut edes eduskunnan enemmistön tukea. Tällainen heppuli sitten vielä presidentiksi. Juna meni jo.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2010-05-10 klo 17:11.

http://viikkosanomat.fi/2010/05/10/niinistoa-huijattiin/


Muualta: Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2010-05-10.

Uskomaton UrhoTV tiedotuspimennossa. Futis ja lätkä.

UrhoTV näyttää kaikki futisliigan ottelut suorana ja nyt myös kaikki lätkän MM-ottelut suorana.

Ei ole tästä TOTALISTA mainintaa lehtien tv-lähetyslistoissa. UrhoTv kyllä on. Eilenkin tuli kolme futismatsia, ei näkynyt mainintaa lehdissä. Moitittavaakin hiukan löytyy tekniikasta. Jaro- Honka ottelun selostajan ääni oli kolme minuuttia myöhässä, sitten 5 minuuttia väärää ottelua ja kolmannessa ottelussa selostus alkoi vasta puoliajalla. Tietenkin vain yhteen otteluun keskittyminen kannatti: Jaro-Honka oli jännitysnäytelmä alusta loppuun, vaikkei maaleja tullutkaan. Varmaan muutkin ottelut olivat jännittäviä, olihan niissä paljon maaleja ja nähtiin sekin, että kahden maalin johto kuivui, eikä pistettäkään tullut.

Jääkiekosta kiinnosti enemmän Ruotsi-Norja ja se oli siis mahdollista nähdä suorana URHOTV.ssä.

Avajaisottelukin tuli katsottua UrhoTV:stä ilman Mertarantaa. Ensimmäisellä tauolla ei tullut uutisia, vaan kooste Stadionista kattomekanismeineen ja avajaisista. Sellaisetkin siis olivat tässä Schalken stadionilla 77 000 katsojan ihmeteltävänä. Oli lippukulkueet ja puheet jne. Suomalais- pelaajia sinne ei viety, koska Aravirran hyvin ymmärtäessä Jalosta pelaajat olisivat joutuneet istumaan kaksi tuntia ylimääräistä bussissa. (Surffaus Ylestä). Olisi ehkä kannattanut lähteä aistimaan kisatunnelmaa, tulos ei varmaankaan olisi voinut olla huonompi.

Tänään kahden futisottelun jälkeen Suomi kohtaa siis Saksan, joka on tietenkin saanut hurmoksen päälle. Peli onneksi ratkaisee, jos jännitys on saatu laukaistua pois.

Ylessä on tietenkin hyvät asiantuntijat mutta kyllä Lehkonen, jos nimi on nyt oikein, Urhossa myös siunaili sitä, kun ei saatu maskia Tanskan maalivahdin eteen.

Ylen olutmannekiiniksi ryhtyminen on hiukan pulmallista. Kyllä kai aikuiset juovat olutta, mutta tarvitseeko sitä toimittaja Suomisen voimalla mainostaa ja mennä pubiin aistimaan tunnelmaa urheilulähetyksessä. Voisihan siitä, tehdä jutun erikseen lähetettäväksi, jolloin se jäisi nuorisolta katsomatta.

Harry Harkimon suuhun pantu otsikko Ilta-Sanomista vuosien takaa: ”Mitä pahaa on oluenjuonnissa?”

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2010-05-10 klo 17:40

http://viikkosanomat.fi/2010/05/10/uskomaton-urhotv-tiedotuspimennossa-futis-ja-latka/ .


Muualta: Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2010-05-10.

Selostajan ärrä-vika korjaantui UrhoTV:ssä!

Aika hurjalta tuntuu, että Nelonen Sport salli toimittaja Tero Karhun selostaa, vaikka ärrävika oli aika kiusallinen. Varsinkin sen tähden, että se pystytään korjaamaan, toisin kuin joku muu ”vajavaisuus”.

Niinpä yllätyin myönteisesti kun viime perjantaina selostuksessa JJK-Mypa -ottelussa vika oli korjaantunut. Urho siis asettaa selostajilleen vaatimuksia.

Yleisesti ottaen niin Karhu kuin moni muukin selostaja selostaa puhki näkemänsä. Onhan kyllä Tv:ssä kuvakin ja katsojakin näkee jotain. Turhaan selostaja koko ajan luettelee pelaajien nimiä. Eihän niitä kaikkia tunne, mutta joukkuepelistähän tässä on kysymys, joten nimien hokeminen on turhaa läpi koko ottelun. Jos nyt vähentäisi aluksi puolet nimienlausumisista pois.

Toinen turha höpinä on itsestään selvyydet. Kulma annetaan kulmasta ja heitto heitetään ilman mainintaakin. Tietenkin potkun antajan nimi pitää kertoa ja jopa elävöittää hänen taitojaan ennen potkua! Usein myös peli on jo aivan eri tilassa, mutta selostaja haikailee jotain edellistä heikkoa syöttöä tai tilannetta. Se oli ja meni. Joskus on ajatellut voisiko tämä nykytekniikka sallia sen, että voisi katsoa ottelun ilmaan selostusta vain kenttä-äänineen. Onhan sitä joskus koittanut jonkun huutajan falsetin välttääkseen jättää äänen kokonaan pois, mutta kyllä se aika latistuttavalta tuntuu sekin.

Täytyisi joskus kirjoittaa oikein arviot selostuksista. UrhoTV ainakin tuo monille uuden mahdollisuuden. Onko se Ritari jolla on miellyttävä ääni. Eilen Jaro-ottelun selostajakin oli ihan pirteän rauhallinen ja asiallinen ei kuitenkaan flegmaattinen ja ei jäänyt purnaamaan tuomarin tuomioista. Taisi todeta, että ”tuomari on kentällä, minä en”!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2010-05-19 klo 18:12.

http://viikkosanomat.fi/2010/05/10/selostajan-arra-vika-korjaantui-urhotvssa/








"Myyrä maalarina". - Aina ajankohtainen, Suomessakin. Valitse henkilöt!
http://www.nettisanomat.com/
2010/04/24/etusivu.htm


Caj Bremer - humanisti ja tarinankertoja & Rasmus - utelias Kissa.

Caj Bremer - humanisti ja tarinankertoja & Rasmus - utelias Kissa. Sunnuntai 2010-04-11 klo 08:14. Helsingin Sanomat. Kuva: Pertti Manninen.

Valokuvaaja
Caj Bremer
19.2.-16.5.2010
Valokuvaaja Caj Bremerin retrospektiivinen näyttely esittelee hänen tuotantoaan 1950-luvulta lähtien.
Ateneum
Kaivokatu 2, 00100 HELSINKI
Aukioloajat: ti, pe 10–18
ke, to 10–20 la, su 11–17
Pääsymaksut:
Normaali pääsymaksu 9 €
Alennettu pääsymaksu 7 €
Alle 18-vuotiaat maksutta.
Onerva - Kaupungin naiset 25.03.- 29.08.2010
Näyttely luo elämyksellisen näkökulman 1910-luvun helsingittären kulturelliin elämään kirjailija ja kriitikko L. Onervan silmin.

Kuvat: Caj Bremer. Viikkosanomat 1957: Lähtö - Työttömät - Satuja saamarin ruotsiksi - Salpausselkä - Vastavirtaan - Puijo ja presidentti

Lupa kahdelle eli älä ota kaikkea niin raskaasti! - Kuvat minuutin välein klo 15:27 ja 15:28, sattumalta. Lue!
Mauri Pekkarinen (c) industriminister: "Finland är ett energiintessivt land". Svt2 22.31 (Rapport)
Kuva
Pekkarinen: 2 uutta ydinvoimalaa - Työtä ja tuloksia. Kuvia -
Vihreä sätky. Kuva -
Varis ja saalis. Kuva
Arkisto 2007 ja 2008: Antoiko vai ei? - Matin ja Meri-Kukan vaaliraha lööpein ja otsikoin - Katso!
Sähköposti paljastaa: Vanhanen pyysi Kontiolaa välittämään Forsiuksen vaalirahapyynnön. Lue!

Konnakabinetti: Ministerit,
jotka unohtivat kertoa Nova Group- vaalirahoituksesta. (12 kpl) Kuvat -
Paula Lehtomäki. Iltalehti 15.5.2008: "... tästä eteenpäin on skarpattava sen kohdalla, että lojaliteetti lakia kohtaan on suurempi kuin lojaliteetti muita tahoja kohtaan." - Lue! -
Sauli Niinistö: Olen hulluna vaalirahaan. Lue!
Government requests to Google for data. Finland. Removal requests <10. - Full list


Haku. Nettisanomat 2003 alkaen

Vuodet 1999- 2002 täällä!



 

Nettisanomat - Kaiken keskellä aina läsnä -
Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat -
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta
1999 -
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -

Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Ilmoita ilmaiseksi! -
Hae Nettisanomista!
-
Linkki jokaisen numeron etusivulle!



Ilmoita ilmaiseksi sivu!

101 ilmoitusta!





Kuva: Pertti Manninen. Perjantai 2010-05-07 klo 13:05 jossakin Suomessa.

Perjantai
2010-05-07
.

Kuva:
Suomalainen todellisuus jommasta kummasta ilta-lehdestä.

Pääministeri Matti Vanhanen ja taiteilija Kata Louhi (?), entinen Kärkkäinen.

Klo 13:05



Midnight Sun Restaurant
Patong Kata
Sauna - Kabinetti - Majatalo - Huoneistot - Talo - Huvila - Mopot - Auto - Vene - Kalastus - Flying Finn

www.thailand.fi

www.phuket.fi


www.patong.fi


www.flyingfinn.info

Arkisto 1999 Kata Kärkkäinen: "En itsekään tiennyt kuka olin"
"Olen pikkuhiljaa alkanut päästä irti julkisuusnarkomaniastani. Se oli addiktio, en hahmottanut itseäni tai kokenut olevani edes olevani olemassa, jos en nähnyt itseäni lehdissä. Vaihdoin kuin kameleontti rooleja: Punainen tukka, sininen tukka, vamppi, punkkari. Se oli roolipeliä julkisuuden kanssa: Yhdessä mielentilassa sanoin yhtä, toisessa toista, kunnes en enää tunnistanut jutuista itseäni. En tunnistanut, koska en itsekään tiennyt kuka olin." (Anna) -
Arkisto 1999
1999 syyskuu asioita ja ihmisiä - Varkaat veivät sukukalleudet Ylöjärvellä - Mielisairaala sopivan lähellä - Kata Kärkkäinen: "En itsekään tiennyt kuka olin" http://www.vuosisanomat.fi/1999/09/16/n997
asioita%20 ja%20ihmisi%E4.htm








Kuvat: Pertti Manninen. Keskiviikko 2010-05-05 klo 17:36-18:55. Matkakeskus ja Survonkulman teatteritila. Jyväskylä. Juliste sunnuntaina 2010-05-92 klo 17:07.

2010-05-05.

Kuvat: Aseman kello

Jyväskylän kristillisen opiston Teatteri-ilmaisun linja esittää

Johanna Thydell

Katon kokoinen tähtitaivas

Dramatisointi ja ohjaus: Henna Peltoniemi

5.5 klo 18

Survonkulman teatteritila

Siltakatu 18
40520 Jyväskylä

Liput 3e


Paikkansa etsiminen

Viimeinen joulu

Katon kokoinen tähtitaivas


Klo 17:36-18:55

 



Midnight Sun Restaurant
Patong Kata
Sauna - Kabinetti - Majatalo - Huoneistot - Talo - Huvila - Mopot - Auto - Vene - Kalastus - Flying Finn

www.thailand.fi

www.phuket.fi


www.patong.fi


www.flyingfinn.info

Katon kokoinen tähtitaivas
Äidin sairastuminen syöpään ja kuolema ei lannistanut nuorta tyttöä vaan kaunis muisto siitä tähtitaivaasta, jota äiti rakasti antoi voiman selviytyä ja jatkaa elämää. Esitys oli koskettava ja kaikki roolit, pienet ja suuret, olivat uskottavia ja saumattomia kokonaisuutta tukien. Myös askeettinen lavastus ja valaistus tuki esitystä sitä tarpeettomasti häiritsemättä. Kuolema pimeässä oli suorastaan kammottavan vavahduttava. Kaunis laulu päätti esityksen.
Pertti Manninen.


Ohjelmalehtisen kuva puolta tuntia myöhemmin keskiviikkona 2010-05-05 klo 19:25. Jyväskylä. Rajakatu. Pertti Manninen.

Johanna Thydell - Nora Shuurman - Henna Peltoniemi - Antti Lattu - Essi Siljoranta - Kipinä, Kädentaitojen koulutusohjelma +TE09 opiskelijat - Mindi Anttila - Carita Voutilainen - Matleena Väisänen - Ronja Liukkonen - Henna Peltoniemi - Reetta Inkeroinen - Laura Luodemaa - Taija Frilander - Minttu Tamski - Monica Tuikka - Reetta Inkeroinen - Riikka Anttonen - Santeri Vekki - Anu Huhtinen - Sini Onkalo - Teemu Tekkala - Katon kokoinen laulu. Reetta Inkeroinen - Kiitos. Enska ja Leila - Tiina Mäkinen - Minna Lenfeldova - Minna Paananen - Essi Siljoranta - Antti Lattu - Keski-Suomen syöpäyhdistys ry - Juhlatalo Juurikkasaari S-Market Syöttäjänkatu 2.

Arkisto 1999
Linkki Nettisanomien ensimmäiseen yli 10 vuoden takaiseen numeroon:



Jaska Jokunen keväällä 1999 Jyväskylässä
Reipas puhe, hillitty huuto, rajaton riemu, iskevä musiikki ja kirkas laulu.
Ressukin lukee, tietenkin! Ressukin laulaa, tietenkin!
Ongelma 1. Ongelma 2.
Ystävyyden ylistys yhdessä ja erikseen.
Koppi, pallo on vangittu, vaikeudet voitettu. Ilo tulee sydämestä, kaikilla!
Keitä he olivat? Nuoria teatterintekijöitä: näyttelijät, muusikot, lavastajat, puvuntekijät, ohjaajaa unohtamatta ylittivät itsensä. Valaistus, koreografia ja kaikki muu oli paikallaan. Kiitos esityksestä, josta kaikkein nuorimmat ja kaikkein vanhemmat ja väli-ikäiset saivat omat muistonsa, 8-vuotias Erika muiden mukana.
Kun löydän käsiohjelman kerron teidän nimenne.
6.8.1999 Pertti Manninen
http://www.vuosisanomat.fi/galleria/uudet/1999/jaskajokunen/galleriajaska.htm

Muualta: Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2010-05-02 klo 04:10.

”Tavan tallaaja ei käy ensimmäistä ja ainoaa oikeudenkäyntiä varten todennäköisesti teatterikorkeakoulua varsinkaan kun on uhrin osassa.”

Tapahtui oikeussalissa. Lopussa autenttinen esitys.
Kommentti Jyrki Virolaisen blogikirjoitukseen: 257.

Korkein oikeus sananvapautta kaventamassa
http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2010/04/257-korkein-oikeus-sananvapautta.html

LAINAUS.
Anonyymi kirjoitti …

Missä oltaisiin ilman EIT:tä? Kuinka suomalaiseen tuomioistuimeen voi luottaa? Oma kokemukseni on että niin kauan kun nuo tuomarit toimivat kuin taiteilijat niin hyvää ei seuraa.
Laintuntemus ja oikeuskäytännön tuntemus on aika surkeaa ja istuntoihin tullaan inspiroiden suoraan puskasta valmistautumatta lainkaan.
Hyvä perustelu tuolle toiminnalle on tietenkin puolueettomuus.
Minkä tason psykologeja tuomarit oikeasti on?
Ottaen huomioon, rikosten monimutkaisuus ja asianosaisten esiintymis-varmuus.
Katos perkkeles, esiintymistä voi todella harjoitella.

Tavan tallaaja ei käy ensimmäistä ja ainoaa oikeudenkäyntiä varten todennäköisesti teatterikorkeakoulua varsinkaan kun on uhrin osassa.
Tapa- uusinta-rikollinen lienee jo kokemuksensa perusteella ammattilainen..
Tavan tallaaja lukee lakikirjasta että rikoslain mukainen ”petos” tunnusmerkistöineen on rikos mutta tuomari oikeudessa päättää vaan toisin.
Eli, tuomioistuimissa jaetaan tuomioita, ei oikeutta.
Virolaisen blogi on mielenkiintoinen, tattis!

LAINAUS LOPPUU.

Kommentti. Tähän esimerkki kuinka ressukka-asianajajaksi tekeytynyt asianajaja kertoo hovioikeudelle, kuinka vaikeaa on ollut oppia atk:n käyttö ja laskusta on sen takia tullut sekava. Oikeuden istuntoon asianajaja tuli nuhruisessa puvussa, puhui hiljaisella äänellä ressukanomaisesti, aivan toisella tavalla kuin käräjäoikeudessa, jossa hän ja avustajansa, toinen asianajaja, esiintyivät Euroopan omistajina ja vaativat syytetynn oikeusavustajaa, kunnallista, isännän vastuuseen ja korvaamaan oikeudenkäyntikuluja.

Ainoa jännitys heilläkin oli kun pankin valmiiksi prepattu todistaja todisti sovitun mukaisesti eikä sotkeutuisi puheissaan. Muisti kyllä hyvin toiveiden mukaan oikeuden puheenjohtajan kovisteluista huolimatta ja joutuikin perumaan puheitaan. Asianajaja oli ollut yhteydessä todistajaan ja saanut hänet pyytämään ottamaan yhteyttä, jotta hänen ei tarvitsisi todistaa.

Katkelma atkn oppimisen vaikeudesta, julkaistu alunperin sivulla:
http://www.asianajotoimi.fi/2010/04/20/etusivu.htm

asianajotoimi.fi tiistai 2010-04-20.

”… mulla tietysti toi atk-järjestelmä ei ollut tässä niinku paras mahdollinen tai mä en osannut sitä parhaalla mahdollisella tavalla käyttää … mä olen aika hyvin niitä opetellut mutta mutt kyll siinä aika tarkka saa olla ett ett että saa ne niinku sitte toimimaan ja sitten kun pitää jotain muuttaa niihin niin kyllä siinä siinä pitää olla hirmu tarkka ett kuinka sen tekee …”. Asianajaja Pekka Mononen.

Katkelma oikeussalista. Asianajaja Pekka Mononen kertoo laskutuksesta ja atk-järjestelmän oppimisesta. Nauhoitetusta henkilötodistelusta.

”Äänessä” asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa. Vaasan hovioikeudessa.

(Todistelu kokonaisuudessaan: http://www.nettisanomat.com/2004/05/06/mononennauhat51.htm )


Mononen

”mulla tietysti toi atk-järjestelmä ei ollut tässä niinku paras mahdollinen tai mä en osannut sitä parhaalla mahdollisella tavalla käyttää jollonka tästä ei täst tuli valitettavasti ei kaikkein selkein homma kun nää nää näitä asioita tuli ja ne niitä

nyt nyt mä oon yrittäny ene tarkempi olla siitä ett samalle asiakkaalle on niinku hirveesti monta erilaista toimeksiantoo jotta ne sitten sitten tota noin niin ku ne loppuu joskus niin tota tulee oikein käsiteltyä mutt siin on kyll sit se että että niinkun jos asiakkaalla on viis toimeksiantoa niin niistä yks tai kaks johtaa todelliseen työhön että ne muut on sitt semmosia selvittely juttuja jotka jää laskuttamatta että ett ett

yleensä kolleegat tekee niin että ne mielellään yhteen asiaan pistää kaiken kaiken ja sitten koittaa erotella niitä ett ett tätä tapoja on kahenlaisia mutta näitä nää atk-järjestelmät näissä asianajotoimistojen laskuhommissa niin nää on vasta ollut 90 luvun alusta lähtien ja ne on koko aika muuttunut että ett tota noin niin

mä olen aika hyvin niitä opetellut mutta mutt kyll siinä aika tarkka saa olla ett ett että saa ne niinku sitte toimimaan ja sitten kun pitää jotain muuttaa niihin niin kyllä siinä siinä pitää olla hirmu tarkka ett kuinka sen tekee että mä tää tää mä oon selostanu noissa pertti manniselle noita miten mä oon sen tehny ja mä oon

nää laskut kyll mun mielestä kun mä oon jälkeenkinpäin kattonu niin kyll mun mielestä ne ihan oikein on mennyt että että tota vaikkei niin kauheen selkee ihan ihan ulkopuoliselle ookkaan mutta tietysti pertti manniselle joka rupes reklamoimaan niin niin tota tarjos lisäpontta sitten puuttua tälläseen ei tavanomaiseen laskuun

ett tällä tavalla suurin piirtein”

Liite. Käräjäoikeuden ja hovioikeuden nauhojen purku (epävirallinen ja ohjeellinen)
Nauhat kuultavina netissä myöhemmin.

Käräjäoikeus: Puheenjohtaja käräjätuomari Harri Heikkilä, asianajaja Juhani Elo ja oikeusavustaja Seppo Lehtinen. Todistajat myyntipäällikkö Lauri Kara ja velkaneuvoja Ritva Anttonen. Sivut 1- 51.
Hovioikeus: Puheenjohtaja hovioikeudenlaamanni Kalervo Auerma, jäsenet Jorma Latvala ja hovioikeudenneuvos Eija-Liisa Helin, todistajat myyntipäällikkö Lauri Kara ja velkaneuvoja Ritva Anttonen. Sivut 52- 68.

Tämä oli liitteenä valituslupahakemuksessa Korkeimmalle oikeudelle, joka myöntänyt valituslupaa. ”Asian ovat ratkaisseet oikeusneuvokset Kitunen ja Koskelo. Esittelijä on ollut vanhempi oikeussihteeri Sarvilinna-Heimonen.

Taustaksi Laura Manniselle myönnetyn maksuttoman oikeudenkäynnin maksupäätös. Käräjätuomari Päivi Penttinen.
http://www.nettisanomat.com/2004/05/06/Mononenpenttinenmaksuton.htm

Viikkosanomat . Pertti Manninen. Sunnuntai 2010-05-02 klo 04:10.

http://viikkosanomat.fi/2010/05/02/tavan-tallaaja-ei-kay-ensimmaista-ja-ainoaa-oikeudenkayntia-varten-todennakoisesti-teatterikorkeakoulua-varsinkaan-kun-on-uhrin-osassa/

Being Jacques Chirac
Dans la peau de Jacques Chirac.
Since 1967, Jacques Chirac has appeared everyday on television: millions of hours of automatic gestures, jerky speeches and feverish cavalcades. Karl Zero and Michel Royer explored forty years of footage and have made the President tell (through the voice of an imitator) the meaning of this inexhaustible quest of power.

Linkit:

Sarja Chirac Ahtisaaren vieraana 10.05.99
Chirac ja Ahtisaari tervehtivät kansalaisia pikavierailulla. Vastaanottajat kentällä.
http://www.vuosisanomat.fi/2001/04/19/
satunnaisiakuvia.htm


JUILLET 14
2004 Tunnelman kuvannut suoraan Pariisista Pertti Manninen, nettisanomat.com.
Presidentti Jacques Chirac on tulossa kahdessa mustassa autossa seurueineen 28 moottoripyöräpoliisin auran ympäröimänä Champs Elyséetä pitkin vilkuttaen kansalaisille kätensä auton ikkunasta ulostyöntäen.
http://www.nettisanomat.com/2004/07/15/
juillet14.htm

Torstaina 15.07.2004. Ranska järjestää kansanäänestyksen EU:n perustuslaista. "Perustuslaki koskee ranskalaisia suoraan, joten he saavat kertoa mielipiteensä suoraan." Presidentti Jacques Chirac Ranskan kansallispäivänä 14. heinäkuuta.
J. Chirac a annoncé mercredi au cors de son traditionnel entretien du 14 juillet que les Francais se prononceraient en 2005 par référendum sur la ratification de la Constitution européenne.
http://www.nettisanomat.com/2004/07/15/
etusivu.htm



Linkit:

Oikeuden halventamisesta. http://viikkosanomat.fi/2009/10/13/oikeuden-halventamisesta/

Tasan ei käy onnen lahjat. Kauppista tutkitaan, Monosta ei.
http://viikkosanomat.fi/2009/10/21/tasan-ei-kay-onnen-lahjat-kauppista-tutkitaan-Monosta-ei/

Hyvän ja pahan kosketus.
http://viikkosanomat.fi/2009/12/22/hyvan-ja-pahan-kosketus/

”… olisi huijattu muun muassa (309poistettu 24.02.2016).” Elokuvaohjaaja ja asianajaja.
http://viikkosanomat.fi/2010/01/13/%e2%80%a6-olisi-huijattu-muun-muassa-(310poistettu 24.02.2016)-elokuvaohjaaja-ja-asianajaja/

Kolme tai neljä päivää Toni Halmeen kuoleman jälkeen: Kaarina Hazard : Ludvig Borga. Iltalehti keskiviikkona 2010-01-13.
http://viikkosanomat.fi/2010/01/13/kolme-tai-nelja-paivaa-toni-halmeen-kuoleman-jalkeen-kaarina-hazard-ludvig-borga-iltalehti-keskiviikkona-2010-01-13/

Toni Halmeen kuolemasta muutama päivä: Tillikka puolustaa Hazardin kirjoitusta.
http://viikkosanomat.fi/2010/01/15/toni-halmeen-kuolemasta-muutama-paiva-tillikka-puolustaa-hazardin-kirjoitusta/

Cul-de-sac
http://viikkosanomat.fi/2010/01/28/cul-de-sac/

Asianajaja Pekka Mononen jatkaa viranomaisten harhauttamista.
http://viikkosanomat.fi/2010/02/12/asianajaja-jatkaa-viranomaisten-harhauttamista/

Totinen pääministeri.
http://viikkosanomat.fi/2010/02/18/totinen-paaministeri/

”Tavan tallaaja ei käy ensimmäistä ja ainoaa oikeudenkäyntiä varten todennäköisesti teatterikorkeakoulua varsinkaan kun on uhrin osassa.”
http://viikkosanomat.fi/2010/05/02/tavan-tallaaja-ei-kay-ensimmaista-ja-ainoaa-oikeudenkayntia-varten-todennakoisesti-teatterikorkeakoulua-varsinkaan-kun-on-uhrin-osassa/





Kuva: Pertti Manninen. Maanantai 2010-05-03 klo 06:05.

2010-05-03.

Kuva: Fotografiet på 9-åriga Kim Phuc vann World Press Photo of the Year 1972.
Foto: Nick Út /AP

Aftonbladet. Ledare.
Eva Franchell
28 april 2010


Bilderna väckte vårt engagemang

Klo 06:05.

Muualta: Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2010-05-02 klo 03:17.
Suomen tuki Kreikalle ”yksinkertaisesti sanottuna valtava. HS. No comments:

Helsingin Sanomat lauantaina 01-05-2010.
LAINAUS:
”Suomen tuki Kreikalle nousemassa 1,7 miljardiin euroon
Talous | Päivitetty 20:33

Suomen tuki Kreikalle on nousemassa jopa 1,7 miljardiin euroon. Helsingin Sanomien tietojen mukaan tuki jakautuu kolmelle vuodelle siten, että kunakin vuonna lainaa annetaan yli puoli miljardia euroa. Tukisumma on yksinkertaisesti sanottuna valtava.”
LAINAUS LOPPUU

No comments. Paitsi nyt tietenkin tähän ilmestyy Jyrki Kataisen naama joka ilmoittaa, että pakkohan se on lainata, jos jokainen meistä haluaa, että Suomessa ei työttönmyys nouse ja kaikenlaiset muutkin kurjuudet pääse vallalle.

Kataisen puhe on suoraan samalta levyltä, jossa hän perustelee Suomen Afganistanissa oloa:

Muut lehdet: Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26. TURKU Ossi Rajala.
”Afganistanin murheet ovat Suomen huolia”.
Katainen varoittaa suruviestien riskin kasvaneen.

”Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan Suomen on edelleen pysyttävä mukana Afganistanin operaatiossa, koska islamilainen tasavalta on edelleen sekasortoisessa tilassa. – Afganistanissa käydään tärkeätä kamppailua terrorismia vastaan. Olemme operaatiossa mukana omien turvallisuusintressien takia ja meillä on halua auttaa Afganistanin kansaa, hän totesi tiistaina kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa Turussa.

- Katainen toivoo eduskunnan puivan operaatioita syksyllä. Hän ymmärtää, että riskien kasvaessa myös paineet maasta lähtemistä kohtaan kasvavat. – Niiden, jotka haluavat Suomen vetäytyvän pois, olisi syytä miettiä, haluavatko he koko kansainvälisen yhteisön lähtevän Afganistanista. Tähänkin kysymykseen on oltava valmis sanomaan kyllä, jos operaatiosta luovutaan.

Kokoomusjohtaja totesi Isaf-joukkoja koskevien päätösten olevan jatkossakin vaikeita, Vaativan operaation vaarat ovat lisääntyneet, joten Katainen varoittaa mahdollisista uusista suruviesteistä. – Osallistumista operaatioon tullaan tarkastelemaan vuosittain. Riskit on tiedostettava, Suruviestien aiheutumista tietenkin vältetään, mutta niitä voi silti tulla. Olemme toistaiseksi olleet melko onnekkaita.” ”Jyrki Katainen puolusti suomalaisten rauhanturvaajien läsnäoloa Afganistanissa tiistaina Turussa.
Mikko Stig/Lehtikuva. Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26.

Kuva: Pertti Manninen tiistaina 2009-08-26.

http://www.nettisanomat.com/2009/08/30/etusivu.htm

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2010-05-02 klo 03:17.

http://viikkosanomat.fi/2010/05/02/suomen-tuki-kreikalle-yksinkertaisesti-sanottuna-valtava-hs/


Linkit:

Bilderna väckte vårt engagemang
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika
/evafranchell/article7032931.ab

Bilden av Vietnamkriget. Flickan Kim Phuc springer skrikande längs vägen sedan hennes hemby, Trang Bang, bombats med napalm av USA. Rasism, nu som då. JOHN PILGER om en icke-nyhet och imperialismens innersta väsen. Aftonbladet. Onsdag 12 maj 2004.
http://www.nettisanomat.com/2005/04/30/etusivu.htm



Linkit:

Suomen tuki Kreikalle nousemassa 1,7 miljardiin euroon
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Suomen+tuki+
Kreikalle+nousemassa+17+miljardiin+euroon/
1135256519738

Suomen tuki Kreikalle ”yksinkertaisesti sanottuna valtava. HS. No comments:
http://viikkosanomat.fi/2010/05/02/suomen-tuki-kreikalle-yksinkertaisesti-sanottuna-valtava-hs/

Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia”
http://www.nettisanomat.com/2009/08/30/etusivu.htm

Tuloveroihin aiottua suurempi kevennys
http://www.nettisanomat.com/2008/07/15/etusivu.html

Vanhanen lupaa tuloverojen alenevan aiottua enemmän
http://www.nettisanomat.com/2008/07/15/etusivu.html

Islanti: Vanhasen ja Kataisen päätös voi tulla vielä kalliiksi suomalaisille veronmaksajille, vai voiko?
http://viikkosanomat.fi/2010/01/06/vanhasen-ja-kataisen-paatos-voi-tulla-viela-kalliiksi-suomalaisille-veronmaksajille-vai-voiko/

Netti muistaa. Tiuran yhteydessä Katainen. Lainaus US:stä
http://viikkosanomat.fi/2010/04/02/netti-muistaa-tiuran-yhteydessa-katainen-lainaus-ussta/

Herrasmies Vanhanen. Pitkä pääkirjoitus.
http://viikkosanomat.fi/2010/03/24/medianlisavero-mlv-sanomawsoyn-munaus-alypaassa-herrasmies-vanhanen-laukaassa-hiiret-hyppivat-poydalle-pitka-paakirjoitus/

Suomi ja Afganistan: Vaaleja siirretään, samassa veneessä ollaan.
http://viikkosanomat.fi/2010/03/06/suomi-ja-afganistan-vaaleja-siirretaan-samassa-veneessa-ollaan/

Muualta: Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2010-05-92 klo 02:12.

Uusi Suomi: Vanhaselle pohjalukema – ”Luopumista arvostetaan” Julkaistu: 30.4.2010 7:34 - 23 kommenttia

Höpö-höpö-kysely: Vanhasen arvostus.

Nyt on kyselty vielä pääministeri Matti Vanhasen arvostusta. Mitä sitä enää kyselee, kun kaikesta päätellen hän on entinen pääministeri parin kuukauden kuluttua. Kysely olisi pitänyt jättää siihen, kun hän on eronnut ja kysyä: ”Minkä kouluarvosanan antaisitte ex- pääministeri Matti Vanhasesta ja hänen toimistaan pääministerinä.”

Tai jos kysely olisi haluttu nyt tehdä niin olisi kannattanut kysyä suoraan mielipidettä siitä kun hän nyt erosi. Oliko hyvä, huono tai mikä oli. Ja kysyä myös säälittääkö koko mies ja oliko pihalla vai sisällä jne.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2010-05-92 klo 02:12.

Tässä lopuksi pätkä kyselyjutusta Uudesta Suomesta:

LAINAUS:
Matti Vanhanen sai pääministerikautensa heikoimmat luottamuslukemat. Suomalaisten luottamus pääministeri Matti Vanhaseen (kesk.) on heikentynyt, kertoo sanomalehti Kaleva. Vanhanen sai lehden kyselyssä pääministerikautensa pohjalukemat luottamuksessa.”
LAINAUS LOPPUU.


http://viikkosanomat.fi/2010/05/02/hopo-hopo-kysely-vanhasen-arvostus/

Linkit:

Vanhaselle pohjalukema – ”Luopumista arvostetaan”

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/91230-vanhaselle-pohjalukema-%E2%80%93-%E2%80%9Dluopumista-arvostetaan%E2%80%9D

Höpö-höpö-kysely: Vanhasen arvostus. http://viikkosanomat.fi/2010/05/02/hopo-hopo-kysely-vanhasen-arvostus/

Hiukan sateinen, nyt aurinko pilkistää. Kahvilla.
http://www.nettisanomat.com/2010/04/27/etusivu.htm

"Myyrä maalarina". Zdenek Millerin lasten piirretty vuodelta 1975 esitettiin sattumalta Sub Juniorissa ydinvoimapäätöksen jälkeisenä aamuna klo 10:20. - Aina ajankohtainen, Suomessakin. Valitse henkilöt!
http://www.nettisanomat.com/2010/04/24/etusivu.htm

Konnakabinetti: Ministerit, jotka unohtivat kertoa Nova Group-vaalirahoituksesta ...
http://www.nettisanomat.com/2010/04/22/
etusivukaksi.htm#konnakabinetti

Arkisto 2008
"Tuloveroihin aiottua suurempi kevennys".

Keskisuomalainen tiistaina 2008-07-15.

Keskisuomalainen tiistaina 2008-07-15.
Keskisuomalainen tiistaina 2008-07-15.
Tuloveroihin aiottua suurempi kevennys.
Politiikka: Pääministeri Matti Vanhanen tyrmää oppositiojohtaja Jutta Urpilaisen vaatimukset päivähoitomaksujen poistamisesta.
Tuloveroon tulossa kirjattua isompi kevennys. Politiikka: Pääministeri Vanhasen mukaan seuraavien palkkasopimusten pitää olla maltillisia.

Kuva:
Matti Vanhanen kommentoi kotimaan politiiikkaa maanantaina Pariisista. Kuva: Matti Vanhanen ja Sirkka Mertala osallistuivat Ranskan kansallispäivän juhlallisuuksiin Pariisissa maanantaina. 
Isonna!
Vanhanen lupaa tuloverojen alenevan aiottua enemmän Ksml.fi 15.7.2008 02:20 (Päivitetty 15.7.2008 08:21) STT
Tuloveroihin on tulossa vaalikauden lopulla suurempi kevennys kuin mitä hallitusohjelmaan on kirjoitettu. Näin sanoo pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) Turun Sanomien ja Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa.

Pääministeri ei suostu kokoomuksen vaatimukseen koko kevennysvaran käyttämisestä jo ensi vuonna. Vanhasen mukaan kesän aikana on inflaatioriskin takia harkittava tarkkaan, miten veronalennus jaetaan vuosille 2009 ja 2010. Vanhanen uskoo, että kevennysten painotuksista päästään sopuun kokoomuksen kanssa, vaikka hallituksessa on aiemmin väännetty aiheesta kättä.

Keskusta on halunnut painottaa kevennyksiä pieni- ja keskituloisille ja kokoomus puolestaan tasaisesti kaikissa tuloluokissa. Vanhasen mukaan tuloverokevennysten rinnalla valmistellaan myös se, miten estetään tuloverotuksen kiertäminen yhtiöverotuksen kautta.  
ksml.fi
- Arkisto 2008 http://www.nettisanomat.com/2008/07/15/etusivu.html
Sähköposti paljastaa: Vanhanen pyysi Kontiolaa välittämään Forsiuksen vaalirahapyynnön liikemiehille!
Kuva: Varis kiikuttaa saalistaan turvaan. Maanantai 2010-04-19 klo 11:21. Pertti Manninen. Laajenna! Nettisanomat on saanut käsiinsä kaksi Lasse Kontiolan Arto Merisalolle lähettämää sähköpostia. Lehden käsityksen mukaan nämä eivät ole poliisin esitutkintamateriaalia. Nettisanomat tiistaina 2010-04-20. Pertti Manninen. - Maanantaina 2010-04-12 julkaistu sähköposti. Lue!
Nettisanomat keskiviikko 2010-04-07 - N:o 1128
Konnakabinetti: Ministerit, jotka unohtivat kertoa Nova Group-vaalirahoituksesta (joka sisältyi Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä saatuun rahoitukseen, josta siitäkin lähes kaikki kertoivat vasta vuotta myöhemmin ns. täydentäessään alkuperäistä ilmoitustaan) ts. rikkoivat vaalilakia antaessaan vaalirahoitusilmoituksensa: (Vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset)
Pää-
ministeri
Matti
Vanhanen
Keskusta
Valtiovarain-
ministeri
Jyrki
Katainen
Kokoomus
Ulkoasiain-
ministeri
Ilkka
Kanerva
Kokoomus
Ulkomaankauppa-
ja kehitysministeri
Paavo
Väyrynen
Keskusta
Puolustus-
ministeri
Jyri
Häkämies
Kokoomus
Opetus-
ministeri
Henna
Virkkunen
Kokoomus
Kulttuuri- ja urheiluministeri
Stefan
Wallin
RKP
Liikenne-
ministeri
Anu
Vehviläinen
Keskusta
Viestintä-
ministeri
Suvi
Lindén
Kokoomus
Elinkeino-
ministeri
Mauri
Pekkarinen
Keskusta
Sosiaali- ja
terveysministeri
Liisa
Hyssälä
Keskusta
Ympäristö-
ministeri
Paula
Lehtomäki
Keskusta
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa*
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa*
Kehittyvien maakuntien
Suomi ry
10 000 euroa
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa*
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
5000 euroa*
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa*
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa*
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
5 000 euroa
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa*
Kehittyvien maakuntien
Suomi ry
5000 euroa*
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
15 000 euroa*
Muuta: Ilta-Sanomat 10.06.2008. ""Vanhanen huomautti ilmoittaneensa omat vaalirahansa, mutta osan merkittävistä sosiaali-
demokraateista jättäneen kunnollisen ilmoituksen tekemättä."
Nettisanomat
2008-06-10.
*Täydennys 16.5.2008:
Muuta:
Ei tuomittu pöytäkirja-
väärennöksestä, jonka avulla pääsi puoluekokous-
edustajaksi.
*Täydennys 16.5.2008.   *Täydennys 16.5.2008 *Täydennys 16.5.2008. *Täydennys
23.05.2008
*Täydennys 16.5.2008. Muuta 2002:
"Mikäli ministeri Suvi Linden oli todella tietämätön jääviyden olemassaolosta päätöksenteossa ja myönsi itsensä ja lähisukulaistensa omistamalle golf-kentälle miljoonan markan avustuksen, selitykseksi voi vain tarjota arkielämästä vieraantumista ja oligarkiassa viihtymistä."
Nettisanomat 30.05.2002.
*Täydennys 27.5.2008.
Muuta:
Oikeus-
kansleri vapautti jääviys-
epäilyistä. Nettisanomat 2008-06-10.
*Täydennys 30.5.2008 *Täydennys 16.5.2008.
Muuta: Iltalehti 15.5.2008:
"... tästä eteenpäin on skarpattava sen kohdalla, että lojaliteetti lakia kohtaan on suurempi kuin lojaliteetti muita tahoja kohtaan."
Suomen perustuslaki: Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia. (Valtioneuvosto 60 §). Nettisanomat sunnuntaina 2009-09-20.
Arkisto 2005

Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta. Johdanto ja osa alkupuheenvuorosta puuttuu. Muitakin uutisia lopuksi.

“Nainen:
… oma kokemus on että kyllä niitä vastaan tulee tuolla kadulla aika usein joita mä tunnen joilla ei o yhtään niinku nukkumapaikkaa muuta kuin katu
Toimittaja:
Tällaisia ihmisiä jotka asuvat kadulla heitä on noin tuhat ja valtaosa on varmasti täällä pääkaupunkiseudulla tämä saattaa nyt kuulostaa tyhmältä kysymykseltä mutta miss he sitten nukkuvat
Nainen:
osa telttailee osa porttikongeissa ja suoraan kadulla ja jotkut on tuol joissakin suojaisis paikois tuol kaupungin laidoilla esimerkiksi joissakin puurakennelman alla niinkö mä yhden tiedän ja joissakin suomenlinnan tunneleissa tai
Toimittaja:
Sinä olet asunnoton mutta mikä sinun asumapaikkasi on
Nainen:
Niin minä olen yhteiskunnan kannalta asunnoton mutta itse minä en koe olevani asunnoton pikemminkin päinvastoin minullahan on mitä mainioin asunto
Toimittaja:
Reijo nyt en kuullut sinun sukunimeäsi mutta tervehditään tällä tavalla kari terve kysyn sellaisen asian kun olet juuri saanut asunnon itsellesi niin miten vaikea oli saada asunto olit alun perin asunnoton
Mies:
No siinä sai aika kovin tehdä töitä ennen kuin se alko avautua ennen kuin se alko avautumaan Toimittaja:
Mistä johtui että olit asunnoton käytitkö alkoholia tai ei ollut työpaikkaa voitko kertoa
Mies:
No avioerosta johtui
Toimittaja:
Kun asuntoa lähtee hakemaan niin siitä tulee varmasti sellainen olo olo itselle että mitä minä teen väärin kun minä en sitä asuntoa saa niin mistä se johtui että et saanut asuntoa mitä mitä sinä teit väärin jos sanotaan näin
Mies:
No siinä on niin mont siinä on niin monta tekijää etten mä niitä rupea sillä lailla mut sanon vain että yks on tosiaan tää helsingin kaupungin asuntojonossa on tosiaan hirviät jonot jonot mitä kautta mä yritin aluksi hakia ja sanon tosiaan siin saa tosiaan tehdä paljon töitä ja tulee tosiaan monta kertaa tunne että missä tulee tehtyy väärin
Toimittaja:
Kun asuntoa hakee yksityiseltä taholta niin miten he suhtautuu asunnottomaan asunnon hakijaan antaako kukaan asuntoa
Mies:
No ei kyllä kovin moni kovin mielellään ja sitten niinku just tossa yksityisellä puolella on mahdottoman korkeat ne vuokrat että se tuottaa monelle justiin asunnottomalle niinku sanotaan vaikeuksia ne korkeat vuokrat mitä niitten puolella on
Toimittaja:
Markku heino tämä helsingin elokolo on tällainen asunnottomien olohuone niin kai voitaisiin sanoa
Markku Heino:
No kyllä mutta on myös asunnon omistajia täällä meillä laidasta laitaan ja kadulla yöpyjiä käy silloin tällöin tai päivittäin meillä muutama ja tää on tällainen kansalaisten kohtaamispaikka missä voi lueskella päivän lehtiä nauttia virvokkeita edullista kahvia sit meillä on ilmainen aamupuuro ja suuren suosion saanut tämä nettihuone tuolla mitä kati johtaa ja hoitaa ja myös opettaa iäkkäämpiäkin ihmisiä käyttään tota mitä palveluja netistä saanu ja me ollaan niin että oltu vuodesta 2001 vapusta no joka vuoden jokaisena päivänä avoinna yhdeksästä viiteentoista
Toimittaja:
Kun täällä pyörii kaikenlaista ihmistä laidasta laitaan niin täällä varmasti näkee sen minkälainen se asunnoton ja minkälaisia tilanteita heillä sitten oikein on se on tällaisen meikäläisen jolla se asunto on niin vaikea varmasti ymmärtää miten vaikea sitä asuntoa on saada
Markku Heino:
niin no kyllä on asunnottomia mut sit mä sanon et on myös asunnontarvitsijoita mitkä asuu epätyydyttävissä olosuhteissa toisten nurkissa kiertelee ympäri kaupunkia siellä täällä toisten nurkissa ja kuitenkin he käyvät töissä ja eikä oo mitään semmost päihdeongelmaa että on henkilöitä mitkä on aivan ok-kondiksessa mut sitten on asunnottomia mitkä eilen just tuolla ruoholahden suunnalla näin romuauton missä kaks miestä nukkuu kello 18 iltapäivällä
Toimittaja:
Niin täällä pöydän vieressä on myös antti honkonen joka vastaa tällä kertaa tästä asunnottomien yöstä antti honkonen voidaanko asunnottomien yöllä parantaa tilannetta onko siitä apua
Antti Honkonen:
Jos oikein kyyninen on niin toteaa että asunnottomien yö- kansalaisliike ei ole voinut tehdä itseensä tarpeettomaksi ainakaan vielä mutta re reijonki tapaus osoittaa minun mielestä kun tunnen taustoja että julkisuus ja sen tässä tapauksessa sen pelko niin ehkä aiheutti ja vauhditti ratkaisuja että reijolle löyty nytten näppärä ratkaisu mutta laajemmassa mitassa tää on vakava yhteiskunnallinen kysymys suomen häpeäpilkku joka vaatii yhteiskunnan toimia ja tässä asunnottomien yö-kansalaisliikkeessä tulee nyt tänään nelisenkymmentä tilaisuutta eri puolilla suomea olemaan tään asian merkeissä valitettavasti ei kaikissa paikoissa mis on ongelmia mutta siellä missä on ollu halun lisäksi myös jonkinverran kykyä järjestää ja kaikenlaista toimijaa on niin asunnottomia kuin asunnon omaavia niin uskovaisia kuin uskonnottomia niin poliitikkoja kuin epäpoliitik epäpoliittisia ihmisiä eli tää on melkoisen laaja kansalaisliike vaikkakin on todella haastava ja vaikea asia
Toimittaja:

Kun suomi on muuten aika hyvä laittamaan näitä euroopan unionin direktiivejä asetuksia artikloja toteen täällä laitetaan kaikki tervan poistamiset sun muutkin niin miksei tätä asuntodirektiiviä siellähän on joku sellainen direktiivi joka antaa periaatteessa oikeuden kaikille asuntoon miksei sitä ole laitettu suomessa toteen
Antti Honkonen:
Eiköhän tää ole vain tämä teorian ja käytännön ristiriita että ajatellaan esimerkiksi espoossa ei oo minkäänlaista asunnottomien yöhön liittyvää tilaisuutta espoo on ainoa kaupunki kunta suomessa joka on asuntopoliittisessa strategiassaan määritelly uljaasti että poistamme asunnottomuuden espoosta mutta ketkä pikkusenkin tarkemmin tuntee espoon tilannetta niin tietää että monenlaista jonoa ja ongelmaa on eli tämä asia että tää asunnottomuus se on niin ihmiselle itselleen kuin myös yhteiskunnalle sellainen häpeätahra et siitä ei edes haluta puhua siksi on minusta todella hienoa että nimenomaan tänään maanantaina niin on isot valtakunnalliset lehdet merkittävällä tavalla kiinnittäneet huomiota tähän ja toivon mukaan myös muu julkisuus ja tavalliset kansalaiset miettii edes tänään tätä asiaa
Toimittaja:
Antti honkonen oletteko koskaan laskeneet mitenkä paljon maksaisi poistaa tuollainen asunnottomuusongelma eli että rakennettaisiin asuntoja niin paljon että ne riittäisivät kaikille onko sitä koskaan laskettu
Antti Honkonen:
Minä en ole matemaatikko minä olen vaan työtaktikko eli yritän organisoida asioita minusta riittää niin kauan kuin on asunnottomia omasta tai muista syistä johtuvia ihmisiä tullut asunnottomiks tai sanotaan että kodittomiks niinku katikin minusta virallisesti hän on asunnoton mutta on hyvin kodillinen ja ehkä yksi pääkaupunkiseudun ja suomen ja maailman onnellisimpia ihmisiä vaikka virallisesti ei ole asuntoa eli nämä on hyvin veteen piirrettyjä ja hikeen piirrettyjä viivoja
Toimittaja:
Niin kati tähän loppuun pitäs vielä kysyä että sinä olet tällä hetkellä varmaan sellainen asunnottomien mannekiini sinut tunnetaan tämän televisio-ohjelman joka eilen tuli teki sinua tutuksi aika paljon ja olet mukana näissä mutta luuletko että asunnottomuutta voidaan poistaa ja sinun kohdallasi tarvitseeko sitä edes poistaa
Nainen:
No asunnottomuus voidaan poistaa jos jos vain on halua koska demokratiassa riittää enemmistö mutta koska me elämme demokratiassa eikä asunnottomuutta ole poistettu se riittää että enemmistöllä ei ole ollut haluja siihen
Toimittaja:
Näin me jatkamme aamukahvin juontia täällä helsingin elokolossa toisella linjalla ja tuossa ainakin kuulin että olis ilmaista aamupuuroakin on tarjolla pitää varmasti tarttua siihen tilaisuuteen asunnottomien yö on siis tänään kahdeksatta kertaa alkaen ilta kuudelta ympäri suomea monella paikkakunnalla päättyen sitten huomisaamuun
Studitoimittaja:
Sieltä helsingin kalliosta lähetystä teki kari mäenpää
nyt vielä tähän ykkösaamun loppuun muutamia tämän aamun uutisia
irakin uusi perustuslaki näyttää menneen läpi lauantaina järjestetyssä kansanäänestyksessä paikallisviranomaiset kertoivat uutistoimisto ap:lle että perustuslakia vastustavat sunniarabit eivät ole ilmeisesti innostaneet riittävästi kansalaisia äänestämään vastaan
kiinassa juhlitaan maan toisen miehitetyn avaruuslennon onnistumista viisi päivää maapalloa kiertänyt kapseli laskeutui sisämongoliaan myöhään illalla suomen aikaan avaruusmatkan tehneet kaksi taikonauttia ovat hyvässä kunnossa
turkin ulkoministeri abdullah gül vierailee tänään suomessa ulkoministeri gül ja vierailun isäntä erkki tuomioja keskustelevat muun muassa turkin eu-jäsenyysneuvotteluista vieras tapaa myös presidentti tarja halosen
ja ennen tuota säätä kerrotaan vielä nämä ykkösaamun osoitteet jotka kerroin jo hieman aikaisemmin eli juttuvinkkejä ja muuta palautetta voitte lähettää meille nettisivustomme kautta tai sitten sähköpostilla osoitteeseen yle piste ykkösaamu at yle piste fi eli yle piste ykkösaamu at yle piste fi ilman öö:n pisteitä ja perinteisemmän postin kannattajille osoitteemme on ykkösaamu pl 3 00024 yleisradio ja ykkösaamua voi kuunnella internetissä osoitteessa w w w piste yle piste fi kautta radiouutiset näitä varmasti tullaan sitten tulevaisuudessakin aina silloin tällöin kertomaan niin saadaan tällainenkin linja avattua teidän kuuntelijoiden kanssa
nyt sitten säätietoihin maan etelä ja keskiosassa selkeää tai puolipilvistä ja poutaa oulun läänissä vaihtelevaa pilvisyyttä ja mahdollisesti sadekuuroja illasta alkaen poutaa lapissa aluksi monin paikoin vesisadetta päivällä pohjoisesta alkaen selkeämpää ja enimmäkseen poutaa päivälämpötilat kolmesta yhdeksään astetta
ykkösaamu täällä yle radio yhdessä jälleen huomenna kahdeksan aamun peilin jälkeen kello 8.15 nyt aamua jatkaa kuuluttaja maaria seppänen
Kuuluttaja:
Ykkösaamun studiossa oli petri kejonen
täällä radio yhdessä kultakuumeessa tänään kello 15.10 aiheina ovat koulujen kuvataideopetus erityisesti miksi se ei kiinnosta poikia sekä onnimanni-palkinto joka jaetaan tänään haastateltavana on onnimanni palkittuja keskustelujen teemoina koulujen kulttuuri tehtävä
kultakuumeessa avautuu ikkuna myös intialaiseen kulttuuriin aiheesta on ilmestynyt uusi suomalaiskirja jonka tekijöitä on jukka mikkolan juontaman kultakuumeen haastattelussa tänään kello 15.10 suorana lähetyksenä ja toisena lähetyksenä kello 22.10
nyt kultaa ja hopeaa joka alkaa saggino rossinin musiikilla. …” (kirjoitetaan: Gioacchino Rossini 1792 - 1868).

Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta. Johdanto ja osa alkupuheenvuorosta puuttuu. Muitakin uutisia lopuksi.

Henkilöt esiintymisjärjestyksessä: Nainen: Kati, mies: Reijo, toimittaja: Kari Mäenpää, Ekokolon hoitaja: Markku Heino, Asunnottomien yö-kansalaisliikkeen organisaattori: Antti Honkonen, studiotoimittaja: Petri Kejonen ja kuuluttaja: Maaria Seppänen. Ääninauhalta purkanut Pertti Manninen, Nettisanomat, oikeinkuulemisvarauksin.

Arkisto 2005
http://www.nettisanomat.com/2005/10/18/etusivu.htm
Arkisto 2005

Pääkirjoitus. Varallisuusveron poistosta ruvettiin vihdoinkin keskustelemaan tai ainakin puhumaan.

Maan päälehtikin, Helsingin Sanomat, aukaisi vihdoin torstaina 13.10.2005 palstansa julkaisemalla uutisen: Kansanedustajat ryöpyttivät Heinäluomaa varallisuusveron poistamisesta. Lehti jatkoi sitten tänään lauantaina 15.10.2005 kolumnilla: Rikkaiden veron poisto on raskasta demareille. Vallan liikkeet. Martta Nieminen. Enää tarvitsee siis odottaa vain Helsingin Sanomain pääkirjoitusta asiasta, ehkä sellainenkin on tulossa, ehkä vasta eduskunnan hyväksymisen jälkeen.

Muutama muukin lehti kirjoitti asiasta heti torstaina 13.10.2005 tai eilen perjantaina 14.10.2005 valtiovarainministeri Eero Heinäluoman eduskuntapuolustuksen jälkeen. Joitakin otsikoita asiasta: Aamulehti: Oppositio hätisteli Heinäluomaa vaalipuheista, (pieni lyhyt ja huomaamaton uutinen). Kansan uutiset: Demareiden rivit hajosivat varallisuusverokeskustelussa. "Laki pitäisi hylätä", (Etusivulla pääuutisena Eero Heinäluoman kuvan kanssa) ja Kansan Uutiset: Vasemmistoliitto epäili varallisuusveron kumoamisen työllistävyyttä. "Erkko suurin hyötyjä", (iso koko sivun uutinen sisäsivulla kahden kuvan kanssa, joissa neljä vasemmistoliiton edustajaa). Keskisuomalainen: Kokoomus kiitteli SDP:tä varallisuusveron poistosta, (yhden palstan STT:n välittämä uutinen, joka on sijoitettu alkamaan näkyvästi sivun yläreunasta). Maaseudun tulevaisuus: Jos lapsisotilas tähtää. Valiokuntaneuvoksen pöydässä. Pentti Manninen, (poliittisen kolumnin yhtenä aiheena). Suomenmaa: Varallisuusveron alasajo alkoi eduskunnassa, (Näkyvä uutinen aukeaman alaosassa ja iso kuva, jossa kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä.). Tiedonantaja: Pienituloiset vaativat oikeuksiaan. Eduskunnassa lahjoja rikkaille, (uutinen selostaa eduskunnan edessä järjestettyä mielenosoitusta ja haastatellaan sen osanottajia ja kerrotaan varallisuusveron poistosta ja siitä ,että asumistuen omavastuuosuus poistuu vasta ensi vuoden syyskuussa. Kuvassa kuva lakanasta, jossa lukee: Köyhyys tappaa). Uutispäivä Demari: Oppositio hätyytteli Heinäluomaa, (Kahden palstan STT:n välittämä uutinen hiukan huomaamattomalla otsikolla alkaen sivun yläosasta).

Lisäksi käytettävissäni oli muitakin lehtiä, mutta tuntematta kaikkien painoaikatauluja, ei uutisen poisjättämistä voi sen kummemmin arvioida. Tämä tarkoittaa tietenkin pikkulehtiä. Lehdet, joissa Heinäluoman eduskuntaesiintymisestä ei kirjoitettu mitään: Kauppalehti, KD, Keski-Suomen viikko, Kotimaa, Savon Sanomat ja Vihreä Lanka. Netissä näin yhden jutun, muita en sitten etsinytkään: HBL: Heinäluoma i kläm för förmögenhetsskatten, (Torsdag 13.10.2005).

Otsikot ja uutisten sijoittelut puhuvat puolestaan ja tietenkin itse jutut. Varallisuusveron poistoa ei ole vielä muodollisesti päätetty eduskunnassa, joten sitä vielä käsitellään toivon mukaan monilla foorumeilla perusteellisestikin, vaikkei tietenkään mikään enää muutu. Vielä kerran: tarkastelussa oli kunkin lehden seuraava numero, joten tästä määrätystä Heinäluoman esiintymisestä on saattanut olla uutista lehden seuraavissa numeroissa.

Lauantaina15.10.2005. Pertti Manninen. Nettisanomat. Pääkirjoitus. P.S. Asiasta tulossa tarkempaa selostusta: Varallisuusveron poisto. Tulossa!

Myös! Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna. 
Myös! Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille? 
Myös! Helsingin Sanomat ryhtyi tehtävänsä mukaisesti kertomaan siitä, mitä Suomessa tapahtuu.
Myös! Pääkirjoitus. Espoosta Helsingin kautta Bagdadiin.

Arkisto 2005
http://www.nettisanomat.com/2005/10/18/etusivu.htm


"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 




Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen



Nettisanomat. N:o 1171. Tiistai 2010-07-06. Asehullu sisäministeri Anne Holmlund - 3 killed in shooting at McDonald's in Finland (CNN)

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-07-05, nettiin 2010-07-06, linkkejä 2010-07-06.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarrvista - Lakisanomat - Asianajotoimi

Nettisanomat 2010/07/06 - Asehullu sisäministeri Anne Holmlund - 3 killed in shooting at McDonald's in Finland (CNN) - Kuvat. "Joutsenpari." - Kuvat. "Poikue." Pääkirjoitus: Sekaisin Matista, Marista, Jyrkistä ja Annesta. Matti Vanhanen, Mari Kiviniemi, Jyrki Katainen, Anne Holmlund, Kimmo Sasi - Kuvat. Sininen hetki Valkeat linnut Vihreys Valkea puhkeus. - Liikemies Harry Harkimo penää olematonta kunniaansa. Liikemies Harry Harkimon kunnia 1000 euroa! Tupakkamannekiinista ka ljamannekiiniksi. Olipa kerran ministeri, joka käänsi urheilulle selkänsä. Harry Harkimo, Tanja Karpela, Janne Virkkunen - Ottaako Suomi turhan suuren Kreikka-riskin? Lainaus Taloussanomista. Kommentti: Pelataanko peliä kansan selän takana? - Bijou Brigitte boikottiin. Mauri Pekkarinen – muistihirmu. - Mauri Pekkarinen – muistihirmu. Lainaus Jyrki Virolaisen blogista. - Niinistöä huijattiin! - Uskomaton UrhoTV. - Selostajan ärrä-vika korjaantui. - Sauli Niinistö - Tero Karhu. Kuva: Suomalainen todellisuus jommasta kummasta ilta-lehdestä. Pääministeri Matti Vanhanen ja taiteilija Kata Louhi (?), entinen Kärkkäinen - Kuvia. Katon kokoinen tähtitaivas. Jyväskylän kristillisen opiston Teatteri-ilmaisun linja. Paikkansa etsiminen. Viimeinen joulu. Katon kokoinen tähtitaivas. Johanna Thydell. Dramatisointi ja ohjaus: Henna Peltoniemi.- Korkein oikeus sananvapautta kaventamassa. Jyrki Virolainen. - Asianajaja oikeussalissa. Pekka Mononen.- ATK-oppimisen vaikeudesta. - Kuva: 9-åriga Kim Phuc - Vietnam 1972. Suomen tuki Kreikalle . Jyrki Katainen. Matti Vanhanen. HS. Kuvat: Asemalla - Höpö-höpö-kysely: Vanhasen arvostus. Kaleva. Uusi Suomi. Matti Vanhanen, Meri-Kukka Forsius- Vaaliraha - Lasse Kontiola. - Kasvosto: Konnakabinetti: Ministerit, jotka unohtivat kertoa Nova Group-vaalirahoituksesta (joka sisältyi Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä saatuun rahoitukseen, josta siitäkin lähes kaikki kertoivat vasta vuotta myöhemmin ns. täydentäessään alkuperäistä ilmoitustaan) ts. rikkoivat vaalilakia antaessaan vaalirahoitusilmoituksensa.  - Nettisanomat tiistai 06.07.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - 1uettelo - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1171.



Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Nettisanomat torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.


Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.

Sivun alkuun!

Nettisanomat lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.    www.flyingfinn.info www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to  
 
 www.midnightsunrestaurant.info www.patong.fi
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
www.flyingfinn.info


Sivun alkuun!

 

 

2012-05-02: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 

 


POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2010: Linkit tarkistettu ja korjattu maanantaina 08.02.2016.
Sivuston poistot joulukuu 2015 - helmikuu 2016. Lisäksi torstaina 03.03.2016
Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto. Nettiin keskiviikkona 2016-10-26.