2001 Sanoraama.fi on nettisanomat.com kopiosivusto.
ETUSIVU
VANHIN
EDELLINEN
TÄMÄ
SEURAAVA
uusin
KAIKKI
HAKEMISTO

sanoraama.fi
torstaina 26. heinäkuuta 2001/104


D ja M (Domain ja Murphy).

Maanantai. Maanantai. Maanantai.

Pörssiyhtiö K. haluaa taas ostaa domain-nimen yksityishenkilöltä M. ja yhtiön asiamies A. lupaa lähettää sopimustekstin. Asiamies A. on ollut myös yhteydessä palvelimen I. edustajaan E. Tämä on tarjoutunut ostamaan domain-nimen yksityishenkilöltä M. ja myymään sen sitten edelleen pörssiyhtiölle K.

Yksityishenkilö M. soittaa puhelinoperaattorille T. ja kertoo maksavansa karhutun puhelinlaskun torstaina, joka tieto kirjataan.

Yksityishenkilö M. käy uimassa järvessä P. Juo kahvit viereisessä ravintolassa P. Illalla yksityishenkilö M. juo kahvit huoltoasemalla S.

Tiistai. Tiistai. Tiistai.

Postitse tulleeseen sopimustekstiin pörssiyhtiön K. asiamies A. on jättänyt jonkun aikaisemman alhaisemman hinnan ja yksityishenkilö M. soittaa ja pyytää hintaa korjattavaksi. Asiamies A. ilmoittaa, ettei pörssiyhtiö K. suostu maksamaan korotettua hintaa.

Yksityishenkilö M. soittaa palvelimen I. edustajalle E. ja kertoo, ettei kauppa toteudukaan ja pyytää avaamaan sivut uudelleen. Palvelimen I. edustaja E. rauhoittaa yksityishenkilön M. ja lupaa hoitaa asian. Ennenkuin tämä on ehtinyt ryhtyä mihinkään toimenpiteisiin pörssiyhtiön K. asiamies A. soittaa ja ilmoittaa, että vaadittu hinta maksetaan ja lupaa lähettää uuden sopimustekstin ja sopii allekirjoitusajankohdan perjantaiksi klo 9.00. Sopimuksen allekirjoittaisi toimitusjohtaja P. ja yksityishenkilö M.

Yksityishenkilö M. käy uimassa järvessä P. Juo kahvit viereisessä ravintolassa P.

Puhelinoperaattori T. sulkee illalla puhelimen ja yksityishenkilö M. yrittää soittaa puhelinkopista asiakasneuvontaan, mutta ei onnistu, vaan numero alkaa töötätä varattua ennenkuin numeroa on ehtinyt edes kokonaan painella. Yksityishenkilö M. juo kahvit huoltoasemalla S. ja päättää jatkaa huomenna.

Keskiviikko. Keskiviikko.

Yksityishenkilö M. soittaa naapurista P. puhelinoperaattorille T. ja ihmettelee puhelimen sulkemista, vaikka on mielestään sopinut maanantaina, ettei puhelinta suljettaisi. Puhelinoperaattorin T. asiakaspalveluosaston esimies H. ilmoittaa, ettei puhelinoperaattori T. ole tehnyt mitään virhettä, koska karhulaskussa lukee, että puhelin voidaan sulkea. Yksityishenkilö M. yrittää selittää, että hän on maanantaina sopinut maksun maksamisesta torstaina, mutta mikään ei auta, puhelin avataan vasta sitten, kun jo seuraavakin erääntynyt, mutta ei vielä karhuttu lasku maksetaan.

Yksityishenkilö M. kirjoittaa siltä istumalta kirjallisen reklamaation ja lähettää sen puhelinoperaattorille T. valittaen hankaluuksia, joita voi seurata. Yksityishenkilö M. on huolissaan, koska yhteydenpito vanhaan äitiin M. vaikeutuu kohtuuttomasti. Yksityishenkilö M. ostaa puhelinkortin kioskista R.

Posti tuo pörssiyhtiön K. uuden sopimusehdotuksen asiamiehen A. muistutuksin sopimuksen allekirjoitustilaisuudesta perjantaina.

Yksityishenkilö M. käy parturissa, ostaa uudet kengännauhat, kiilloittaa kengät ja tarkistaa vaalean kesäpuvun kunnon.

Yksityishenkilö M. käy uimassa järvessä P. Juo kahvit viereisessä ravintolassa P.

Torstai. Torstai. Torstai.

Yksityishenkilö M. soittaa naapurista P. puhelinoperaattorille T. ja varmistaa menettelytavan miten laskun maksamisen yhteydessä pitää menetellä, jotta tieto tulisi heti puhelinoperaattorille T. ja avaamistoimenpiteisiin voitaisiin ryhtyä. Kysymykseen kuluuko avaamiseen tunteja, päiviä vai viikkoja yksityishenkilö M. saa vastauksen, että teknisten vaikeuksien takia voi mennä kolmekin päivää.

Yksityishenkilö M. lähtee sitten maksamaan laskua, mutta pankin O. maksuautomaatti on ensimmäisen kerran epäkunnossa. Yksityishenkilö M. päättää maksaa laskun hiukan myöhemmin.

Yksityishenkilö M. käy uimassa järvessä P. Juo kahvit viereisessä ravintolassa P.

Pankin O. maksuautomaatti on edelleen jumissa ja yksityishenkilö M. nostaa rahat käteisautomaatista O. ja menee pankkiin N. ja 20 minuutin odotuksen jälkeen maksaa kaksi erääntynyttä laskuaan operaattorille T. Pankista N. soitetaan maksun suorittamisesta puhelinoperaattorille T. ja yksityishenkilön M. ei tarvitse jäädä odottamaan vastapuhelua. Kello on yksitoista.

Yksityishenkilö M. tarkistaa postin: aamulehtien ja päiväpostin joukossa ei ole mitään domain-nimeen liittyvää.

Yksityishenkilö M. käy uudelleen uimassa järvessä P. Juo kahvit viereisessä ravintolassa P.

Yksityishenkilö M. laittaa herätyskellon soimaan kuudeksi, jotta ehtisi linja-autoon T. klo 7.15.

Perjantai. Perjantai.

Kello soi ja yksityishenkilö M. käy postilaatikolla noutamassa aamunlehdet H. ja K. Yksityishenkilö M. ottaa lehdet ja kurkistaa korkealla sijaitsevaan postilaatikkoon, jonka etuseinään on liimautunut edellisenä päivänä tullut kirje. Kirjekuori on tutun näköinen vaaleankeltainen pörssiyhtiön K. asiamiehen A. lähettämä. Kirjeessä todetaan lyhyesti, että allekirjoitustilaisuus on peruutettu ja yksityishenkilöön M. otetaan myöhemmin yhteyttä, mikäli aihetta ilmenee.

Puhelinoperaattori T. on avannut yllättäen puhelimen ja yksityishenkilö M. soittaa kello yhdeksän palvelimen I. edustajalle E. ja yrittää kysyä tietääkö tämä asiasta mitään, mutta puhelin ei vastaa. Yksityishenkilö M. soittaa kello kymmenen palvelimen I. edustajalle E. ja yrittää kysyä tietääkö tämä asiasta mitään, mutta puhelin ei vastaa.

Senjälkeen yksityishenkilö M. soittaa omalle asianajalleen R. ja sopii tapaamisesta maanantaiksi kello kymmenen.

Elokuun 2001 kuumin päivä, hellelukemat, ainakin 27 astetta varjossa, aurinko autereen takaa kirkkaana ja polttavana, kova tuuli nostattaa aallot vaahtopäiksi järvessä P.

Yksityishenkilö M. käy uimassa järvessä P. Yksityishenkilö M. käy uimassa järvessä P. Yksityishenkilö M. käy uimassa järvessä P. Juo kahvit viereisessä ravintolassa P.

Yksityishenkilö M. soittaa kello yksitoista palvelimen I. edustajalle E. ja yrittää kysyä tietääkö tämä asiasta mitään, mutta puhelin ei vastaa.

Yksityishenkilö M. ajaa kirjaston L. ohi ja kurvaa sattumalta sinne. Yleisöpääte on vapaa ja yksityishenkilö M. päättää lukea sähköpostinsa, joka onkin jäänyt tällä viikolla lukematta. Palvelimen I. edustaja E. on lähettänyt postin jo keskiviikkona, jossa hän ilmoittaa, että pörssiyhtiö K. haluaa sittenkin ostaa domain-nimen heidän kauttaan ja domain-nimi pitäisi myydä ensin heille. Kauppakirjamallin mukaan kauppa astuisi voimaan heti kun yksityishenkilö M. saisi rahat.

Kello on kolmetoista. Yksityishenkilö M. yrittää tulostaa kauppakirjan kirjaston L. tulostimelle, mutta se on rikki ja tulostaa vain joka toisen rivin. Yksityishenkilö M. saa luvan käyttää vanhaa ison firman I. sähkökirjoituskonetta. Aluksi kaksi paperia menee piloille, mutta kolmannella kerralla yksityishenkilö M. ryhdistäytyy ja kirjoittaa tekstin lähes virheettömästi, onneksi valkoista korjauslakkaa on lähellä ja yksityishenkilö M. kopioi paperin ja saa siedettävän näköisen kauppakirjan aikaiseksi.

Yksityishenkilö M. allekirjoittaa kauppakirjan ja laittaa sen postiin. Jäljennös pitäisi vielä faksata tänään. Palvelimen I. edustaja E. soittaa lopulta ja kertoo, että asialla on kiire, koska pörssiyhtiön K. ostotarjous on voimassa enää maanantain. Hän tulee toimistolle kello kuusitoista ja sen jälkeen vasta yksityishenkilö M. voisi faksata jäljennöksen, koska faksissa on jotakin vikaa, joka olisi korjattava. Yksityishenkilö M. kertoo yrittävänsä faksin lähettämistä ja sopii että soittaa ja kysyy, onko faksi kunnossa.

Yksityishenkilö M. soittaa asianajalleen R. ja peruuttaa maanantaiksi sovitun tapaamisen.

Yksityishenkilö M. menee tilitoimistoon C. kello 15.50 ja yrittää kysyä voiko faksin lähettää. Puhelinoperaattori T. on taas sulkenut puhelimen. Yksityishenkilö M. saa soittaa tilitoimiston C. puhelimella, mutta palvelimen I. edustajan E. puhelin on varattu. Yksityishenkilö M. pyytää kuitenkin lähettämään faksin, mutta yhteyttä ei muodostu. Tilitoimisto C. sulkee ovensa. Kiitos kuitenkin yrityksestä ja aurinkoista viikonloppua.

Yksityishenkilö M. menee kysymään kahvilan C. omistajalta E. tietäisikö hän kenellä on faksi. Tämä neuvoo menemään kirjakauppaan L. Yksityishenkilö M. soittaa palvelimen I. edustajalle E. kahvilan omistajan E. puhelimella ja kertoo, että faksi on tulossa ja että puhelinoperaattori T. on taas sulkenut puhelimen. Kahvilan omistaja E. lähettää terveisiä kirjakauppiaalle T.

Kirjakaupassa L. yksityishenkilö M. kertoo tilanteen ja saakin soittaa palvelimen I. edustajalle E. Tämä ilmoittaa, että jos lähetys ei onnistu, niin hän antaa toisen faksin numeron. Yksityishenkilö M. lähettää kauppakirjan jäljennöksen faksilla palvelimen I. edustajalle E. ja kysyy onko lähetys tullut perille. Kaikki on OK ja kello on kuusitoista kolmekymmentä.

Yksityishenkilö M. kertoo menevänsä takaisin kahvilaan C. ja kertoo kahvilan omistajan E. lähettäneen terveisiä. Yksityishenkilö M. saa myös viedäkseen vastaterveiset, jotka menevät perille.

Elokuun 2001 kuumin päivä, hellelukemat, ainakin 27 astetta varjossa, aurinko autereen takaa kirkkaana ja polttavana, kova tuuli nostattaa aallot vaahtopäiksi järvessä P.

Yksityishenkilö M. tilaa huurteisen K. kahvilassa C. Soittaa puhelinoperaattorille T. kahvilan C. puhelimella ja ihmettelee, miksi puhelin on jälleen mykistetty. Puhelinoperaattori T. lupaa selvittää asian ja kymmenen minuutin kuluttua soittaa kahvilaan C. ja kertoo, että on tapahtunut virhe, joka korjataan mahdollisimman pian. Pyytää sulkemaan puhelimen ja kokeilemaan tunnin kuluttua kello 17.45.

Yksityishenkilö M. tilaa toisen huurteisen K. ja siirtyy terassille. Kokeilee kello 17.30 josko puhelin toimisi. Toimiii!

Elokuun 2001 kuumin päivä, hellelukemat, ainakin 27 astetta varjossa, aurinko autereen takaa kirkkaana ja polttavana, kova tuuli nostattaa aallot vaahtopäiksi järvessä P.

Yksityishenkilö M. käy uimassa järvessä P. Ei juo tällä kertaa kahvia viereisessä ravintolassa P.

Yksityishenkilö M. palaa takaisin kahvilaan C. ja juo yhden pullon limonaadia F.

Elokuun 2001 kuumin päivä, hellelukemat, ainakin 27 astetta varjossa, aurinko autereen takaa kirkkaana ja polttavana, kova tuuli nostattaa aallot vaahtopäiksi järvessä P.

D ja M (Domain ja Murphy).
nettisanomat.com 18.08.01 pertti manninen..


Viime kesänä Särkänniemen tukkijoella,
tiistaina 25. heinäkuuta 2000 klo 16.15.
Robottikameran kuva.


sähköposti toimitukseen: mr@nettisanomat.com

 

sanoraama.fi
torstaina 26. heinäkuuta 2001/104

ETUSIVULLE!ilmoitukset

linkit

kirjoita

lukijalta


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.


Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan!
torstaina 23. elokuuta 2001/108


Huomaa kuukauden viive.
Uusin aineisto täältä!
Joka torstai. Keskisuomalainen.com.

sivun alkuun!


"Kaikki mitä kirjoitan, on kaipuuta". Tämä Risto Rasan lause painui heti mieleeni ja nyt keväällä 2001 se on todempi kuin sen kuullessani osasinkaan ymmärtää. Viikon kuva: kaikki mitä kirjoitan on kaipuuta.


haku
viime kerralla:
03.05.01

Vappu 2001.
NETTISANOMAT.COM: "Aaton alku sujui rauhallisesti." lue!
HELSINGIN SANOMAT: "Helsingissä vappu oli iloa, maailmalla mellakoitiin." lue!
KESKISUOMALAINEN: "Himoksen nudistirinne korkattiin vappuna." lue!

Ahde. Koskinen. Helsingin Sanomat. Linden.
KOSKISEN RAPORTTI: Ahde on syyllinen. lue!
KOSKISEN RAPORTTI: Ahde on syyllinen. lue!
HELSINGIN SANOMAT: Toinen selitys, miksi nimeä ei julkaistu. lue!

NETTISANOMAT.COM: Falhetta fai faktaa? Pääkirjoitus. lue

Viikon kysymys: Onko Sinulla kevättä rinnassa?
Viikon kuvasarja: Falhetta fai faktaa?
Lätkäfanin hurma ja humala. Pertti Manninen.

F alhetta
ai
aktaa?
viime viime kerralla:
26.04.01

TYÖTÄ KAIKILLE. Suomalaisen työn päivä 1.5.

Kuvannut Pertti Manninen 1.5.1994 Jyväskylän vappu-mielenosoituken aikaan, silloin kun pääminiserinä ei ollut Lipponen.

Kuvasarja: Vappua kaikille! 27.04.00

Eurooppalainen Paavo Lipponen.

"Mutta nyt pitää katsoa eteenpäin. Hallituksella pitää olla toimintakykyä - riippuen siitä, miten suhdannetilanne kehittyy - tarvittaessa tukea kasvua ja työllisyyttä."

Helsingin Sanomat 22.04.01 Onnittelemme.
"Pääministeri ei ole aina äreä."

Mielistelemätön Marjaana Koskinen.

"Toimeentulotukea saa nytkin noin 490 000 ihmistä. Näistä osa käy töissä. mutta he eivät pärjää palkallaan.

Järkevää olisi tarjota työtä, josta saa elämiseen tarvittavan toimeentulon."

Keskisuomalainen 22.04.01 "Marjaana Koskinen - Mielistely on aina väärin".

Pää-
kirjoitus

Viikon kysymys: Pitäisikö työaikaa lyhentää?

Viikon kuva: Villit ja vapaat.

Vuosi sitten.
Kuvat ja linkit.


sivun alkuun!
viime viime viime kerralla:
19.04.01


Nokian katsaus elona perjantaina 20.04.01 klo 13.00 www.bestcalls.com

 

"Suomalaisen telekommunikaatio- konsernin ensimmäisen vuosineljänneksen luvut."


Ex-toimitusjohtaja Ahde ja pää- toimittajat Virkkunen ja Karhuvaara.

Totuuden vai median voitto?

Suojelivatko ja tiesivätkö päätoimittajat Janne Virkkunen ja Pekka Karhuvaara?


lukijalta Tehkää jotakin Matin ja Hilkan maineen palauttamiseksi.


Kuolema keinu-tuolissa. Tappaako Raid?

Näemmekö liikaa murhia, tappoja ja väkivaltaa kodeissamme?

Tappamista iltojemme iloksi ja viihteeksi kaikilta kanavilta.


Lätkää ja muutakin elämää. Kuvia ottelusta Suomi- Kanada.
1) lätkäfani
2) pari
3) elämää
4) kaukalossa.

Hetken hurmaa.


Pääkirjoitus

Viikon kysymys: Säälitkö Matti Ahdetta?

Viikon kuva: Lätkäfanin hurma ja humala.

Unelmoituja kuvia heistä, jotka eivät niin kovasti lätkää seuranneet.

Kuvasarja: Satunnaisia kuvia lätkästä ja elämästä.

Unelmoituja kuvia heistä, jotka kaukalossa selvittivät välejään.


viime viime viime viime kerralla:
12.04.01


"Kaikki mitä kirjoitan, on kaipuuta."

Runoilija Risto Rasa Tv:ssä Aleksis Kiven päivänä 10. lokakuuta 1999.


Kuvia elokuvasta Matteuksen evankeliumi.

Unelmoituja kuvia elokuvasta Matteuksen evankeliumi.


Otteita velkakertomuksista

"Ja niin verottaja, pankki, velkojat ja pesänhoitajat veivät kaiken, minkä kykenivät kenenkään estämättä."


sanoraama.fi: haku arkistosta
HERTTUA ETSII YÖSIJAA, LA KERMESSE HÉROIQUE de Jaques Feyder 1935. Sunnuntaina 06.05.01 TV2:ssa.

 

Sivut valmisti Pertti Manninen 02.05.01
copyright sanoraaama.fi 2000/92
Jutut ja artikkelit kirjoitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen Laukaassa, Jyväskylässä, Muuramessa ja Helsingissä.
sivun alkuun!

Kirjoita mielipiteesi ! 

sivun alkuun!
HERTTUA ETSII YÖSIJAA, LA KERMESSE HÉROIQUE de Jaques Feyder 1935. Sunnuntaina 06.05.01 TV2:ssa.POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2001: Linkit tarkistettu ja korjattu sunnuntaina 14.02.2016.Atomz-logot puuttuvat. Jyväskylän verotiedot-sivu puuttuu.
Sanoraama.fi on Nettisanomat.com-sivuston kopiosivusto. Nettiin keskiviikkona 2016-10-26.

Vuosi 2001 muutettu yksipalstaiseksi ja kuvasivut lisätty maanantaina 8.8.2022.