Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto.
POISTOT (HO 19.11.2015)
Tältä sivulta on poistettu asianosaisen nimi, ammatti ja työpaikka.
2011-11-22 Pertti Manninen, vastaava toimittaja.

Edellinen - Seuraava - Nettisanomat lauantai 2010-04-03 - N:o 1124 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen


Valokuvaaja
Caj Bremer
19.2.-16.5.2010
Valokuvaaja Caj Bremerin retrospektiivinen näyttely esittelee hänen tuotantoaan 1950-luvulta lähtien.
Ateneum
Kaivokatu 2, 00100 HELSINKI
Aukioloajat: ti, pe 10–18
ke, to 10–20 la, su 11–17
Pääsymaksut:
Normaali pääsymaksu 9 €
Alennettu pääsymaksu 7 €
Alle 18-vuotiaat maksutta.
Onerva - Kaupungin naiset 25.03.- 29.08.2010
Näyttely luo elämyksellisen näkökulman 1910-luvun helsingittären kulturelliin elämään kirjailija ja kriitikko L. Onervan silmin. 

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi

Viikkosanomat 25.1.1957: TV - Televisio

N:o
1124

Lauantai
2010-04-03
Ilmoita ilmaiseksi sivu!

Kuvat:
Caj Bremer. Viikkosanomat 1957. Tammikuu - maaliskuu.

- Lähtö
- Työttömät
- Satuja saamarin ruotsiksi
- Salpausselkä
- Vastavirtaan
- Puijo ja presidentti

Isonna!

Simopekka Nortamo
Lähtö

1. Kenraalien kantamana on presidentti Paasikiven arkku siirtynyt alas portaita . nyt se nostetaan hautausautoon ja matka alkaa. Kuva Caj Bremer.
2. Puolison ja omaisten jälkeen seuraavat saattojoukossa viralliset vieraat - ensimmäisenä tasavallan presidentti adjutantteineen - joiden katseet vakavina tähyävät autoon nousevan arkun suuntaan. Presidentin takana on suurlähettiläs Lebedev ja Neuvostoliitosta hautajaisiin saapunut valtuuskunta. Yläportaalla suruasuinen rouva Gerda Ryti ja oikealla rouva Signe Relander. Kuva Caj Bremer.
3. Nuoret ylioppilaat ja asevelvolliset ovat tuoneet kirkosta seppeleet ja muodostavat kunniakujan arkun laskeutuessa alas Suurkirkon portaita sotilasrumpujen kumistessa taustamusiikkia. Kuva Caj Bremer.

Pirkko Greis
Siunaus

4. Syvän hiljaisuuden vallitessa laskettiin aamupäivän kuluessa seppeleet mustaan samettiin verhotun katafalkin ympärille. Kuva Caj Bremer.
5. Neuvostoliiton valtuuskunnan jäsenet istuivat kirkossa alttarin vasemmalla puolen suurlähettiläs ja rouva Lebedevin seurassa. Kuva Caj Bremer.
6. Hämäläis-osakunnan ylioppilaat kantoivat inspehtorin ja kuraattorin johdolla kunniajäsenensä J. K. Paasikiven arkkua matkan pään lähestyessä. Kuva Caj Bremer.
7. Tasavallan presidentti ja rouva Kekkonen toivat valkean neilikkaseppeleensä arkulle. Ylimpänä arkun juurella lepäsi rouva Paasikiven ruusuvihko. Kuva Caj Bremer.
8. Raskain askelin rouva Paasikivi seurasi puolisonsa viimeistä matkaa Hietaniemen valkolakkisten ylioppilaitten soihtuvartion reunustamalla tiellä. Kuva Caj Bremer.

Hautaus
9. Hämärä on jo ehtimyt pimeäksi, kun arkku lasketaan hautaan. Rouva Alli Paasikivi ja piispa E. G. Gulin. Kuva Caj Bremer.
10. Rouva Paasikiven tukena olivat hänen syvän surunsa hetkellä läheiset vanhat ystävät. Piispatar Gulin seisoi hänen vieressään hautauksen ajan Hietaniemessä. Kuva Caj Bremer.
11. Suomen lippu oli poistettu arkun kannelta, kun se lähestyi määränpäätään. Kantajina olivat presidentti Paasikiven ystävät, omaiset ja läheiset työtoverit. Kuva Caj Bremer.
12. Suruharsoon verhotut liput tervehtivät viimeisen kerran entistä presidenttiä, kun arkku laskettiin havujen ja kukkien reunustamaan hautaan. Kuva Caj Bremer.

Viikkosanomat 4.1.1957 No 1
, Isonna!


Viikkosanomat 1957. 1.2.1957. No 5. Työttömät. Kuvat: Caj Bremer ja Simopekka Nortamo.

Simopekka Nortamo
Työttömät

1. Vilho Savolainen, 42, sekätyömies, taiteilija. Kuva Caj Bremer.
2. Paul Kauhanen, 33, sekatyömies. Kuva Caj Bremer.
3. Kanne Pöyhönen, 59, sekatyömies. Kuva Caj Bremer.
4. Lauri Kontio, 36, sekatyömies, kauppa-apulainen. Kuva Caj Bremer.

Ylisosiaalisen työllisyyspolitiikan tulos: valtio omistaa työntekijät
5. Joulun alla seisahtui Saimaan saha Lappeenrannassa ja viisikymmentä miestä sai etsiä muita töitä. - Työnjohtaja Allan Tähtinen kiertelee äänetöntä tehdasta odottelee parempia vientisuhdanteita. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
6. Lappeenrantalaisten työttömien etäisin siirtotyömaa on Tarvon pikatien teko lähellä Kauniaisten kauppalaa hieman Helsingistä länteen. Tämän työmaan kortistosta otetut ovat Kouvolan työvoimapiitistä. Kuva Caj Bremer.
7. Lappeenrannan työllisyyslautakunnan monitoiminen ja -taitoinen sihteeri Hannes Räty ja konttoristi Stlvia Miettinen hoitavat kaupungin työttömyyskortistoa ja koettavat ratkoa asiakkaittensa pulmia. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.

Lappeenranta: Sekatyömiesten eli työttömyyden kaupunki
8. Yli viisisataa miestä on tänäkin talvena ehtinyt tältä työnvälitystoimiston yleisötuolilta työttömyyskortistoon ja edelleen työllisyys- tai työttömyystöihin. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
9. Lappeenrannan keskusta on uutta ja kaunista - mutta heti näiden etualalla näkyvien siistien rakennustwen takana levittäytyy suorastaan kurja hökkelikylä - köyhyyden ja työttömyyden valtakunta. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
10. Kortistoon pyrkijän täytyy olla "ilmeisesti julkisin varoin järjestettävän työn tarpeessa", joten työasioista neuvoteltaessa komea turkki ei ole paras mahdollinen asu eikä herätä juuri luottamusta työnhakijaan. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.

Lyhyen tähtäimen työttömyystöitä: viemärinkaivuuta ja metsänsiivousta

11. Naistyöttömyys on Lappeenrannassa hoidettu metsänsiivoustöillä. Lumen alta kuokkivat naiset vesoja juurineen puhdistaen tien varren metsiä. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
12. Rouva Elvi Homppi, kolmen pojan äiti ja miehestään eronnut on kortiston kautta joutunut metsänpuhdistukseen. Kaksi pojista on jo töissä, nuorin käy kansakoulua. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
13. Kahden miehen kahdentoista tunnin työn vaatii tämä kuoppa kivikovaksi jäätyneessä maassa. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.
14. Viemärimonttuja Lappeenrannan Kangaskadulla. Noin sata työtöntä on kaupungin viemäritöissä. Kuva: Viikkosanomat/Nortamo.

Siirtotyömaa: työttömyys mahdollistaa työvoiman joukkosiirrot
15.Lappeenrantalaiset merimiehet Aarne Hirvikallio, 23, ja Toivo Houni, 17, ovat vaihteen vuoksi ja aikansa huilattuaan lähteneet työttömyystöihin, luomaan yrtomaata Tarvon pikatien työmaalta. Kuva Kaj Bremer.
16 ja 17. Vasemmalla Tarvon tietyömaan ajanmukainen ja siisti ruokala Koivuhovin majoitusalueella. Oikealla työmaan poliisi, 22 vuoden ikäinen konstaapeli Heino Mäki, jonka työnä on valvoa järjestystä etenkin tilipäivinä ja tarkistaa mahdolliset etsintäkuulutetut ja sakkolaiset, viimemainitut juumussakkoja etupääaaä. Kuvat Kaj Bremer.

Viikkosanomat 1.2.1957. No 5.
Isonna!


Haku arkistosta

nettisanomat
2003 alkaen
Vuodet 1999-2002 täällä!



Nettisanomat perjantai 2010-04-02 - N:o 1123 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi

Viikkosanomat 25.1.1957: TV - Televisio

N:o
1123

Perjantai
2010-04-02
Ilmoita ilmaiseksi sivu!


Il Vangelo secondo Matteo. Pier Paolo Pasolini 1964.

Kuva: Juliste elokuvasta "Matteuksen evankeliumi". Pier Paolo Pasolini 1964. Pääkirjoitus: Tämä sivu, nämä linkit tiistaina 22.03.2005, tulevaa odottaen. Pertti Manninen.

Linkki seuraavaan lehteen!

Tänään pitkäperjantaina 2010-04-02.

Marja Tiura: Tervetuloa sivuilleni! Kiirastorstai. Perjantaina 2010-04--02. Kotisivun kuva
Viikkosanomat-blogit. Pukki kaalimaanvartijana. Tapaus Kalli-Tiura. Lue!
Netti muistaa. Tiuran yhteydessä Kataisen päytäkirjaväärennös. Lue!
Arkisto 2005. Il Vangelo secondo Matteo 1964 Immagini. Kuva Arkisto 2005. Huolensa kullakin. Puhelua. Kiirastorstain aattona. Lue!


Arkisto 2005
.
Nettisanomat kiirastorstaina 24. maaliskuuta 2005. Numero 323.


Sopra: alcune scene tratte dal film; sotto: due manifesti del Vangelo

La morte non è nel non poter comunicare ma nel non poter più essere compresi "Pier Paolo Pasolini

Pagine corsare", vita e morte di un poeta del nostro tempo Le immagini.

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/matteuksenevankeliumi.htm

http://www.nettisanomat.com/2001/04/12/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2001/04/12/matteuksenevankeliumi.htm

http://www.nettisanomat.com/2002/03/28/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/karmeitatarinoita.htm

http://www.nettisanomat.com/2003/04/17/etusivu.htm

http://www.pasolini.net/

http://www.nettisanomat.com/2004/04/08/etusivu.htm

http://www.pasolini.net/immagini_raccolta_vangelo.htm

http://www.thepassionofthechrist.com/splash.htm

"Ajattelimme, että miksei luettaisi piinaviikolla ihmisten oikeista kärsimyksistä eikä vain 2000 vuoden takaisista", diakoniasihteeri Kaarina Lappalainen kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyön keskuksesta sanoo.

"Nämä kertomukset paljastavat, että Suomessa on ongelmia, jotka eivät ole kenenkään tiedossa. Monet eivät ole saaneet apua mistään!"

"Yhteiskunta ei halua puhua tästä. Halutaan unohtaa lama äkkiä, että päästään uuteen nousukauteen". Haastatellut KIMMO OKSANEN / Helsingin Sanomat Tiistaina 18.4.2000.

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/karmeitatarinoita.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/velkakertomus.htm

Arkisto 2005
Huolensa kullakin. Puhelua. Kiirastorstain aattona, keskiviikkona 23.03.2005.

“Just ahaa no niin silloin se luki siinä mutta tota jos nyt käytännössä ajatellaan sitä niin niin siis no kato nää on nyt semmoisia että pitäs päästä niiden lähteille kattomaan missä järjestyksessä ne on mitäkin perinyt ja eihän siit mitään tuu selvää ellei sinne mene nyt sitten joskus ja vaadi kaikki paperit nähtäväkseen ja yrittää selvittää sen

mutta se mikä mun piti tässä sanoa nyt tässä helmikuussa ei peritty tuli kirje niin että sitä ei ollut merkitty atk-rekisteriin ja se jäi sen takia perimättä eli tota minkälainen selitys tuo on nyt sitten

Ei ei mutta mä tarkotan sitä että eihän nyt se varmaan mä puhun nyt tästä uudesta

mutta siis että onhan se nyt tietenkin semmoinen ulosottomies joka on kuukausittain vuosien ajan perinyt elatusapumaksun niin lykkää sen sitten ei-etuoikeutetulle kun ei löydä sitä rekistereistä onks niillä sitten minkäänlaista laadunvalvontaa siellä itellä että niiden pitäis niinkö selvittää jotain

Niin niin että nythän kivistö vastas ja sitten pyytää ottaan tähän tulevaisuudessa yhteyttä tähän rinteeseen mutta mutta siis niinkö sä sanoit näistä vois kinata loputtomiin mutta että se että tota eihän toi nyt kovin hyvää kuvaa anna tota siitä perintätouhusta siellä

Niin niin jos sanoo ei sekään sehän näyttää ihan kelvottoman huonolta heh heh heh mutta tämmönen vastaus nää on hauska kun nää on kirjallisena nää vastaukset mulla tässä nyt

mutta sit siin on kyllä semmoinen kohta siinä sitten tota kun jos mä lyhkäisesti saan selittää mä löysin kuitin että on tota multa yks sähkömaksun palautus laitettu tälle tälle pankille se on ollut kyllä eri ulosottotoimisto mutta kyllä tämäkin on sen tiennyt tää Laukaa niin tota onks siinä tapahtunut nyt virhettä koska tätä etuoikeutettua on ollut perinnässä

Et osaa se on liian monimutkaista jo joo kivistö vastas että se ei ole meidän kuitti jyväskylän kuitti mutta se että tota siis lähinnä yritän sanoa näin että jos ulosottotoimi jossain toisessa paikassa perii toisessa toimistossa

mutta siinä on huvittaa että kun se on kuitenkin pöytäkirja tehty täällä laukaassa ja silti se on sitten espoo ilmeisesti sen tilittänyt tolle pankille ja laukaahan on tiennyt että on etuoikeutettua niin onks sen nyt mikään

Niin hah hah hah

Niin jos olis näin että espoo tehnyt eikä olis tiennyt sehän se on tehnyt sen no voisko sen korjata kuitenkin siis sehän on ollut olosuhteisiin nähden väärä pidätys vaikka ne ei o sitä tiennyt

No mä pyysin täst selvitystä se vaan vastas että se on käytetty tota niin se vastaus oli että se kuitti ensinnäkin ei ole heidän ja toinen oli tää juttu että se on käytetty mutta kun mun mielestä sitä ei ole käytetty elatusapuun sitä rahasummaa niin eiks niin ei kai nyt

nyt mulla on semmoinen käsitys mun täytyy tarkistaa mutta enkä mä nyt ennen pääsiäistä viitti mitään tarkistaa mutta tota että kivistö on antanut vastauksen joka on väärä no mitä siitä tehdään sitten

Ja sitten se lopuks toivoo että otettas yhteyttä rinteeseen eikä häneen no en mä nyt tietenkään jos kivistö on vastannut jotain väärin niin tottakai mä otan yhteyttä kivistöön heh heh heh

Mutta toi nyt on niinku sill tavalla törkeä tää helmikuun perimättä jättäminen se lykkäs sen sille Mononenxx tota siis kyllähän se on täytyy olla täysin pirullinen se on kattonut että hän pystyy sen tekemään tää on mun tulkinta ja sitten hän ja

mutta onneksi tota se lapsen äiti haukku sen kyllä vähän sivistyneesti kyllä myös että ja kyllä siinä puhelussa kävi ilmi tota että siellä oli jo päivämääristä kysymys ja rinne on tilittänyt yhdeksän päivää myöhemmin kuin tota tää se sopimuksen mukaan olis pitänyt maksupäivä olla

No nyt tää lupaa tää kivistö asia korjataan mutta sen verran voisin kysyä ihan tietoakin että nyt sitten tota onks nyt kuitenkin näin mun tulkinta on tää että kun se on jäänyt se helmikuu perimättä niin että totta kai se helmikuu menee nyt ohi Monosen

Eli että toisin sanoen nyt sitten se täysmääränen perintä kohdistuu sen aikaa tota eli että siinä tuli tota nyt vaan semmoinen vuoden etutilitys sitten no voisko sitä pyytää oikasemaan ainahan pyytää voi mutta

Mutta tota sehän ei o mun asia vaan se on sen tän mutta kun tämä eihän nyt kukaan viitti tämmöisiä eihän se nyt lapsen äiti viitti tämmöisiä on se oli jo tyytyväinen kun se saa maaliskuussa vaikka helmikuu olis jäänyt väliin heh heh heh ja silti on kauhea riita rahasta lapsen kanssa ja joka kanssa niin mutta okei mutt kuule kiitos tästä nyt ei täss nyt täytyy sitt vaan jatkaa oikein hyvää pääsiäistä

Anteeksi joo joo nii sielt ei oo kuulunu mitään siin oli muistaakseni viidenteentoista päivään tällä karalla no tai karahan siinä on se vastahenkilö niin tota niinkö vastineen antamisen mahdollisuus eli nyt että nyt kyllähän sen tietää mitä siinä käy joo hoh hoh hoh

Joo no kuule nyt kiitos hyvää pääsiäistä kiitos nyt kaikista edellisistäkin vuosista ei tässä nyt oikein tiedä täss on niin sekasin välillä no niin kiitos hei (huokaus.)"

(Kertoja: Pertti Manninen. Mainitut henkilöt: kihlakunnan vouti Jarmo Kivistö, Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirasto, avustava ulosottomies Raino Rinne, Jyväskylän kihlakunnan ulosottovirasto, asianajaja Pekka Mononen; Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki Oyj.)

Huolensa kullakin. Puhelua. Kiirastorstain aattona, keskiviikkona 23.03.2005.

http://www.nettisanomat.com/2005/03/24/etusivu.htm

Arkisto 2005.

JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut (305poistettu 24.02.2016). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2005/03/24/etusivu.htm





http://www.marjatiura.net/template_page1.asp?lang=1&sua=1&s=246&q=c4h94%2Bi7kh4
(Perjantaina 2010-04-02)

Marja Tiura
www.marjatiura.net

Tehtävänä tulrvaisuus!


Etusivu
Marja Mediassa
Ajankohtaista
Kuka olen?
Yhteydenotto
Kuvagalleria
Eduskuntatyö

Artikkelit 2010

Nanoteknologiaraportin julkistus 24.3.2010

Tulevaisuusfoorumi Tampereella 9.2.2010

Sellon ampuja olisi pitänyt karkottaa

Arkisto

Puheet 2009

11.11 Tulevaisuusvaliokunnan
Venäjä-seminaari

11.11 | Presidenttifoorumi

21.10 | Ryhmäpuheenvuoro,
Tulevaisuusselonteko

02.11 | Mäntyharjun näytelmäkerhon 50-vuotisjuhla

13.10 | Tehokkuudesta jakamiseen -raportin julkistamistilaisuus

08.10 | Nord Stream -seminaari

18.09 | 18.9 Vapaa-ajankalastajien
nuorisotyön seminaari, Varalan urheiluopisto, Tampere

07.09 | Vedenalainen saaristomeri -näyttelyn avajaispuhe, Myllysaaren museo, 4.9.2009

01.06 | Perheyrittäjien liiton kevätkokous 1.6.2009

Yhdyskuntatekniikka
2009-messujen avajaiset, 27.5.2009

Arkisto

Puheet 2008

Anna Tapion säätiön 50-vuotisjuhla

14.10 | Finlaysonin kirkko, 13.10.2008

14.10 | Ajankohtaiskeskustelu
tietoyhteiskunnan tilasta, Eduskunta, 8.10.2008

23.09 | Tasauspäivä, Lempäälän Ideapark 22.9.2008

03.09 | Avajaispuheenvuoro,
Turvallisuusmessut 03.09.2006

Arkisto

Voit lukea täältä päiväkirja-merkintöjäni, joissa pohdiskelen päivittäisiä tapahtumia kuin myös ajankohtaisia ilmiöitä

Marjan Blogi

 
Tervetuloa sivuilleni!

Kiirastorstai

En taida olla joutunut tällaiseen poliittiseen rumputuleen aiemmin, vaikka luulin jo kokeneeni politiikan synkimmät puolet tähän mennessä. Kerroin julkisuudessa avoimesti sen, että minua houkuteltiin keskustaan vaalien jälkeen ja nyt tämä on kääntynyt kummallisesti niin, että minä olisinkin ollut aloitteentekijä. Pöh.

Totuuden torviksi ovat julistautuneet keskustan puoluesihteeri ja henkilö, joka selvästi suhtautuu minuun naisena kuin halpaan makkaraan. Tamperelaisena tietysti toivoisin, että suhtautuisi edes kuin mustaan makkaraan.

Kun olen lukenut näitä ulostuloja, alan uskoa siihen, että joku on todellakin puhunut puolestani - ilman valtakirjaa. Olen ihmeissäni siitä, kuinka joku on voinut nimissäni ilmoittaa, että vaihtaisin puoluetta, jonka aatemaailmaan olen kasvanut, suorastaan syntynyt.

En koe itseäni henkisesti tai politiikkona heikoksi, mutta huomaan sen, että minunkaan hartiani eivät tahdo kaikkea kantaa. Kuka tahansa näyttää voivan julkisuudessa puhua nimissäni ja se on uutinen.

Mietin sitäkin, voisiko tämä olla mahdollista, jos kysymyksessä olisi miespuolinen kansanedustaja. Olisiko julkinen kiirastuli sama, jos joku ilmoittautuisi asianaiseksi miehelle, joka on ikään kuin ollut vaihtamassa puoluetta.

Tiedän omat vikani. Niistä pahin on, että olen luottanut liikaa ihmisiin, jotka eivät ole luottamuksen arvoisia. Mutta tästä kaikesta olen oppinut ja kovat oppirahat maksanut. En enää suostu politiikan liepeillä hyörivien suhareiden höynäytettäväksi.

Raskainta tässä ovat minulle tulleet henkilökohtaiset viestit hämmentyneiltä ihmisiltä. Miten tähän voi vastata muuten kuin sanomalla, että en ole edes koskaan miettinyt moista. Voimia antaa Sylvi Kekkosen miete: "Antautumalla aatteelle hukuttavat ihmiset pienen minuutensa aatteen suuruuteen".

Tänään on Pitkäperjantai. Hän sanoi silloin: "Anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä tekevät."


Kansanedustajan työn ohessa toimin tällä kaudella tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana ja olen jäsenenä sekä valtiovarainvaliokunnassa, eduskunnan pankkivaltuustossa että puhemiesneuvostossa.

Toivon internet-sivujeni tuovan eduskunnan ja täällä tekemämme asiat lähemmäksi kansalaisia. Näiltä sivuilta voitkin lukea lisää työstäni ja lähettää minulle palautetta. Kuulisin mielelläni, minkälaisista asioista mielestäsi rakentuu tulevaisuuden hyvinvoiva Suomi!

Katso Ajankohtaista- osiosta tilaisuudet, jolloin olen seuraavan kerran tavattavissa!

--------------------------------------------------------------------------------

Haluatko lähettää tervehdyksen tai palautetta?

Yhteydenottolomake

Marja Tiura | Eduskunta | 00102 Helsinki |
Puh +(358)9 - 432 3060 | Fax +(358)9 - 432 2700 | Sähköposti

Kokoomus

http://www.marjatiura.net/template_page1.asp?lang=1&sua=1&s=246&q=c4h94%2Bi7kh4
(Perjantaina 2010-04-02)


Viikkosanomat-blogi perjantaina 2010-04-02 klo 03:51.

http://viikkosanomat.fi/2010/04/02/pukki-kaalimaanvartijana-tapaus-kalli-tiura/

Pukki kaalimaanvartijana. Tapaus Kalli-Tiura.

Lainaus:

Ilta-Sanomat:

Timo Kalli: Keskusta ei ollut aktiivinen Tiuran asiassa

01.04.2010 21:39, päivitetty 01.04. 22:12

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sanoo saaneensa tiedon kansanedustaja Marja Tiuran (kok) halusta vaihtaa puoluetta vuoden 2007 hallitusneuvottelujen aikana. Kallin mukaan keskusta ei ollut aktiivinen asiassa, vaan aloite tuli nimenomaan Tiuran suunnalta.

Sen sijaan Kalli ei enää kolmen vuoden jälkeen muista, mistä tieto Tiuran puolueenvaihtohalusta hänelle tuli.

- Varmaan se tieto ei kovin laajalla ollut, joten kyllä se varmaan keskustajohtoon kuuluvalta henkilöltä minulle tuli, Kalli sanoi STT:lle.

Kalli ei ole myöskään varma, saavuttiko tieto Matti Vanhasen, mutta hänen mukaansa tällaiset asiat yleensä kerrotaan puolueen puheenjohtajalle.

- Kun hallitusneuvottelujen aikaan tiedon sain, koin sen kiusalliseksi, koska neuvotteluja ei haluttu millään tavalla häiritä. Jos toisen suuren hallituspuolueen edustaja olisi siinä vaiheessa vaihtanut leiriä toiseen, niin kyllä sillä jokin merkitys olisi ollut.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi kieltäytyi illalla edelleen kommentoimasta Tiuran mahdollisia loikkausaikeita.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunenkaan ei halunnut kommentoida asiaa, koska oli lomalla. Hän kehotti kääntymään Ravin puoleen.

STT tavoitti myöhään illalla Tiuran, mutta tämä ei ottanut kantaa päivän uusiin käänteisiin.

STT

Lainaus loppuu.

Kommentti.

Ei päätä eikä häntää. Lopputulos ratkaisee, jota tulosta emme tiedä kuka puhuu mihinkin pussiin ja mihin laariin äänet valuvat.

Viikkosanomat, Pertti Manninen. Perjantai 2010-04-02 klo 03:51.

http://viikkosanomat.fi/2010/04/02/pukki-kaalimaanvartijana-tapaus-kalli-tiura/

http://www.viikkosanomat.fi blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.nettisanomat.com lehti


Viikkosanomat-blogi. Perjantai 2010-04-02 klo 23:49. Siis pitkäperjantai.

http://viikkosanomat.fi/2010/04/02/netti-muistaa-tiuran-yhteydessa-katainen-lainaus-ussta/

Netti muistaa. Tiuran yhteydessä Katainen. Lainaus US:stä.

Netti muistaa. Tiuran yhteydessä Kataisen päytäkirjaväärennös. Lainaus US:n keskustelupalstalta

Uuden Suomen keskustelupalstalta. Jutussa

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/88988-tiuran-loikkauskohu-uusi-todistaja

Siinä tämä uusi todistaja kertoo kuulleensa ja ehkä luullensa, että Tiura on ollut puhelimessa, ihan varma hänkään ei ole, jne.

Keskustelupalstalla ihmetellään useankin kolmen vuoden muistamattomuutta. Mutta muistaminenhan on luonnon lahja ja jos ei muista niin ei sitten muista, vaikka oikeudessa pyydettäisiin muistamaan. Väärinhän ei saa kovin paljon muistaa, siis todistaja. Asianomaisilla on laillistettu oikeus muistaa mitä tahansa ja miten tahansa, vaikka totta pyydettäisiin kertomaan.

Mutta tämä keskustelijan muistaminen toi esille jälleen Kataisen pikkukonnuuden, Kataisen mielestä, mutta kuvaavaa on, että suurimman puolueen puheenjohtajana voi toimia pöytäkirjan omaksi edukseen väärentänyt, jotta pääsi puoluekokousedustajaksi näyttämään kykyjään ja näyttäytymään.

Kataisessa ei ollut miestä kantamaan seurausta, joka olisi sitten unohdettu ja anteeksiannettukin. Samalla lailla, kuin doping- Virpi Kuitusesta ei ollut naista tunnustamaan rikkomustaan, vaan otsaa sysätä se lääkärien ja valmentajien syyksi teeskentelemällä tietämätöntä.

Vasta nyt tietenkin Suomen hiihto voi lähteä nousuun. Vaikka Kuitunen oli nuori likka silloin 2001 Lahdessa, oli hän sentään reilusti täysi-ikäinen. Varmaankin samanikäinen kun Jyrki Katainen teki tämän muistissa olevan, nettiin jäänen pöytäkirjaväärennöksen. Oikeushan ei sitä koskaan väärennökseksi todennut, kun asian käsittely lopetettiinn esitutkintaan ja syytettä ei nostettu.

Siis keskustelijan lainaus kokonaan, vihdoinkin tähän loppuun.

Lainaus Uuden Suomen keskustelupalstalta:

”Tekipä

9:41 tim
Tekipä Tiura itselleen kärsimys näytelmän pääsiäiseksi. Kannattaskohan miettiä kun lähtee perhelehteen antamaan juttua.No taitaa kuitenkin olla ihan itse aiheutettu tilanne. Ihmettelen vaan mihin ”koloon” kokkareiden johtaja Katainen on kadonnut, kun ei ole puolustamassa tai tuomitsemassa. Ai niin eipä taida vaan olla varaa asettua tuomariksi, kun muistetaan kun kiipesi vallan portaita ja pyysi poliisia lopettamaan tutkimuksen puolueensa nimissä omassa asiassaan. Outoa kun kokkareiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekkka Ravi ei muista noin kaukaisia asioita. Onhan siitä kyllä kolmisen vuotta. Samanlaisia dementikkoja on kyllä kepussakin pilvin pimein asiasta riippuen.”

Lainaus loppuu.
Lähde: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/88988-tiuran-loikkauskohu-uusi-todistaja

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2010-04-02 klo 23:49. Siis pitkäperjantai.

http://viikkosanomat.fi/2010/04/02/netti-muistaa-tiuran-yhteydessa-katainen-lainaus-ussta/

http://www.viikkosanomat.fi blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.nettisanomat.com lehti




Nettisanomat torstai 2010-04-01 - N:o 1122 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi

Viikkosanomat 25.1.1957. TV - Televisio

N:o
1122

Torstai
2010-04-01
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Tänään torstaina 2010-04-01 joitakin otsikoita ja juttuja 9 lehdestä. Kuvat
Pukki kaalimaan vartijana. Tapaus Kanerva-Korhonen. Lainattu Iltalehdestä. Lue!
Tarkennus ja lähteet. Sofia Pankki ja Seppo Sairanen. Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen ja lainvoimaton tuomio. Lue!
Arkisto 2005. Washington petti Max Jakobsonin. Amerikkalaista aprillia vuodelta 1971. Lue! - Arkisto 2005. Sanomatalo ja Janne Virkkunen. Lue!
Nettisanomat 2010-04-01 - Torstai, huhtikuun 1. – Kiirastorstai.

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja vaihtuu tänään, nyt virallisesti.

Huhtikuun 1. päivänä 2010 vastaavaksi päätoimittajaksi ja kustantajaksi tulee Kimmo Pietikäinen. Entinen vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen siirtyy tavalliseksi päätoimittajaksi. Lehti onkin ollut aikamoisessa tilassa, kun Eduskunnan seksuaalista häirintää koskevan jutun käsittelyssä vastaava päätoimittaja Virkkunen vetäytyi vastuusta ja sysäsi vastuun kirjoituksesta alaisilleen toimituspäälliköille. Tämä osaltaan vauhditti Virkkusen lähtöä, olihan se raukkamaisuudessaan ainakin 2000-luvun tähän mennessä saavutettu ennätys.

Esimerkiksi kuuluisassa Lautakasa-jutussa Ylessä, vastuullinen päätoimittaja (Jyrki Richt?) seisoi jutun takana, jopa jutusta vastaamaton pääjohtaja Mikael Jungner, joka saikin sitten maksaa ryhdikkyydestään kovan hinnan.

Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Torstai 2010-04-01 klo 12:46.

Oikaisu: HS:n uusi vastaava päätoimittaja on tietenkin Mikael Pentikäinen. (2010-04-02 klo 03:12)

Nettisanomat 2010-04-01 - Torstai, huhtikuun 1. – Kiirastorstai.

Selvitystilaan asetetun Sofia Pankin hallituksen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimeksen kirjoitus Sofia Pankin sivuilta tänään 2010-01-04.

Riskinoton välttämiselläkin hintansa
03.08.2009, Suvi-Anne Siimes


Riskinoton välttämiselläkin hintansa
03.08.2009, Suvi-Anne Siimes


Minulla on taloustieteellinen tutkinto, mutta tituleeraan itseäni nykyisin lähinnä entiseksi ekonomistiksi. Olen vieläkin hyvin kiinnostunut taloudellisista ilmiöistä ja taloushistoriasta, vaikkakin olen jo vuosia työskennellyt pääosin muiden asioiden parissa. Siksi tunnen eurooppalaisen talouspolitiikan tämänhetkiset pelimerkit ja jännitteet moneen ammattiekonomistiin verrattuna varsin pintapuolisella tavalla.

Olin myös aikanani auttamattomasti pihalla niistä matemaattisista malleista, jotka löytyivät sittemmin kriisiin ajautuneiden subprime-luottojen ja muiden korkeariskisten johdannaisten taustalta. Siitä huolimatta olen seurannut finanssikriisiin ja lamaan liittyvää poliittista keskustelua mitä suurimmalla mielenkiinnolla.

Lama tuli taas kerran suurena yllätyksenä. Hallitus ei ole tälläkään kerralla elvyttänyt opposition mielestä oikein, eikä varsinkaan riittävän suurella summalla – ei Suomessa eikä muuallakaan Euroopassa.

Ja koska jokainen lama tarvitsee omat syyllisensä, nekin on haluttu löytää ja ristiinnaulita jo viimeistään toisen tai kolmannen kvartaalin aikana. Siksi etenkin amerikkalaiset pankit ovat saaneet kuulla kunniansa useaan kertaan ja monella eri kielellä.

Parhaat analyysit finanssikriisin syistä ja seurauksista kuullaan varmuudella vasta vuosien kuluttua. Silti jo nyt moni asia on muutoksessa.

Yksi muutoksista koskee valtion roolia pankkitoiminnassa.

Suomessa pankit eivät ole vastaanottaneet valtion tarjoamia suoria pääomatukia, mutta monissa muissa maissa ne ovat olleet merkittäviä. Tukitoimet ovat vakauttaneet markkinoita ja ne ovat siksi hyödyttäneet kaikkia - niitäkin, joiden ei ole tarvinnut niihin tukeutua.

Myös pankkien riskinottoa halutaan suitsia.

Halu on nykytilanteessa varsin ymmärrettävä ja hyväksyttävä. Riskejä koskevassa keskustelussa täytyy kuitenkin muistaa, että pankkien lainanantoon liittyvä riskinotto ei ole yksinomaan kielteinen asia.

Yksi talouden lainalaisuuksista on, että riskittömistä sijoituskohteista saa pääsääntöisesti vain vähän tuottoa. Riskiä kaihtaen voi siksi myöntää myös vähemmän luottoa.

Sen takia riskinoton yletön kaihtaminen tai lainojen arvopaperistamisen voimakas rajoittaminen johtavat ääritapauksessa siihen, että monet tavanomaista riskipitoisemmat tai muuten vain erikoisemmat tapaukset, esimerkiksi aivan uudet yrittäjät tai ilman aikaisempaa luottohistoriaa olevat maahanmuuttajat, jäävät ilman luottoa.

Tällaisen luotonannon rajoittaminen rajoittaa myös talouskasvua.

Siksi myös pankkien riskinoton rajoittaminen täytyy pitää asiallisissa rajoissa.

Uskon, että valtion roolin vahvistuminen pankkitoiminnassa on vain lyhytaikaista. Kun lama väistyy, valtiot löytävät rahoilleen parempaa käyttöä ja finanssikriisin perinnöksi jää vain tiukentunut pankkivalvonta ja asioita aktiivisemmin ja toivottavasti myös aiempaa laaja-alaisemmin katsova valvoja.

Halu hillitä pankkien riskinottoa voi sen sijaan olla sitkeämpää lajia.

Siksi Euroopan uusista yrittäjistä ja lukuisista maahanmuuttajista voi tulla finanssikriisin pitkäaikaisia kärsijöitä.

Sama koskee myös kehittyvien maiden ja monien Keski- ja Itä-Euroopan EU-maiden talouksia ja kansalaisia. Pankkien riskinoton rajoittaminen heikentää myös heidän mahdollisuuksiaan saada ulkomaisia lainoja.

Suomen politiikassa moni ei maahanmuuttajista välitä. Heitä ei pidetä monissa pankeissakaan, ainakaan vielä, varteenotettavana asiakasryhmänä. Keski- ja Itä-Euroopan mailla sen sijaan on jo painoarvoa. Molempien painoarvo on aivan toinen jo naapurimaassamme Ruotsissa.

Siksi toivon, että politiikassa muistetaan katsoa riskien ohella myös pankkien riskinoton rajoittamiseen liittyviä kustannuksia.

Siinä kun on kyse kovin paljon muustakin kuin amerikkalaisten asuntomarkkinoiden subprime-luotoista ja niiden surullisenkuuluisaksi muodostuneesta
historiasta.

https://www.sofia.fi/fi/markkinat/tietoasijoittamisesta/kolumnit/pages/riskinotonvälttämiselläkinhintansa.aspx (2010-04-01)

Nettisanomat 2010-04-01 - Torstai, huhtikuun1. – Kiirastorstai.
Sofia Pankin hallituksen puheenjiohta Suvi-Anne Siimeksen kirjoitus Sofia Pankin Sivuilta tänään 2010-01-04.

Riskinoton välttämiselläkin hintansa
03.08.2009, Suvi-Anne Siimes

Tänään torstaina 2010-04-01 joitakin otsikoita ja juttuja.
Aamulehti 2010-04-01
Helsingin Sanomat 2010-04-01
Kansan Uutiset Viikkolehti 2010-04-01
Kauppalehti 2010-04-01
Keskisuomalainen 2010-04-01
Savon Sanomat 2010-04-01
Suomenmaa 2010-04-01
Tiedonantaja 2010-04-01
Uutispäivä Demari 2010-04-01
  Tänään torstaina 2010-04-01 joitakin otsikoita ja juttuja.

Aamulehti 2010-04-01. Etusivu. Vanhusten hyvästä hoidosta bonusta.

Mitä: Koukkuniemessä Tampereella maksetaan ehkä jo vuonna 2012 kannusteita budjetissa pysymiessä ja hyvästä hoidosta. ...

Helsingin Sanomat 2010-04-01. Kulttuuri. Puhelin välittää draamaa.
Ohjaaja Juha Hemánus uskoo, että älypuhelimet mullistavat taiteen tekemisen. ...

Kansan Uutiset Viikkolehti 2010-04-01. Ulkomaat. Joka neljäs rebublikaani pitää Obamaa Antikirstuksena.
Tuore Galluptutkimus kertoo hätkähdyttäviä asioita amerikkalaisten poliittisista näkemyksistä. ...

Kauppalehti 2010-04-01. Pääkirjoitus. Kunnat lähdössä pilvipalveluihin.
Kunnat aikovat hyödyntää it-kustannuksia laskevia pilvipalveluita. Uudessa palvelukeskushankkeessa on mukana 156 kuntaa. ...

Keskisuomalainen 2010-04-01. Jyväskylän seutu. Liikuntapaikat. Hiihtäjät rantaraitille.
Jyväskylän koirat saattavat päästä ensitalvena tampatuille latupohjille. ...

Savon Sanomat 2010-04-01. Päivyri. Marco Hietala saa patsaan.
"Hevipoika" nousee tänään Veljmiehen paikalle Kuopion torilla. ...

Suomenmaa 2010-04-01.Ajankohtaista. Keskustakisaan luvassa todellinen musta hevonen.
Kuva: Tony Blair miettiijo, miten kylmässä Suomessa pitäisi pukeutua. ...

Tiedonantaja 2010-04-01. Köyhyys yli kaksinkertaistunut.
Tänä vuonna voidaan Suomessa saavuttaa jopa miljoonan köyhän raja. Kuva Helsingistä leipäjonosta. ...

Uutispäivä Demari 2010-04-01. Turkulaiset koontuvat muistelemaaan Myllysiltaa.
Paikalla ovat myös suositut turkulaislaulajat Matti ja Teppo. ...

Kuvat: Pertti Manninen.


Arkisto 2005  


"Katso miten piiri pyörii
hummerit kun siinä hyörii"

Kuva elokuvan lopusta kun Liisa on rohkaissut mielensä ja laulaa laulunsa.
Liisaa esittää Tina Majorino.

Alice in Wonderland - Liisa ihmemaassa. Kaksiosainen tv-elokuva esitettiin pääsiäisenä MTV3:ssa.

Kirjan kirjoitti Lewis Carroll vuonna  1865.

Alice's Adventures in Wonderland
and Through the Looking Glass
http://www.sabian.org/
alice.htm
 

Alice in Wonderland
An Interactive Adventure
http://www.
ruthannzaroff.com/
wonderland/
 

Nettisanomat tiistaina 29.03.2005.

Max Jakobson ja Sanomatalo eli lyhyt selostus siitä miten Kauppalehti.Presso löytyi.


Max Jakobson oli pelinappula ja myytti YK:n pääsihteeriydestä oli bluffia. Näin kertoi Keskisuomalainen sunnuntaina 20.03.2005 kahdella palstalla aika isolla otsikolla. Etsin tätä uutista myös Helsingin Sanomista. Siellä se oli piilotettu yhdelle palstalle sivun alalaitaan ilmoitusten viereen. Tuskinpa se sieltä kovinkaan monen silmään sattui. No, nyt oli siis Presso löydetty. Ei muuta kuin Kauppalehden nettisivulle. Sieltä Pressoon ja etsitty juttukin löytyi, mutta löytyi siis muutakin: Laaja selostus SanomaWSOY:n optiohankkeesta ja sen sen toteuttamisesta. Luettuani selostuksen kirjoitin siitä ja vanhasta muistista lehden kuvaa katsellessani ja omaa kuvaa rakentaessani näin:

Helsinki. Tämä tunneli tässä Eduskuntatalon ja Sanomatalon edessä on paljon vartija. Rakennetaanko se niin, että  SanomaWSOY saa maksimaalisen hyödyn ovelasta optiostaan  - päätetäänkö kylmästi tämän hetkellisen huuman takia jättää tulevaisuuden varaus tekemättä? Presso toi asian sentään edes kunnolla esille  lauantaina 19. maaliskuuta 2005. Kuva: Kauppalehti. Presson aukeaman tarkoituksella pimentänyt ja otsikot lisännyt, myös tarkoituksella  nettisanomat. Pertti Manninen. Kuva.

Hiukan selvennystä: Outo ovela optio tarkoittaa sitä, että SanomaWSOY esiintyy julkaisuissaan ikään kuin lisärakennus olisi läpihuutojuttu. Virkamiehet niin valtion kuin kaupungin puolelta ovat olleet koko ajan myötävaikuttamassa Sanomatalo 2:n rakentamismahdollisuuksiin. Rakennusoikeutta löytyy kummasti lisää kaupungin tarpeisiin ja tuleva (?) kaupunginjohtaja Jussi Pajunen on ollut jo vuosia Sanomatalo 2:n innokas kannattaja. Hänellä tai hänen omistamallaan yhtiöllä on maita Malmin lentokentän kupeessa ja lentokentän siirtäminen tuo hänelle jättipotin. Helsingin Sanomat kannatti kylmän viileästi kentän siirtämistä. Asioitahan ei tietenkään ole koplattu yhteen, mutta kivasti molempien hankkeiden lopputulos hyödyttää pyrkimyksiä rikastumiseen. Netti on siitä ihmeellinen, että sieltä löytyy jos jotakin. Jonkun on vain laitettava palikat järjestykseen.

P.S. Tässä Presson jutussa varovaisin sanakääntein paheksuttiin Helsingin Sanomien kirjoittelua ja varsinkin sitä, että se on kokonaan unohtanut kertoa omista SanomaWSOY:n taloudellisista intresseistään tässä asiassa. Presson kirjoituksesta käy myös ilmi, että tämä optio ei olekaan mikään itsestään selvyys niinkuin on uskoteltu. Eräs kaupungin virkamies kertoo tästä. Lue enemmän Presson juttua täältä! 

Kauppalehti. Presso lauantaina 19. maaliskuuta 2005. Jääkö keskustatunneli tekemättä?
  http://www.nettisanomat.com/2005/03/29/etusivu.htm

Arkisto 2005 Nettisanomat tiistaina 29.03.2005.  

21.10.1999.

Jääkö matkustajien etu aina toiseksi liikennekeskusten rakentamisessa?

Helsinki.

Linja-autoterminaali olisi voitu rakentaa rautatieaseman kylkeen, jos olisi haluttu.

Lyhyesti kävi näin: Vielä kymmenkunta vuotta sitten "mielipidevaikuttaja" Helsingin Sanomat oli sitä mieltä, että ratkaisu olisi hyvä.

Mutta sitten astui kuvaan apulais-
kaupunginjohtaja Pekka Korpinen, joka ryhtyi puuhaamaan kyseistä tonttia WTO:lle. (WTO on lyhennys World Trade Organization-nimestä.)
Hän tarjosi WTO:lle tontin ostomahdollisuutta toimitalon rakentamiseksi tälle isolle organisaatiolle.

Kun tämä tuli Sanoma Oy:n tietoon, niin WTO sivuutettiiin ja Sanoma Oy osti tontin ja rakensi sille jättiläislasitalon, joka ei Nykytaiteen museon "takana" ole Helsingin pohjoiseen suuntautuvan avaran näkymän katkaisija.

Näin unohtui Helsingissä linja-autoterminaalin siirto rautatieaseman viereen.

nettisanomat.com 1999/12 torstaina
lokakuun 21. päivänä 1999. Sivut valmisti Pertti Manninen 21.10.99.

http://www.
nettisanomat.com/
1999/10/21/
n9912liikenne.htm
 

Sanomatalo. Linkkejä. Nettisanomat 1999 - 2005! Tässä 29.03.2005 saakka!

Jääkö matkustajien etu aina toiseksi liikennekeskusten rakentamisessa? Linja-autoterminaali olisi voitu rakentaa rautatieaseman kylkeen, jos olisi haluttu.
http://www.nettisanomat.com/1999/10/21/n9912liikenne.htm 

Eikö kukaan uskalla kertoa Helsingin Sanomille sen jääviydestä kirjoittaa Helsingin keskustan kaavoituksesta? Vastaus kysymykseen? http://www.nettisanomat.com/1999/12/16/n9920helsinginsanomat.htm#vastaus

Lue räikeä esimerkki joulukuun 16. päivän lehdestä! Muut lehdet: Helsingin Sanomat: 3. pääkirjoitus. Torstaina 16. joulukuuta 1999. SIVU A2. "Kampin kaavamuutos paikallaan.
http://www.nettisanomat.com/1999/12/16/n9920helsinginsanomat.htm

Lue räikeä esimerkki joulukuun 16. päivän lehdestä! Muut lehdet: Helsingin Sanomat: Kaupunki. Torstaina 16. joulukuuta 1999. SIVU B3. "Helsingin valtuusto jatkoi Sanoma-WSOY:n tonttivarausta. http://www.nettisanomat.com/1999/12/16/n9920helsinginsanomat.htm 

"Sanoma-WSOY:lle ehdotettiin tonttia Ruoholahdesta tai Pasilasta. Seuraavasta Sanomatalosta toivottiin pienempikokoista. Nämä väliotsikot eivät mahtuneet lehden paperiversioon, olivat netissä! http://www.nettisanomat.com/1999/12/16/n9920helsinginsanomat.htm 

Helsingin sanomat pakkoraossa. Kaupunkikuvan turmeluksesta puhutaan kuiskaten!
http://www.nettisanomat.com/2000/03/23/etusivu.htm 

Kansallismaisema vuonna 2010? Kohtaako junalla pääkaupunkiin tuleva tällaisen maiseman 2010? Taustalla pilkottavat Sanomatalo ja Eduskuntatalo. Raha ratkaisee!
http://www.nettisanomat.com/2002/03/14/kansallismaisema.htm  

Vallan väärinkäyttöä. Kaksi esimerkkiä, kuinka Helsingin Sanomat käyttää valtaansa väärin. Esimerkki 1. & Esimerkki 2. & Loppukommentti. Esimerkki 1. Oma lehmä ojassa eli jääviys kirjoittaa Helsingin keskustan kaavoittamisesta.
http://www.nettisanomat.com/2004/04/15/helsinginsanomatkaava.htm 

Helsinki. Töölönlahden asemakaava. SanomaWSOY:n laajennus hankkimansa rakentamisoption mahdollistamana. http://www.nettisanomat.com/2004/04/15/helsinginsanomatkaava.htm 

"Esteet poistuivat Helsingin Töölönlahden rakentamiselta". Helsingin Sanomat. Kaupunki. Olli Pohjanpalo. Tiistaina 30. maaliskuuta 2004. http://www.nettisanomat.com/2004/04/15/helsinginsanomatkaava.htm 

Helsingin Sanomat. Tiistaina 30. maaliskuuta 2004. Kommentti. Olli Pohjanpalo. Esteet poistuivat, hidasteet jäivät. http://www.nettisanomat.com/2004/04/15/helsinginsanomatkaava.htm 

Loppukommentti. http://www.nettisanomat.com/2004/04/15/helsinginsanomatkaava.htm

Outo ovela optio = kansallismaiseman tuho! http://www.nettisanomat.com/2005/02/03/etusivu.htm#helsinginsanomat 

Outo ovela optio = kansallismaiseman tuho! Tilanne 15.04.2004.
http://www.nettisanomat.com/2005/02/03/optiokuva20040415.htm#outotilanne15042004


Outo ovela optio = kansallismaiseman tuho! Tilanne 03.02.2005. http://www.nettisanomat.com/2005/02/03/optiokuva20050203.htm#outotilanne03022005

Muut lehdet. Helsingin Sanomat tiistaina 1. helmikuuta 2005. "Helsingin kaupunki saa lisäkorttelin Töölönlahdelta. Maapoliittisen sopimuksen tarkistus toi Helsingille uutta rakennusalaa. Valtiolla ei ole vielä suunnitelmia omille kortteleilleen. http://www.nettisanomat.com/2005/02/03/etusivu.htm

Muut lehdet. Helsingin Sanomat. Kaupunki. Tiistaina 1. helmikuuta 2005. "Helsinki saa käyttöönsä kaksi korttelia Töölönlahdelta. Kaupunki ja valtio pääsemässä sopuun korttelien jaosta. http://www.nettisanomat.com/2005/02/03/etusivu.htm 

Loppukommentti. Näinkö helppoa se on? http://www.nettisanomat.com/2005/02/03/etusivu.htm   

Helsingin Sanomat maanantaina 14.02.2005. Kaupunki. "Hotellin lisärakennus uhkaa peittää Synagogan näkyvistä. Radisson SAS-hotellin lisäsiipeä yritetään sovittaa ahtaaseen paikkaan Helsingin Kampissa." http://www.nettisanomat.com/2005/02/17/etusivu.htm 

"Miten löysin tarkan selostuksen tämän kuvassa olevan Sanomatalon rakentamisen syntyhistoriasta sille paikalle, jossa se nyt on, ja sellaisena kuin se nyt on."
http://www.nettisanomat.com/2005/02/22/etusivu.htm 

Martti Valkonen: Journalismin salat I: Sananvapaus kauppatavarana. Luku 1: Kansanvalta ei toimi, jos kansa ei tiedä. http://www.nettisanomat.com/2005/02/22/valkonensananvapaus.htm 

Helsinki. Uusi uljas Kamppi pimentää ja musertaa lauantaina 05.03.2005. Kuva: Pertti Manninen. "Hetkiä Helsingissä". Pääkirjoitus. Helsinki. Kamppi slummiutuu vastenmieliseksi möhkäleeksi.
http://www.nettisanomat.com/2005/03/08/kuvalauantaiaamu.htm

Hetki historiaan, Sanomatalo. Tämä ei riitä! SanomaWSOY tahtoo vielä toisen samanlaisen peittämään Eduskuntatalon. "Tämä kuva on otettu ensimmäisen vaiheen valmistumisen hetkellä."
http://www.nettisanomat.com/2005/03/13/etusivu.htm   

Sarja jatkuu: Helsinki. Eduskuntatalon ja Sanomatalon edusta: Suomalainen kansallismaisema.
http://www.nettisanomat.com/2005/03/29/etusivu.htm 

Kauppalehti. Presso lauantaina 19. maaliskuuta 2005. Joitakin havaintoja nelisivuisesta artikkelista: Jääkö keskustatunneli tekemättä?
http://www.nettisanomat.com/2005/03/29/pressosanoma.html

Kansallismaisema vuonna 2010?

Kohtaako junalla pääkaupunkiin tuleva tällaisen maiseman 2010? Taustalla pilkottavat Sanomatalo ja Eduskuntatalo.

14.03.02
Pertti Manninen, nettisanomat.com

Raha ratkaisee!

Rakentamisessa on kysymys niin suurista taloudellisista arvoista, että niihin osallistuminen houkuttelee.

Löytyipä lopulta sukupolvi, joka haluaa pistää lihoiksi Helsingin, maan pääkaupungin, kansallismaiseman.

Avara näkymä katkaistaan erilaisilla torneilla ja hyvä on!

Helsingin Sanomat - jäävi?

Helsingin Sanomat on yleisesti puoltanut uutta kaavaa.

Joitakin yksityisiä painaviakin vastustuksia on julkaistu.

Toisaalta toimitus on julkaissut myös pöyristyttäviä, tarkoitushakuisia lentokoneesta nähtyjä perspektiivikuvia, joissa suunniteltu rakentaminen näyttää hyvin vaatimattomalta.

Helsingin Sanomia julkaisee pörssiyhtiö SanomaWSOY.

Pörssiyhtiön tehtävänä on tuottaa voittoa omistajilleen ja niinpä lehti on määrätietoisesti unohtanut, että yhtiöllä on optio yhteen uudesta tornista.

Jääviys on itse huomattava. Helsingin Sanomat ei ole huomannut.

Päinvastoin yhtiöltä palkkaa saavat himaset ja iltasanomaiset ovat repineet vaatteensa, kun ympäristöministeri Satu Hassi on määrännyt ministeriötään tutkimaan kaavan syntyvaiheita.

SanomaWSOY:n palvelijat ilmoittavat syvän huolestumisensa siitä, että jos kaavaa ei toteuteta, niin valtiolle aiheutuu tästä suuria kuluja.

And so what?

Kyllä Suomessa ja Helsingissäkin maata ja ilmaa riittää ilman että kansallismaisema tuhotaan.

Pertti Manninen, nettisanomat.com 14.03.2002.

  http://www.nettisanomat.com/2005/03/29/etusivu.htm  


Arkisto 2005  

Amerikkalaista aprillia vuodelta 1971. Tulossa!

Nettisanomat perjantaina 01.04.2005. 

Washington petti Max Jakobsonin. Amerikkalaista aprillia vuodelta 1971.
  Lue lisää! Tulossa!
Helsingin Sanomille tämä oli liikaa. Iltalehti ja Keskisuomalainen pystyivät kirjoittamaan jopa pääkirjoituksen!  Lue lisää! Tulossa!
Tämä ei ole aprillia: Nettisanomat 2005 maaliskuu: 22 000 kävijää ja 577 000 hakua (sivut ja kuvat yhteensä)!
Vuosi sitten: SanomaWSOY:n hallitukseen juuri nimitetty Sirkka Hämäläinen,Suomen Pankin entinen pääjohtaja ja Euroopan Keskuspankin entinen johtokunnan jäsen, tahtoo tavata työttömiä Helsingin työttömien yhdistyksen puheenjohtaja Reima Kekäläisen esitteleminä. Tapaamiset järjestetään Sanomatalon ala-aulassa. Torstaina 01.04.2004. Lue lisää!

  http://www.nettisanomat.com/2005/04/01/etusivu.htm

Arkisto 2005
 
Nettisanomat perjantaina 1. huhtikuuta 2005. Etusivu. Numero 328. 



"Suurvalta kumoaa suomalaisten hellimiä myyttejä. Washington ei luottanut Max Jakobsoniin. Se veti tukensa hänen urahaaveiltaan ratkaisten kilvan Kurt Waldheimin eduksi. Suomalaisia sumutettiin siekailematta."



"Italia ja Englanti arvostelivat suomalaisten kampanjataktiikkaa. Se oli niiden mielestä joko suunniteltu väärin tai yli-innokas, mikä oli hämärtänyt suomalaisten arviot oletettujen tukijoiden käyttäytymisestä."

Lähde: Kauppalehti. Presso. Olli Ainola. Washington petti Max Jakobsonin. Lauantaina 19.03.2005. Lue lisää! Tulossa!
Washington petti Max Jakobsonin. Amerikkalaista aprillia vuodelta 1971. 


 

"Kampanjassa oli laskettu sen varaan, että jos Yhdysvallat ja muut turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat ovat Jakobsonin takana, Neuvostoliitto ei lopulta rohkenisi käyttää veto-oikeuttaan."
 


"Kohteliaita sanoja käyttämällä suomalaisiin pumpattiin piristeitä, että nämä jaksaisivat roikkua menossa mukana. Seuraavana päivänä Kissinger nimittäin kirjoitti avustajalleen: - Jakobson ei kiinnosta minua vähäisissäkään määrin."

Kuvat: Kauppalehti. Presso. Simpsonit. Liisa Ihmemaassa.
Kommentti: Helsingin Sanomille tämä oli liikaa! Lue lisää! Tulossa!
Washington petti Max Jakobsonin. Amerikkalaista aprillia vuodelta 1971.


Arkisto 2004    

Nettisanomat torstaina 01.04.2004.

SanomaWSOY:n hallitukseen juuri nimitetty Sirkka Hämäläinen,


Suomen Pankin entinen pääjohtaja ja Euroopan Keskuspankin entinen johtokunnan jäsen, tahtoo tavata työttömiä Helsingin työttömien yhdistyksen puheenjohtaja Reima Kekäläisen esitteleminä.

Tapaamiset järjestetään Sanomatalon ala-aulassa. Torstaina 01.04.2004.

 

Kuvassa työttömät kiiruhtavat ainutlaatuisiin tapaamisiin, joissa he saavat lohtua murheisiinsa ja neuvoja miten kahdella jättieläkkeellä ja hiukan pienemmilläkin tuloilla selviytyy isänmaan palvelijana. Kuvannut Pertti Manninen.

    http://www.nettisanomat.com/2004/04/01/sirkkahamalainen.htm


Helsingin Sanomat uudisti ulkonäkönsä, entä ajatuksensa?
Tässä ajatusten arkistohelmi 10 vuoden takaa. Nettisanomat torstaina 1999-08-12:


Arkisto 1999.


"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista."

...Yksinäisen korkeakouluopiskelijan opintotuki ja asumislisä voivat nousta nykyisin 21 546 markkaan yhdeksässä kuukaudessa ja 28 728 markkaan vuodessa. Summat eivät ole pieniä.

Kalenterivuoden maksimituki ei poikkea paljon siitä, mitä keskituloinen maksaa veroina vuodessa palkastaan. Mitä sitä sanotaankaan? Ilmaista lounasta ei ole.

Helsingin Sanomien pääkirjoittaja
keskiviikkona 04.08.99
"Opiskelijoiden tukien leikkaukset"

Maksimissaan (johon vain harvat opiskelijat yltävät) alle 2400 markkaa kuukaudessa elämiseen: asumiseen, ruokaan ja kaikkeen muuhun! Kannattaa kyllä olla kateellinen kohta siellä uudessa norsunluu- eiku lasitornissa!

nettisanomat.com 12.08.99. pm


Arkisto 2009
http://www.nettisanomat.com/2009/04/01/etusivu.html
2000 2009
Nettisanomat torstaina 1. kesäkuuta 2000. harjun huminaa:

funkkis-bensa-asema puretaan



kuva: pertti manninen kesällä 1999

Jyväskylän ydinkeskustassa oleva vanha funkkis-bensa-asema puretaan paikalle suunnitellun konserttitalon alta.

Mitään käsitystä ei ole siitä rakennetaanko konserttitaloa ikinä, rahoja siihen ei ole osoitettu.

Kaiken lisäksi Sonera on jo nirhaissut nurkan arkkitehtikilpailun voittaneesta ehdotuksesta, joten tontin kohtaloksi näyttää tulevan valuminen liike-elämän tarpeisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettusen johdolla.

Luottamusnaiset ja -miehet ovat joko sokeita tai kyynikkoja. Rappeutumaan päässyttä rakennusta ei ole kehdattu purkaa suoraan bisnes-miehille.

nettisanomat.com, pertti manninen 01.06.00

nettisanomat.com/2000/06/01/funkis.htm

Lue myös!

viikon kettunen
"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia."

nettisanomat.com2000/06/01/viikonkettunen.htm

Nettisanomat keskiviikkona 2009-04-01.

Jyväskylän talous kuralla:
Kansalaiskeräys kaupunginjohtaja Markku Anderssonin kunniatohtorikuluille.

Hattu vaarassa.

Jyväskylän talous on luhistumassa, lainahanat sulkeutuvat, velkaa ei enää lisää saa, kaupungin peruspalveluiden hoito käy mahdottomaksi. Tätä taustaa vasten on ymmärrettävää, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veijo Koskinen (sd) on ryhtynyt puuhaamaan kansalaiskeräystä kaupunginjohtaja Markku Anderssonin (kok) kunniatohtorikuluille.

Tänään avataan pieni kioski Kirkkopuistoon siihen paikkaan, johon puiston alle rakennettavan parkkihallin suuaukon, Moolokín kidaksikin kutsutun, kuilu tulee Kaupunginteatteria vastapäätä kirkon kaakkoiskulmalle.

Kioski pidetään paikallaan siihen saakka, kunnes myös bankettirahat on saatu kokoon ja jos rahoja ylitse jää, niin parkkihalliin johtavan kidan juurelle, myöhemmin tarkemmin määrättävään paikkaan, sijoitetaan reliefi, johon ikuistetaan parkkihallin idean ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusen ja hänen seuraajansa Markku Anderssonin sivuprofiilit.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja toivoo ideoimalleen keräykselle hyvää menestystä, eikä itse halua tulla ikuistetuksi kyseiseen reliefiin. Hänen mottonsa kuuluu: ”Teot puhuvat puolestaan ja puumerkki kaupungin Kirkkopuistossa kyllä muistuttaa tulevia sukupolvia jatkuvasti olemassaolollaan päättäjistä vuodelta 2009”.

Kioskin sijainti selviää parhaiten vanhasta arkistokuvasta, jossa vuonna 2000 purettu funkis-huoltoasema on vielä pystyssä. Kioski on siis saman kadun, Vapaudenkadun, varrella rakennuksen takana kirkkoon ja kaupungintaloon päin.

Nettisanomat keskiviikkona 2009-04-01. Pääkirjoitus. Pertti Manninen.

Kuva: wahlman.fi/tohtorinhattumallisto.html

1999 2009
Nettisanomat torstaina lokakuun 28. päivänä 1999 Jyväskylä:

Kaupunginjohtaja Kettunen - uupumaton ideanikkari

Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on varsinainen ideanikkari, joka on tietenkin positiivinen luonnehdinta.

Ideoita on esitettävä, mutta ei saa suuttua, jos jotkut niistä ammutaan tylysti alas.

Ideana Kirkkopuiston alle rakennettava autopaikoituskellari ja varsinkin siihen liittyvä suora rappuyhteys kirkkoon on ihan hyvä.

Autollahan täällä ajellaan jo lyhyetkin matkat. Idean toteuttaminen onkin sitten toinen juttu. Minkälaisen tahansa ammottavan väylän rakentaminen Kirkkopuiston kupeeseen ei tule kysymykseen. Kuilun suu ei kertakaikkiaan sovi kyseiseen ympäristöön.

Jos autopaikoista on pulaa kyseisessä ympäristössä ja parkkikellari on tarpeellinen niin kulku sinne on järjestettävä jostain muualta vähemmän häiritsevästä paikasta.

nettisanomat.com keskiviikkona lokakuun 27. päivänä 1999 pm

nettisanomat.com/1999/10/28/n9913ks1.htm

Lue myös!

Kummallista kunniaa.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, joka ensi töikseen ajoi tiedotussihteerin pois kaupungin asunnosta muuttaakseen itse sinne ja joka ensi töikseen ilmoitti julkisesti Jyväskylän Ylioppilaslehdessä erikoisharrastuksekseen selvällä suomenkielellä olevan vittuilun ja joka sai kaupunginhallitukselta kehotuksen käyttäytyä arvokkaasti kaikissa olosuhteissa palkittiin kunniatohtorin arvolla Jyväskylän yliopiston promootiossa.

nettisanomat.com/2000/08/03/kunniatohtori.htm

Nettisanomat perjantaina 2009-01-16.

Kummallista kunniaa 2.

Tänään Keskisuomalainen kertoi, että kaupunginjohtaja Markku Andersson promovoidaan Jyväskylän yliopiston kunniatohtoriksi.

Andersson on ollut muutaman vuoden kaupunginjohtaja ex- Pekka Kettusen sekoilujen jälkeen.

Kunniatohtoriksi vihittävällä pitäisi olla joitakin erityisiä ansioita. Tässä nyt ei tule mieleen mitään erityistä, tavanomaista kriisijohtamista, josta voi tietenkin palkita tai olla palkitsematta, mutta kovin sisäsiittoiselta palkitseminen tuntuu, nyt.

Andersson on päinvastoin ollut juonittelemassa kuntien: Jyväskylän, Jyväskylän maalaiskunnan ja Korpilahden liittymissopimuksen rikkomista, jotta tytär saisi lautakunnan puheenjohtajan paikan. Tämä ensimmäisen kauden valtuutettu onnistui siinä, kun kuntien liittymissopimusta rikottiin ja jaettiin yksi iso lautakunta häpeämättömästi kolmeksi. Katso kirjoitus aikaisemmin, liite.

Tästä päätöksestä, joka on kahden valittajan mielestä ja kuntaliiton lakimiehenkin selostuksen mukaan lainvastainen, on kaksi jyväskyläläistä valittanut hallinto-oikeuteen. Tässä voi mainita, että Keskisuomalainen kirjoitti näyttävästi vasta valtuuston päätöksen jälkeen.

Toinen erikoisuus: Pari päivää sitten saimme lukea, että valtuuston lisälistalla, siis kaupungin johtaja Anderssonin esityksestä, tuotiin esitys jolla kunnan omistamien liikelaitosten hallituspaikkoja nostettiin lähes 50 prosentilla.

Ilman julkista keskustelua, ilman että Keskisuomalainen kirjoitti asiasta mitään.

Demokraattisten menettelytapojen säälimätön hylkääminen ei sovellu kunniatohtorille. Kaupunginjohtajalle, joka alentuu tällaisten temppujen käyttöön, ja lehti sen kun ylistää häntä ja unohtaa nämä demokratian halventamiset, tulevaisuus on mielenkiintoinen.

Otsikko viittaa siihen kun edellinenkin lurjus-kaupunginjohtaja palkittiin samalla arvolla samassa yliopistossa. Lue, linkki.

Pertti Manninen 2009-01-16 klo 15:08, pari minuuttia linkin lähtöön.

nettisanomat.com/2009/01/16/etusivu.html



Thursday 1 April 2010 guardian.co.uk
News April Fool's
Posted by Adam Gabbatt Thursday 1 April 2010 07.50 BST guardian.co.uk

April Fool! A round up of the best (and worst) hoaxes

It's the day office jokers look forward to all year round. From spaghetti harvests to semi-colon shaped African islands, we look back at the best April Fool jokes and take in this year's gags. Email adam.gabbatt@guardian.co.uk with your own tales of tomfoolery

The origin of April Fool's day is much disputed.

Some claim Chaucer's tale of a vain cock in Nun's Priest's Tale, written around 1392, inspired centuries of hoaxes.

Others suggest the reference within 1508 French poem Eloy D'Amerval to an "April Fish" (ho ho ho) is the truer source of the 1 April prank.

Examiner.com has a further 8 theories, including the calendar being changed and the notion of an April Fool being someone who mistook 1 April for 1 May, and thus launched into May Day celebrations a month early.

Whatever your theory as to the day's origin, the most famous April Fool is, according to Museum of Hoaxes, beyond doubt: the 1957 BBC Panorama piece on Switzerland's little-known spaghetti harvest.

http://www.guardian.co.uk/theguardian/blog/2010/mar/31/april-fool-round-up-hoaxes




Nettisanomat keskiviikko 2010-03-31 - N:o 1121 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Pukki kaalimaan vartijana. Tapaus Kanerva-Korhonen. Lainattu Iltalehdestä. Lue!
Tarkennus ja lähteet. Sofia Pankki ja Seppo Sairanen. Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen ja lainvoimaton tuomio. Lue!


"Kokoontumisajo". Vihtavuoren mopopojat koulun jälkeen.
Keski-Suomi. Laukaa. Vihtavuori. Haavistontie. Keskiviikko 2010-03-31 klo 15:25. Pertti Manninen.
Pukki kaalimaan vartijana. Tapaus Kanerva-Korhonen. Lainattu Iltalehdestä.

Maaliskuu 31st, 2010

Pukki kaalimaan vartijana. Tapaus Kanerva-Korhonen

Lainattu Iltalehdestä.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010033111390624_uu.shtml

”Ilkka Kanervalle yllätystukija

Keskiviikko 31.3.2010 klo 08.10

Sdp:n puoluesihteerin Ari Korhosen mukaan kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) ei ole puuttunut kaava-asioihin Nova Groupin eduksi.

- Hän ei ole pyrkinyt vaikuttamaan kaavojen käsittelyyn millään sellaisella tavalla, mikä antaisi olettaa, että taustalla olisi epänormaaleja tarkoitusperiä, Korhonen sanoo Iltalehdelle.

Korhonen on Varsinais-Suomen liiton maankäyttöjaoston puheenjohtaja ja maakuntahallituksen varapuheenjohtaja. Maankäyttöjaoston tehtävänä on valmistella maakuntakaavoja.

MTV3 uutisoi eilen, että Varsinais-Suomen maakuntahallitus olisi viime lokakuussa ottanut Nova Groupiin liittyvän kaava-asian uuteen valmisteluun nimenomaan Kanervan esityksestä.

Korhonen kiistää tiedon.

- Päätös oli yksimielinen ja tarkoituksenmukainen. Asia lähti lokakuussa uudelle kierrokselle, koska kuntia kuunneltuamme alkoi tulla valtava määrä erilaisia ehdotuksia eri yksityiskohdista. Siksi valmistelua täytyi jatkaa.

Kaava sanelee

Poliisiakin kiinnostanut kaava-asia liittyy Loimaan Niittukulmaan, johon on suunniteltu vähittäiskaupan suuryksikköä. Hankkeen suunnittelussa oli aluksi mukana myös Nova Groupin henkilökuntaa.

Vaikka Loimaan oma asemakaava lopullisesti määrää mitä saa rakentaa ja mihinkin, myös maakuntakaava sanelee tiettyjä ehtoja – esimerkiksi nyt kyseessä olevan, tilaa vievän kaupan osalta.

- Minun muistikuvani mukaan Kanerva ei ole ottanut tähän Loimaan tapaukseen minkäänlaista kantaa missään keskustelussa, Korhonen toteaa.

Iltalehden tietojen mukaan nimenomaan keskusta olisi ajanut kaavaan rajoittamatonta tilaa vievän kaupan merkintää, eli puolueen halujen mukaan Niittukulmaan olisi saanut rakentaa niin suuren kauppakeskuksen kuin joku vain haluaa.

Kompromissina kaavassa päädyttiin lopulta 9 000 neliömetrin rakennusoikeuteen.

Kaava kesken

Korhonen muistuttaa, että kaava ei ole vielä valmis.

- Nyt on vasta annettu vastineet erilaisiin huomautuksiin. Kaavasta tullaan äänestämään seuraavan kerran loppuvuodesta.

Maakuntakaavan hyväksyy lopullisesti maakuntavaltuusto ja vahvistaa ympäristöministeriö.

Ilkka Kanerva ilmoitti eilen jäävänneensä itsensä jatkossa kaikista kaava-asioiden käsittelyistä.

Korhonen puolestaan lopettaa demareiden puoluesihteerinä ja aloittaa toukokuussa Turun apulaiskaupunginjohtajan sijaisena.”

TOMMI PARKKONEN

Kuva

TAUSTATUKEA Demareiden puoluesihteeri Ari Korhonen on vakuuttunut, että kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) ei ole puuttunut väärällä tavalla Varsinais-Suomen kaavoituskuvioihin.

Kuva
(JOHN PALMEN)
Lue myös

Arto Merisalo puolustaa Ilkka Kanervaa

MTV3: Kanerva mukana Nova Groupin kaavan käsittelyssä

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010033111390624_uu.shtml

Lainaus loppuu.

Kommentti.

Sdp, joka on kaikessa kaavoitustoiminnassa mukana kaikissa kunnissa, joissa vain pystyy, todistaa nyt jotain kokoomuksen puolesta! Hyi hyi! Millähän perusteilla ja minkä koalition avittamana Ari Korhonen pääsi Turun (siis Turun) kaupungin apulaiskaupunginjohtajaksi. Lausunnoillaan hän tekee itsensä kelvottomaksi todistajaksi, oikeudellisessa mielessä. tekeeköhän. Sekö onkin koko höpinän tarkoitus?

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2010-03-31 klo 13:48.

http://viikkosanomat.fi/2010/03/31/pukki-kaalimaan-vartijana-tapaus-kanerva-korhonen-lainattu-iltalehdesta/

http://www.viikkosanomat.fi blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.nettisanomat.com lehti


Tarkennus ja lähteet. Sofia Pankki ja Seppo Sairanen. Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen ja lainvoimaton tuomio.
Maaliskuu 31st, 2010

Tarkennus ja lähteet. Sofia Pankki ja Seppo Sairanen. Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen ja lainvoimaton tuomio.

Edellisen jutun ” Sofia Pankki ja Seppo Sairanen. Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen ei ymmärtänyt lainvoimattoman tuomion merkitystä.” tarkennus ja lähteet:

Lue ensin edellinen:
http://viikkosanomat.fi/2010/03/30/sofia-pankki-ja-seppo-sairanen-finanssivalvonnan-johtaja-anneli-tuominen-ei-ymmartanyt-lainvoimattoman-tuomion-merkitysta/

Helsingin Sanomat. Talous. Tausta. Sairanen yritti toistaa Sofialla menestyksensä. Heikki Arola. Tiistai 2010-03-30.

”Heti [FIM-] pankkinsa myytyään [Seppo] Sairanen päätti lähteä uudestaan alalle. Islantilaiset eivät olleet ymmärtäneet tai viitsineet laittaa kauppasopimukseen tavanomaista määräaikaista kilpailukieltoa.

Vihreää valoa tuli myös Finanssivalvonnalta (Fiva).

Kesällä 2006 Helsingin käräjäoikeus langetti Sairaselle yli kahden vuoden vankeustuomion rahanpesujuttuun liittyvästä kätkemisrikoksesta.

Fiva ei nähnyt estettä pankin perustamiseen, koska hovioikeus kumosi tuomion samana vuonna. Juttu on yhä kesken. Korkein oikeus palautti asian viime keväänä hovioikeuteen.”
(Helsingin Sanomat. Tiistai 2010-03-30.)

Keskisuomalainen. Talous. Sairasen omaisuutta takavarikossa. Markku Liikamaa. Tiistai 2010-03-30.

”FIM-pankkiiriliikkeen ja Kari Uotin yhteiset rahasiirrot 1990-luun lopulla rasittavat edelleenkin Seppo Sairasta. Kari Uotin konkurssipesä on hakenut ja myös saanut takavarikkoon Sairasen ja hänen silloisen yhtiökumppaninsa Karri Toivosen omaisuutta yhtensä liki 4 miljoonan euron edestä.

Helsingin hovioikeus vahvisti Helsingin käräjäoikeuden lokakuisen takavarikkopäätöksen joulukuun viimeisenä päivänä.

Sairasen omaisuus koostuu muun muassa Sofia Pankin koko osakekannasta, kiinteistöistä Helsingissä ja Inkoossa sekä asunto-osakeyhtiön osakkeista Helsingissä. Takavarikko juontaa Kari Uotin konkurssirikokseen maaliskuussa 1998.

Sairanen ja Toivonen avustivat tuolloin Uotia siirtämään rahaa konkurssipesän ulottumattomiin ja aiheuttivat pesälle 1,9 miljoonan euron vahingon. 11 vuodessa summa on kasvanut yli 2 miljoonan euron, korkoineen 3,95 miljoonaan euroon.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi aikanaan molemmat miehet kätkemisrikoksesta vankeuteen, mutta hovioikeus hylkäsi syytteet.

Korkein oikeus totesi viime keväänä, että esirikos on tapahtunut ja palautti jutun käsittelyn hovioikeuteen.

Hovioikeuden ratkaisua odotetaan kuluvan vuoden puolella.”
(Keskisuomalainen. Tiistai 2010-03-30.)

Kauppalehti. Uutiset. Intohimoinen pankkiiri. Varatuomari Seppo Sairanen rikastui islantilaisrahalla. JR Leskinen. Tiistai 2010-03-30.

”Sofia Pankin perustaja ja pääomistaja Seppo Sairanen kertoi pankin alkuvaiheista Kauppalehti Option haastattelussa viime joulukuussa.

Kertomansa mukaan Sairanen tapasi Finanssivalvonnan johtajan Anneli Tuomisen huhtikuussa 2008. Hovioikeus oli muutamaa kuukautta aikaisemmin vapauttanut Sairasen Helsingin käräjäoikeuden kesäkuussa 2006 langettamasta tuomiosta. Käräjäoikeudessa Sairanen oli saanut yli kaksi vuotta vankeutta törkeästä kätkemisrikoksesta Kari Uotin rahanpesujutussa.

Sairanen kysyi Tuomiselta, onko esteitä, joiden takia hänen ei kannattaisi hakea toimilupaa uudelle pankille. Tuominen vastasi, että ei ole.

Sen jälkeen tilanne on mutkistunut. Korkein oikeus palautti vapauttavan tuomion takaisin hovioikeuden käsittelyyn. Kätkemisrikoksen käsittely on siis edelleen yhä kesken.”
(Kauppalehti. Tiistai 2010-03-30.)

Kommentti.

Ilta-Sanomissa, päinvastoin kuin aikaisemmin muistin ei ollutkaan mitään tästä Finanssivalvonnan myönteisestä päätöksestä Sofia Pankin perustamiselle.

Käy nyt vireillä olevassa oikeudenkäynnissä miten tahansa, Finanssivalvonnan johtajan Anneli Tuomisen varomattomuus, ellei peräti leväperäisyys, on kyllä huolestuttavaa. Yleensähän mikään ei oikeasti korjaannu kuin lopullisella ratkaisulla. Tässäkin tapauksessa Sofia Pankki olisi saanut korkeintaan aikalisän, vaikka se olisi menestynyt.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikkona 2010-03-31 klo 10:08.

http://viikkosanomat.fi/2010/03/31/tarkennus-ja-lahteet-sofia-pankki-ja-seppo-sairanen-finanssivalvonnan-johtaja-anneli-tuominen-ja-lainvoimaton-tuomio/

http://www.viikkosanomat.fi blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.nettisanomat.com lehti




Nettisanomat tiistai 2010-03-30 - N:o 1120 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Pääkirjoitus. Sofia Pankki. Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen ei ymmärtänyt lainvoimattoman tuomion merkitystä. - Taloussanomat: Sofia Pankin värikäs tausta. Lue!


"Suomalainen todellisuus. Ainakin 18 vuotta paskaa."
7 päivää: Viinalomalta palannut - HOIPER SEKAVA .... Julkaisujohtaja Pauli Aalto-Setälä. Rahastajat Ruotsissa. "Seiska on Suomen suurin viikkolehti! Levikki 243 507 kpl!. - 7 päivää 9/2010 4-10.3. Kuva: Pertti Manninen.
"Sen ottamisesta eli maantapa."
Keskisuomalainen tiistaina 2010-03-30. Ilkka Kanerva epäiltynä lahjuksen ottamisesta. Poliisi ei kerro, mitä kansanedustajan epåilleen antaneen vastineeksi. Sari Gustafsson/Lehtikuva. Kuvateksti: Marja Tiura onnitteli Ilkka Kanervaa tämän 60-vuotispäivillä tammikuussa 2008. Molempia epäillään lahjuksen ottamisesta. Kuva: Pertti Manninen.
Viikkosanomat-blogi
Kokoomus: Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ei ole merkittävässä asemassa puolueessa!

Lainaus Iltalehdestä.

Kanervan ja Tiuran lahjusepäilyt eivät ongelma kokoomukselle
Maanantai 29.3.2010 klo 18.55

Kokoomus ei pidä kahden kansanedustajansa lahjusten ottoon liittyviä selvityksiä ja poliisitutkintoja puolueen kannalta merkittävänä ongelmana. Asia ei ole ajankohtainen, koska Ilkka Kanervaan tai Marja Tiuraan kohdistuneet epäilyt eivät ole johtaneet rikossyytteisiin.

Tampereen vaalipiiristä kansanedustajaksi valittua Tiuraa epäillään lahjuksen ottamisesta Anna Tapion koulun säätiöön liittyvässä lahjusjutussa. Tiura on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Asia on menossa syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastossa.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen muistuttaa, että syyttömiä ei pidä tuomita, ennen kuin oikeus toisin päättää.
– Suomalainen oikeusvaltio lähtee siitä, että ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan. Tiuran osalta asia on vielä syyteharkinnassa ja Kanervallakin vasta poliisin esitutkinnassa.

Tujunen ei pidä asiaa kokoomuksen kannalta kovin merkittävänä, koska kumpikaan kansanedustaja ei ole puolueessa nyt niin merkittävissä tehtävissä, että mahdolliset oikeuskäsittelyt aiheuttaisivat ongelmia. Tujusen mukaan uusia vaalirahoitukseen tai muuhun rahankäyttöön liittyviä tapauksia ei ole tiedossa. Esimerkiksi Nova Groupin taloussotkut ovat kokoomuksen osalta selvitetty.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010032911382816_uu.shtml

Kommentti.

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja ei ole merkittävässä asemassa puolueessa! Näin se sitten varmaankin on, mutta kova on uskomus syyttömyyteen, kun varapuheenjohtajaksi Tiura piti vielä uudelleen valita, arpa ratkaisi.

Rötöstelystähän on puheenjohtaja Jyrki Kataisella kokemusta. kun hän aikoinaan väärensi kokouspöytäkirjan, jotta pääsi puoluekokousedustajakai. Kaveripoliisit jättivät asian tutkimatta, josta Katainen muuten kiitteli, kaikesta savolaisesta ystävällisyydestä, kun ilmoitti vaihtavansa vaalipiirin Helsinkiin tai Uudellemaalle. Päivärahat, keinotekoiiset, jäävät nyt saamatta. Kataisella oli nyt kuitenkin edes asunto Siilinjärvellä, eikä vain jalasmökki niinkuin Paavo Väyrysellä ja Lasse Lehtisellä.

Lehtiselle keinottelu jäikin niin veriin, että ”väitöskirjaansa” varten nappasi apurahan Riihisäätiöltä. Apuraha oli tarkoitettu vähävaraiselle ammattiinopiskelijalle. Näin säätiön säännöissä luki.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2010-03-29 klo 21:19 Bundesliiga 2:n ottelua katsomaan kiiruhtaen.

http://viikkosanomat.fi/2010/03/29/kokoomus-eduskuntaryhman-varapuheenjohtaja-ei-ole-merkittavassa-asemassa-puolueessa/

Tags: esitutkinta, Ilkka Kanerva, jalasmökki, Jyrki Katainen, keinottelu, lahjus, lahjusepäily, Lasse Lehtinen, maakuntakaava, Marja Tiura, Nova Group, Paavo Väyrynen, päiväraha, poliisi, pöytäkirjaväärennös, syntymäpäivät, Taru Tujunen


Pääkirjoitus.

Sofia Pankki ja Seppo Sairanen. Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen ei ymmärtänyt lainvoimattoman tuomion merkitystä.

Maaliskuu 30th, 2010
Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen ei ymmärtänyt lainvoimattoman tuomion merkitystä.

Ilta-Sanomat kertoi tänään, tai sitten Helsingin Sanomat, että finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen antoi Seppo Sairaselle luvan Sofia-pankin perustamiseen, sen jälkeen kun Sairasta koskevat syytteet velallisen epärehellisyydestä, rahanpesusta jne. olivat menneet nurin hovioikeudessa. Käräjäoikeuden tuomio oli ollut 2 vuotta vankeutta, joten teon on täytynyt olla törkeä.

Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen ei ymmärtänyt lainvoimattoman tuomion merkitystä.

Oikeudenkäynti kuitenkin jatkui, syyttäjä pyysi valituslupaa korkeimmalta oikeudelta, hovioikeuden vapauttavalla tuomiolla ei siis ollut lainvoimaa. Tietenkään ketään ei saakaan kutsua rikolliseksi ennen kuin tuomio on lainvoimainen, mutta oliko pankin perustamislupa sitten tarpeeksi harkittu. Luulisi löytyvän jonkinlaiset pykälät, että törkeä velallisen epärehellisyyssyyte, vaikkei tuomioita ole annettu voisi antaa finanssivalvonnalle ja sen johtajalle mahdollisuuden kieltää pankin perustaminen. Näin ei siis nyt kuitenkaan käynyt ja Sofia joutui selvitystilaan ja osa sijoittajista voi menettää rahojaan, siis enemmän kuin 50 000 euron talletussuojan turvaamista sijoituksista. Kai siellä pankilla nyt kuitenkin sen verran varoja on jäljellä, ettei valtio joudu maksamaan näistä talletussuojan turvaamista rahoista senttiäkään.

Kauppalehti hehkutti tänään tiistaina 2010-03-30, että Finanssivalvonta käyttäytyi jotenkin ryhdikkäästi ja sivalsi yhdellä päätöksellä pelin poikki, jotenkin näin. Yhtään ajatusta ei kuitenkaan liiennyt arvostelemaan sitä, että Seppo Sairanen sai ylipäätään perustaa pankin. Siis Sofia-pankin.

Eilen tv-uutisissa oli muuten lause, että pankki kaatui huolimatta siitä, että sen hallituksen puheenjohtajana oli Lääketeollisuuden keskusliiton johtaja Suvi-Anne Siimes, toivottavasti tittelit ovat oikein, nimi satavarmasti. Tänään Siimeksen nimeä ei löytynyt HS:stä, Ilta-Sanomista, Kauppalehdestä. tai Keskisuomalaisesta. Onko Siimeksen nimi niin suojattu lääketeollisuusyhteydessä, että se jätetään mainitsematta? Kyllä kai hallituksen puheenjohtaja palkkioittensa lisäksi joutuu jostakin vastaamaankin, ainakin siitä, että nimi mainitaan, jos sotkua syntyy.

Muistuttaa tätä vakuutusyhtiö Apolloa, jossa Ben Zyskowicz joutui jopa vastuuseen, selvisi sitten pienellä 100 000 markan korvauksella. Hädissään hän kuitenkin oli kun joutui siirtämään asuntonsa vaimon nimiin (Lähde HS vuosien takaa). Tämä oikeasti oli aikoinaan syy, miksi Zyskowicz ei ottanut, siis uskaltanut ottaa, ministerin paikkaa, vaikka sen olisi saanut. Nythän kokoomuksella on tämä ex-ministeri Ilkka kanerva ja ministeriksi vaadittu Marja Tiura syyteharkinnassa. Siitä sitten lisää toisessa yhteydessä.

Taloussanomista löytyi seuraava juttu. Kommentti lopussa, jossa tietenkin ilman minkäänlaista näyttöä epäillään onko kaikki ollut niin pyyteetöntä kuin on kerrottu. Olisi kiva tietää, koskaan emme saa selville, ellei jotain rikosta ruveta tutkimaan, olivatko islantilaiset niin tyhmiä, että maksoivat itsensä kipeiksi Sairasen FIM- pankkiiriliikkeestä, ja kenen rahoilla. Onko Sairanen itse rahoittamut kaupan ja antanut islantilaisille muhkeat korvaukset tästä operaatiosta. Tämä on siis vain epäilys ja jos sitä ei tutkita epäilyksi jää, jollei johda sitten kunnianloukkausjuttuun, jossa asia voitaisiin tutkia.

Hiukan epämääräistä siinä kuitenkin todistettavastikin on, kun kauppasopimukseen ei sisällytetty liiketoimintakieltoa ja Sairasella oli vapaat kädet aloittaa huseeraaminen milloin tahansa.

Toinen juttu on sitten se, että rahastukselta Sofian touhu näyttää joka tapauksessa. Valtava kulurakenne 60 työntekijöineen. Ideahan on siinä, että firman tyhjentäminen voi onnistua ylisuuria ja ylimitoitettuja palkkoja maksamalla. Rikoshan sekin sitten lopulta on kuten nyt Nova Groupin tapauksessa, siis jos tällainen toiminta oikeudessa katsotaan rikolliseksi, siis varmuuden vuoksi vielä kerran: Rikos on tapahtunut vasta sitten kun rikos on todettu ja siitä on langetettu tuomio, joka on saanut lainvoiman.

Finanssivalvonnan johtaja kuitenkin kiirehti liian aikaisin tekemään johtopäätöksiä Sairasen vapauttavasta tuomiosta (hovissa), koska korkein oikeus on palauttanut jutun käsittelyn takaisin hovioikeuteen. Finanssivalvonnan käytös on sen verran epäilyttävää ja asiantuntematonta, että kyllä siellä jonkun olisi jätettävä eronpyyntö. Onhan meillä tämä Nordean laillistettu Mermaid vielä muistissa.

Viikkosanomat, Pertti Manninen. Tiistai 2010-03-30 klo 16:59.

Tähän lopuksi liitteeksi Taloussanomien juttu, kommentti tulikin sitä ennen.
Sama.

Lainaus.

”Sofia Pankin värikäs tausta
http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2010/03/29/sofia-pankin-varikas-tausta/20104542/12

Taloussanomat

29.3.2010 14:36

Eilen sunnuntaina pankkitoimilupansa menettäneen Sofia Pankin synnyn taustalla on erikoisia sattumuksia. Mukana on muun muassa islantilaista rahaa ja rikosepäilyjä.

Pankin hallituksen puheenjohtaja Seppo Sairanen perusti Sofia Pankin rahoilla, jotka hän sai myytyään finanssikonserni FIM:n islantilaiselle Glitnirille. Sairanen oli FIM:n pääomistaja.

Myyntiin hän kypsyi jouduttuaan rahanpesuepäilyjen kohteeksi, minkä takia viranomaiset rajoittivat hänen toimintaansa. Sairanen ja FIM saivat vuonna 2006 käräjäoikeudessa ankarat tuomiot Kari Uotin rahanpesujutussa. Hovioikeus kuitenkin hylkäsi syytteet vuoden 2007 joulukuussa. Syyttäjä on hakenut helmikuussa 2008 valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Asian käsittelyn ollessa vielä kesken tuolloinen Rahoitustarkastus halusi sitoa Sairasen kädet ja vaati FIM:iä mitätöimään Sairasen äänioikeuden, jotta rahoitusmarkkinoiden luottamus yhtiöön turvattaisiin.

Sairanen itse kertoi Taloussanomille helmikuussa 2007, että valvovan viranomaisen päätös mitätöidä hänen äänioikeutensa kypsytti hänet päätökseen myydä FIM.

Mainoslinkit
PS-tili tai eläkevakuutus – pääasia että aloitat nyt.
Ellet halua eläkkeellä tyytyä palkkasi puolikkaaseen, aloita säästäminen nyt. Tapiolasta saat selvällä suomella vastaukset eläkesäästämisen kiemuroihin ja sinulle sopivan säästämistavan. Lue lisää, kokeile laskuria >>


Sairanen koki, että FIM:n toiminta lamaantui: yhtiön oli vaikea tehdä päätöksiä, kun se ei voinut ottaa huomioon suurimman omistajan mielipidettä.

– Luulin, että saan olla kokouksessa ainakin läsnä. Sitten selvisi, että Ratan määräyksestä en saa osallistua, Sairanen sanoi tuolloin Taloussanomien haastattelussa.

Sairanen tienasi 110 miljoonaa euroa

FIM myytiin helmikuussa 2007 islantilaiselle Glitnirille, joka maksoi FIM:stä hyvän hinnan eli 341 miljoonaa euroa. Kauppa teki pääomistajista miljonäärejä. Sairanen omisti pankista lähes kolmanneksen ja tienasi kaupasta noin 110 miljoonaa euroa.

Tämä raha toimi pesämunana Sofia Pankin perustamisessa. Sofia Pankki aloitti toimintansa tammikuussa 2009.

Glitnir puolestaan muuttui takaisin FIM:ksi, kun vaikeuksiin ajautunut Glitnir joutui syksyllä 2008 Islannin valtion haltuun. Sen jälkeen pankki myi suomalaisen tytäryhtiönsä yhtiön suomalaiselle johdolle. Nimeksi tuli jälleen FIM.

Alkuperäisen FIM:n omistajaksi Sairanen oli noussut 1990-luvun laman aikana. Tuolloin yhtiön toimitusjohtajana toiminut Sairanen osti vaikeuksissa olleen FIM:n omistukseensa.”

Lainaus ja juttu loppuu.

http://www.viikkosanomat.fi blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.nettisanomat.com lehti


Arkisto 2004

Nettisanomat torstaina 20. toukokuuta 2004.


"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.


Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.

http://www.nettisanomat.com/2004/05/20/pankkivankituki.htm

Arkisto 1999

Suomen Yhdyspankin aikaan liittyy Wärtsilä-Meriteollisuuden konkurssiin liittyvä juttu Nettisanomissa torstaina 1999-08-12 Alho- Sundqvist II: Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla:

"Täysin selvittämättä on jäänyt asiaan liittyvä hauska yhteensattuma: Ministerin päätös pitkitti juuri sopivasti konkurssiinmenoa niin, että silloinen Suomen Yhdyspankki (SYP) onnistui turvaamaan itselleen ja konkurssin ulkopuolelle 300 miljoonan saatavansa. Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkönä oli tapahtumahetkellä Bror Wahlroos ja Suomen Yhdyspankin eräänä johtajana hänen poikansa Björn Wahlroos. Kokoomuksen taloudellinen tilannekin oli niihin aikoihin konkurssikypsä. Mukana olijat porskuttavat nyt kuka missäkin, eikä kukaan vaadi Tuomiojan eroamista hallituksesta."

http://www.nettisanomat.com/1999_02/netti1208.htm#alho2

Arkisto 2009

Björn Wahlroos-story. Nettisanomien kirjoituksia 1999-

http://www.nettisanomat.com/2009/08/26/etusivu.htm#nettisanomat20090818




Nettisanomat sunnuntai 2010-03-28 - N:o 1119 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Satumaa - aavan meren tuolla puolen jossakin on maa ...
Ylä-Savo. Keitele. Nilakka. Selänranta. Sunnuntai 2010-03-28 klo 14:32. Pertti Manninen.

Nettisanomat lauantai 2010-03-27 - N:o 1118 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

2010: Maaliskuun lehtiä - Maaliskuun juttuja - Maaliskuun kuvia - Maaliskuun blogeja

2010: Maaliskuun lehtiä - Maaliskuun juttuja - Maaliskuun kuvia - Maaliskuun blogeja
Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle - Ulkomaan ... Lue!
SuomiTV:n uutiset
Lue! Paavi: Anteeksi. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! -
Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! -
Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! 

Nettisanomat perjantai 2010-03-26 - N:o 1117 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi

Viikkosanomat 25.1.1957

N:o
1117

Perjantai
2010-03-26
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle - Ulkomaan ... Lue!
SuomiTV:n uutiset
Lue! Paavi: Anteeksi. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! -
Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! -
Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! 
Viikkosanomat 25.1.1957. TV - Televisio

Viikkosanomat 25.1.1957. TV - Televisio

Viikkosanomat N:o 4
25 - 1 - 1957
Päätoimittaja
AATOS ERKKO

hyvä!
Lennonjohtaja Kurt Melander Turusta lähti erikoisluvalla noutamaan vaikeasti sairastunutta potilasta Kumlingesta ja selviytyi onnellisesti laskusta jäälle vaikka ainoana valaistuksena olivat lähitaloista kootut petromaxit.

alas!
Valtio on taas ikäänkuin huomaamatta kahmaissut taskuunsa pitkän pennin. Viime vuonna on palkkataso kohonnut markkamääräisesti melkoisesti, mutta verojen progressiivisuutta ei ole mitenkään lievennetty, joten veroprosentti on jokaisen kohdalla noussut, vaikka tulo ei rahan arvon laskettua olekaan noussut.

KANSIKUVAT
Jorma Poutasen värikuvat Lapin porosta ja etelän tytöstä.


Maaliskuun blogeja




Nettisanomat torstai 2010-03-25 - N:o 1116 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle - Ulkomaan ... Lue!
SuomiTV:n uutiset
Lue! Paavi: Anteeksi. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! -
Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! -
Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! 
"Kevättä rinnassa ja hiukan selässäkin". Kuva torstaina 2010-03-25 klo 10:34.

Keski-Suomi. Jyväskylän naapuri Laukaa. Keskusta. Laukaantie. Lounasravintola Rosanne. Kuva Pertti Manninen.

Aftonbladet. Debatt. Onsdag 24 mars 2010. Livstilsdömde Ari är oskyldig.
Livstilsdömde Ari är oskyldig. Kuva torstaina 2010-03-25 klo 10:58.
Debattören: Han dömdes bara för att han var en finsk alkoholist. Kuva Pertti Manninen.

"Vid en bedömning som görs av en persons trovärdighet befinner vi oss på osäker mark om inte fakta ger styrka åt bedömningen. Omedvetet färgas vi av antipati eller empati och läter oss styras utifrån vår egen känsla grundad på utbildning, klasstillhörighet och kulturarva. Detta gäller ocså människor i domstolen.
Brottsplatsundersökningens dolumentation av köksfönstret och området visar att han inte kan ha kastat ut henne
Dock!
Han dömdes till livstids fängelse.
Detta är plågsamt."
Jan Olsson

Livstilsdömde Ari är oskyldig. Kuva torstaina 2010-03-25 klo 10:58.
Debattören: Han dömdes bara för att han var en finsk alkoholist. Kuva Pertti Manninen.

Aftonbladet. Slutreplik. Pensionsbromsen. Onsdag 24 mars 2010.
Politiker saknar moral om pensionerna.
Aftonbladet. Slutreplik. Pensionsbromsen. Onsdag 24 mars 2010.
Politiker saknar moral om pensionerna.
Kuva Pertti Manninen.

Lue! Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa.
http://www.12.fi/lakisanomat/2007/10/24/etusivu.htm

Lue! Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös.
http://www.nettisanomat.com/2008/06/06/etusivu.htm#vaitepaatos






Nettisanomat keskiviikko 2010-03-24 - N:o 1115 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

SuomiTV:n uutiset: klo 18 (5 minuuttia), klo 19 (1 minuutti) ja klo 20 (15 minuuttia). Lue!
Paavi: Anteeksi. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! -
Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! -
Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! 























Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle. Ulkomaan katsaus.

Pitkä pääkirjoitus. Tänään on keskiviikko 2010-03-24 klo 14.08.

MLV

Kun nyt mediamaksusta ei tullutkaan mitään, ja koska kokoomus haluaa edelleen tasasuuruisen maksun, siis köyhät maksaisivat saman kuin rikkaat, esitän ongelman ratkaisuksi medianlisäveroa MLV. Se olisi samanlainen kuin ALV sillä erotuksella, että se olisi esim. 0,5 prosenttia korkeampi kuin yleinen ALV ja tämä 0,5 määrättäisiin tuotteille joilla on tekemistä median kanssa: Tämä 0,5 prosenttia tuloutettaisiin Ylelle ja se siitä.

Määrittely olisi takuulla yksinkertaisempi (tullitilastot) kuin pääministeri Matti Vanhasen vaatimus selvittää ne alat, joilta lakko-oikeus poistettaisiin, Se on professori Tiitisen mielestä mahdoton tehtävä (Ajankohtainen kakkonen eilen). Ohjelmassa muuten riemastuttavasti riepoteltiin Vanhasen alkuperäistä esitystä ja sitten siitä liukenemista.

SanomaWSOY:n munaus Älypäässä.

Joku oli onnistunut onkimaan salasanat, yli 100 000 ja laittanut ne nettiin.

Helsingin Sanomat oli piilottanut tämän Sanoma Entertainment Oy:n munauksen talousosastolle niin huomaamattomaan paikkaan kuin kehtasi, ilmoitusten puristukseen sivun keskelle. Selitystä ei uskoisi maan suurimman mediatalon arvoiseksi. Kyseessä on vanha sovellus, murtautuminen tapahtui ilmeisen helposti, en tiedä, salasanat olivat sellaisenaan tekstimuodossa salaamattomina.

Virheitä sattuu, mutta kyllä tässä tietty leväperäisyys on vallannut yhtiön. Ei tällaista olisi sattunut Aatos Erkon ollessa selvillä kaikesta, mitä yhtiössä tapahtui. Muistan sen tarkkuuden ja korvien aukipidon kun hän oli aikoinaan Typlan-yhtiön kokouksessa, johon kaikki työntekijätkin osallistuivat. Sieltä hän nappasi muuten Tapio Kalliojan johtamaan, ainakin lopuksi, nykyistä Welhoa, sen aikaista Helsinki Televisiota, jos nimi meni nyt oikein.

Vahingossa surffasin tänään JIMinkin ohi ja siellä Älypää pyöri. En ole selvillä miten se toimii ja mitä palkinnoiksi jaetaan, mutta ainakin tekstiviesti jotakin maksaa, ehkä euron. Se oli niin pienellä, että putkitelkkarista sitä ei erottanut, Rahastus siis toimii vaikka salasanamurtokin on vielä selvittämättä ja mahdollisesti palkintojen väärinkäyttökin jos joitain palkintoja jaetaan.

Keskisuomalaisessa sama uutinen oli näkyvästi esillä, tärkeytensä mukaisesti. Lisäksi siihen oli liitetty poliisin tuleva ohjeistus. Tällaisissa huvituksissa ei missään tapauksessa saa käyttää samoja salasanoja kuin työkoneissa. Poliisin rekisterit ovat intranetissä, sisäisessä verkossa. johon kukaan ulkopuolinen ei voi päästä, toivon mukaan näin on tässä langattomassa maailmassa.

Herrasmies Vanhanen.

Eilen FST5:n uutislähetyksessä näytettiin hallituksen tiedotustilaisuus nuorisotyöttömyyden hoidosta.

Vanhanen on nyt omaksunut herrasmiehen alkeet. Kun työministeri Anne Sinnemäki tuli viereiselle tuolille istumaan, Vanhanen veti tuolin esiin ja selvästi ohjasi daamin turvallisesti istumaan.

On pääministerin hölmöilyistä mitä mieltä tahansa yksityisasioissa ja yleisissä täytyy tässä nyt kerrankin kertoa ilouutinen reiluudesta.

Julkisuudessa esiintyneiden tietojen mukaan Vanhaset erotilanteessa jakoivat omaisuuden puoliksi. Ei siinä ruvettu laskemaan kuka enemmän oli tienannut tai kuka enemmän oli kotia hoitanut.

Surullisia esimerkkejäkin on. Jani Sievinen ryösti vaimonsa erotilanteessa. Rouvalla olisi selvästi ollut oikeus enempään mutta isä Esa ohjaili poikansa ryöstöretkelle ja vaimo (Susanna?) ei jaksanut oikeusjuttuja asiassa ja niin Jani sai liikaa. Häpeäksi tällainen käytös on poliitikoksi pyrkivälle.

Toinen ryöstäjä on tämä kuuluisa Panu Rajala, joka ryösti Katri-Helenan eron yhteydessä. Motiivi oli tietenkin ala-arvoinen, oikeasti. Katri-Helenalla oli niin paljon enemmän varallisuutta, että Rajala katsoi itsensä oikeutetuksi apajalle.

Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle.

Ehkä vuosi sitten kirjoittaessani ympäristösihteerin erottamisesta, alaotsikoksi valitsin ”Kuka erotetaan seuraavaksi?”

Ei minulla kunnan asioista mitään muuta tietoa ole kuin mitä lehdistä olen lukenut vuosien aikana, mutta ajattelin niin, että kun näin pahasti asiat ovat, niin kyllä vielä jotakin muuta saattaa sattua tulevaksi.

Hurjaa on. Nyt virkamiehet (Heikki Ala-Tauriala) ja siihen liittynyt vaaleissa turpiinsa saanut (Golf-kenttäpuolue. Pertti Parkkonen) aikovat erottaa koko kunnanhallituksen. Kysymyksessä on tietenkin tekniikkaa, kun yhtä ei voi erottaa (Harry Ruotsalainen), täytyy erottaa koko porukka. Yritän kaivaa täällä kahvilassa Keskisuomalaisen esille ja lainata siitä sanatarkasti jotakin.

Lehti ei löytynyt, mutta aamusta jotakin muistan. Harry Ruotsalainen väitti, että nyt ryöstetään kuntalaisten ääniä, kun vaalin tulos halutaan mitätöidä. Toisessa kirjoituksessa ilmeisesti muutaman vuoden kuluttua eläkkeelle siirtyvä kunnanjohtaja Esko Koliseva selittää tätä kunnan sisällä vallitsevaa skismaa, joka on kärjistynyt näin tulehtuneeksi. On järjestetty kysely ja osa virkamiehistä, varsinkin se osa, joka mahdollisesti syyllistyi työpaikkakiusaamiseen ennen ympäristönsuojelusihteerin erottamista, tuntee siis itsensä kiusatukuksi, ei viranhaltijain vaan vaaleissa valittujen valtuutettujen taholta, osa valtuutetuista vaatii kuulemma liikaa, ei luota virkamiehiin ja valmisteluun, osa kuulemma ei viitsi avata edes kokouksen kirjekuoria ennen kokousta.

Huonosti on asiat, jos näin on. Työpaikkakiusaaminen on tietenkin anteeksiantamatonta, mutta kyllä kai työjärjestyksen pitäisi olla selvä.

Valtuutetut päättävät, kunnanhallitus toimeenpanee valtuuston päätökset ja viranhaltijat toimeenpanevat työssään päivittäin nämä päätökset, joiden perusteella heidät on määrätty työtä tekemään. Ei hiirten soisi hyppivän pöydillä. Pomon pitäisi ryhdistäytyä ja lyödä nyrkkiä pöytään, noin kuvaannollisesti.

Erotuslautakunnan pitää saada työnsä päätökseen kevään kuluessa. Huonosti on asiat, jos joku erotetaan. Farssi saisi ansaitsemansa päätöksen, jos valtuusto valitsisi samat jäsenet hallitukseen, ehkä eri koalitioin, en tiedä paikkajakoa niin hyvin, että voisiko tämä olla käytännössä mahdollista. teoriassa ainakin!

Tähän on nyt lopetettava ja lisättävä sitten linkkejä loppuun myöhemmin, kun en saanut yhteyttä nettiin muodostettua.

Ulkomaan katsaus.

Viime viikon Aftonbladetissa luin kuinka ”journalisten Jan Guillou” puolusteli ja vähätteli mahdollisia KGB-yhteyksiään. ”Pressombudsman Yrsa Stenius” piti Expressenissä julkaistua kirjoitusta sopimattomana, puolueellisena ja vapautti Guilloun.

Tänään ostin sunnuntain 2010-03-21 Dagens Nyheterin ja siinä osastossa ”Ledare signerat” Peter Wolodarski puuttui asiaan, Hän toi esille sen että Guillou on muistelmakirjassaan täysin vaiennut kyseisistä vuosista 1967-1972, siis ainakin KGB:stä. Lisäksi Wolodarski piti Yrsa Steniuksen puuttumista täysin sopimattomana, koska asiamies (instituutiona) ei ole mitenkään tarkoitettu ottanaan kantaa jonkun kolumnistin asiaan, vaan tavallisten ihmisten asiaan. Lisäksi kirjoittaja pitää Steniusta aika jäävinä kun Stenius on itse ollut aikaisemmin Aftonbladetin päätoimittaja ja Guilloun kolumnistikollega.

Näistä asioista en tietenkään tiedä mitään muuta kuin nyt lukenut nämä kirjoitukset. Tähän toin ne esille, kun Suomessa vaaditaan Tiitisen listaa julkistettavaksi. Monen kymmenen vuosien takaisten asioiden selvittäminen on kohtuullisen vaikeaa. Vaikka arkistot avautuisivatkin, niin niihinkin pitää suhtautua tietyllä varauksella. Vaikka olisivat aitoja, olisivatko oikeita?

USA:ssa on nämä Nixonin ja Kissingerin jutut ja kirjoitukset avautuneet, niiden mukaan Kissinger ei pannut minkäänlaista arvoa Max Jakobsonille, vaikka Suomessa hihkuttiin. Kauppalehti Presso, nyt jo lopettanut, kirjoitti tästä ja Nettisanomat julkaisi kirjoituksista ison osan. Linkki lopussa.

Nyt on lopetettava kello on 15:23 ja päivä on todella aurinkoinen, voi sanoa että räystäät tippuvat, jalat kastuvat lätäköissä. Aistimus keväästä on nyt jälleen kerran osunut tähän päivään. Kevätpäivän tasauskin on jo sivuutettu pari päivää sitten.

Pitkä pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen.

Keskiviikko 2010-03-24. klo 15:25

Linkkejä:

Pääkirjoitus keskiviikko 2009-08-26 klo 13:12. TV-katsaus.
” Mediamaksu on perseestä, koska se on tasamaksu, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus näyttää vievän kohti tasaveroa ja nämä huijarit olkoot sitten minkä nimisiä sen toteuttavat. Kansa tietää, mutta ei jaksa, perussuomalaisetkin hallituskipeydessään tulevat hyväksymään mitä vain, kohta sen näemme.”
http://www.nettisanomat.com/2009/08/26/etusivu.htm#tv

Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13. FST:n uutislähetys klo 18.15. Kuva: Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/13/etusivu.html

Laukaassa haisee. Golf-maakauppa kunnallista gangsterismia.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/14/laukaamaakauppagolf.html

Pelon ilmapiiri Laukaassa. Kuka erotetaan seuraavaksi?
Laukaan ympäristönsuojelusihteeri erotettiin.
http://www.nettisanomat.com/2009/05/19/etusivu.htm#laukaan

Washington petti Max Jakobsonin.
”Suomalaisille valehdeltiin häpeämättä. Jakobsonin annettiin olla siinä uskossa, että Yhdysvallat olisi hänen takanaan.

Kampanjassa mukana ollut Risto Hyvärinen keskusteli Kissingerin kanssa 9. marraskuuta. Tapaamisesta laaditun amerikkalaisen muistion mukaan Kissinger oli vakuuttanut, että Yhdysvallat tukee Jakobsonia ja käyttää “parhaan vaikutusvaltansa”, jotta hänet valittaisiin pääsihteeriksi.

Kissingerin lausunto oli tyylipuhdas harhautus, jota Jakobsonin tukijoukot eivät osanneet tulkita.

Kohteliaita sanoja käyttämällä suomalaisiin pumpattiin piristeitä, että nämä jaksaisivat roikkua menossa mukana.
Seuraavana päivänä Kissinger nimittäin kirjoitti avustajalleen:

- Jakobson ei kiinnosta minua vähäisissäkään määrin.”

http://www.nettisanomat.com/2005/04/21/maxjakobson.html

http://www.viikkosanomat.fi blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.nettisanomat.com lehti

--

Nettisanomat keskiviikko 2010-03-24 - N:o 1115 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.


FST5:n uutislähetys TV-Nytt tiistaina 2010-03-22 klo 17:32- 17:33.

Katkelmassa oli mukana myös ministeri Stefan Wallinin haastattelu, johon ei tietenkään käännöstä ruutuun ilmestynyt näissä ruotsinkielisissä uutisissa. Kuvat Pertti Manninen.

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen sanoma: "Aikaisempi verotuspäätös pätee. Arvonlisävero nostetaan heinäkuussa ja energiaverot ensi vuoden alussa. Veroelvytys on nyt loppu."



Nettisanomat maanantai 2010-03-22 - N:o 1114 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen Nettisanomat - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Paavi: Anteeksi. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! - Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! 
SuomiTV:n uutiset: klo 18 (5 minuuttia), klo 19 (1 minuutti) ja klo 20 (15 minuuttia).

Toimittaja Heikki Lukinmaa ja toimittaja Pirkko Mannola. SuomiTV:n uutiset maanantaina 2010-03-22 klo 20. Kuvat Pertti Manninen.

Pääkirjoitus: SuomiTV:n uutiset aloittivat tänään maanantaina 2010-03-22. Minulla oli tilaisuus seurata niistä jokaista, mutta ei aivan kokonaan, minuutinmittainen (klo 19) kokonaan. Siinä toimittaja Jussi Hanhivaara luki seisaaltaan paperista tärkeimpiä otsikoita ja myös sitä mitä tunnin kuluttua tarkemmin käsitellään. Klo 18 uutisista näin vähän lopusta, ettei niistä nyt ole sen enempää kommentoitavaa. Sääkartta oli kyllä asiallisen selkeä: vasemmalla seuraavan päivän aamun sääkartta, muutama sana siitä, sitten esille keskipäivän sääkartta kuvan keskelle. Oikea reuna jäi vajaaksi, jotenkin siitä tuli tunne, että jotain puuttuu. Muuten ratkaisu on ihan hyvä. Ei turhia animaatioita. Vähän niinkuin FST5:ssä. Näissä hienoissa sääviittoiluissa jää välillä ihmettelemään, että mitä sitä oikein huomiseksi luvattiin!

Klo 20 uutiset seurasin sitten säähän saakka, meteorologina oli vuosien takaa tuttu Lea Saukkonen. Arviointi sitten joskus myöhemmin.

Uutiset olivat ihan ammattitaitoisen tuntuiset. Tasapainossa niin kotimaan kuin ulkomaan uutiset, kulttuuria ja urheiluakin (JYPin rusnkosarjavoittoa).
Muutama kuva tässä liitteenä kaikista aiheista JYP:in Risto Dufvan haastattelua lukuunottamatta lopussa. Vaikka kuvien (mobi) joukosta löytyi toimittaja Pirkko Mannola, niin lapsus ei nyt mitenkään paha ollut, pikemminkin sympaattisen huvittava. Tekstikone kyllä lopussa ei näyttänyt Fanny ja Alexander-näytelmän ohjaajan nimeä. Mutta aika usein isommissakin uutistoimituksissa on sillion tällöin häikkää näiden koneiden kanssa.

Mielestäni seuraavassa listassa on kaikki kello 20:n aiheet (maanantai 2010-03-22):
1. Työmarkkinajohtajat Nikolas Elomaa ja Mikko Mäenpää tyrmäävät pääministeri Matti Vanhasen ehdotukset jonkinlaisten lakkokieltokeskustelujen aloittamisesta.
2. Korkean teknologian vienti on romahtanut 40 prosenttia viimevuotisesta. Nokian puhelimien viennin hiipumisella on tähän suurin vaikutus.
3. Presidentti Barack Obaman terveydenhoitouudistus hyväksyttiin senaatissa täpärästi. Obama selostaa.
4. Israelin pääministeri Netanjahu ei peräänny siirtokuntien, 1600 uuden asunnon rakentamisesta Jerusalemiin miehitetylle alueelle. Ulkoministeri Hillary Clinton kauhistelee. Toimittajana on Sari Helin.
5. Toimittaja Jussi Hanhivaara kertoo Islannin tulivuorirepeymän rauhoittumisesta.
6. Islelmä Finlandia-palkintoehdokkaat on nimetty. Pirkko Mannola, toimittaja-tittelin saanut selostaa asiaa oikealle tomittajalle, Heikki Lukinmaalle.
7. Ingmar Bergmanin elokuva Fanny ja Alexander tuodaan ensikertaa teatterinäyttämölle Suomeen, ruotsiksi Helsinkiin ja suomeksi Tampereelle. Samat näyttelijät ja ohjaaja, jos oikein käsitin.
8. Jääkiekon runkosarjan voittaja Jypin valmentajaa Risto Dufvaa haastatellaan ja näytetään komea pytty.
9. Meteorologi Lea Saukkosen sää jää näkemättä tällä kertaa.

Plussaa kelloajoille. Rohkeasti täystunnein, eikä häpälliseti jotain varttia vaille (Nelonen). Jos kanavalla vain resursseja riittää, niin SuomiTV ajaa Nelosen uutisten ohi aika nopeasti uutishetken löydettävyyden takia, ainakin.

Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Maanantaina 2010-03-22 illalla ja tiistaina 2010-03-23 klo 17:28 (Päivitys).

SuomiTV:n uutiset aloittivat: toinen ja kolmas uutislähetys maanantaina 2010-03-22 klo 19 ja 20. Kuvia.



Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! - Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! 
Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! - Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue!

Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!

Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue!
Lauantai-aamusta tiistai-aamuun. Lehtiä.
Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus - Kuinka media uutisoi Wincapita kokouksen
"Jelena Isinbajeva hakee ja saa valmentajaltaan muutakin kuin teknisiä neuvoja pudotettuaan kaksi kertaa riman aloituskorkeudesta 455 tänään Dohan MM-kisoissa."
300 metriä Vapaudenkatua. Kuvasarja
Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin maanantaina 2010-03-08. Tekstit - Edelliset tekstit


Kuva: "Tuija Brax, oikeusministeri. Vihr" ei pysty pidättämään itseensätyytyväisyyttään antaessaan vaalilainmuutoslausuntoa Ylelle. Kuva: Pertti Manninen tänään torstaina 2008-04-24.

Suomi ja Afganistan: Vaaleja siirretään, samassa veneessä ollaan.

Niinhän siinä nyt näyttää käyvän, että Suomen perustuslaki antaa myöten seuraavien eduskuntavaalien siirtämisen yhdellä kuukaudella. ”Oikeusministeri” Tuija Brax, tämä vihreän ajattelun helmi, kirkkaalla naamalla esittää television uutislähetyksessä, että päätös voidaan tehdä yksinkertaisella enemmistöllä. Perustuslaista hän ei puhu mitään, sillähän on jo pyyhitty moneen kertaan monesta paikasta.

Huvittavaa on, tai pikemminkin surullista, että valtamedia ei paheksu tätä ”vallankaappausta”, vaan hyssyttelee, esim. Helsingin Sanomat.

Tähän väliin aikaisempi teksti: Viikkosanomat. Pääkirjoitus keskiviikkona 2009-11-25 klo 16:17.

Vallankaappaus jonkun tekosyyn varjolla. Suomi oppi Afganistanista kuinka vaaleja siirretään.

Kahvilassa näkyy Iskelmä- kanavan kuvaa entisellä Harju & Pöntisellä. Alareunassa liukuu STT:n uutistekstejä ja mitä helvettiä. Eduskuntavaalit siirretään huhtikuulle! Tämän Matti Vanhasen hallituksen alhaisten temppujen sarja saa jatkoa. Tottakai vallantunnossaan eduskunta voi päättää asiasta, perustuslain säätämisjärjestyksessä, sillä edellisillä vaaleilla valittu eduskunta sai oikeuden, mandaatin, kuukautta lyhyemmäksi ajaksi. Kiireesti lasken, että 5/6 enemmistö tarvitaan. Näin ollen 33-34 edustajaa pystyisi kaatamaan lain jos perustuslakia noudatetaan.
Siitäkään ei voi olla kovin varma, kun eduskunta itse tulkitsee perustuskakia. Siis Sdp pystyisi kaatamaan esityksen, oppositon pienpuolueet yhdessä ainakin melkein jne.

Tämä ala-arvoinen oikeusministeri Tuija Brax nielee mitä tahansa keskustan ja kokoomuksen öykkäröintiä saadakseen vain olla hallituksessa. Parhaillaan hän valmistelee äänikynnyslakia, jolla valta sementoidaan nykyisille isoille puolueille, nykyiset pienetkin ovat vaarassa tippua, ainakin Rkp ja yhtäkkiä joku muukin, kunhan ei vihreät. Kuinka kauan tätä öykkäröintiä sallitaan, kuinka kauan valtamedia hyväksyy härskiydet? Turhia kysymyksiä, otetaanko nämä edes esille tältä kantilta.

Jos vaalien ajankohtaa halutaan muuttaa, niin se voidaan tehdä ainoastaan ei seuraavissa, vaan sitä seuraavissa vaaleissa.

Kyllä sivistyneessä maassa pitäisi sentään alamaisten vaalihetkellä tietää kuinka pitkäksi ajaksi valtakirja edustajille annetaan, siis normaalioloissa, sotatilanteessa tietenkin asia on toinen, ei sodan keskellä voida ruveta vaaleja järjestämään, silloin puolustetaan isänmaata, ei kai sentään tulevaisuudessa hyökätä.

Pääministeri Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen tekevät korskeudessaan alhaisen tempun suomalaisille, vaalikarjalle. Oppi-isää ei tarvitse kaukaa hakea, siellä se istuu keskellä puhemieskoroketta, silloin kun istuu, paskamaisia lakeja säädettäessä likaisen työn joutuu tekemään varapuhemies Seppo Kääriäinen. Niin tämä Sauli Niinistö esitti silloin kun Suomi oli EU:n puhenjohtajamaa, että vaalit pitäisi siirtää kesäkuuhun. Näin se jotenkin meni, mutta silloin oli sentään vielä jotain ryhtiä, ja ehdotus ammuttiin alas ja siitä luovuttiin vähin äänin. Niinistön omaan saavutusten luetteloon se ei ole jäänyt kummittelemaan, niinkuin ei edes Tobinin veron nauraminen päin naamaa ja sen esittäjien sättiminen. Varjele meitä tältäkin ketkulta, vaikka ihmeitä täytyy tapahtua että hänestä päästäisiin. Ei tarvitsisi mustamaalata, tuotaisiin esille, mitä hän on itse sanonut ja miten on toiminut.

Pääministeri Matti Vanhanen jää historiaan, ei lautakasoista, vaan tietenkin oikeudenkäynnistään ja siitä likaisten temppujen lukumääräennätyksestä, kun ne joskus esille otetaan. Nyt voidaan elää kuin banaanitasavallassa (jokainen käsittäköön sanonnan niinkuin tantoo).

Viikkosanomat. Pääkirjoitus keskiviikkona 2009-11-25 klo 16:17.

http://viikkosanomat.fi/2009/11/25/vallankaappaus-jonkun-tekosyyn-varjolla-suomi-oppi-afganistanista-kuinka-vaaleja-siirretaan/

Tänään sitten Uudesta Suomesta löytyi juttu, jossa hyvinkin voisi Afganistanin tilalle kirjoittaa Suomi. Sisältöhän on sama. Perustuslaki on paperia, niinkuin onkin.

Afganistanin vaalit siirretään syksyyn

Afganistanin vaalit siirretään syksyyn Julkaistu: 24.1.2010 Päivitetty: 24.1.2010

Kuva: EPA / All Over PressAfganistanin riippumaton vaalikomissio on siirtänyt tämän vuoden parlamenttivaalit keväästä syksyyn. Alun perin vaalit piti järjestää toukokuussa, mutta nyt uusi ajankohta on syyskuussa, kertovat afganistanilaiset viranomaislähteet.

Vaalien siirto on länsivaltojen mieleen, sillä ne haluavat lisäaikaa ennen vaaleja tehtäville uudistuksille. Uudistusten toivotaan estävän mahdollisen vaalivilpin. Afganistanissa viime vuonna järjestetyt presidentinvaalit kärsivät laajasta vilpistä.

Uutistoimisto Reutersin viranomaislähteen mukaan vaalien uuden ajankohdan taustalla olisi ennen kaikkea vaalien järjestämiseen tarvittavien varojen puute. Afganistanin perustuslain mukaan parlamenttivaalit olisi pitänyt järjestää keväällä.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/83061-afganistanin-vaalit-siirretaan-syksyyn

Rappiota surren, niin poliitikkojen kuin mediankin. Pertti Manninen. Viikkosanomat. Lauantaina 2010-03-07 klo 00:27



Höpinä jatkuu: Hallitus on kiinnostunut netissä äänestämisen kehittämisestä

”Hallitus on kiinnostunut netissä äänestämisen kehittämisestä”

Helsingin Sanomat
13.1.2010 18:59 | Päivitetty: 13.1.2010 19:45
STT

”Hallitus linjasi keskiviikkona iltakoulussaan, että tavoitteena on vaalihuoneistossa tapahtuvan sähköisen äänestyksen sijasta äänestäminen netissä. Sähköisen äänestämisen kehittämistä ei jatketa nykypohjalta. Jos nettiäänestämistä kokeillaan, se tapahtuu aikaisintaan vuoden 2016 kuntavaaleissa.

Ensin on joka tapauksessa ratkaistava muun muassa vaalisalaisuuden turvaamiseen liittyvät ongelmat.

Perinteisestä lippuäänestyksestä ei kuitenkaan luovuta, vaan se säilytetään vaihtoehtona. Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) piti ratkaistavia kysymyksiä ja otettavia riskejä melko isoina.

Norjan tulevaa kokeilua nettiäänestyksellä seurataan tarkoin. Sähköistä äänestämistä kokeiltiin vuoden 2008 kuntavaaleissa Karkkilassa, Kauniaisissa ja Vihdissä.

Vaalit jouduttiin viime syksynä uusimaan ongelmien takia. Hallitus päätyi nyt siihen, ettei kokeillusta mallista ole saatavissa sellaisia hyötyjä, jotka antaisivat aihetta jatkokehittelyyn.

Nettiäänestys sen sijaan voisi nostaa äänestysprosenttia.”

Kommentti

Valistunut arvaus on se, ettei vaalisalaisutta pystytä turvaamaan muulla tavalla kuin nykyisessä äänetysmenettelyssä.

Tämä höpinä nettiäänestyksestöä liittyy siihen kun, ei kehdata tunusta suoraan sähköisen äänestyksen möhläystä. Lisäksi kuin ohimennen oikeusministeri Tuija Brax välttyy valtakunnanoikeudelta, koska hän hyväksyi äänestysmallin, jossa kolme nministeriön virkamiestä voi murtaa vaalisalaisuuden, koska heillä on siihen vaadittavat sähköiset avaimet.

Siis selväkielellä. Äänestäjän henkilöllisyys voidaan yhdistää annettuun ääneen. Tällainen järjestelmä ei kestä mitään päivänvaloa, se on kaikkien lakien vastainen. Poliittinen oikeuskansleri ei ole huomaavinaan tätä ja on hiljaa. Ei korppi korpin silmäänokia, vaikka aihetta olisikin tämän kaikkien aikojen epäpätevimmän oikeusministerin kohdalla.

Tänään saimme lukea, että Ugandassa tapetaan todistajia ja tämä maailmanparantaja Braxin järjestämä näytösoikeudenkäynti saa yhä surullisimpia muotoja. Siinä sivussa Suomi tärveltyy. Niin pääministerin nimi on vielä Matti Vanhanen, joka ajoi Lex Nokiaa kuin käärmettä pyssyyn: ”Meidän ei tarvitse olla naiveja”- sanonnalla hän luonnehti Lex Nokian tarpeellisuutta, josta nimestä muuten Nokia ei tahdo ymmärrettävistä syistä ottaa kunniaa. Ei kai se sentään pelkästään Vanhasen ajatuksista syntynyt.

Nettiäänestys, pikemminkin jonkunlainen kansalaismielipiteen kuuleminen, sinänsä on ihan hyvä ajatus, kun otetaan tuloksia tarkastellessa esim 5 prosentin manipulointimahdollisuus huomioon. Vaaleissahan ei voi sallia yhtään manipulointia, siis äänestyslippua uurnan laitettaessa.

Toivottavasti ei nämä kokoukset ja konsultit tule kovin kalliiksi tällaisessa selvässä asiassa, jonka luulisi hoituvan myös virkatyönä kuulemisineen. Jouni Backman ei kai sentään enää ture kysymykseen, kai hallituksella sentään sen verran on itsesuojeluvaistoa.

Pertti Manninen, Viikkosanomat keskiviikkona 2010-01-13 klo 23:21

Tänään on torstai 11, maaliskuuta 2010.

Pitkä pääkirjoitus.
Aluksi motto aikaisemmasta kun sain langattoman yhteyden toimimaan.
Pääkirjoitus 19.06.2003. Pertti Manninen, nettisanomat.com.

”Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto.”
Georg Henrik Wright. Ajatus ja julistus. 1955.

Tämä ylevä lause siivittäköön seuraavan tekstin.
Satunnaisesti mieleen tulevia otsikoita.

Vaalilaki.

Oikeusministeri Tuija Brax, tuo häikäilemätön sananselittäjä, sanoi jonkun lehden, HS (?), mukaan, että ”tässä uudessa vaalilaissa yksikään ääni ei mene hukkaan”.

Kysymys on siitä vääristymästä ja sen korjaamisesta, kun esimerkkinä ollut Pohjois-Karjalan vaalipiiri on niin pieni, että vihreiden äänet eivät riittäneet yhteenkään paikkaan ja äänet menivät hukkaan. Tätä korvaaman on tarkoitus muuttaa vaalilakia niin, että äänet olisivat menneet yhteiseen kassaan, ja monimutkaisten laskutoimitusten jälkeen esim. Helsingin vihreille tässä esimerkissä. Sdp vastustaa uudistusta ja ehdottaa pienten vaalipiirien suurentamista ja suurten pienentämistä, jolloin eduskuntapaikan saaminen tulisi tasapuolisemmaksi ja mitään lain muutosta, muuta, ei tarvittaisi.

Oikeusministeri Brax unohtaa, tarkoituksellisesti tietenkin sen, että aina ääniä menee hukkaan jos riittävää kannatusta ei ole. Hänen esittämässään järjestelmässä ääniä vasta menisikin hukkaan, kun muutosvaatimuksena on 3:n prosentin äänikynnys ja myös vaaliliittojen kieltäminen, jottei vaan kukaan uusi yrittäjä esim. senioripuolue, piraattipuolue, haistakaa paska koko valtiovalta-puolue, puhumattakaan pienistä kommunistipuolueista vahingossakaan pääsisi eduskuntaan.

Esimerkkinä, jos esim. 3 uutta ryhmää, ajatellaan, että vanhat tuon kynnyksen ylittäisivät, saisivat kukin 2 % äänistä, siis 6 prosenttia äänistä, jotain noin 150 000 ääntä menisi hukkaan. Jos vaalijärjestelmä olisi oikea 6 %:lla pitäisi saada 6 % paikoista, kahdesta sadasta siis 12!

Kirkkaalla naamalla Brax ajaa tällaista mallia ja kehtaa lisäksi esittää, että kun nämä ressukat eivät saaneet 3 % äänistä, niin jos saisivat kuitenkin 2 %, tämä korvattaisiin rahalla, siis rahalla!

Ei kansalaiset ole niin tyhmiä kuin Brax luulee, Brax tekikin työtä jonkunlaisena juoksulikkana isojen härskipuolueiden, kepun ja kokoomuksen suojeluksessa, koska tällaisten uudistusten perimmäinen tarkoitus on betonoida kansanvalta ja eduskunta nykyisille ryhmille, siis suorittaa jonkinlainen hiljainen vallankaappaus, tavoitteena pitkällä tähtäimellä on lennättää myös kielivähemmistö ulos eduskunnasta.

Media on mennyt lankaan kun se laskee, että isot puolueet menettäisivät ja keskikokoiset hyötyisivät, ei tämä ole kuin laskennallista todellisuutta, laskuissa on unohdettu uusien yrittäjien hukkaan menneet äänet, jolloin todellisuudessa isot eivät mitään menettäisi.

Varsinkaan valtaa eivät menetettäisi, samat koaliitiot syntyisivät joka tapauksessa, on nyt niitä paikkoja yksi tai kaksi vähemmän. Tämä on jätetty huomioimatta näissä laskelmissa, valtahan se on jota tavoitellaan.

Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat ovat hyväksyneet uudet ehdotukset ja kannattaneet niitä. Nämä Sanoma News Oy:n lehdet oivat häikäilemättömissä pääkirjoituksissaan unohtaneet aivan kuin yhteisen salaliiton tuloksena edellä mainitut asiat. Pääkirjoituksissa, joissa ikään kuin selostetaan tätä uutta oikeudenmukaisuutta, on unohdettu äänikynnyksen vaikutus ja vaaliliittojen kieltämisen vaikutus vaalitulokseen.

Jotenkin omituisesti vähätellään sdp:n esittämää vaalipiirijakoa, joka poistaisi tämän Pohjois-Karjala-tragedian ja -trauman.

Onneksi eilen Iltalehti, Almamedian lehti paljasti pääkirjoituksessaan aika tarkkaan mistä on kysymys: Lehden mukaan isot eivät oikeasti edes halua muutosta. Braxille on annettu Mission impossible, jota tämä sähköisen äänestyksen sekoilijaministeri käyttää hyväkseen esiintyessään jonkinlaisena oikeuden enkelinä. Aika kyllä riisuu siivet ja lopulta höyhenetkin, kyllä Brax tulee kynityksi maan rakoon, kunhan tämä huijaus lopulta paljastuu.

Tähän väliin netistä joitakin linkkejä, parin vuoden takaisia, uusimpia löytyy Viikkosanomat-blogista.

Ei edes linkki vaan koko kirjoitus:

Torstai 2008-04-24

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Oikeusministeri Tuija Brax perustelee vaalilainuudistusta vedoten Suomen perustuslain takaamaan (?) yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen. Jollei tätä nykyinen vaalilainsäädäntö takaakaan, mikäpä takaisi, niin ei sitä kuitenkaan iljettävän kirkkaalla ja onnellisella naamalla ja asenteella pidä mennä huonontamaankaan. Kaikki äänikynnykset halventavat demokratiaa. Jos jollain alueella (vaalipiirissä) syntyy kansanliike, joka saisi vaikkapa kolmanneksen sen vaalipiirin äänistä, niin pois pois eduskunnasta näitä sementoituneita ja dementoituneita puolueita kiusaamasta. Ja pienten ryhmien vaaliliitotkin pitäisi kieltää, kun ei muka tiedetä kenelle ääni menee. Kyllä äänestäjä tietää, ettei se ainakaan mene sinne, minne hän ei sitä suurin surminkaan halua. Että tällainen ”oikeusministeri” meillä nyt on jakamassa euforiassaan näitä lausuntoja.
Pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen. Torstai 2008-04-24.

Tähän oli sitten seuraavassa numerossa korjaus, että on esitetty myös vaalipiirikohtaista äänikynnystä. Näistä ei nyt kyllä ole ollut mitään puhetta Helsingin Sanomissa tai Ilta-Sanomissa, lukuvarauksin, siis ei ainakaan pääkirjoituksissa. Ne on tietenkin jätetty tarkoituksella pois, koska niiden pohtiminen paljastaisi juuri koko uudistuksen epädemokraattisuuden. Sanomissa osataan. Voi kai sanoa, että tällainen on päätoimittaja Janne Virkkusen viimeinen palvelus lukijoilleen, tiedon pimittäminen loppuun saakka, sillä tavalla. Netti kuitenkin kertoo tästä härskiydestä, jotenkin vielä luotetaan siihen, että emävalheet menevät läpi kansalaisilta. Voi olla että menevätkin, mutta häpeällistä on kuitenkin käyttää valta-asemaansa väärin ja jättää kirjoittamatta ja selostamatta asiaa kaikilta puolilta.

Jos sitten kansalaiset hyväksyvät asian niin mikäs siinä. Tiedonvälitys on toiminut.

Tähän lopuksi uudelleen Wrightin lause:

”Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto.”

Georg Henrik Wright. Ajatus ja julistus. 1955.

Muistakin piti kertoa, mutta rupesi kylmäämään, takki on heitettävä niskaan ja pipo päähän, joten ehkä tämä asia tuli jotenkin käsiteltyä.

Eskon baarissa, jossa poikkeuksellisesti on joku asiaohjelmakanava päällä, puhutaan AKT:n lakosta, EK:n määräyksistä ja niin edelleen, musiikki ei soi, tartun Ilta-Sanomiin, Bisquit, ja eiliseen Aftonbladetiin joka tänään oli tullut tilauksesta R:lle, täytyy tsekata mitä naapurissa tapahtuu.

Klo on nyt 13:40 torstaina 2010-03-11.

Pertti Manninen. Nettisanomat pääkirjoitus.

Linkkeja nyt illalla torstaina 2010-03-11 klo 23;43.

Suomi ja Afganistan: Vaaleja siirretään, samassa veneessä ollaan.
http://viikkosanomat.fi/2010/03/06/suomi-ja-afganistan-vaaleja-siirretaan-samassa-veneessa-ollaan/

Höpinä jatkuu: Hallitus on kiinnostunut netissä äänestämisen kehittämisestä
http://viikkosanomat.fi/2010/01/13/hopina-jatkuu-hallitus-on-kiinnostunut-netissa-aanestamisen-kehittamisesta/


Vallankaappaus jonkun tekosyyn varjolla. Suomi oppi Afganistanista kuinka vaaleja siirretään.
http://viikkosanomat.fi/2009/11/25/vallankaappaus-jonkun-tekosyyn-varjolla-suomi-oppi-afganistanista-kuinka-vaaleja-siirretaan/

Vaalipäivän siirto = vallankaappaus. Sdp näyttää luopuneen suosiolla vallasta.
http://viikkosanomat.fi/2009/11/25/vaalipaivan-siirto-vallankaappaus-sdp-nayttaa-luopuneen-suosiolla-vallasta/

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!
http://www.nettisanomat.com/2008/04/24/etusivu.htm

Lauantai 2008-04-26 Muut lehdet. Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Ville Hänninen. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26.
Äänikynnys uhkaa demokratiaa.
http://www.nettisanomat.com/2008/04/26/etusivu.htm



Kuva: "Tuija Brax, oikeusministeri. Vihr" ei pysty pidättämään itseensätyytyväisyyttään antaessaan vaalilainmuutoslausuntoa Ylelle. Kuva: Pertti Manninen tänään torstaina 2008-04-24.





Muuta arkistosta: Harjun huminaa: funkkis-bensa-asema puretaan. - Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan eron ja erorahan maksamisen todelliset syyt paljastumassa? - Kettunen liian kuumaa kamaa Keskisuomalaiselle? Etelän media, Helsingin Sanomat hätiin. Uutta tietoa: Pykälä poistettiin viime metreillä ja ajettiin vastustava kunnanhallituksen jäsen vessaan. Kunnanhallitus maksumieheksi? Poliisitutkintaa tarvitaan! - Hurjaa peliä Jyväskylässä. Kettusen erorahakäsittelyn oikeusistuimena Suomen vanhin asianajotoimisto. Sopimuksesta oli useita versioita ... Katso ja lue!

Iltalehden Nato-kyselyn virhemarginaali 80.
Pitäisiko Suomen liittyä Natoon? Tilanne torstaina 2010-03-04 klo 22:45: Kyllä 43 % - Ei 57 %. Ääniä 5760.

Iltalehti. Keskustele! Pitäisikö Suomen liittyä Naton viralliseksi jäseneksi?
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=278328


Lue myös!
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 50 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 60 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 70 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 80 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 90 % !

http://www.nettisanomat.com/2008/08/31/etusivu.html#isn

Arkisto 2008.
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 50 % !


Vancouver-keskustelu kirkkaana päivänä. Lue!


Lukijan kuva: "Vesi kohisi, autot ulisi, liekkejä ei näkynyt". Jyväskylä, Kauppakatu tänään klo 11:20.
Kuva: Erika Manninen sunnuntaina 2010-02-28 klo 11:20. Keski-Suomi. Jyväskylä. Kauppakatu. Sokos.
Terror is the price of support for despots and dictators - Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia. Suruviestien riski kasvaa."
Vancouver-keskustelu kirkkaana päivänä ja viihdettä Ilta-Sanomista. Lahden 2001-linkki.

Ilta-Sanomat. Viihde. "Koti lähti alta". Torstai 2010-02-18.

Vancouver-keskustelu.
Katsoitko illalla suomalaisten hiihtoa?
En katsonut, menin kymmeneltä nukkumaan, tiesin, että eivät ne pärjää.
Kuitusella oli huono luisto kun vertasi sitä muihin.
Kuitusen luisto on Sarasvuon kanssa.
Tuleeko mitaleita? Kyllä kolmellakympillä tulee.
Miehet vai naiset?
Tietenkin naiset, eivät suomalaiset miehet pärjää.
Tulihan hopeaa kourussa.
Ei se ole mitään hiihtoa.

Paikka: Lounasravintola Rosanne. Laukaa. Keskusta. Tänään torstaina puoli kahden aikoihin. Kuvat ja aitoteksti. Pertti Manninen.

Linkit:
Ilta-Sanomat. Viihde. Jo viikko koomassa.
http://www.nettisanomat.com/2010/01/07/etusivu.htm
Lahti-doping. Yksitoista päivää urheilua ja dopingia.
http://www.nettisanomat.com/2001/03/08/etusivu.htm

Viikkosanomat-blogi: Uusimpia:
Totinen pääministeri. http://viikkosanomat.fi/2010/02/18/totinen-paaministeri/
Omantunnon ohitusleikkaus. http://viikkosanomat.fi/2010/02/18/omantunnon-ohitusleikkaus/
Perustuslaki- fiasko. Helsingin Sanomat. Jalkapalloa. Doping Lahti 2001. http://viikkosanomat.fi/2010/02/13/perustuslaki-fiasko-helsingin-sanomat-doping-lahti-2001/
Asianajaja Pekka Mononen jatkaa viranomaisten harhauttamista. http://viikkosanomat.fi/2010/02/12/asianajaja-jatkaa-viranomaisten-harhauttamista/
Lasse Lehtinen nappasi ”vähävaraisille, lahjakkaille ammattiin opiskelijoille” tarkoitetun apurahan, Riihisäätiöstä. http://viikkosanomat.fi/2010/02/10/lasse-lehtinen-nappasi-vahavaraisille-lahjakkaille-ammattiin-opiskelijoille-tarkoitetun-apurahan-riihisaatiosta/
Konnakabinetti: Ministerit (12 kpl), jotka unohtivat kertoa Nova Group-vaalirahoituksesta http://viikkosanomat.fi/2010/02/09/konnakabinetti-ministerit-12-kpl-jotka-unohtivat-kertoa-nova-group-vaalirahoituksesta/
Ylen kummallista uutisointia: Vainko Keskustan Nova-raha oli rikollista.
http://viikkosanomat.fi/2010/02/09/ylen-kummallista-uutisointia-vainko-keskustan-nova-raha-oli-rikollista/
Viimeiseen-hengenvetoon. http://viikkosanomat.fi/2010/01/29/viimeiseen-hengenvetoon/
Cul-de-sac http://viikkosanomat.fi/2010/01/28/cul-de-sac/
Törkeä kunnianloukkaus. Yle ei julkaissut toimittajan nimeä. http://viikkosanomat.fi/2010/01/16/torkea-kunnianloukkaus-yle-ei-julkaissut-toimittajan-nimea/
 

Arkisto
2008

Extra! Lahden MM-hiihdot 2001. Yksitoista päivää urheilua ja dopingia. Lue!
Ralli, säännöt ja urheilu sekä vedonlyönti. & Hänen ei annettu tulla maaliin (Immonen). Lue!
Eräs doping-sotku ja sen pimitys. (Haikkola, Viren, Vainio, Ilkka, Lanamäki, Kokko). Lue!
Ilkka Kanerva - viimeinen mohikaani & Oletko urheiluhullu? Testaa itsesi! Lue!
Advokaten: Våra mästare är rena. (Kenteris, Thanou). Aftonbladet. 15 augusti 2004. Lue!
Nalle Puh, Ihaa ja Doping.

Mitä hännällesi on tapahtunut? Mitä sille on voinut tapahtua?
TV1 maanantaina 2008-06-23.

Häntä joko on tai ei ole, siitä ei voi erehtyä.
TV1 maanantaina 2008-06-23.

Olet näköjään oikeassa.
TV1 maanantaina 2008-06-23.

Syntymäpäiväpiirakka, sokeroituja karpaloita, ynnä muuta. TV1 maanantaina 2008-06-23.

Kyrön mukaan Kihu tiesi missä hiihtoliitossa mentiin. Keskisuomalainen tiistaina 2008-06-24.

Kyrön mukaan plasmalaajentajia käytettiin vain ennen starttitestiä.
Keskisuomalainen tiistaina 2008-06-24.

Hiihtoliitolle tuli hätä.
Keskisuomalainen keskiviikkona 2008-06-25.

Seitsemän vuoden dopingyksinäisyys. Kommentti. Ilkka Kulmala.
Keskisuomalainen keskiviikkona 2008-06-25.
Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


Arkisto. Nettisanomat maanantai 2009-09-14.

Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Lue!
Die Bombennacht von Afghanistan. Wie viele Zivilisten mussten wirklich sterben?
BILD BUNDESAUSGABE 8. SEPTEMBER 2009 - Kuinka monen siviilin täytyy todella kuolla? Bild
Merkel verteidigt unsere Soldaten in Afghanistan 14.09.2009 - 13:32 UHR  
Die Bombennacht von Afghanistan. Wie viele Zivilisten mussten wirklich sterben?
BILD BUNDESAUSGABE 8. SEPTEMBER 2009 - Kuinka monen siviilin täytyy todella kuolla? Kuva Pertti Manninen 2009-09-14.
www.bild.de - 14.09.2009 - 13:32 UHR  

Regierungserklärung zu Afghanistan

Merkel verteidigt unsere Soldaten in Afghanistan
„Sie riskieren ihr Leben, dafür haben wir Ihnen zu danken“ – Kritik an Vorverurteilung ++ Nato bestätigt zivile Opfer

"WIR TRAUERN UM OPFER" MERKEL VERTEIDIGT SOLDATEN IN AFGHANISTAN (DAS VIDEO)

Parlamentarische Sternstunde heute im Bundestag.

Nettisanomat sunnuntai 2009-08-30.

Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26.
Muut lehdet: Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26. TURKU Ossi Rajala. "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia". Katainen varoittaa suruviestien riskin kasvaneen.
"Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan Suomen on edelleen pysyttävä mukana Afganistanin operaatiossa, koska islamilainen tasavalta on edelleen sekasortoisessa tilassa. - Afganistanissa käydään tärkeätä kamppailua terrorismia vastaan. Olemme operaatiossa mukana omien turvallisuusintressien takia ja meillä on halua auttaa Afganistanin kansaa, hän totesi tiistaina kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa Turussa.

- Katainen toivoo eduskunnan puivan operaatioita syksyllä. Hän ymmärtää, että riskien kasvaessa myös paineet maasta lähtemistä kohtaan kasvavat. - Niiden, jotka haluavat Suomen vetäytyvän pois, olisi syytä miettiä, haluavatko he koko kansainvälisen yhteisön lähtevän Afganistanista. Tähänkin kysymykseen on oltava valmis sanomaan kyllä, jos operaatiosta luovutaan.

Kokoomusjohtaja totesi Isaf-joukkoja koskevien päätösten olevan jatkossakin vaikeita, Vaativan operaation vaarat ovat lisääntyneet, joten Katainen varoittaa mahdollisista uusista suruviesteistä. - Osallistumista operaatioon tullaan tarkastelemaan vuosittain. Riskit on tiedostettava, Suruviestien aiheutumista tietenkin vältetään, mutta niitä voi silti tulla. Olemme toistaiseksi olleet melko onnekkaita." "Jyrki Katainen puolusti suomalaisten rauhanturvaajien läsnäoloa Afganistanissa tiistaina Turussa.
Mikko Stig/Lehtikuva. Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26.
Kuva: Pertti Manninen tiistaina 2009-08-26.
Bild Kommentar von Georg Gafron: Mut zur Wahrheit BILD BUNDESAUSGABE 23 JULI 2009. "Die Bundeswehr ist mit ihren Verbündeten im Krieg!" "Die Soldaten haben es verdient, dass das zu Hause auch so benannt wird." http://www.nettisanomat.com/2009/07/27/etusivu.htm
Bundeswehr-Offensive soll die Terroristen bei Kunduz vertreiben. 300 deutsche Soldaten jagen die Taliban.

Arkisto. Tiistai 2005-05-10.
http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/sinkkiarkut.htm

Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. Muut lehdet.




Helsingin Sanomat. Kotimaa. Vallan liikkeet. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005.

“Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan.

Mari Manninen
Mari.manninen @sanoma.fi
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Tukholman-kirjeenvaihtaja.”

Helsingin Sanomat. Kotimaa. Vallan liikkeet. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005.


Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. 


Isonna!

Lue myös!  "Sotaan osallistumisen hurman jälkeen Suomen päättäjät ja ylipäälliköt, vanhat äijät, ovat muuttamassa lakeja niin, että suomalaisia nuoria miehiä voitaisiin pakottaa suorasti tai epäsuorasti kaukaisille sotatantereille." Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi? 1999/09/02/netti0109.htm#natoeite

Lue myös!  Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä. - Palkkasoturi tähtää yliopiston penkille. Keskisuomalainen maanantaina 15.03.2004. Mika Horelli. 2004/03/25/etusivu.htm

Kukka äidille sunnuntaina 08.05.2005. Kuva: Pertti Manninen.  Isonna!
Katso myös! Äiti ja lapsi. 2000/05/11/viikonkuva.htm
Muistikuva Jukka Kajavan kirjoituksesta sen jälkeen kun joku suomalainen europarlamentaarikko-äiti intoili, että hän antaisi poikansa lähteä ilomielin sotaretkelle, jos tämä poika niin itse haluaisi. Kajavan lakoninen toteamus: Onneksi hän ei ole äitini, oma äitini kyllä toppuuttelisi. Muistikuva Pertti Manninen.

Arkisto. Tiistai 2005-05-10.
http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/sinkkiarkut.htm


Varastettua kuvaa etsimässä: Matti Vanhanen ja Meri-Kukka Forsius intiimisti. Viikkosanomat: Cul-de-sac
Tony Blair gives evidence to Iraq war inquiry Guardian - Irak: Pääkirjoitus, kuvia ja linkkejä. Lue&katso!
Arkisto 2004. "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan?". Salmén
Marko on pidätetty Lue! - Lehdistötiedote nälkälakosta. Lue! - A press info about a hungerstrike. Read!
Arkisto 2008. Financial Times päättää Suomen vaalirahoitusta koskevan artikkelin tänään tiistaina 2008-06-10 näin: "But the questions remain of why such shadowy legislation was drawn up in the first place by a country so committed to transparency and why it was not reformed sooner." Financial Times
Arkistohelmi 2007. Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla. Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen.  nettisanomat.com/2007/03/09/etusivu.html
Arkisto 2004. "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan?". Salmén



Leif Salmén: "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan?

Nettisanomat keskiviikkona 13. huhtikuuta 2005. Etusivu. Numero 340.   

Tulossa?



19.03.2005.
George W. Bush ja Tony Blair sekä Saddam kahleissa. "Tulossa?"-kuvat unelmoinut Pertti Manninen.


Tulossa?

"Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan? Teen vaatimattoman ehdotuksen; järjestetään tribunaalit Saddamia, Bushia ja Blairia vastaan rinnakkain. Silloin olisi ainakin joku mahdollisuus saada esiin koko totuus. Ja jos jonon jatkoksi laitetaan vielä Putin?

Se, joka rahoittaa tulevan presidentin valtaanpääsyn, vaikuttaa puolestaan siihen, millaista politiikkaa presidentin hallinto harjoittaa. Nykyisen presidentin yhteydet tiedettiin hyvin jo ennen viime kierrosta ja suunnitelmat olivat paperilla. Olisi pitänyt ymmärtää heti alkuun, mitä on tulossa. Nyt tiedetäänkin, että Irakin sota oli päätetty aloittaa jo heti Bushin kauden alussa.

Sodan seurauksista kärsitään nyt Irakissa ja maailmalla.
Vasta runsas vuosi sitten meille kuitenkin vakuutettiin, että Saddamin vangitseminen lopettaa vastarinnan. Rauhaan ei kuitenkaan ole mitään mahdollisuuksia niin kauan kuin amerikkalaiset miehittäjät ovat maassa. Eikö sitä nyt jo vihdoin ymmärretä? Eikö jo Afganistan ole opettanut tarpeeksi?
Sodan alussa ei haluttu mainita Vietnamia. Eikö Vietnam ole jo läsnä?

Bushin USA:ta ja Blairin Isoa-Britanniaa odottaa Irakissa historiallisen katkera tappio. Pahiten valheille perustuneesta aggressiosta kärsii kuitenkin Irakin kansa."

Leif Salmén. Kolumni. Taas raha puhuu. Iltalehti keskiviikkona 13.4.2005. Katkelmia.

Arkistosta.

Nettisanomat tiistai 2006-12-08.
 
Nettisanomat tiistai 2006-12-08.



Kuva. "Suomen lippu hämärän sinessä kuukausi sitten 2006-11-06 jolloin oli jo lunta maassa toisin kuin tänään" Pertti Manninen. Kuva.

Pääkirjoitus  Suomalaisten sotaintoilijoiden, valheisiin uskoneiden, niin johtajien kuin mediankin tarina karkeasti raapaistuna. Anteeksipyyntöä nämä intoilijat eivät ole esittäneet. Vieläkin puhutaan ja kirjoitetaan kunniallisesta vetäytymisestä. Ruumiita ei lasketa. Pertti Manninen. Pääkirjoitus. Nettisanomat. Perjantai 2006-12-08.

Paavo Lipposen hallituksen päätös irakilaisdiplomaattien karkottamisesta oikeuskanslerin tutkittavaksi. Lue! 


Nettisanomien Irak-kirjoitukset 1999- 2006.

1999-08-27  -   2001-09-10  Lue!
2001-09-11  -   2002-12-31  Lue!
2003-01-01  -   2003-03-19  Lue!
2003-03-20  -   2003-05-01  Lue!
2003-05-02  -                     Lue!


Arkistosta.

Nettisanomat torstai 2003-04-10.


Jan Myrdal 24.07.1966 Aftonbladet.
Suomentanut Auli Tarkka vuonna 1971 suomeksi ilmestyneeseen kirjaan Sanankäyttöä, johon Johan von Bonsdorff ja Auli Tarkka valitsivat artikkelit. Oikeuden voitto eli rehellisin kansa.
Reuters 10.04.2003. Kaleva.
Valtauksen merkki.
Yhdysvaltain merijalkaväen sotilas peitti Saddam Husseinin kasvot tähtilipulla Bagdadissa. Hetken kuluttua lippu vaihtui Irakin lipuksi. Seppo Ylönen, Kaleva.
Aftonbadet  Publicerad: 2007-01-04
http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,967691,00.html

Vem ska hänga Bush?
 
SLAVOJ ZIZEK ser USA fortsätta i Saddams spår

Slavoj Zizek

Översättning: Tor Wennerberg

Slavoj Zizek är filosof och psykoanalytiker, verksam vid filosofiska fakulteten i Ljubljana. Hans senaste bok heter The Parallax View (Cambridge: MIT Press, 2006) 


http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,967691,00.html
Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. (Satunnainen otos).
Jukka Kajava: "Väkivalta astuu myös televisio-mainoksiin". 1999
Pertti Manninen: Tappamista iltojemme iloksi kaikilta kanavilta eli kuolema keinutuolissa. 2001
Pertti Manninen: Omistajan vastuu. Aatos Erkko. 2001

"Työnnän puukon perseeseesi niin että nielurisat lähtee." Repliikki Nelosen esittämästä elokuvasta Väkivallan kuilu. 2001
Antero Raevuori: Lopen murhat. Melkein sata elinkautista. 2001
Viikon kysymys: Katseletko väkivaltaviihdettä? Jos katselet, nautitko siitä? 2001
Mikael Fränti: Lauantaiväkivalta. 2002
Katriina Tuomisto.
"Väkivallan katsominen syö tunteita". Mediatutkija Anu Mustosen haastattelu. 2003

http://www.nettisanomat.com/2010/01/17/etusivu.htm
Ilta-Sanomat: Viihde: Jo viikko koomassa. Kuva
Terror is the price of support for despots and dictators Guardian
Uusi vuosikymmen:02.01: Ammuttu susi - 04.01: Törmännyt juna - New Security Measures - 828 m Kuvat

Paljon verta! Lue! - Islanti: Vanhasen ja Kataisen päätös voi tulla vielä kalliiksi suomalaisille veronmaksajille, vai voiko? Lue! - Uusi Suomi: ”Tuomioja kritisoi asehullujen hokemaa Lue!

Surmapäivän kuvia

Hyvän ja pahan kosketus Lue! - Matti ja Mikki. Matti Vanhanen paljastaa eronsa todellisen syyn! "... että käteni vapautuvat ... kas noin! Ilmastointikanava johtaa ohjaamoon, mutten millään mahdu siihen. Minäpä mahdun!" Sarjakuva

Kissan kiinnostus. Kuvia TV:n katselussa sunnuntaina 2009-12-27, Göteborg maanantaina. Kuvat
Rälläkkä Kuva - Kissa ihmettelee lunta Kuva - Joulupukki kylän raitilla Kuva
Toimitukselle lähetetty: Harhaanjohtavaa tietoa tiomersaalia sisältävän rokotteen sivuvaikutusriskeistä lapsille ja sikiölle (Maths Berlin) Lue!
Onko meillä syytä olla huolissamme? (Riikka Söyring) Lue!
Sensuuri iski oikeusturvajärjestö EOK:n keskusteluihin (Jaana Pedersen) Lue!

Matti Vanhasen lähtöilmoitus Lue! -
Matti Vanhanen 13.12: "... toimintatapa oli sietämätön"
Lue!
Lautagate
Lue!
Arkisto:
Sipoo-kiistan raadollinen tausta &
Miten maakunnissa suhtaudutaan näihin Helsingin herrojen puuhasteluihin? Lue!

After the 2004 tsunami: rebuilding lives, salvaging communities Guardian
DÅ: Totalförstört NU: Upprustat. Aftonbladet

Hamid Karzai condemns killing of 10 civilians in fighting in Afghanistan
Guardian
Copenhagen's failure belongs to Obama - US forces mounted secret Pakistan raids in hunt for al-Qaida

Terror is the price of support for despots and dictators Guardian
Uusi vuosikymmen:02.01: Ammuttu susi - 04.01: Törmännyt juna - New Security Measures - 828 m Kuvat

Paljon verta! Lue! - Islanti: Vanhasen ja Kataisen päätös voi tulla vielä kalliiksi suomalaisille veronmaksajille, vai voiko? - Uusi Suomi: ”Tuomioja kritisoi asehullujen hokemaa

Surmapäivän kuvia

Hyvän ja pahan kosketus Lue! - Matti ja Mikki. Matti Vanhanen paljastaa eronsa todellisen syyn! "... että käteni vapautuvat ... kas noin! Ilmastointikanava johtaa ohjaamoon, mutten millään mahdu siihen. Minäpä mahdun!" Sarjakuva

Kissan kiinnostus. Kuvia TV:n katselussa sunnuntaina 2009-12-27, Göteborg maanantaina. Kuvat
Rälläkkä Kuva - Kissa ihmettelee lunta Kuva - Joulupukki kylän raitilla Kuva
Toimitukselle lähetetty: Harhaanjohtavaa tietoa tiomersaalia sisältävän rokotteen sivuvaikutusriskeistä lapsille ja sikiölle (Maths Berlin) Lue!
Onko meillä syytä olla huolissamme? (Riikka Söyring) Lue!
Sensuuri iski oikeusturvajärjestö EOK:n keskusteluihin (Jaana Pedersen) Lue!

Matti Vanhasen lähtöilmoitus Lue! -
Matti Vanhanen 13.12: "... toimintatapa oli sietämätön"
Lue!
Lautagate
Lue!
Arkisto:
Sipoo-kiistan raadollinen tausta &
Miten maakunnissa suhtaudutaan näihin Helsingin herrojen puuhasteluihin? Lue!

After the 2004 tsunami: rebuilding lives, salvaging communities Guardian
DÅ: Totalförstört NU: Upprustat. Aftonbladet

Hamid Karzai condemns killing of 10 civilians in fighting in Afghanistan
Guardian
Copenhagen's failure belongs to Obama - US forces mounted secret Pakistan raids in hunt for al-Qaida

Hyvän ja pahan kosketus Lue! - Copenhagen's failure belongs to Obama - US forces mounted secret Pakistan raids in hunt for al-Qaida

Break Dance-ryhmä. "Tanssi ja suosionosoitukset." Jyväskylä. Kauppakatu. Kompassi. Kuvat
Suomi Guardian Worldin etusivulla! Lue!
Ylen puolueiden kannatusarviot suoraan Jääskeläisen perseestä. Lue!
Vaalilakiuudistus – farssi vailla vertaa. Lue!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa! Lue!
Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi. Lue!
Rauhanpalkintokaan ei rauhoittanut: Martti Ahtisaari haluaa yhä ydinaseita Suomeen. Lue!

Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös Lue!
Asianajajan tekaistu kirje kunnianloukkausrikoksen esitutkinnassa Lue!

Ilmoitukset
Linkistö ja arkisto. Linkit joka numeron etusivulle
Opeta lapsi uimaan!
Sananvapaus kauppatavarana
"Elokuvalipulla kohtuuton hinta"

Nettisanomat.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com


Hyvän ja pahan kosketus.

Tänään on maanantai 2009-12-21 klo 14:50.

Kahvilla, puoli tuntia, kylpylälinkkiin 40 minuuttia, ajattelin kirjoittaa hyvästä ja pahasta, matkalla.
Kuitenkin aikaa oli niin vähän, etten viitsinyt kaivaa miniä repusta, otin sen kyllä mukaan ja ajattelin taas aloittaa matkakirjoittamisen.

Sävelmä elokuvasta Poika ja lumiukko kuitenkin herätti. Kun sain tämän kirjoitettua Iskelmä-kanavan kuuluttaja kertoi nimen Walking in the air, niinkö se oli.
Eskon kahvilassa Laukaassa Iskelmä-kanava on aina auki.

ja niin sitten ohikulkija ei mitään huomaa, torvet soittaa jne
vieras jää , ohikulkija ei mitään huomaa.

Nyt on 15 minuuttia.

Yritän hyvän.

Se on lapsuuden muisto ajasta jolloin pikkupoikana olin mummoni luona kesiä, mökki oli vaatimaton pieni, jossa 12 lasta syntyi, osa kuoli pienenä, osa maailman myrskyissä katosi.
Isoisä haipui vankileirillä, muistomerkki yhteinen on Humppilan hautausmaalla.

Paljon muistuu mieleen, mutta nyt haluan kertoa hyvästä.
Reino Haapala oli kirvesmies, joka asui parin sadan metrin päässä, rakentamassaan talossa, vaimo ja lapsia.
Joka lauantai pääsimme mummoni ja minä ja serkutkin saunaan illan päätteeksi isäntäväen jälkeen.
Arvostin sitä silloin. mutta nyt jälkeenpäin vuosikymmeniä myöhemmin se muistuu aina mieleen, esimerkkinä hyvästä.

Tietenkin pääsimme ennen Haapalan Reinon saunaa isojen talojen, Ali- ja Yli-Rekolan saunaan, joka niinikään lämpesi lauantaisin, kerran pari muistan käyneeni myös Kennin saunassa.
Terveiset tästä hyvän kosketuksesta sinne, en tiedä, jonnekin, vuosikausiin en ole käynyt Humppilassa.

Tänään on talvipäivän seisaus, vuoden pisin päivä, uutiset kertoi, nyt on lähdettävä matkaan ja pahakin ehkä tulee kerrottua.

Mä elämältä kaiken sain …

Klo 15:05 Pertti Manninen 2009-12-21.

Jatkuu...

Lisäys illalla:
Minin teksti pitää ajaa oikolukuohjelman kautta ja tämän tehtyäni
raotan sitä pahaosiota.

Noin kymmenen vuotta sitten ulosottoviranomaiset ulosottoapulainen Raino Rinne, Laukaa, ja kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö. Jyväskylä, juonivat ja mitätöivät 85-vuotiaan äitini etuoikeutetun saatavan eräässä pakkohuutokaupassa Nordea Pankin hyväksi. Molemmat veijarit valehtelivat, asianosaisina ensimmäisessä oikeudenkäynnissä. Rinteellä oli sitten hätä, kun toisessa oikeudenkäynnissä heidät kutsuttiin todistajiksi. Oikeudenkäynti päättyi kuitenkin ennen todisteluvaihetta pankin kanssa tehtyyn sopimukseen, joten perätöntä lausumaa todistajina ei tarvinnut oikeudessa antaa.

Mutta eihän asia tähän loppunut: Ätini, jolle myönnettiin maksuton oikeudenkäynti. asiamies asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky, Vantaa, keksi vaatia häneltä jotain ylimääräistä kehittäen hänelle kaksi muutakin toimeksiantoa. Kun äitini ei suostunut maksamaan, niin Mononen haastoi sitten allekirjoittaneen, joka oli auttanut vanhaa äitiään oikeudenkäynnissä, maksumieheksi. Kaikki oikeusasteet hyväksyivät asianajan laskut, (51POISTETTU 19.12.2015)

Nyt sitten tämä sama ulosottojengi perii asianajaja Pekka Mononen kahta voittoa ja Nordea Pankin yhtä voittoa hamaan tulevaisuuteen.(Asianomaisten nimet poistettu. Nettisanomat. Pertti Manninen, vastaava toimittaja. Tiistaina 2011-11-15.) Sama jengi ei myönnä vapaakuukausia vaan kiusaa allekirjoittanutta loppuun saakka. Sama jengi mitätöi lapsen koulutusavustuksenkin, perimällä korotetun ulosoton. Asia on lopullisesti ratkaisematta, se on odottamassa Korkeimman oikeuden muutoksenhakulupaa, yhtenä perusteena se, kun kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö vihjaili käräjäoikeudessa velallisen epärehellisyydestä ja hovioikeuteen lähettämässä kirjallisessa selvityksessään, suullisen kuulemista ei pyynnöstä huolimatta järjestetty, selitteli edelleen tätä velallisen epärehellisyyttä. Selvyyden vuoksi sanottakoon, että mitään poliisikuulusteluja asiassa ei ole pidetty eikä yksikään velkoja ole tällaisesta vihjannut. Kihlakunnanvouti tästä huolimatta katsoi oikeudekseen tuoda asian esille oikeudenkäynneissä (käräjä- ja hovioikeus).

Vielä maanantain puolella 2009-12-21 klo 23:47. Pertti Manninen.

P.S. Pahan kosketus muistuttaa huimasti viikolla (torstaina elokuvakerho Toveruudessa) näkemääni Orson Wellesin elokuvaa Touch of Evil (Pahan kosketus). Siinä korruptoitunut poliisimies (hirviö) ja hänen apulaisensa järjestelevät todisteita ja oikeus syyttömät tuomistsee. Loppu on tietenkin elokuvassa paljon raadollisempi, tapahtuuhan se USA:ssa. Mutta ilmapiirissä leijuva pahuus on yleismaailmallista. Jonkunlainen essee on tulossa, joulun jälkeen. Sama.

Viikkosanomat – blogi
Kaiken keskellä aina läsnä!
Keskiviikko 2009-12-16 klo 00:06.
--------------------------------------------------------------------------------
Suomen Afganistan-joukot auttavat osaltaan USA:n hyökkäystä Iraniin

Suomen Afganistan-joukot auttavat osaltaan USA:n hyökkäystä Iraniin.

USA lisää joukkojaan Afganistaniin lähes kolmanneksella 130 000:een tai jotakin. Siellähän ne ovat lähellä Irania, jos sinne kohta hyökätään.

Kai Suomi vetää joukkonsa pois tällaisessa rähinätilanteessa vai auttaako se olemassaolollaan USA:n sotaponnistuksia?

Tänään kuulimme, että suomalaisia nuoria miehiä on runsain joukoin ilmoittautumassa Afganistaniin. Nuorten työttömyys on hurjissa lukemissa ja tällainen ”epäsuora” pakottaminen puree. Kovin paljon se jo muistuttaa sitä, kun USA:n nuorten on pystyäkseen opiskelemaan yliopistoissa, kirjouttauduttava armeijaan, jolloin opiskelu on ilmaista, mutta sisältää myös mahdollisen lähtökäskyn sotatantereille.

Nettisanomat julkaisi aikoinaan kuvan ja tekstin:

http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/kuvaetusivu.htm
”Nettisanomat tiistaina 10. toukokuuta 2005. Etusivu. Numero 356.
Kuva. Työttömät nuoret ilmoittautumassa EU:n nopean toiminnan -joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. Kuva: Pertti Manninen.
Kuva julkaistu nettisanomissa ajankohtaisena torstaina 09.10.2003 seuraavin tekstein ja linkein: ”Työttömät nuoret ilmoittautumassa Nato-joukkoihin Helsingin Sanomien innostamina. Postitalo ja Eduskuntatalo näyttävät kääpiöiltä massiivisen Sanomatalon puristuksessa. Lue SanomaWSOY:n lisärakentamisesta: ”Kansallismaisema vuonna 2010?” Kuva ainakin on manipuloitu.” 09.10.2003. NATO. Vauhti-viikko.

Ja tänään uutta: Helsingin Sanomat. Kotimaa. Mari Manninen lauantaina 07.05.2005: ”Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan.”

Linkit:

”Kansallismaisema vuonna 2010?” -
http://www.nettisanomat.com/2002/03/14/kansallismaisema.htm

NATO. Vauhti-viikko.
http://www.nettisanomat.com/2003/10/09/natovauhti.htm

”Ylpeä suomalainen ottaa arkun vastaan.”
http://www.nettisanomat.com/2005/05/10/sinkkiarkut.htm

Siis: Mukana olo Afganistanissa avittaa USA:n Iraniin hyökkäystä, jota kukaan tappamista vastustava ei tietenkään toivo tapahtuvan tai sitä, että USA antaisi Israelille luvan käyttää ydinaseita Iranin ydinvoimaloiden tuhoamiseen. Rauhanpalkinto velvoittaa sotaan ja sitten rauhaan, vai kuinka se nyt meni?

Viikkosanomat. Ulkomaat ja Suomi. Pertti Manninen. Keskiviikko 2009-12-16 klo 00:06.

Linkkejä klo 00:34

Iran will not bow to sanctions
They are the international community’s most feasibly robust tool, but a lack of political will and Iranian pride will stop them working

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/dec/15/iran-nuclear-technology

Two British soldiers killed in suicide bombing in Helmand province
Press Association
Tuesday 15 December 2009 22.08 GMT

http://www.guardian.co.uk/uk/2009/dec/15/british-soldiers-killed-helmand-province

blogi
http://www.viikkosanomat.fi

lehti
http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.htm



torstai 2009-12-10 
Rauhan Nobel-palkinto 2009. "För Alfred Nobel: skål!" (Käännös). SVT1.
Rauhan Nobel-palkinto 2009. "För Alfred Nobel: skål!" (Käännös). SVT1. Torstaina 2009-12-10.
Kuva: Pertti Manninen SVT1:n lähetyksestä torstaina 2009-12-19 klo 23:46 (Suomen aikaa)..


Helsingin Sanomat uudisti ulkonäkönsä, entä ajatuksensa?
Tässä ajatusten arkistohelmi 10 vuoden takaa. Nettisanomat torstaina 1999-08-12:


Arkisto 1999.


"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista."

...Yksinäisen korkeakouluopiskelijan opintotuki ja asumislisä voivat nousta nykyisin 21 546 markkaan yhdeksässä kuukaudessa ja 28 728 markkaan vuodessa. Summat eivät ole pieniä.

Kalenterivuoden maksimituki ei poikkea paljon siitä, mitä keskituloinen maksaa veroina vuodessa palkastaan. Mitä sitä sanotaankaan? Ilmaista lounasta ei ole.

Helsingin Sanomien pääkirjoittaja
keskiviikkona 04.08.99
"Opiskelijoiden tukien leikkaukset"

Maksimissaan (johon vain harvat opiskelijat yltävät) alle 2400 markkaa kuukaudessa elämiseen: asumiseen, ruokaan ja kaikkeen muuhun! Kannattaa kyllä olla kateellinen kohta siellä uudessa norsunluu- eiku lasitornissa!

nettisanomat.com 12.08.99. pm

Ja samantien koko numero:

http://www.nettisanomat.com/1999/08/12/netti1208.htm




Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm


Nettisanomat lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.        www.flyingfinn.info        www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to      www.midnightsunrestaurant.info      www.patong.fi 
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
       www.flyingfinn.info 

"ELONEN - se on makuasia". JJK:n (Jyväskylä) fanikatsomossa juhlitaan sarjassapysymistä, kun peliä oli jäljellä muutama minuutti ja KPV (Kokkola) olisi tarvinnut vielä 2 maalia päästäkseen jatkoajalle, jonka pelaaminen kyllä olisi ollut vähän niin ja näin, kun taivas oli harmaa ja hämärän tulo melkein aistittavissa. KPV:n maalivahti Koponen (keltapaita) joutui jättämään pelikentän tunteiden kuumettua yhteentörmäyksen jälkeen. JJK:n Nam ja KPV:n pelaajat (nro 20 Sipilä) sekä mainostauluun nojaava pikkukatselija ihmettelevät tilannetta päätuomari Karin kirjoittaessa punaisen kortin kirjanpitoonsa. Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2009-10-26 klo 15:50. Keski-Suomi: Jyväskylä. Harjun urheilukenttä. "Elonen on mukana kuvassa".





"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 




Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen



Nettisanomat. Lauantai 2010-04-03 - N:o 1124 - Kuvat: Caj Bremer. Viikkosanomat 1957. Tammikuu - maaliskuu. - Lähtö - Työttömät - Satuja saamarin ruotsiksi - Salpausselkä - Vastavirtaan - Puijo ja presidentti.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-04-03 ja 05, nettiin 2010-04-05, linkkejä 2010-04-
05.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  

Nettisanomat 2010/04/03 - Kuvat: Caj Bremer. Viikkosanomat 1957. Tammikuu - maaliskuu. - Lähtö - Työttömät - Satuja saamarin ruotsiksi - Salpausselkä - Vastavirtaan - Puijo ja presidentti. - Marja Tiura: Tervetuloa sivuilleni! - Il Vangelo secondo Matteo 1964 Kuva. - Pukki kaalimaanvartijana. Tapaus Kalli-Tiura. - Netti muistaa. Tiuran yhteydessä Kataisen päytäkirjaväärennös. - Arkisto 2005. Il Vangelo secondo Matteo 1964 Immagini. Kuva - Arkisto 2005. Huolensa kullakin. Puhelua. Kiirastorstain aattona. - Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja vaihtuu tänään, nyt virallisesti. - Riskinoton välttämiselläkin hintansa 03.08.2009, Suvi-Anne Siimes - Selvitystilaan asetetun Sofia Pankin hallituksen puheenjiohta Suvi-Anne Siimeksen kirjoitus Sofia Pankin Sivuilta tänään 2010-01-04. - Kuva. Mopojat. - Pukki kaalimaan vartijana. Tapaus Kanerva-Korhonen. Lainattu Iltalehdestä. - Tarkennus ja lähteet. Sofia Pankki ja Seppo Sairanen. Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen ja lainvoimaton tuomio. - Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen ei ymmärtänyt lainvoimattoman tuomion merkitystä. Pääkirjoitus. Sofia Pankki ja Seppo Sairanen. - Taloussanomat: Sofia Pankin värikäs tausta. "Suomalainen todellisuus. Ainakin 18 vuotta paskaa." 7 päivää: Viinalomalta palannut - HOIPER SEKAVA .... Julkaisujohtaja Pauli Aalto-Setälä. Rahastajat Ruotsissa. "Seiska on Suomen suurin viikkolehti! Levikki 243 507 kpl!. - 7 päivää 9/2010 4-10.3. Kuva: Pertti Manninen. "Sen ottamisesta eli maantapa." Keskisuomalainen tiistaina 2010-03-30. Ilkka Kanerva epäiltynä lahjuksen ottamisesta. Poliisi ei kerro, mitä kansanedustajan epåilleen antaneen vastineeksi. Sari Gustafsson/Lehtikuva. Kuvateksti: Marja Tiura onnitteli Ilkka Kanervaa tämän 60-vuotispäivillä tammikuussa 2008. Molempia epäillään lahjuksen ottamisesta. Kuva: Pertti Manninen.Kuva. Satumaa - aavan meren tuolla puolen jossakin on maa ... Ylä-Savo. Keitele. Nilakka. Selänranta. Sunnuntai 2010-03-28 klo 14:32. Pertti Manninen. - Maaliskuun lehtiä - Maaliskuun juttuja - Maaliskuun kuvia - Maaliskuun blogeja - Viikkosanomat 25.1.1957. TV - Televisio. Pääkirjoitus. Päätoimittaja AATOS ERKKO. Kansikuva, aukeama. Yhdyspankki-banneri. - Kuva. Kevättä rinnassa ja hiukan selässäkin. Aftonbladet. Debatt. Livstilsdömde Ari är oskyldig. Aftonbladet. Slutreplik. Pensionsbromsen. Politiker saknar moral om pensionerna. - Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle. Ulkomaan katsaus. Pitkä pääkirjoitus. - Kuvat. TV-Nytt. Matti Vanhanen, Jyrki Katainen Anni Sinnemäki- SuomiTV:n uutiset aloittivat. Kuvia. Pääkirjoitus. Pirkko Mannola - Nikolas Elomaa ja Mikko Mäenpää . Matti Vanhanen - Barack Obama - Hillary Clinton - Netanjahu - Ingmar Bergman - Risto Dufva - Jussi Hanhivaara - Sari Helin - Heikki Lukinmaa - Vaalilaki. Oikeusministeri Tuija Brax, häikäilemätön sananselittäjä.  Pitkä pääkirjoitus. - Helsingin Sanomat - Ilta-Sanpmat- Iltalehti - Matti Vanhanen - Jyrki Katainen - Janne Virkkunen  - Lukijan kuva: "Vesi kohisi, autot ulisi, liekkejä ei näkynyt". Jyväskylä, Kauppakatu tänään klo 11:20. Kuva: Erika Manninen sunnuntaina 2010-02-28 klo 11:20. Keski-Suomi. Jyväskylä. Kauppakatu. Sokos. - Kuvia. Vancouver-keskustelu kirkkaana päivänä ja viihdettä Ilta-Sanomista. Lahden 2001-linkki. - Viikkosanpmat-blogi-linkkejä.- Afganistan. Kirjoituksia Suomesta ja maailmalta. Afghanistan, Guardian. - Arkisto 2004. "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan?". Leif Salmén. Kuva. Obama: "För Alfred Nobel: skål!" Rauhan Nobel-palkinto 2009. - Nettisanomat lauantai 03.04.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1124.



Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Nettisanomat torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.


Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.

Sivun alkuun!

 

 

2012-05-02: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 

 


POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2010: Linkit tarkistettu ja korjattu maanantaina 08.02.2016.
Sivuston poistot joulukuu 2015 - helmikuu 2016. Lisäksi torstaina 03.03.2016
Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto. Nettiin keskiviikkona 2016-10-26.