Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto.
POISTOT (HO 19.11.2015)

JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (POISTETTU 03.03.2016 A). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm

   

TÄMÄ SIVU EI OLE MUUTTUNUT.

 

Syyskuu
2005
September

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

Nro 402 etusivulle!


   nettisanomat.com   talous  politiikka  media

 

Uusin

Arkisto

Depis

Elokuva

Gallup

Imagine

Maisema

Kuvagalleria

Lehdet

Liikunta

Opetus

Perhe

Politiikka

Sota ja rauha

Tv ja radio

Talous

Työtä

Valokuva

Velka

Viikon kuva

 
 

Etsi nettisanomista!

 
 
1999 alkaen

 

Linkit.
Linkit joka numeroon ja haku, myös skandit! 

nettisanomat.com joka torstai. Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.
nettisanomat
@hotmail.com




 

Vaikea kuva

 
 

 







 

 

""

Pääkirjoitus keskiviikkona 28. syyskuuta 2005. Pertti Manninen.

Ajankohta, Fortum, Helsingin Sanomat, ministerit, optiot, psykopaatit, varallisuusveron poisto ja virkamiehet.

Aakkosjärjestyksessä toisiinsa kietoutuvaa moskaa.
Ajankohta, Fortum, Helsingin Sanomat, ministerit, optiot, psykopaatit, varallisuusveron poisto ja virkamiehet.


Ajankohta:

Miksi Helsingin Sanomat valitsi juuri tämän ajankohdan Fortumin johtajien optioiden massiiviselle julkituonnille? Asia on ollut jo pitkään tiedossa, siitä on hiukan kerrottu, mutta nyt sitten rävähti. Jääkö budjetissa esitetty varallisuusveron poisto tämän metelin jalkoihin. Veron poisto on vielä häikäilemättömämpi operaatio.

Helsingin Sanomat vaikeni veron poistosta täysin esitellessään valtion tulo- ja menoarviota vuodelle 2006. Muista verotukseen liittyvistä asioista kyllä kerrottiin, mutta ei siis varallisuusveron poistosta.


Helsingin Sanomat perjantaina 23.09.2005. "Fortumin johdolla päällekkäiset palkkiot".

Vielä kesällä 2005 Sdp:n kansanedustaja Heli Paasio kertoi jossain radion talouslähetyksessä, ettei asiaa ole vielä päätetty, vaan se käsitellään budjetin yhteydessä syksyllä. Paasion suu on tukittu ja veron poisto menee läpihuutojuttuna eduskunnassa, mitä nyt vasemmisto vähän pyristelee.

Kokoomus ei pyristele tätä 100 miljoonan euron vuosittaista poistoa. Helsingin Sanomat saa tietenkin valita mistä kirjoittaa, mutta on lukijoiden halveksimista jättää kirjoittamatta varallisuusveron poistosta ja kiinnittää kaikki huomio Fortumin optioihin.

Psykopaatit:

Aftonbladetissa ruotsalainen kirjailija ja lehden kolumnisti Jan Guillou käytti ökyoptioiden saajista psykopaatit- nimitystä jossain lehtijutussaan jo kuukausia sitten. Kolumnissaan helmikuun sunnuntaina 06.02.2005 “Den växande direktörsklassen blir vår nya adel” hän kertoo Fortumista, toimitusjohtaja Mikael Liliuksesta ja sähkönhinnasta mm. näin:

"Den växande direktörsklassen blir vår nya adel.
Elpriserna har ökat med 64 procent sedan 2000 och är högre än någonsin. Under samma period steg vinsten för de tre bolagen Fortum, Sydkraft och Vattenfall från 8 till 19 miljarder. Det finns ett samband.

Samtidigt saknar tusentals människor el en månad efter stormen som avslöjade stora brister i elbolagens underhåll. Och enbart på Fortum ska nu direktörerna dela på en extrabelöning på tre miljarder. Det finns ett samband där också.

Fortums högste direktörshöns Mikael Lilius skall få 85 miljoner i extrabelöning, men han har för närvarande gjort sig oanträffbar för journalister.

Ordet pedagogisk kommer från grekiskans paidagogos, som betyder barnledare. Pedagogik blir därmed i överförd bemärkelse läran om uppfostran och undervisning. Vad direktör Lundberg således ville lära barnen var:

1 Genom att höja elpriset med 64 procent på fyra år har vi visserligen drabbat många människor hårt.
2 Genom att inte investera de stora vinsterna i underhåll av dåliga ledningar har vi ökat vinsten från 8 till 19 miljarder. Och drabbat kunderna ännu hårdare.
3 Alltså kan enbart vi direktörer på Fortum dela på 3 miljarder,
4 Det är nämligen mycket viktigare att ösa miljarder över direktörer än att säkra elleveranser till våra kunder.

Som synes är det här inte en särskilt bra pedagogik. Det beror på att det alls inte rör sig om uppfostran av barnen utan om ideologi.
Att ta pengar från många människor och ge till direktörerna som belöning för skickligt roffande bygger på ideologi och ingenting annat.

Eftersom vi har Europas högsta skatter skulle man kunna tänka sig att vi för den insatsen skulle få behålla en fungerande infrastruktur som vi själva byggt upp med just våra skatter. Fördelen med att bolagisera infrastrukturen och skaffa horder av direktörer att försörja är inte uppenbar för skattebetalarna.

Emellertid är det där ånyo ideologi. Liksom "avreglering" är ideologi men tvärtom.
Men vad är det för ideologi som säger att det vore bra om skattebetalarna fick behålla sin egendom och sina fungerande kommunikationer till lägre pris?

Det är socialdemokrati. Inte direkt socialism eller något ännu rödare utan bara vanlig socialdemokrati. Det vill säga så som socialdemokratin såg ut förr i världen. Väljarnas problem är möjligen att det inte längre finns något sådant parti, varför det är svårt att komma åt roffandet med hjälp av rösträtten.
Aftonbadet söndag 06.02.2005.

Ministerit:

Kauppa- ja teollisuusministereinä toimineet Erkki Tuomioja ja Sinikka Mönkäre ovat hyväksyneet ja allekirjoittaneet tai ainakin valtuuttaneet allekirjoittamaan optiot valtion puolesta.

Kaikesta hallituksen toiminnasta kantaa vastuun pääministeri, tässä tapauksessa Paavo Lipponen. Varapääministerinä toimi ilmeisesti niihin aikoihin valtiovarainministeri Sauli Niinistö. Nämä herrathan ovat tunnettuja vastuun pakoilijoita ja ovat uhranneet ministerin toisensa jälkeen pelastaakseen oman nahkansa. Ainakin Arja Alho, Matti Aura ja Olli-Pekka Heinonen ovat saaneet lähteä, jotta oma kuori ei vahingoittuisi.

Toinen näistä kaverin tai toverin uhraajista sai hyvän viran Euroopasta ja pyrkii nyt presidentiksi ja toinen lämmittelee eduskunnan puhemiehenä odottaen itse säätämäänsä jättieläkettä. Voisiko ajatella, että myös ex-pääministeri Paavo Lipponen kaiken Soneran ja nyt Fortumin jälkeen joutuisi tekemisistään vastuuseen ja alennettaisiin tavalliseksi kansanedustajaksi tavallista kansanedustajan eläkettä nostamaan? Voi tietenkin ajatella ja kysyä, mutta eihän tämä mafia-verkosto toveriaan hylkää!

Virkamiehet:

Kaksi nimeä on tuotu esille: Markku Tapio ja Erkki Virtanen kauppa- ja teollisuusministeriöstä. Jossain haastattelussa, ilmeisesti Helsingin Sanomissa, toinen kertoi , että jonkinlainen optioleikkuri oli esillä sopimuksia kirjoitettaessa, mutta “se jäi jostain syystä pois”. Sietäisi tutkia tämä leväperäisyys.

Raimo Sailas ja Anne Brunila voivat huokaista helpotuksesta, kun sattuivat olemaan valtiovarainministeriössä. Luurankoja ei sieltä ainakaan vielä ole löytynyt, jos ei nyt oteta lukuun Soneran seikkailuja ja vihreää valoa menneille hulluille miljarditappioille. Luulisi kyseisen ministeriön olevan nimensä mukaisesti jonkinlaisessa vastuussa valtion varoista!

Optiot:

Tämä ahneuden ja ryöstämisen ja pimittämisen ilmapiiri on pesiytynyt myös Helsingin Sanomien omistajayhtiöönkin ainakin seuraavasta päätellen:

”SanomaWSOY:n yhtiökokoukseen optiot yritettiin salakuljettaa. Listalla oli viattomalta kuulostava kohta "Hallituksen valtuuttaminen päättämään osakepääoman korottamisesta"." Ilta-Sanomat. Uutiset. Suomi. Viikon kurssit. Siniset silmät. Jarmo Leppiniemi -kolumni. Tiistai 13.04.2004. Nettisanomat 15.04.2004. 

Varallisuusveron poisto:

Kauppalehti Presso julkaisi veron poistoa ylistävän artikkelin lauantaina 24.09.2005 Raha &Valta-osan etusivulla:  “Veron poisto vapauttaa varakkaan”. “Sijoittajalla on pian lupa olla vapautuneesti varakas. Varallisuusvero poistuu vuoden 2006 alussa, eikä omaisuutta enää tarvitse näennäisesti minimoida verojen välttämiseksi.”

Faktaa Kauppalehti Pressossa: “Vuonna 2006 osakkeisiin ja rahastoihin pitäisi ainakin teoriassa valua ylimääräistä rahaa vähintään 120 miljoonan euron verran. Summa on sama, minkä verottaja keräsi varallisuusverona varakkailta suomalaisilta vuoden 2003 verotuksessa.

Näin ainakin uskovat varainhoitoyhtiöt sekä pankkien omaisuudenhoitoyksiköistä vastaavat. Varainhoitoyhtiöissä on syksyn mittaan terästetty strategioita, hiottu asiakaspalvelua ja kartoitettu tulevaa asiakaspotentiaalia.

Varallisuusveron suurimpana haittana on pidetty sijoitusten ohjautumista passiivisiin, riskittömiin kohteisiin, kuten verovapaisiin pankkitalletuksiin ja joukkovelkakirjalainoihin. Sijoittajat ovat pyrkineet minimoimaan verotettavaa omaisuuttaan muun muassa makuuttamalla osaa varoistaan pankkitileillä tai siirtämällä rahastoihin sijoitettuja varojaan joulukuun viimeisinä päivinä verovapaille tileille ja ostamalla rahasto-osuudet takaisin jälleen tammikuussa. Näin verotettava omaisuus on näyttänyt verovuoden viimeisenä päivänä huomattavasti pienemmältä kuin se todellisuudessa onkaan.

Vuonna 2003 varallisuusveroa maksavia luonnollisia henkilöitä oli yhteensä 38 889. He maksoivat varallisuusveroa yhteensä noin 119 miljoonaa euroa. Luvussa on mukana muun muassa maatilatalouden harjoittajia. Palkansaajia varallisuusveroa maksavista henkilöistä oli runsas neljännes, 10 861. Heidän osuutensa edellä mainitusta verokakusta oli noin 44 miljoonaa euroa.

Yhteisöt maksoivat varallisuusveroa vuonna 2003 yhteensä 3,9 miljoonaa euroa. Varallisuusveroa perittiin yhteensä vajaalta 1 620 yhteisöltä. Säätiöitä varallisuusvero ei ole koskenut.

Vuonna 2003 varallisuusveroa perittiin verotettavasta omaisuudesta, joka ylitti 185 000 euron verorajan. Tänä vuonna valtion saama varallisuusveropotti pienenee, sillä veroraja nostettiin vuoden 2005 alusta 250 000 euroon.”  ...
Kauppalehti Presso lauantaina 24.09.2005.

Faktaa Kauppalehti Pressossa:   ”Veromuutos ei mullista salkunhoitoa . Varallisuusveroa tähän asti maksaneet yrittäjät ja sijoittajat ovat tyytyväisiä veron kumoamiseen. Verottajalta vapautuvalle rahalle on suunniteltu jo uusia kohteita. Sijoitusstrategioitaan varakkaat eivät kuitenkaan aio suuremmin muuttaa.

Sijoittaja Rauno Puolimatkan mukaan varallisuusveron kumoaminen selkeyttää tilannetta ja helpottaa sijoittajan toimia.
- Tämän jälkeen kenenkään ei tarvitse enää kiertää varallisuusveroa. Veron kiertoon on ollut mitä ihmeellisimpiä keinoja, ja se on aiheuttanut aivan turhia järjestelyjä, Puolimatka arvioi.

Puolimatka uskoo, että veron poistaminen lisää sijoittamista.
- Markkinoille tuleva absoluuttinen rahamäärä tuskin lisääntyy, mutta sijoituskohteiden valinta monipuolistuu. Varsinkin yksittäiset sijoittajat pystyvät vastedes sijoittamaan sellaisiin sijoitusinstrumentteihin, jotka ovat olleet omaisuusveron alaisia ja joihin he eivät ole aiemmin sijoittaneet, koska se olisi verotuksellisesti ollut hölmöä.

Puolimatkan oman salkun sijoituksiin lakimuutos ei tuo muutoksia.
- Ehkä se jonkin verran vaikuttaa kohteisiin. Eniten veron poistuminen helpottaa salkunhoitoa niin, ettei minun tarvitse enää kuluttaa useita tunteja turhaan verosuunnitteluun. Aikaa jää järkevämpään toimintaan, Puolimatka sanoo."  
Kauppalehti Presso lauantaina 24.09.2005.

Faktaa Kauppalehti Pressossa: “Veron kumoava laki viimeistelyvaiheessa.
Varallisuustiedot pidetään julkisina. Hallitus päätti tulopoliittisen kokonaisratkaisun yhteydessä, että varallisuusverosta luovutaan vuodesta 2006 lähtien. Samalla kun varallisuusvero kumotaan, säädetään uusi arvostuslaki. Arvostuslakia tarvitaan, koska varallisuusveron kumoamisen myötä poistuvat myös vanhat säännökset varallisuuden arvostamisesta. Arvostuslaki pitäisi lakiluonnoksen mukaan varallisuustiedot edelleen julkisina.
Laki varallisuusveron kumoamisesta on parhaillaan viimeistelyvaiheessa ja se annettaneen eduskunnalle tämän kuun lopussa.

Varallisuusveron tuotto on liikkunut viime vuosina sadan miljoonan euron yläpuolella. Esimerkiksi vuonna 2003 varallisuusveroa kilahti valtion kirstuun noin 123 miljoonaa euroa. Varallisuusverotilastojen kärjestä löytyvät muun muassa Sanoma -WSOY:n suuromistajien Aatos Erkon ja Rafaela Seppälän, Sammon pääomistajan Björn Wahlroosin, Onninen-konsernin pääomistajan Anja Toivanen-Koiviston ja Lemminkäisen omistajiin kuuluvan Erkki J. Pentin nimet.

Tänä vuonna varallisuusveroa kertyy huomattavasti pienempi summa, arviolta 60-70 miljoonaa euroa. Hallitus nosti varallisuusveron alarajan 250 000 euroon verovuoden 2005 alusta ja pienensi samalla alarajan ylimenevästä summasta laskettavan varallisuusveroprosentin 0,8 prosenttiin. Aiemmin varallisuusveron perimisen alaraja oli 185 000 euroa.”
Kauppalehti Presso lauantaina 24.09.2005.

Ajankohta:

Fortumin optio-meteli ajoittui nyt siihen hetkeen, jolloin pitäisi olla käynnissä varallisuus veron poisto-meteli. Näin ei tietenkään ole, sillä tämä kuuluisa kolmen kopla: pääministeri Matti Vanhanen, valtiovarainministeri Antti Kalliomäki ja ympäristöministeri Jan-Erik Enestam yllätti kaikki, tietenkin takapirujen siivittäminä, ja poisti muina miehinä tupon yhteydessä varallisuusveron. Siinä oli eleetöntä gangsterismia parhaimmillaan.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainenkin jotain sopersi kameroiden edessä, ettei se ihan yllätyksenä tullut. Samasta asiasta lausui muuten Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen, että se jouti pois “fiskaalisesti merkityksettömänä". 

Tämä Liikanen on myös ilmaissut halukkuutensa jatkaa Suomen Pankissa seuraavanakin viisivuotiskautena! Ihan hassua. Vuoden pankissa oltuaan hän haluaa jatkaa. Hän on kaiken yläpuolella. Hänen mielestään ei ole mitään väliä sillä, miten hän hoitaa tämän ensimmäisen kautensa. Toivottavasti hänen valtansa on niin rajattu, ettei surullisenkuuluisa valtiovarainministerin kausi pääse toistumaan. Sehän oli asiantuntijoiden, oppineiden ja kansalaisten, mukaan ihan perseestä.

Tässä teemoja ja henkilöitä sille, miksi köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat ja miksi empaattisuus on heitetty romukoppaan kaikessa toiminnassa.

Ryöstämisen ja oman edun kulttuuri on lyönyt läpi koko yhteiskunnan. Perinteisesti inhimillisten ihmistenkin on pakko toimia näin kun heidät siihen pakotetaan. Pakottajat häpeään, tai hirteen jos muu ei auta!

Ei tämä meno ole kansakunnan onneksi!

Pääkirjoitus keskiviikkona 28.09.2005. Pertti Manninen.

P.S. Kirjoittamisen jälkeen tutkin illan ohjelmaa Ylen Digi-Teema-kanavalla. Siellä esitetään tänään klo 23.30, siis keskiyöllä, vuonna 1963 valmistunut italialainen elokuva Mondo Cane - Kova maailma.
Sama.

Henkilöt esiintymisjärjestyksessä:
Heli Paasio, Jan Guillou, Mikael Lilius,  Lundberg,  Erkki Tuomioja, Sinikka Mönkäre, Paavo Lipponen, Sauli Niinistö, Arja Alho, Matti Aura, Olli-Pekka Heinonen, Markku Tapio, Erkki Virtanen, Raimo Sailas, Anne Brunila, Rauno Puolimatka,  Aatos Erkko, Rafaela Seppälä, Björn Wahlroos, Anja Toivanen-Koivisto, Erkki J. Pentti,  Matti Vanhanen, Antti Kalliomäki, Jan-Erik Enestam, Lauri Ihalainen ja Erkki Liikanen.

Lue myös!

Omistajan vastuu. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö.
"Hallituksessa on ollut molempien päähallituspuolueiden puheenjohtajat, joten hupeloinnilla on korkein mahdollinen tuki takanaan." Nettisanomat torstaina 06.09.2001.

 

  Tämän numeron etusivulle!


 
Lauantaina 19.09.2005.


17.09.2005. 
 "Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna." Kuva lauantaina 17.09.2005. Keskisuomalainen lauantaina 17.09.2005 ja Helsingin Sanomat lauantaina 17.09.2005. Kuva: Pertti Manninen. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen ja Helsingin Sanomien päätoimittaja on Janne Virkkunen.

 

Rauhanmielenosoitus lauantaina 24. syyskuuta 2005 Washingtonissa. Mitä lehdet kertoivat? Tarkasteltavina Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen. "Bring my son HOME NOW"  "Sota pelottaa amerikkalaisvanhempia. Keskisuomalainen 8 palstaa."Irakin sodan vastustajat osoittivat mieltään. Helsingin Sanomat 1 palsta.


Helsingin Sanomat aliarvioi lukijoitaan. Epä-älyllinen gallupin selostus jättää virhemarginaalit huomioonottamatta! 90 % päätelmistä on satua!
Nettisanomat lauantaina 24. syyskuuta 2005. Pääkirjoitus.
HS-Gallup: Selostukset ja pääkirjoitus. "Kokoomuksen kasvu jatkunut". Helsingin Sanomat perjantaina 23.09.2005.

 

Väärää tietoa verotuksesta 2. Jaana Kurjenojan "tutkimuksen" uusi kritiikki. Yle a-piste. Tutkimus ja sen julkistaminen: Helsingin Sanomat ja  tutkimus "Veropolitiikka ja verotuotot."  Tutkimus: Kevennykset vähentäneet verotuottoja laskettua vähemmän. Kritiikki: Tutkimusten uutisointiin kriittisyyttä. Vastaus: Verotutkimus tuskin yllätti asiaatuntevia.

 

"Budjetti: Rikkaalle reippaasti ja köyhällekin vähän eli hyvinvointivaltion pohja uhattuna."  Varallisuusveron poistamisesta Keskisuomalainen kirjoitti otsikkoaan myöten,  Helsingin Sanomat ei  halaistua sanaa! Maailman lyhin satu: Helsingin Sanomien selostus varallisuusveron poistamisesta.

 
Nettisanomat maanantaina 29. elokuuta 2005.


24.08.2005, keskiviikkona, klo 21:35.
Hallitus armeliaana: Köyhyyspaketti kolmasosa rikkaiden varallisuusveron poistosta! Varallisuusvero poistuu tammikuun alusta 2006, köyhyyspakettiin löytyy varoja vasta syyskuussa! Nettisanomat maanantaina 29.08.2005.


    Tämän numeron etusivulle!

 

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.    Yhteys: mailto:nettisanomat@hotmail.com   
Copyright nettisanomat.com 2005/402. Sivut: 28.09.2005,   (nettiin 28.09.2005, linkit 29.09.2005). 

nettisanomat - 2005/09/28 - Pääkirjoitus: Ajankohta, Fortum, Helsingin Sanomat, ministerit, optiot, psykopaatit, varallisuusveron poisto ja virkamiehet. Aakkosjärjestyksessä toisiinsa kietoutuvaa moskaa. Pertti Manninen - Henkilöt esiintymisjärjestyksessä: Heli Paasio, Jan Guillou, Mikael Lilius. Lundberg, Erkki Tuomioja, Sinikka Mönkäre, Paavo Lipponen, Sauli Niinistö, Arja Alho, Matti Aura, Olli-Pekka Heinonen, Markku Tapio, Erkki Virtanen, Raimo Sailas, Anne Brunila, Rauno Puolimatka,  Aatos Erkko, Rafaela Seppälä, Björn Wahlroos, Anja Toivanen-Koivisto, Erkki J. Pentti,  Matti Vanhanen, Antti Kalliomäki, Jan-Erik Enestam, Lauri Ihalainen ja Erkki Liikanen. - keskiviikkona 28.09.2005 - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat

 



Kesän hyvä teko:
Opeta lapsi uimaan!

 


POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2005: Linkit tarkistettu ja korjattu sunnuntaina 14.02.2016. Tekstinetti-kansiossa SanomaWSOY konsernin aineistoa.
Sivuston poistot joulukuu 2015 - helmikuu 2016. Lisäksi torstaina 03.03.2016
Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto. Nettiin keskiviikkona 2016-10-26.