<edellinen seuraava>
Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto.
POISTOT (HO 19.11.2015)   Nettisanomat perjantaina 20.01.2006. Nro 467.      

07.09.2005. Kuva keskiviikkona 07.09.2005 klo 19.12. "Mutta optimistit - he muuttavat maailman". Presidentti Tarja Halonen tiedotustilaisuudessa vieraansa vieressä MTV3:n Seitsemän uutisissa.  Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta ajankohtaisia polittisia puheenvuoroja. Tulossa!  Kuva julkaistu 1. kerran  ne
ttisanomissa perjantaina 09.09.2005.
Eilinen kuva: "Uusi presidenttikauppa". 14.12.2005 joulukuun keskiviikkona klo 14.56. Jyväskylä. Café Niinistö.

 
Presidentinvaalit 2006.  Sunnuntai  Gallupit. Maanantai
16.01.2006.
Tiistai
17.01.2006.
Keskiviikko
18.01.2006.
Torstai
19.01.2006.
Torstai
19.01.2006.
Torstai
19.01.2006.
Perjantai
20.01.2006.
Lauantai Sunnuntai     Sunnuntai  
Ehdokkaiden ulkomainoskuva!

1. tulokset sunnuntaina 15.01.2006.
Faktaa.

2. kierroksen gallupit ja tapahtumat.
HS-Gallup-kysely käynnissä.
MTV3-Gallup-kysely käynnissä. 
HS-Gallup-kysely käynnissä.
MTV3-Gallup-kysely käynnissä. 
MTV3-Gallup-kysely käynnissä.   Vaalitentit.
Yle-radiossa aamulla ja TV1:ssä illalla.
Gallup. HS-Gallup  julki aamulla. Gallup.
MTV3-Gallup julki illalla.
Vaalitentti. MTV3:ssa illalla.      

2. tulokset sunnuntaina 29.01.2006.
 

 

Tarja Halonen

46,3

Tarja Halonen

 

 

 

53* 
49,5- 56,5

55*
51- 59 

       

?

Halonen

Sauli Niinistö

24,1

Sauli Niinistö

 

 

 

47*
43,5- 50,5

45*
41- 49

       

?

Niinistö

Ei äänestänyt (%)

26,1

Ei sano!       18 % 32 %        

 

 
1. kierroksen muut ehdokkaat

29,6

Virhemarginaali       Virhe +-
vähän yli 3 %-yksikköä. 1)
Virhe +-
3,6 %- yksikköä. 2)
       

 

 

* Vastanneista.
1) Vaihteluvälitulos nettisanomien laskema ottaen huomioon tuloksen pyöristyksen. Tarkkuus on 1 prosenttiyksikkö asteikolla, jonka arvot ovat puoliluvuissa. (1.nopea määritelmä!). 2) Vaihteluvälitulos nettisanomien laskema ottaen huomioon tuloksen pyöristyksen.Anneli Jäätteenmäki - presidentin tekijä!  Erkki Liikanen - presidentin tuhooja!  Sauli Niinistö - Tobinin veron ja siitä puhuvien vähättelijä!  Gallupit - mielipiteenmuodostajia vai mielipiteestä kertovia?  Pääkirjoitus.


2006

Sanomisen ja julkaisemisen
vapautta vuodesta 1999.
Ajankohtainen kuva:  "Presidentillinen välipala"

John Lennon   Double Fantasy   Yoko Ono.

 

Perjantaina 20. tammikuuta 2006. Etusivu. Nro 467.
Nettisanomat toivottaa lukijoilleen onnellista vuotta 2006!

 
 

Uusin

 

Arkisto

 

Depis

 

Elokuva

 

Gallup

 

Imagine

 

Maisema

 

Kuvagalleria

 

Lehdet

 

Liikunta

 

Opetus

 

Perhe

 

Politiikka

 

Sota ja rauha

 

Tv ja radio

 

Talous

 

Työtä

 

Valokuva

 

Velka

 

Viikon kuva

 
 
Presidentinvaalit 2006. 2. kierroksen suhteutetut gallupit. Torstai
19.01.2006.
Torstai
19.01.2006.
            Sunnuntai
29.01.2006.
Kannatus-% suhteutettu "ei sano kantaansa"-vastaajien määrään. Tarkempi selostus alkuperäisessä taulukossa. Gallup. HS-Gallup  julki aamulla. Gallup.
MTV3-Gallup julki illalla.
              

2. tulokset 

Tarja Halonen

  43       39,5- 46,5

  37     33- 41

               

?

Sauli Niinistö

  39       35,5- 42,5

  31     27- 35

                

?

Ei sano!   18             18   32        32            

 

Yhteensä 100 100              

 

Huom! Vaalin tulokseen vaikuttaa tietenkin myös osallistuminen, äänestysprosentti. HS-Gallupissa varmasti ilmoittaa äänestävänsä 76 prosenttia vastaajista. MTV3-Gallupissa ei kerrottu mitään osallistumisesta..


 

Tuomas Keskinen, Iltalehti: Heinäluoman valitsema Niinistön tukimies -   Keskustelua turvallisuudesta.   -  Ilta-Sanomien toimittaja ei ymmärrä galluppien tarkoitusta!    - Vaalituloksia.  - Äänestysvarmuudesta ja ehdokkaan varmuudesta.    -   Erään gallupin anatomia. Aamulehti ja Turun Sanomat 05.01.2006.     -  Marski ja Sanoma -  Seppo Konttinen  - Varallisuusvero -  Ehdokkaiden ulkomainoskuva  - Myrkytetty presidentti


 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen
 

 
 

nettisanomat torstaina 19.01.2006. Pääkirjoitus.19.01.2006 klo 20.46. "Tänään 22.30 MTV3.doc Myrkytetty presidentti".
Kuva Pertti Manninen.

Anneli Jäätteenmäki - presidentin tekijä!  Erkki Liikanen - presidentin tuhooja!  Sauli Niinistö - Tobinin veron ja siitä puhuvien vähättelijä!  Gallupit - mielipiteenmuodostajia vai mielipiteestä kertovia?

Anneli Jäätteenmäki - presidentin tekijä!

Keskiviikkona 18.01.2006 Ilta-Sanomat ennustaa, että ex-pääministeri ja nykyinen europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki asettuisi tukemaan presidentti Tarja Halosta. Tänään torstaina sitten Yle kertoo, että hän asettuu tukemaan Sauli Niinistöä. Etsin netistä uutisen:

"Jäätteenmäki äänestää Niinistöä. Keskustanaisten puheenjohtaja europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki tukee kokoomuksen Sauli Niinistön valintaa presidentiksi.
- Presidentinvaalissa on kysymys luottamuksesta ehdokkaan kykyyn toimia maan parhaaksi niissä ennalta arvaamattomissa tilanteissa, joita tulevaisuus eteemme tuo. Tässä suhteessa luotan Sauli Niinistön viileyteen, viisauteen ja suoranuottisuuteen, Jäätteenmäki sanoo kannanotossaan.
Hän ei pidä tasa-arvoajattelua esteenä Niinistön äänestämiselle.
- Naisena tunnen suurta iloa siitä historiallisesta läpimurrosta, että Suomessa on valittu nainen tasavallan presidentiksi. Todisteena naisten pätevyydestä korkeimpiinkin virkoihin se oli vakuuttava. Nyt tasa-arvo on edennyt Suomessa niin pitkälle, että naiset voivat äänestää miestä presidentiksi. STT"

Mikäli Sauli Niinistö valitaan niukasti presidentiksi, niin voi hyvin sanoa, että Europarlamentin vaaleissa 150 000 ääntä saanut Jäätteenmäki ratkaisi pelin. Suomessa on paljon kansalaisia, jotka eivät voi mitenkään hyväksyä sitä kohtelua jonka uhriksi Anneli Jäätteenmäki joutui. Kaikesta näyttelemisestä huolimatta jäljet johtavat sylttytehtaalle ja niinpä osalliset saavat nyt maistaa lääkettään.

Voi olla, että presidentti Halonen joutuu nyt itse valtapolitiikan uhriksi jopa niin, että työväki niin kaupungeissa kuin maaseudullakin äänestää pitkin hampain kunnollista perusporvaria, Sauli Niinistöä.

Erkki Liikanen - presidentin tuhooja!

Vaikka presidentti Tarja Halonen näyttelikin taitavasti aikoinaan Sauli Niinistön ja Esko Ahon pois Suomen pankin johtokunnasta, johon hänellä oli tietenkin lakien mukaan oikeus, niin pieneenkin valheeseen turvautuminen ei näyttänyt hyvältä: Hän olisi nimittänyt kyseiset herrat, "jos hallitus olisi esittänyt näitä yksimielisesti". Teatteria kaikki tyynni, kyllähän tänä erimielisyys saatiin aikaan. Presidenttiehdokas Bjarne Kallis toi tämän esille vaalikeskusteluissa ja pieneltä osaltaan horjutti luottamusta Tarja Haloseen.

Kallis toi myös esille Halosen härskin puuttumisen Fortumin optiosotkuun. Halonen nimittäin antoi lausunnon, että oikeusvaltiossa sopimuksista pitää pitää kiinni, mutta sitähän juuri eduskunnan valiokunta tutki. Tällä lausunnollaan tutkiminen tyrehtyi ja näin entiset sdp-ministerit Erkki Tuomioja, Antti Kalliomäki ja Sinikka Mönkäre saivat vastuuvapauden holtittomuuksistaan. Mönkäre jopa palkittiin Raha-automaattiyhdistyksen johtajan paikalla ja sai tähän merkittävään työpaikkaan ei siis edes virkapaikkaan vapautuksen eduskunnasta. Äänestäjien halveksimista sekin.

Kun siis Niinistö ja Aho oli torpattu Suomen pankista jotenkin poliittisina henkilöinä, niin muutaman vuoden kuluttua Halosella oli kuitenkin otsaa nimittää pankkiin eurokomisaari Erkki Liikanen suoraan Brysselistä. Liikanen sivuutti ilmeisesti pätevämmän ja virkaan erityisesti taitojensa puolesta sopivamman Sixten Korkmanin ja tietysti muut Liikasta pätevämmät, jotka eivät viitsineet laittaa papereita edes hakuseen, kun näkivät että paikka oli pedattu Liikaselle. Ja jos oikein muistan niin täyte-ehdokkaana pyörähti jopa Sinikka Mönkärekin joka häikäilemättömästi väitti olevansa jotenkin pätevä pääjohtajaksi Suomen pankkiin!

Pääjohtaja Erkki Liikanen ei ole viime aikoina ollut kansan puntarissa, mutta mikäli Tarja Halonen häviää presidentin viran niukasti, voi sanoa että Erkki Liikanen oli presidentin tuhooja omalta vähäpätöiseltä osaltaan.

Sauli Niinistö - Tobinin veron ja sen esittäjien ja siitä puhuvien vähättelijä!


19.01.2006 klo 20.46. "Tänään 22.30 MTV3.doc Myrkytetty presidentti".
Kuva Pertti Manninen.


Ei päästetä Niinistöäkään helpolla. Hänen Sonera-töppäyksensä on jo unohdettu Hänhän uhrasi ministerin toisensa perään pysyäkseen itse pinnalla Sonera-sotkusta. Ministeri Matti Aura sai mennä, ministeri Olli-Pekka Heinonen sai mennä. Heittipä hän kerran oman avustajansakin pellolle suojellessaan omaa hipiäänsä. Jan Vapaavuori sai potkut avustajan toimesta, kun Janin ehkä parikymmentä vuotta aikaisemmat nuoruuden töppäykset tulivat esille.

Niinistö väittää, ettei ole esittänyt valtiovarainministerinä kirjastojen käytölle maksuja. Ehkä näin onkin, mutta kyllä julkisuuteen levisi käsitys, että hän otti asian esille ja lausui niin. Tämän päivän Iltalehden mukaan Niinistö väittää, että asiaa on vääristelty: "Minä en ole koskaan esittänyt kirjaston palvelumaksua. En ikinä valtiovarainministerinä tehnyt sitä. Olen vastannut teoreettiseen kysymykseen, että jos täytyy panna maksut terveydenhuoltoon tai kirjastoon, niin kumpaan te panette". Iltalehti. Torstaina 19.01.2006. Niinistö: Halos-päällikkö vääristelee.

Mutta tämä ei ole vääristelyä. Ylen arkistoista, valitettavasti ei Nettisanomien, kun ei kaikkea aina jaksa kirjoittaa, varmasti löytyy nauha, jossa Niinistöltä kysytään mitä mieltä hän on Tobinin verosta: Niinistön vastaus oli melkein sanatarkasti näin: "Tobinin verosta puhutaan sen takia, kun se nimi on niin helppo lausua. Siitä puhuvat sellaiset, jotka eivät siitä mitään ymmärtäisikään." Jotenkin näin se meni. Viime vuonna kuollut James Tobin esitti veroa, joka on hyvin yksinkertainen. Vaikka tunsinkin asian, niin eilen kirja-alennusmyynnistä löytyi kukkarolle sopiva (4,90) kirja jossa asiaa käsitellään parissa lauseessa:

Naomi Klein: Vastarintaa ja vaihtoehtoja: "Attacin perustivat vuonna 1998 vasemmistolaisen Le Monde Diplomatiquen toimittajat Bernard Cassen ja Susan George. Attac aloitti toimintansa kampanjoimalla Tobinin veron käyttöönoton puolesta. Tobinin vero tarkoittaa taloustieteen Nobelin saaneen amerikkalaisen James Tobinin ehdottamaa veroa, joka kannettaisiin kaikista yli rajojen tehtävistä rahansiirroista."

Suomessa Bjarne Kallis on esittänyt vastaavanlaista toisenlaisessa rahansiirtotapahtumassa kannettavaa veroa: pörssiveroa, joka olisi esim. 1 prosentti tapahtuneista kaupoista. Ei ota tulta, muuten.

Onko presidenttiehdokas Sauli Niinistö vielä yhtä vähättelevä Nobelin taloustieteen palkinnon saajan ehdottamalle verolle ja sen kannattajille ja siitä puhujille. Onko hän yhä sitä mieltä, että siitä puhuvat puhuvat siitä sen takia, kun Tobin-nimi on niin helppo lausua. Kyllä Niinistön vähättely särähti aikoinaan monen korvaan ja jäi moneen muistiin. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää!

Gallupit - mielipiteenmuodostajia vai mielipiteestä kertovia?

Aivan viime aikoina monet kunnianarvoiset mediat ovat ryhtyneet kertomaan virhemarginaaleista selostaessaan tuloksia. Usein jo tuloksia seuraavassa lauseessa kerrotaan virhemarginaalit, välillä jopa vastausprosentti kerrotaan. Parannusta on siis ainakin hetkeksi tapahtunut.

Kokonaan oma lukunsa on sitten eilen julkistettu Turun Sanomien ovensuukysely, jossa prosentin tarkkuudella kerrotaan äänestyslippunsa ennakkoäänestyksessä vaaliuurnaan jättäneiden kertoma.

Vaikka sitten kerrotaan esimerkiksi vastusprosentiksi 60 niin kuitenkin on jo ennätetty kertoa "tulos" prosentin tarkkuudella : Halonen 53 ja Niinistö 47! Aluksi ajattelin, että virhemarginaali on ainakin 20, mutta tarkemmin ajatellen voi sanoa, että tuloksessa ei ole päätä eikä häntää. Miksikö? Eihän kyselijöillä ole mitään käsitystä otoksen edustavuudesta, se on ihan mitä sattuu, näin ollen "tuloksella" ei ole kuin kuriositeettiarvo. Tarkempi ja oikeampi tulos saataisiin, että kerrottaisiin äänestäneiden äänestäneen Halosta tai Niinistöä!

Tällainen "gallup" tai sentuloksen esittäminen galluppina on sukua sille höpöydelle, jota lehdet käyttävät kun netissä kyselevät erilaisia asioita ja sitten kertovat tuloksen prosentin tarkkuudella. Ruotsin lehdistössä järjestetään samanlaisia kyselyjä, mutta niiden yhteydessä aina kerrotaan, että tulos esittää siihen vastanneiden mielipidettä, eikä sitä voida pitää mitenkään kaikkien kansalaisten mielipidettä edustavana, jotenkin näin asia ilmaistaan.

Nettisanomat yrittää julkaista kaikki loput presidentinvaaligallupit ottaen huomioon virhemarginaalit jo itse tuloksessa vaihteluväleinä ja myös niin että "ei osaa tai halua sanoa"-vastaukset ilmaistaan samanarvoisina kannatuslukujen kanssa!

Pääkirjoitus torstaina 19.01.2006 Pertti Manninen, päätoimittaja.

  Kuva: Pertti Manninen. "Presidentillinen välipala pöydässä, jolla on myös musta tuhkakuppi."Muut lehdet:
Politiikan kulissit. Tuomas Keskinen. Iltalehti torstaina 19.01.2006. Loppuosa kirjoituksesta.

Heinäluoman valitsema Niinistön tukimies
...

Puoluejohtajan suurimpia virheitä on unohtaa vaalien alla kaikkein uskollisin kannattajakuntansa, koska sen edellytetään äänestävän oikein silloinkin, kun sen johtaja on väärässä. Tähän harhaluuloon kaatui keskustan Matti Vanhanen, vaikka oman puolueen äänet olisivat riittäneet jatkoon.

Hän unohti viljelijät ja maaseudun televisiokeskusteluissa. Ilmeisesti hän pyrki leventämään kannatuspohjaansa esiintymällä modernina liberaalina. Tällainen temppu ei voi onnistua, ellei sen lähtökohtana ole puolueen alkuperäinen idea ja uskollisimpien kannattajien aineellinen etu.

Puoluejohtajan tulee vakuuttaa muut siitä, että tämän pienen ryhmän elinehdoista huolehtiminen on koko maan etu.

Maaseudusta ja maataloudesta keskustellaan vasta nyt, kun Matti Vanhanen on siirretty laulukuoroon.

Matti Vanhanen olisi voinut tahallisen unohtamisen sijasta nostaa maatalouden ongelmat esille ja hankkia muiden ehdokkaiden hyväksynnän riittävälle elintarviketuotannon omavaraisuudelle ja omalle maataloudelle, maksoi mitä maksoi. Kukaan ei olisi Suomen kansan edessä sanonut kotimaiselle ruualle, että kiitos ei. Kansallinen tuki sekä maataloudelle että Vanhaselle olisi ollut sillä sinetöity.

Vanhanen laiminlöi tehtävänsä niin puoluejohtajana, pääministerinä kuin presidenttiehdokkaanakin.

Saako hän kaiken anteeksi näin vain?

Jos niin käy, Matti Vanhasesta ei koskaan tule merkittävää poliitikkoa.

On mielikuvituksen köyhyyttä väittää, että Vanhaselle ei ole vaihtoehtoa. Kuka uskoi Anneli Jäätteenmäen mahdollisuuksiin, kun hän pyrki puoluejohtajaksi? Kuitenkin hän kampesi ensin Esko Ahon puoluejohdosta ja voitti sitten mahtavan pääministerin Paavo Lipposen vuoden 2003 keväthangilla käydyssä verisessä taistelussa.

Eikö Suomen keskustasta enää löydy taistelijaa Oulun ensi kesän puoluekokoukseen? Jos ei, niin Vanhanen joutuu jatkamaan Anneli Jäätteenmäen mandaatilla toimivana ja puoluesihteeri Eero Heinäluoman valitsemana pääministeri-puheenjohtajana.

Valtaa ei voi saada. Valta on otettava. Tämän vuoksi Vanhanen valtansa sai.

Muut lehdet: Politiikan kulissit. Tuomas Keskinen. Iltalehti torstaina 19.01.2006. Loppuosa kirjoituksesta.

 "Tosi muoti". 18.01.2006 tammikuun keskiviikkona klo 14.47. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Torikeskus. Isonna!


  


 
Kuva: Pertti Manninen. "Presidentillinen välipala pöydässä, jolla on myös musta tuhkakuppi."

nettisanomat keskiviikkona 18.01.2006.
Keskustelua turvallisuudesta. Katkelma Ylen Päivän peilistä keskiviikkona 18.01.2006 klo 17.00.
Halonen vs. Niinistö vaiko Niinistö vs. Halonen.

Toimittaja Heikki Palteisto
Sää kylmenee mutta vaalikeskustelu käy sentään yhä kuumemmaksi .
.
Tässä Päivän peilissä ruoditaan vielä tuota aamuista radiouutisten vaalitenttiä ja kuulostellaan kuinka ennakkoäänestys on alkanut taloustoimittajamme kertoo miksi tulevien eläkkeiden arvellaan olevan vaarassa pienentyä kerromme myös nuorten parantuneista asunto-oloista ja kiristyvästä pakkasesta
Presidenttiehdokkaat Tarja Halonen ja Sauli Niinistö ovat kiistelleet siitä takaako Suomen EU-toiminta ja nykyinen Nato-yhteistyö avun saamisen kriisitilanteessa tentin huippukohdista tarkemmin Pekka Kinnunen

Toimittaja Pekka Kinnunen
kokoomuksen Sauli Niinistön mielestä Suomi on jo mukana kaikessa Naton toiminnassa jäsenyyttä ei vain tunnusteta radiouutisten vaalitentissä Niinistö ei kuitenkaan suoraan vaatinut että Suomen pitäisi hakea Naton jäsenyyttä Niinistö
Me olemme kuin postimerkki nyt Natossa kiinni
Halonen
Häh häh häh
Niinistö
Me olemme kaikessa mahdollisessa mukana
Halonen
Tuota
Niinistö
Jopa jopa niissä sanoisinko vähän huonon maineen aiheetta saaneissa toiminnoissa joita maailman poliisiksikin on sanottu elikkä nämä nopean toiminnan joukot joita Nato kehittää me menemme harjoituksiin niiden joukkojen kanssa

Toimittaja
Istuva presidentti vasemmiston ehdokas Tarja Halonen puolusti Suomen nykyistä linjaa
Halonen
Tällä hetkellä meille riittää ihan hyvin se poliittinen ja sotilaallinen yhteistyö mitä meillä Naton kanssa on ett tässä mielessä olen kansan kanssa ihan ihan tota samaa mieltä että ei ole ei ole tarvetta tällaiseen jatkuvaan niinkun Nato-haikailuun

Toimittaja
Ehdokkaiden välille syntyi kiistaa siitä turvaako asejärjestelmien yhteensopivuus avun saamisen Tarja Halonen
Halonen
Minulle se on erittäin tärkeä juuri siltä kannalta että jos jotain sattuu me osataan antaa apua tai sitt me voidaan saada apua
Niinistö
Niin tässä tuli mielenkiintoisella tavalla nyt että tämä yhteensopivuus Nato- järjestelmän kanssa
Halonen
(epäselvä)
Niinistö
Jatkoit että että me annamme apua ja saamme apua sen perusteella
Halonen
Niin
Niinistö
Minä en usko siihen että pelkästään se että meillä on samanlainen asejärjestelmä tuottaisi oikeuden saada apua
Halonen
Mutta
Niinistö
Ei todellakaan
Halonen
Ei mutta Sauli Ninistö
Niinistö
Tässä
Halonen
Sauli Niinistö saanks mä vastata
Niinistö
Jos ei mutta jos puhuisin vuorostani loppuun
Halonen
ihan mielellään
Niinistö
Tässä on vähän vähän sellainen tilanne nyt että että kovasti ollaan jäseniä mutta ei jäsenyyttä kyllä olla valmis myöntämään me olemme nimittäin niin pitkällä mukana kaikissa EU:n ja Naton yhteistoiminnassa että meiltä oikeastaan puuttuu vain se viimekätinen oma turvamme ja nyt Tarja Halonen kuvaa että se tulee yhteensopivuudella
Halonen
Ei kyllä mua on nyt taas on vähän väärin tulkittu
Niinistö
Ei tule
Halonen
Väärin tulkittu saanko mä sanoa että Euroopan unioni on se arvoyhteisö missä me ollaan mukana me tarvitaan sen takia Nato- yhteensopivuutta että Euroopan unionilla ei ole omia joukkoja ja Euroopan unionin Euroopan unionin maiden joukkojen koulutus tapahtuu Naton piirissä niin ei nyt kannata kääntää mustaa valkoseksi vaikka vaaleissa oltaiskiinkin
 
Toimittaja
Halonen korosti että suomen puolustamisesta huolehtivat kaikissa ratkaisuissa viime kädessä suomalaiset itse hän peräsi niinistöltä uhkakuvia joihin apua kaivataan Niinistö palasi historiaan
Niinistö
Sympatiaa varmasti saataisiin sitä saatiin talvisodassakin aika paljon
Halonen
Nyt ei kuule ole tervetuloa takaisin vuodelle 2006
Niinistö
Aivan aivan ja minä ajattelen jo vuotta 2030 vaikka meistä kukaan ei voi vannoa ja vakuuttaa että maailman tilanne säilyy tästä eteenpäin aina rauhallisena roomalaiset aikoinaan kuvittelivat

Studiotoimittaja
Halosen ja Niinistön radiotentti käytiin siis kiihkeissä tunnelmissa ja politiikan toimittajammekin Jouni Turunenkin joutui toteamaan että vaalitaisto alkoi kuumalta pohjalta.
Toimittaja Jouni Turunen
Tarja Halosen ja Sauli Niinistön ensimmäisessä vaalien loppusuoran kohtaamisessa ei tyylipisteistä välitetty kumpikin pyrki olemaan äänessä koko ajan ehdokkaat keskeyttivät toisiaan jatkuvasti ja puhuivat täysin surutta toistensa päälle ylilatauksen makua oli ilmassa Niinistö käytti ärhäköitä otteita jo ensimmäisen kierroksen keskusteluissa muutta tänään myös Halonen hyökkäsi täysillä Halonen säntäsi väliin kun Niinistö esitteli omaa Itämeri- aloitettaan melko sekavaksi meni puolin ja toisin
...

Keskustelua turvallisuudesta. Katkelma Ylen Päivän peilistä keskiviikkona 18.01.2006 klo 17.00. Heikkolaatuiselta ääninauhalta purkanut tekstiksi Pertti Manninen, nettisanomat.
Halonen vs. Niinistö vaiko Niinistö vs. Halonen.

LISÄÄ TULOSSA?


  


Presidentinvaalit 2006. Mitä tapahtui viimeisten galluppien jälkeen? Ratkaisivatko viimeiset vaalikeskustelut? MTV3:n keskiviikkona 11.1 ja Ylen torstaina 12.1.


Presidentinvaalit 2006.  Viimeiset 1. kierroksen gallupit ja tulos. 


Presidentinvaalit 2006. Viimeiset  1. kierroksen gallupit.
Ehdokkaiden ulkomainoskuva!
Helsingin Sanomat tiistaina 20.12.2005.

Tutkimus toteutettiin 7.-17. joulukuuta 2005. (HS)
Aamulehti ja Turun Sanomat torstaina 05.01.2006. Tutkimus toteutettiin 12.-29. joulukuuta 2005. (AL) Helsingin Sanomat lauantaina 31.12.2005.

Tutkimus tehtiin
27.-29. joulukuuta 2005. (HS)
MTV3 keski-
viikkona
11.01.2006.


Tutkimus toteutettiin
26.12.2005- 09.01.2006. (Keskis.)
Helsingin Sanomat tiistaina 10.01.2006

Tutkimus tehtiin
5.-7. tammikuuta 2006. (HS).
Yle torstaina 12.01.2006.


Tutkimus tehtiin
10.-11. tammikuuta 2006. (HS).

1. tulokset sunnuntaina 15.01.2006.
Analyysi tulossa!

 

Tarja Halonen

52,5-57,5

53,1-59,3

51,5-56,5

52-58

48,5-53,5

49-55

46,3

Halonen

Sauli Niinistö

17,5-22,5

17,2-23,4

17,5-22,5

16-22

19-23

17,5-22,5

24,1

Niinistö

Matti Vanhanen

16,5-21,5

13,4-19,6

15,5-20,5

14-20

16-20

15,5-20,5

18,6

Vanhanen
Heidi Hautala

2 +-virhe

2,3 +-virhe

2 +-virhe*

3 +-virhe

3 +-virhe

4 +-virhe

3,5

Hautala
Timo Soini

2 +-virhe

1,4 +-virhe

2 +-virhe*

3 +-virhe

3 +-virhe

4 +-virhe

3,4

Soini
Bjarne Kallis

2 +-virhe

1,4 +-virhe

2 +-virhe*

1 +-virhe

2 +-virhe

1 +-virhe

2,0

Kallis
Henrik Lax

1 +-virhe

1,0 +-virhe

1 +-virhe*

1 +-virhe

1 +-virhe

1 +-virhe

1,6

Lax
Arto Lahti

1 +-virhe

0,9 +-virhe

1 +-virhe*

alle 1

alle 1

1 +-virhe

0,4

Lahti
Lähteet:
Selitykset.
* Virhe on -0,5 - +1 %-yksikköä. 
HS ti 20.12.2005. Keskis. pe 06.01.2006. HS la 31.12.2005.
 
mtv3.fi ke 11.01.2006 ja Keskis. to 12.01.06. HS ti 10.01.2006. yle.fi to 12.01.2006.

OM:n  vaalipalvelu su  5.01.2006.

Galluppien järjestys kyselyjen ajankohdan mukaan! 
Kuva: Pertti Manninen. "Presidentillinen välipala pöydässä, jolla on myös musta tuhkakuppi."
nettisanomat tiistaina  17.01.2006.
Vaalituloksia muutamalta paikkakunnalta eri puolelta Suomea. 1. Vaalipiirit. (Alustavat tulokset 15.01.2006).

Helsinki vp

Äänioikeutettuja:
478 589

Äänestysprosentti:
76.3%

Muutos:
-1.8%-yks.

Uusimaa vp

681 174

77.1%

-1.9%-yks.

Varsinais-
Suomi vp

370 827

75.5%

-1.6%-yks.

Ahvenanmaa vp

  25 151

57.5%

 -1.6%-yks.

Satakunta vp

189 351

 74.0%

 -2.4%-yks.

Pirkanmaa vp

 380 603

74.9%

 -2.6%-yks.

Häme vp

296 995

73.0%

 -2.9%-yks.

Kymi vp

 264 817

72.4%

 -4.3%-yks.

Etelä-Savo vp

132 608

70.8%

-3.8%-yks.

Pohjois-Karjala vp

136 530

68.8%

 -4.6%-yks.

Pohjois-Savo vp

203 832

69.6%

 -4.5%-yks.

Keski-Suomi vp

217 823

72.7%

 -2.9%-yks.

Vaasa vp

365 164

74.8%

 -4.3%-yks.

Oulu vp

366 368

71.0%

 -4.8%-yks.

Lappi vp

162 705

72.0%

-4.4%-yks.

Koko maa  

73,9%

 -3,0%-yks.


VAALIPIIRIT
Vaalien ensimmäisen kierroksen tulokset 15.1.2006.
(Nimi Puolue Ääniä Kannatus)

Helsinki vp
Äänestysprosentti: 76.3%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 78.1%
Muutos: -1.8%-yks.
Äänioikeutettuja: 478 589
Äänestysalueita: 158

Halonen Tarja SDP
157 026
46.3%
Niinistö Sauli KOK
110 052
32.5%
Hautala Heidi VIHR
26 259
7.7%
Vanhanen Matti KESK
23 110
6.8%
Soini Timo PS
8 213
2.4%
Lax Henrik RKP
6 857
2.0%
Kallis Bjarne KD
5 762
1.7%
Lahti Arto LAHTI
1 692
0.5%

Uusimaa vp
Äänestysprosentti: 77.1%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 79.0%
Muutos: -1.9%-yks.
Äänioikeutettuja: 681 174
Äänestysalueita: 377

Halonen Tarja SDP
233 096
45.9%
Niinistö Sauli KOK
155 657
30.7%
Vanhanen Matti KESK
55 272
10.9%
Hautala Heidi VIHR
21 205
4.2%
Lax Henrik RKP
15 625
3.1%
Soini Timo PS
15 258
3.0%
Kallis Bjarne KD
9 545
1.9%
Lahti Arto LAHTI
2195
0.4%

Varsinais-Suomi vp
Äänestysprosentti: 75.5%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 77.1%
Muutos: -1.6%-yks.
Äänioikeutettuja: 370 827
Äänestysalueita: 187

Halonen Tarja SDP
130 562
48.7%
Niinistö Sauli KOK
73 048
27.2%
Vanhanen Matti KESK
36 634
13.7%
Hautala Heidi VIHR
9 765
3.6%
Soini Timo PS
8 717
3.2%
Lax Henrik RKP
4 356
1.6%
Kallis Bjarne KD
3 970
1.5%
Lahti Arto LAHTI
1 192
0.4%

Ahvenanmaa vp
Äänestysprosentti: 57.5%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 59.1%
Muutos: -1.6%-yks.
Äänioikeutettuja: 25 151
Äänestysalueita: 29

Halonen Tarja SDP
8 022
69.4%
Lax Henrik RKP
1 403
12.1%
Niinistö Sauli KOK
986
8.5%
Hautala Heidi VIHR
497
4.3%
Vanhanen Matti KESK
454
3.9%
Kallis Bjarne KD
152
1.3%
Lahti Arto LAHTI
20
0.2%
Soini Timo PS
18
0.2%

Satakunta vp
Äänestysprosentti: 74.0%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 76.4%
Muutos: -2.4%-yks.
Äänioikeutettuja: 189 351
Äänestysalueita: 119

Halonen Tarja SDP
70 868
52.2%
Niinistö Sauli KOK
27 844
20.5%
Vanhanen Matti KESK
26 087
19.2%
Soini Timo PS
5 055
3.7%
Hautala Heidi VIHR
2 492
1.8%
Kallis Bjarne KD
2 167
1.6%
Lahti Arto LAHTI
888
0.7%
Lax Henrik RKP
369
0.3%

Pirkanmaa vp
Äänestysprosentti: 74.9%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 77.5%
Muutos: -2.6%-yks.
Äänioikeutettuja: 380 603
Äänestysalueita: 199

Halonen Tarja SDP
134 835
49.0%
Niinistö Sauli KOK
72 833
26.5%
Vanhanen Matti KESK
37 724
13.7%
Soini Timo PS
10 903
4.0%
Hautala Heidi VIHR
10 806
3.9%
Kallis Bjarne KD
5 610
2.0%
Lahti Arto LAHTI
1 245
0.5%
Lax Henrik RKP
1 004
0.4%

Häme vp
Äänestysprosentti: 73.0%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 75.9%
Muutos: -2.9%-yks.
Äänioikeutettuja: 296 995
Äänestysalueita: 165

Halonen Tarja SDP
105 009
50.0%
Niinistö Sauli KOK
53 976
25.7%
Vanhanen Matti KESK
32 870
15.6%
Soini Timo PS
7 386
3.5%
Hautala Heidi VIHR
5 143
2.4%
Kallis Bjarne KD
4 036
1.9%
Lahti Arto LAHTI
1 064
0.5%
Lax Henrik RKP
627
0.3%

Kymi vp
Äänestysprosentti: 72.4%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 76.7%
Muutos: -4.3%-yks.
Äänioikeutettuja: 264 817
Äänestysalueita: 198

Halonen Tarja SDP
90 221
48.8%
Niinistö Sauli KOK
43 437
23.5%
Vanhanen Matti KESK
34 713
18.8%
Soini Timo PS
7 571
4.1%
Hautala Heidi VIHR
4 002
2.2%
Kallis Bjarne KD
3 319
1.8%
Lahti Arto LAHTI
1 064
0.6%
Lax Henrik RKP
653
0.4%

Etelä-Savo vp
Äänestysprosentti: 70.8%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 74.6%
Muutos: -3.8%-yks.
Äänioikeutettuja: 132 608
Äänestysalueita: 109

Halonen Tarja SDP
41 931
45.9%
Vanhanen Matti KESK
24 935
27.3%
Niinistö Sauli KOK
17 438
19.1%
Soini Timo PS
2 914
3.2%
Hautala Heidi VIHR
1 888
2.1%
Kallis Bjarne KD
1 764
1.9%
Lahti Arto LAHTI
344
0.4%
Lax Henrik RKP
190
0.2%

Pohjois-Karjala vp
Äänestysprosentti: 68.8%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 73.4%
Muutos: -4.6%-yks.
Äänioikeutettuja: 136 530
Äänestysalueita: 123

Halonen Tarja SDP
41 861
45.7%
Vanhanen Matti KESK
25 260
27.6%
Niinistö Sauli KOK
15 586
17.0%
Soini Timo PS
4 516
4.9%
Hautala Heidi VIHR
2 243
2.4%
Kallis Bjarne KD
1 679
1.8%
Lahti Arto LAHTI
350
0.4%
Lax Henrik RKP
179
0.2%


Pohjois-Savo vp
Äänestysprosentti: 69.6%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 74.1%
Muutos: -4.5%-yks.
Äänioikeutettuja: 203 832
Äänestysalueita: 133

Halonen Tarja SDP
62 283
45.1%
Vanhanen Matti KESK
40 184
29.1%
Niinistö Sauli KOK
23 938
17.3%
Soini Timo PS
5 423
3.9%
Hautala Heidi VIHR
3 169
2.3%
Kallis Bjarne KD
2 252
1.6%
Lahti Arto LAHTI
487
0.4%
Lax Henrik RKP
265
0.2%


Keski-Suomi vp
Äänestysprosentti: 72.7%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 75.6%
Muutos: -2.9%-yks.
Äänioikeutettuja: 217 823
Äänestysalueita: 132

Halonen Tarja SDP
75 323
49.4%
Vanhanen Matti KESK
34 809
22.8%
Niinistö Sauli KOK
27 226
17.8%
Soini Timo PS
6 087
4.0%
Hautala Heidi VIHR
4 736
3.1%
Kallis Bjarne KD
3 448
2.3%
Lahti Arto LAHTI
559
0.4%
Lax Henrik RKP
340
0.2%

Vaasa vp
Äänestysprosentti: 74.8%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 79.1%
Muutos: -4.3%-yks.
Äänioikeutettuja: 365 164
Äänestysalueita: 324
Halonen Tarja SDP
93 693
37.0%
Vanhanen Matti KESK
73 144
28.9%
Niinistö Sauli KOK
43 933
17.3%
Lax Henrik RKP
16 148
6.4%
Kallis Bjarne KD
13 136
5.2%
Soini Timo PS
8 345
3.3%
Hautala Heidi VIHR
4 403
1.7%
Lahti Arto
LAHTI
636
0.3%

Oulu vp
Äänestysprosentti: 71.0%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 75.8%
Muutos: -4.8%-yks.
Äänioikeutettuja: 366 368
Äänestysalueita: 273

Halonen Tarja SDP
101 923
41.0%
Vanhanen Matti KESK
83 116
33.5%
Niinistö Sauli KOK
42 967
17.3%
Soini Timo PS
9 210
3.7%
Hautala Heidi VIHR
6 345
2.6%
Kallis Bjarne KD
3 506
1.4%
Lahti Arto LAHTI
912
0.4%
Lax Henrik RKP
471
0.2%

Lappi vp
Äänestysprosentti: 72.0%
Äänestysprosentti edellisissä presidentinvaaleissa: 76.4%
Muutos: -4.4%-yks.
Äänioikeutettuja: 162 705
Äänestysalueita: 188

Halonen Tarja SDP
49 508
46.4%
Vanhanen Matti KESK
33 243
31.2%
Niinistö Sauli KOK
16 292
15.3%
Soini Timo PS
3 752
3.5%
Hautala Heidi VIHR
2 133
2.0%
Kallis Bjarne KD
1 111
1.0%
Lahti Arto LAHTI
393
0.4%
Lax Henrik RKP
152
0.1%

Vaalituloksia muutamalta paikkakunnalta eri puolelta Suomea. VAALIPIIRIT. Vaalien ensimmäisen kierroksen tulokset 15.1.2006. (Nimi Puolue Ääniä Kannatus). Alustavat tulokset 15.01.2006. Tämän etusivun loppuosaan!
Banneri " Haku - Nettisanomat 10v - Arsedel - Midnight Sun Restaurant" poistettu yläbannerin alapuolelta keskiviikkona 2011-09-07 koko vuodelta 2006. Katso 2006-01-01-sivulta. Arkisto: www.12.fi. Linkit tarkistettu, html-koodi kiillotettu 2011-09-18. Sivujen osittainen jako johtui aikoinaan vallinneista linjaongelmista. pm.
POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2006: Linkit tarkistettu ja korjattu sunnuntaina 14.02.2016. Linkit 01.26.2016 ilmoittavat virheesta.
Sivuston poistot joulukuu 2015 - helmikuu 2016. Lisäksi torstaina 03.03.2016
Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto. Nettiin keskiviikkona 2016-10-26.